Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5317 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה , לי כיום יש רכב המנוע בגז ואני מרוצה עד מעל הראש ,

לאחרונה החלטתי להחליף את הרכב לרכב יותר מחדש מדגם סונטה שנתונים 2006-2009 בערך , עדיין אין רכב ספציפי ,

עניין היכולת התמודדות עם מערכת הגז הוא מבחינתי קריטי בגלל העלויות הגבוהות אין צורך להסביר על זה , אני נוסע המון וצריך רכב נוח וגדול ועל כן הוצאות הדלק הגדולות מה עוד שאני נוסע יחסית דיי הרבה ,

בכל מקרה , שאלתי את נציג המכירות של חברת גז-פרו שאצלה עשיתי את ההתקנה הקודמת , והוא טען שאין שום בעיה להסב את הרכב הנ"ל לנסיעה בגז , ושיש כיום המון רכבים מהדגם הזה הנוסעים בגז ללא כל בעיה ,

הגדלתי לעשות ושאלתי גם את היבואן האם לפי "הספרים" הרכב יכול לנסוע בשקט ובלי בעיות עם גז ,

קיבלתי תשובה חד משמעית שאינה משתמעת לשני פנים שעל הרכב הנ"ל אסור לנסוע בגז בגלל תקנות היורו 5 ובגלל שהמנוע כולו עשוי אלומיניום ,

בכל מקרה בגז-פרו יש מתקין שאני סומך עליו מאוד שלטעמי הוא מתקין ומכונאי בחסד בשם מליק, גם בחור טוב וגם בבעיות קודמות הוא לא חירטט אותי אלא אמר לי את האמת ולא שיקר לי לא לטוב ולא לרע , והוא טוען שהוא מתקין עשרות כאלו בחודש והרכב מושלם לנסיעה בגז , ועוד הוא הוסיף שמבחינתו הוא ישלים לי את החלק של האחריות על הרכב עד 100 אלף קילומטר , נניח הרכב נרכש עם 50 אלף קילומטר , הוא נותן אחריות חתומה שכל בעיה שתתגלה במנוע עד 100 אלף קילומטר התיקון יהיה עליו , גם אם צריך יהיה להחליף את המנוע.

הסונטה הוא רכב שאני מאוד רוצה , אבל לא במחיר של אי שימוש בגז ,

וכרגע מה שנותר לי לעשות זה או לסכן 50\60 אלף שקל , לבצע את ההסבה לגז ולהידפק או שהרכב באמת יכול לעבוד עם גז ,

מה לעשות ?

peach'es, i can eat

peach'es all day long

פורסם

משמועות כמובן, ככה שאלת תיקח את זה באופן חד משמעי, אבל אני אישית שמעתי שהסונטה זה אחד הרכבים היותר טובים להתקנת מערכת גז.

ניראה לי שיש קצת(הרבה) מניעים של כסת"ח במה שהיבואן אמר לך.

פורסם

ראיתי את התחקיר הזה כמה פעמים ,

יש לציין שגז-פרו הם לא חאפרים בכלל , ועומדים מאחורי ההבטחות שלהם , ואני נוסע עם מערכת שהם התקינו אצלי ברכב כבר קרוב לשנתיים וכל תקלה שהייתה קשורה לרכב למנוע ולמערכת הגז הם בדקו , החליפו , והכל במסגרת האחריות על המערכת ,

ובכלליות אני מרוצה מהשירות שלהם ומאיכות העבודה שלהם, מזה אני לא דואג,

אני דואג בגלל העניין של איזה צד לקחת בויכוח הזה ..

האם התגובה של היבואן היא אכן רק כסת"ח יתר על המידה ?

peach'es, i can eat

peach'es all day long

פורסם

כנראה שאתה יכול להיות רגוע, המתקין שלך אכן צודק לגמרי.

אצלנו בקיבוץ רכשו את הסונטה (אומנם מדגמי 2010) רק בגלל ההתאמה המצויינת של הרכב לגז. ואומנם כל היונדאי סונטה של הקיבוץ (כ 40רכבים), נוסעים על גז וללא כל קושי או בעיה. יש לציין שלעומת ה B4 (הרכב השני שיש בצי הרכב ומותקן בו מערכת גז), לסונטה גם נישאר מקום סביר בהחלט בתא המטען, יחד עם מיכל הגז העצום (כ75 ליטר גז) שמותקן שם.

אתה מוזמן להתקשר למוסך של הקיבוץ (מוסך קיבוץ בארי) שגם מתקין את המערכת ולהתעניין יותר לעומק.

בהצלחה.

שמרנות היא עצלנות מחשבתית

פורסם

תהייה שקט, חבר טוב שלי שמתקין מערכות גז אמר לי לא פעם אחת שיונדאי והקוריאניות בכלל ממש "אוהבות" לנסוע על גז. אלה הן המכוניות שעושות הכי פחות בעיות, אם בכלל כאשר הן מוסבות לגז. בקיצור, אין שום בעייה.

מה שכן, ברור שתדאג לתחזוקה נאותה של המנוע מבחינת נוזלים וטיפולים.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

היי, מחזק את קודמיי, יונדאי על כל דגמיהם נוסעים מצויין במערכות גז, בתחנת התדלוק בה אני עובד יש עשרות רכבי יונדאי מכל הדגמים (אקסנט גטס סונטה טוסון סנטה פה איי30 והשד יודע מה עוד שכחתי), כולם מרוצים וחלק לא מבוטל מהרכבים הוסב אצל מליק (אחרון מבינהם גטס 2009 שהוסבה לפני כשבוע ונמצאת בשימוש חבר קרוב שלי).

סע לשלום :)

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

היבואנים צודקים ! קנית מהם רכב שיצא משער מפעל יצרן הרכב בצמצב ובצורה מסויימת וביצעת בו שינוי במנוע. מי שביצע את השינוי איננו יבואן הרכב (שקשור ישירות ליצרן בכל הנושא הטכני ומכיר את הרכב טוב יותר מכל אדם אחר ויש לו את הספרות המקצועית המלאה לדגם הרכב). אז למה שהיבואן יתן אחריות לשינוי מהותי שלא הוא ביצע, לא על דעתו ולא באישורו ???

אתה רוצה לחסוך ?! בסדר, אבל דע את הסיכון ושא באחריות אם משהו ישתבש.

רכב יוצא ממפעל - למה לשנות אותו ??? הרי אם היצרן היה חושב שעדיף שיונע בגז היה מייצר אותו כך מלכתחילה לא ?!

רוצה חסכוני ?! קנה דיזל, או הייבריד או רכב עם מנוע בנזין קטן. בכל מקרה עדיף לדעתי לשמור על הרכב במצבו המקורי.

• תוכן חדש...