Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5118 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

המון חיפושים לא עזרו.

הייתי רוצה לדעת מבעלי ניסיון בחיל האוויר, לגבי קבלה למערך הבינוי.

בעוד חודש אני מסיים לימודי הנדסאי חשמל, והגיוס מיועד לחודש מאי.

במסגרת פרוייקט שח"ק של חיל האוויר, רובם הגדול של ההנדסאים והטכנאים מגיעים לטייסות השונות, בתור ח"ממ לרוב, זהו התפקיד האחרון אליו ארצה להגיע, בדקתי את האופציה להגיע לטייסות הכט"בם, עדיין לא סגור על זה.

התפקיד שרציתי לשאול עליו הוא חשמלאי במערך הבינוי, יתרונות יש הרבה ולא בזה עסקינן, רציתי לדעת מהם הסיכויי קבלה לתפקיד, תפקידם של ההנדסאים במערך (לא רוצה להיות זה שמאשר הבאת מטענים וקומקומים לבסיס), ושעות הפעילות.

כל מה שאפשר להוסיף על המערך ועל חיל האוויר בפרט יהווה מידע שימושי עבורי.

תודה.

הצרפתיות לא מסתדרות עם הקוריאנית, לכן אני מחנה אותן רחוק אחת מהשניה:-D

לעבוד עם כובע, בגד ים וכפכפים, נראה לי שאני בגן עדן.8)

פורסם

שלום לך

בינוי זה בינוי... לעבוד עם אנשים זקנים להחליף מנורות ושקעים ביום יום

ההיתי דרג א בטייסת ראם. היום אני עובד באלעל. לדעתי עדיף לך להיכנס לעולם לתעופה כי יש מקומות עבודה וכשתשתחרר היה הבדל קטן. אם תרשום בינוי.. או טייסת כל שהיא...

אין כמו שריקת הJT3D-7 על הבוקר...8)

פורסם

לפי מה שהבנתי מרוב רובו של האנשים, שהעבודה בטייסת היא על גבול הלא אנושית, השכמה ב 5:30 בבוקר ועבודה לפעמים עד 12 בלילה, יחס לא מתגמל, משכורת של ג'וב ושהאוכלוסיה לא משהו.

לעומת זאת, אם ניקח לדוגמא את מערך הבינוי, קיימים יתרונות חשובים כמו: זמן ללימודים והשלמת בגרויות, קבלת ניסיון בחשמל שמתורגמים בסוף שירות לרישיון חשמלאי הנדסאי.

מה שבאמת אני מקווה זה לא להחליף נורות כל היום, כמו שציינתי אני לא רוצה להיות זה שמדביק מדבקות על המטענים שעברו אישור.

בכל זאת, כל מה שאמרתי כאן זה דברים שהבנתי מחברים לא משהו שחוויתי בעצמי ולכן אשמח לשמוע עוד דעות בעניין.

פורסם

במילה אחת - סיפוק.

איזה סיפוק יהיה לך מלהחליף מנורות עם צוות של אזרחים עובדי צה"ל בני 50? אני לא רואה שום סיפוק בדבר.

בתור מפקד קורסים לשעבר של המערך הטכני של חיל האוויר, שעברו תחתיו מאות טכנאים - הסיפוק שתקבל בטייסת הוא פשוט

בלתי ניתן להמחשה במילים - עד שלא תנסה לא תבין. אז נכון, העבודה היא שחורה (קצת פחות ממכונאי - בכל זאת, אתה

מתמחה במערכות החשמל של המטוס ולא במכניקה) וכוללת שעות מטורפות (ימים של 5 בבוקר עד 12 בלילה נדיר שיקרה,

אבל הימים הם עדיין בגבול השעות הלא סבירות) אבל הסיפוק מהעבודה שיהיה לך הוא פשוט עצום. חוץ מזה - זה אחלה ניסיון

לחיים והדבר הזה יפתח לך הרבה דלתות בתחום התעופה - רק תעשה חיפוש באתרי הדרושים לחמ"מניקים - ויקפצו לך המון

חברות שמחפשות.

בקיצור - המלצתי לך היא - אל תפחד מעבודה קשה. בסופו של דבר התגמול הוא גדול יותר.

פורסם

דווקא אני האחרון שיפחד מעבודה, אבל איכשהוא קיוויתי שאוכל להשלים את כל הבגרויות עוד בשירות ויש 5 בחינות להשלים.

ופשוט אם מסתכלים על זה ככה, אני לא רואה את העתיד שלי בתחום התעופה, אני יותר נמשך לחשמל פרופר והשאיפה היא לימודי המשך לתואר בהנדסה בהתמחות זרם גבוה, והתפקיד שיהיה הכי קרוב לתחום הוא דווקא בבינוי.

ושמעתי מכמה חברים שלי שבטייסות שהם דווקא מבסוטים, אבל הם עוד די צעירים ולא יודעים את התמונה המלאה ולכן אני לוקח את ההמלצה שלהם בעירבון מוגבל.

פורסם

נדירים המקומות בצבא שתוכל להגיד בהם בסוף השירות שנהנית מכל רגע - לרוב לקראת השחרור המוטיבציה יורדת וכבר רוצים לצאת

לעולם האמיתי. (חוץ מנגדים - לא מבין מה מניע אותם...:lol: )

פורסם
בדקתי את האופציה להגיע לטייסות הכט"בם, עדיין לא סגור על זה.

שירתתי ביחידה הזאת (לפני שנים רבות), קיללתי כמעט כל רגע שהייתי שם.

אז נכון, העבודה היא שחורה (קצת פחות ממכונאי - בכל זאת, אתה

מתמחה במערכות החשמל של המטוס ולא במכניקה) וכוללת שעות מטורפות (ימים של 5 בבוקר עד 12 בלילה נדיר שיקרה,

אבל הימים הם עדיין בגבול השעות הלא סבירות)

שעות העבודה הם בדיוק כפי שאתה מתאר, ובסוף עוד קוראים לך אוכל חינם.

תנסה להגיע לדרג ב' ואז העבודה היא בשעות מתורבתות.

חוץ מזה - זה אחלה ניסיון

לחיים והדבר הזה יפתח לך הרבה דלתות בתחום התעופה - רק תעשה חיפוש באתרי הדרושים לחמ"מניקים - ויקפצו לך המון

חברות שמחפשות.

בקיצור - המלצתי לך היא - אל תפחד מעבודה קשה. בסופו של דבר התגמול הוא גדול יותר.

:mm_yeah:

פורסם

osher4441, תנסה להתעלם מכול מה שאמרו לך עד עכשיו(סיפוק? עבודה בעתיד? על מה לעזאזל אתם מדברים?)

אני הייתי במערך הטכני בחיל האוויר, והיה לי חבר שהיה במערך הבינוי, ובפה מלא אני אומר לך שתילך לבינוי אם אתה יכול.

אני לא אגיד לך שם שהעבודה נהדרת ומרתקת, אבל לפחות התנאים טובים ולשם שינוי תעבוד עם כלים פרקטיים ולא עם כלים שמחוץ לעולם התעופה, בחיים לא תיראה אותם יותר.

פורסם

אתה רוצה ניסיון כדי לקבל את הרישיון של החמשלאי הנדסאי?

אז מקומך ממש לא בטייסות, כי המקסימום שתעשה שם זה דרג א' כלומר לסחוב מכלולים למטוסים\מסוקים, מהמחלקה לטייסת, ואולי לפתוח איזה מכלול ולנסות לבדוק אותו על השולחן, רוב התיקונים זה בדרג ד' של האלקטרונאים,

בקיצור ,מהטייסות לא תעשה שום דבר שיתרום לך בהשגת הרישיון . אם תעבוד בצבא עם אנשי חשמל זרם גבוה, מהנדסים והנדסאים, אז כן יש סיכוי שתוכל לקבל את הרישיון בסוף, כי אתה צריך לעמוד בדרישות כמו תכנוני מתקני חשמל וכיוב', ובטייסת ממש לא נראה שתתעסק בזה.

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

עד לאחרונה עבדתי בחברת בת של אירונאוטיקס, באירונאוטיקס עובדים בעיקר יוצאי טייסות מזל"טים, והתנאים שם לא רעים בכלל, תחום המל"טים והמזל"טים תופס תאוצה בעולם - כך שזה כיוון מעניין מאד לדעתי...כמובן - בתנאי שזה מעניין אותך!

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

לא משנה איפה הכי חשוב זה המפקדים והחיילים שאיתך.

גם אם תעשה את העבודה הכי מספקת בעולם,ברגע שהמפקד שלך יהיה בן ז**ה וייתקע אותך בכל הזדמנות שום דבר לא יעזור(תסגור שבת,תחליף מישהו בתורנות כאילו אתה לא עושה מספיק וכו).

תתרחק כמה שאפשר מטייסות,הכי קרוב לסיפוק שתעשה זה לבדוק קצרים במטוס עם איזה נגד.

כמו שכבר אמרתי לך,בינוי בדרך כלל כולל אזרחים שלא אכפת להם בכלל מהמערכת הצבאית ויכולים להשאיר אותך סתם בבית כי אוהבים אותך.:lol:

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

פורסם

לאחר שסיימתי את לימודי טכנאי החשמל, שיררתי בצהל בתור חמ"ש בטייסת (דרג א'). בתחילה לא היה קל, אבל בהמשך מתרגלים לטוב ולרע. השירות היה מיוחד ומלא חוויות.

מפקדים בני ז***ת תמיד יהיו בכל מקום שתהיה (וגם לאחר השחרור תופתע לשמוע - יש גם בוסים כאלה...)

נכון, תמיד זה טוב לרתום את המערכת לצרכיך (ניסיון בתחום) אך מצד שני אולי לאחר השחרור תחשוב על כיוונים אחרים כמו תואר ראשון או אפילו שינוי כיוון לגמרי (פרסומאי למשל).

עזוב אותך משטויות, תן למזל להוביל אותך...וגיוס קל

פורסם

ביחידת בינוי לא בהכרח תחליף שקעים וגופי תאורה.

בתור הנדסאי חשמל שירתתי בחיל האויר ביחידת בינוי בתפקיד משרדי בעיקר במכרזים של קבלני החשמל החיצוניים (בתקופתי הם היו תפורים מראש).

אני לא יודע מה קורה שם היום אבל בזמני השירות של הנדסאי היה במשרד ולא בשטח.

קח בחשבון שהחומר האנושי ביחידה הוא לא מהמוצלחים ביותר (למרות שמדובר במהנדסים) וקשה להעביר שלוש שנים עם אנשים חרא.

• 4 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

מקפיץ למטרה טובה, היום הגיע ואני צריך לבחור העדפות לקורסים, הקורסים שהוצעו למגזר החשמל הם כך:

1. טכנאי דרג א' מסוק קרב

2. טכנאי דרג א' אף 16.

3. טכנאי דרג א' אף 15.

4. טכנאי מיזוג אוויר.

5. חשמלאי אף 15.

6. טכנאי נשק מונחה.

זה עדיין לא סדר העדפה אלו פשוט הקורסים שקיבלתי, חשבתי לדרג.אותם בסדר הבא:

1. מיזוג אוויר.

2. נשק מונחה.

3. טכנאי מסוקים.

מה דעתכם? למישהו יש ידע לתרום בנושא?

פורסם

במיקרה שירתתי בתפקיד מספר 6 במשך 3 שנים.

ע"פ הידע והנסיון שלי אני אגיד לך מה אני חושב על התפקידים הנ"ל(כול אחד והמספר שלו)

1. רע מאוד

2. רע מאוד

3. רע מאוד

4. לא מכיר, אבל אם זה בינוי זה יהיה הרבה יותר טוב משאר האופציות

5. סביר מינוס

6. סביר

אם יש לך שאלות יותר קונקרטיות, אשמח לעזור.

• תוכן חדש...