Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5279 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, שמי כפיר אנ בן 27.

מאז ומתמיד רכבים גרמנים משכו אותי, כיום אני נוהג על פאסאט משנת 93, שמורה ביותר כמעט ביום בו יצאה מהמפעל, תחזוקה מלאה, המון אהבה והקפדה עליה.

השבוע איתרתי פאסאט משנת 87 במצב מצויין, הכוונה יש לה את כל החלקים המקורים, בודי במצב מצויין, נראת כבסיס טוב ומבטיח לשיפוץ, מדובר בדגם B2 CL 1.3 הרכב עומד במקומו כבר 5 שנים ללא טסט, במצב ממש טוב.

כיום אין לי את התקציב לשפץ אותו, הרי הוא דורש השקעה כביכול מאוד גדולה, אני מתכנן לקנות אותה ולשמור אותה 5 שנים עד שימלאו לה 30 לגיל אספנות.

יש לה רשיונות שלא הוקפאו ולא שולמו 5 שנים, האם יש דרך כעת שהבעלים יקפיא ויעביר את ההקפאה עליי, או דרך אחרת שתיהיה על שמי?

בזמן הזה אני רוצה לשמור עליה בחניה שלי ולפעמים לעבוד עליה לאט לאט, איך הכי טוב לשמור על רכב 5 שנים מבלי שיגרם לו נזק ובלאי מואץ של פלסטיקה וכדומה?

אשמח לקבל עוד עצות והסברים.

תודה רבה.

הלוגו של רוב מכוניות העל הוא חיית בר. יגואר, למבורגיני, פרארי, רק פג'ו האגדית יש לה אריה, בגלל זה פג'ו בעייני היא מכונית על.

פורסם

ברוך הבא!

1. לא ניתן לבצע עברת בעלות לרכב שאין לו טסט, והוא לא רכב אספנות.

2. אם הרשיונו לא הוקפאו?! יש לשלם את האגרות ולגשת למכון התקנים.

3. ורק לאחר מכון התקנים לבצע טסט ועברת בעלות.

4. יש אפשרות לעשות עם הבחור זיכרון דברים ולציין שאתה מתחייב לבצע עברת בעלות לאחר שלרכב מלאו 30 שנה,

והוא נכנס לסטוטס אספנות. (במידה והוא יסכים לחכות 5 שנים).

בהצלחה.

הרכבים שלי: פיאט 127 73, פיאט 127 81 ספורט, פיאט 127 81 4דלתות, אלפא סוד 1.3 81, פיאט 131 77, פיאט טיפו 89, פיאט אונו 1.1 91. מחפש כל פיאט או איטלקיה לשיפוץ. חבר מועדון ה-5 מס14409. גיא למברסקי.

פורסם

ניתן לבצע העברת בעלות. גם ברכב ללא טסט וגם אם אינו רכב בסטטוס אספנות. יש לגשת למשרד הרישוי עם בעלי הרכב (מצויידים בתעודות מזהות), לשלם את מלוא האגרות שלא שולמו ולבצע העברת בעלות במשרד הרישוי (כמו ברכבי נכים, ירושות).

למי שיעלה תהיות ותמיהות - ביצעתי העברה שכזו (רכב ללא רישוי תקף כעשור) לפני כשבועיים.

לא בטוח שהייתי מוכן לחכות 5 שנים ללא העברת בעלות - במידה והבעלים יעזוב את הארץ או חס וחלילה יקרה לו מקרה מצער כלשהוא - לא תצליח לבצע העברת בעלות!!!

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם

ירון.

לפני 3 ימים ניסיתי לעשות עברת בעלות במשרד הרישוי ב"ב רמת גן ר"ח הלח"י.

ואמרו לי שזה כבר לא קיים יותר!(לא ניתן לבצע עברת בעלות בסניפי משרד הרישוי).

הרכבים שלי: פיאט 127 73, פיאט 127 81 ספורט, פיאט 127 81 4דלתות, אלפא סוד 1.3 81, פיאט 131 77, פיאט טיפו 89, פיאט אונו 1.1 91. מחפש כל פיאט או איטלקיה לשיפוץ. חבר מועדון ה-5 מס14409. גיא למברסקי.

פורסם

המלצה שלי-קנה רכב במצב נסיעה בלבד, לא חייב להיות הכי יפה ומשופץ, אבל במצב נסיעה ועם טסט.

ורצוי קצת יותר קרוב לגיל האספנות.

עדיין אפשר לאתר מכוניות מהשנים 83-84, במצב נסיעה תקין, שנמכרות בכמה אלפי שקלים.

תקנה את הרכב, תתחזק ותתקן אותו לפי היכולת הכלכלית שלך, תעשה שיפוץ יסודי יותר, כשיתאפשר.

אבל תשמור את הרכב על הכביש ואל תעמיד אותו.

זה המתכון המתאים ביותר לדעתי למי שרוצה להכנס לתחום עם השקעה מינימלית.

אין כל הגיון לקנות רכב שעמד 5 שנים, ולהעמיד אותו לעוד 5 שנים.

אתה לא תהנה ממנו במהלך 5 השנים הקרובות, והבלאי ברכב עומד יותר גדול מבלאי ברכב נוסע.

בעוד 5 שנים תוכל כנראה לקנות רכב דומה במצב נסיעב בסכום קרוב או נמוך יותר ממה שיעלה לך להחזיר את הפאסאט הזו לכביש.

פורסם
ירון.

לפני 3 ימים ניסיתי לעשות עברת בעלות במשרד הרישוי ב"ב רמת גן ר"ח הלח"י.

ואמרו לי שזה כבר לא קיים יותר!(לא ניתן לבצע עברת בעלות בסניפי משרד הרישוי).

תיגש לפקידה בשם שרה - היא מכירה את הנוהל.

וכדי לסבר את האוזן, לא עושים לנו "טובה", התקנות מאפשרות ביצוע העברת בעלות לרכב ללא טסט תקף, הקושי הוא שצריכים להתייצב גם הבעלים וגם הרוכש באופן אישי ולהזדהות. או אז הרוכש נשלח אחר כבוד לשלם את מלוא האגרות שלא שולמו יחד עם תשלום דמי העברת הבעלות לבנק הדואר (הקרוב ביותר לסניף לחי - נמצא ברחוב בן גוריון ברמת גן) ולאחר שהתשלום חוזרים למשרד הרישוי, הפקידה מקלידה את האגרות ששולמו ומבצעת העברת בעלות.

ושוב....בצעתי את המהלך באותו סניף שאליו ניגשת לפני כשבועיים!!

פורסם

ירון. אני הייתי אצל הפקידה שרה יושבת בצד ימין בסוף, אם שער שחור ארוך. היא אמרה שלא קיימת יותר אפשרות

לבצע עברת בעלות.

אם הבחור רוצה שינסה ויעדכן פה.

בהצלחה.

פורסם

למה???

קר שם וצפוף, הרבה חלודה וג'יפה, נתקעים והכל נשבר, אין חלקים ואם יש אז הם לא מתאימים

עולה הרבה כסף, ונתקעים עם האנגלית, מכס וזלטין, דואר ישראל ושליחיו...

דופקים את הגב והאצבעות, וצריך כבלים, ובסוף מישהו בא ושורט לך את האוטו, האישה לא מבינה

והמשפחה כועסת, ולכל הבגדים שלך יהיה ריח של גריז, כתמים של שמן בחולצות השבת, וציפורניים

שחורות.

לא יהיה לך מקום לבגדים בארון כי הם יהיו מלאים בחלקי חילוף, ותיסע עד קצוות הארץ בשביל גומיה טיפשית

תבזבז את החסכונות ותהייה באובר....אתה באמת רוצה את זה? -רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

גיא, קח עיצה בחינם מ"שועל קרבות" שידע קרבות ארוכים ומתישים עם משרד השחיתות (רישוי).

אל תתקרב למשרד הרישוי בבני ברק, תגיע רק משרד הרישוי בחולון (וגם שם צריך לדעת למי לפנות, אבל לפחות המנהלת נמצאת במתחם רוב שעות היום ולא שעתיים ביום (וגם זה בקושי) כמו המנהל בבני ברק, והיא לשם שינוי יודעת את התקנות).

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

תודה רבה לתשובות המהירות והמנוסות.

ירון, האם אתה שילמת אגרות של 10 שנים כמו שהבנתי?

אין דרך אחרת למנוע את תשלום אגרות הרישוי? זה כמעט 4500 שקל.

אם ככה אני ארד מהרעיון ואחפש פאסאט אחרת אולי ישנה יותר ואולי אם רישוי.

במידה ואני מחליט כן לקחת את הרכב, זה סך הכל 1000 שקל, וחבל לי לוותר עליו, אני מוכן לקחת את הסיכון ולחכות 5 שנים ואז להעביר ביחד עם המוכר לסטטוס של אספנות במידה ואכן משהו לא ישתבש בדרך כביכול.

תודה רבה, כפיר.

הלוגו של רוב מכוניות העל הוא חיית בר. יגואר, למבורגיני, פרארי, רק פג'ו האגדית יש לה אריה, בגלל זה פג'ו בעייני היא מכונית על.

פורסם

אכן כן. הפקידה לא הסכימה להעביר על שמי את החובות ושילמתי את מלוא החוב למשרד הרישוי ולאחריו בוצעה העברת בעלות.

1000 ש"ח זה לא סיכון גדול, במיוחס בהתחשב בעובדה שלברזל הוא שווה לבטח מחצית. אבל כגודל הציפיה כך האכזבה - קח בחשבון שייתכן ולא תצליח עוד 5 שנים לבצע העברה מסיבה כלשהיא ולכן עזוב את הרכב כפי שהוא ואל תשקיע בו בטרם העברת הבעלות הסופית.

פורסם

ואחרי כל הטרחה וההמתנה והשיפוץ וההשקעה תיהיה לך פאסאט שתיהיה שווה אלפים בודדים בלבד

כך שאם אין לך ערך סנטימטלי מיוחד לפאסאט באופן כללי או לרכב הספציפי שאתה שאתה רוצה לחכות לו 5 שנים

קח בחשבון שיפוץ שיתחיל ב 20 אלף שח ויגמר הרבה יותר צפונה

כך שמחיר הרכב והאגרות זה החלק הזול בהרפתקה

• תוכן חדש...