Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הסבת אימפלה לגז

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5228 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

בעקבות הנושא (לא יכול לפרסם קישור בגלל תנאי הפורום) שפתחתי כאן בעבר, על צריכת דלק מופרזת באימפלה שלי (כשלאחרים היא עושה בחוץ 1/12),

והזמן שעבר, התחלתי לחשוב ולשקול על הסבת הרכב לגז.

אשמח לשמוע דעות של אנשים כאן, שהתנסו, ואשמח כמובן לדעת מחירים - כמה עולה הסבה, באיזה מקום מוסמך מומלץ, ואם אגרת רישוי יקרה יותר.

תודה מראש! :-D

נ.ב

אימפלה 2000, מנוע 3.4L

צריכת דלק 1ל-7 מקסימום, לא משנה מה תנאי הנסיעה (עירוני/בינעירוני,רגוע/לא רגוע).

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

זה רכב אמריקאי, פה נראה שאנשים לא ממש אוהבים לענות לגבי רכבים כאלו או שלא מבינים בהם.

היתה לי אימפלה, ביררתי לגבי זה ואמרו לי שלא כדאי כי זה יהרוס את המנוע. מצד שני יש חומר על כך באנגלית של אנשים שעשו, כדאי לך לדפדף בגוגל, תראה הוראות, תמונות ורשמים לגבי זה.

תכתוב: impala propane conversion

בהצלחה.

פורסם

קראתי כאן שיש מישהו שיש לו אימפלה, עשה הסבה, והרכב עובד לו סבבה.

כנראה תלוי גם איפה עושים את ההסבה שלא יהיו חאפרים.

אבל אני לא יכול לשלוח לו הודעה פרטית בגלל חוקי הפורום ולכן פתחתי כאן נושא, אולי הוא יראה אותו ואולי אחרים יוכלו להביע דעתם גם כן.

כבר אין לך אימפלה?

מצאתי בגוגל איזה תמונות של פרויקט הסבה שעשו לאימפלה, נראה טוב, לא מצאתי ממש דעות לכאן ולכאן.

לפי מה שקראתי עם זאת, השסתומים של מנוע אמריקאי עמידים יותר לחום (גז נשרף בחום גבוה יותר) אז הוא מומלץ..

אני מקווה שזה כמובן נכון.

פורסם

שלום,

הרכב שלי מוסב לגז ואין אם זה שום בעיה מלבד איבוד כח של 5% בערך.

מבחינת המנוע הוא מתאים לגז, מכיון שהשסטומים הם מכנים ולא הידראולים ואם תרצה יותר פרטים פנה אלי בפרטי

R.I.P -PONTIAC G.P 1994 LPG     MIATA NC ex     SUBARU GC8 ex,     bmw m140     corolla 2022

פורסם
שלום,

הרכב שלי מוסב לגז ואין אם זה שום בעיה מלבד איבוד כח של 5% בערך.

מבחינת המנוע הוא מתאים לגז, מכיון שהשסטומים הם מכנים ולא הידראולים ואם תרצה יותר פרטים פנה אלי בפרטי

אשמח ליותר פרטים - אך חוקי הפורום לא מאפשרים לי לשלוח ה"פ (צריך 20 הודעות).

אשמח אם אתה תשלח לי את המייל שלך (אם זה בסדר) ונוכל להתכתב שם. תודה! :-D

פורסם

אין בעייה בכלל להסב אימפלה לגז. יש רכבים מוסבים כאלה הנוסעים שנים על הכביש. כמובן, כל עוד עושים את זה נכון.

ואגב, אין קשר לסוג המרימים של השסתומים, הדראוליים או מכאניים (כוון ידני). ההבדל הוא שבהידראוליים, אין שום צורך לעשות כוון שסתומים במשך הזמן, בעוד ברכבים עם כוון ידני, יש צורך לעשות בקילומטראז' מסויים (גם אם נוסעים בבנזין).

פורסם

ברשותי לנטרה שהסבתי.

אין קשר לשסתומים.

אחרי מחקר מעמיק מאוד, אתה צריך מערכת שמתאימה ל 6V, שהיא יקרה יותר, סביבות 9K לדעתי.

שנית, איכות ההתקנה דיי דומה בכל המקומות המורשים, העניין הוא שרק המקומות הרציניים יציעו לך, וברכב הזה, חובה, להתקין משמנת (החבר'ה שאני התקנתי אצלם גובים 500 ש"ח לפני).

פרט לכך, אגרת הרישוי איננה יקרה יותר, אך עליך להעביר את הרכב בדיקה של בודק מוסמך (אצלי הוא היה מהטכניון, אני לא בטוח שזה תמיד ככה), דבר שכרוך בעוד כמה מאות שקלים.

אני לא בטוח שמותר לי לפרסם את שם המקום שעשה לי את ההתקנה, אז לא אפרסם.

בהצלחה

לנטרה 96' 138 כ"ס

אשה חונה = אשה הורסת

פורסם

1. התכוונת לרכב שלי שצריך משמנת אליו? זה לפתוח ראש מנוע,לא? למה צריך לעשות אצלי?

2. בדקתי עם 2 חברות, 'גזפרו' שמציעה מערכת איטלקית שעולה במחיר רגיל 9000.

ויש את החברה 'גרין קאר' שמציעה מערכת הולנדית PRINS שעולה 10,500.

* מחירים כוללים מע"מ כמובן.

דיברת על ההולנדית שזו המערכת היקרה שמתאימה לרכב שלי בצורה טובה יותר?

3. יש למישהו מושג מה ההבדל בין האיטלקית להולנדית? איכות חומרים? דיוק בהזרקת גז?

האם שווה את ההשקעה הנוספת (לא קטנה יש לציין) עבור ההולנדית?

4. בגזפרו נאמר לי שמוסמך מהטכניון יבדוק את ההתקנה אך לא אמרו שזה עולה כסף,

ובגרין קאר לא אמרו לי לגבי זה.

5. לגבי עדכון רישיון/אגרה, בגרין קאר אמרו שעושים את זה בשבילי, במקום להפסיד עבודה ולנסוע, הם עושים זאת עבורך. זה נחמד.

תודה רבה.

פורסם

חיובי, רכבים אמריקאיים זקוקים למשמנת.

יכול להיות שהמתקינים שלך גילמו את מחיר המשמנת בסכום הכולל.

שים לב ששאלת את המתקינים ספציפית לגבי הרכב שלך,

ישנו הבדל משמעותי בין רכבים בעלי 4 צילינדרים לגבי כאלה עם 6.

לנטרה 96' 138 כ"ס

אשה חונה = אשה הורסת

פורסם

כן, שניהם יודעים ושאלו מלכתחילה איזה רכב יש לי.

באתר של גרין קאר אפשר לראות שהם עשו התקנה לאימפלה, אלרו, לומינה ושאר אמריקאיות.

המשמנת דורשת פירוק מנוע?

ואם לא עושים שימון? המנוע ייהרס?

לפי מה שהבנתי, שהשסתומים לא עומדים בחום, וייהרסו עם הזמן מה שידרוש שיפוץ ראש מנוע,

ודווקא אמריקאיות הן בסדר עם זה. מסתבר שלא?.. :\

פורסם

המשמנת דורשת פירוק מנוע?

ואם לא עושים שימון? המנוע ייהרס?

המנוע, או לפחות חלקים ממנו ינזקו קשות ללא שימון, כשצריך.

וברכב שלי לא הותקנה משמנת, אז אין לי מושג מה נדרש לצורך הרכבתה.

לנטרה 96' 138 כ"ס

אשה חונה = אשה הורסת

פורסם

וואי, מה יהיה?

רכבים אמריקאיים לא חייבים משמנת. זה בודאי לא מזיק, אבל לא חובה.

יש הבדל גדול באיכות ההתקנות בין המקומות השונים. דווקא סוג המערכת כמעט ולא משנה. רוב המערכות התקניות היום הן ברמה טובה.

התקנת משמנת, הינה דבר חיצוני. סה"כ משמנת רגילה היא מיכל שמן עם טפטפת, המחובר לכניסת ואקום בסעפת היניקה, וע"י הואקום של המנוע שמן השסתומים מטפטף לאיטו לתוך הסעפת ונשרף יחד עם הגז.

פורסם

יש לי חבר שדיברתי איתו היום בדיוק על הנושא הזה.

לבחור יש האמר H3.

הייתה לו את המערכת של אחת החברות הרשומות למעלה..

לפני כחודש הלך מנוע אחרי כ 40.000 ק"מ על הגז.

בחברה טענו שלא שלא היה צורך להתקין משמנת לרכב זה, לא יודע אם המנוע הלך בגלל שלא הייתה משמנת או לא אבל המנוע הלך.

החברה שהתקינה את הגז אמרה שהדבר היחיד שהם יכולים לעשות בשבילו זה להתקין בחינם את המערכת על המנוע החדש.

הוא בחר לא לשים מחדש את המערכת ונוסע על בנזין בלבד.

הבחור ייבא מנוע מחו"ל במחיר מאוד גבוה.

בהצלחה.

• תוכן חדש...