Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8024 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בעוד זמן קצר (עקב שיחרור קרן) יגיע לרשותי סכום שיאפשר לי להחליף את הטויוטא האהובה (99 [קורולה] יד שנייה 90,000 ק"מ) למשהו חדש יותר עד לסכום של 150,000 ש"ח.

ההתלבטות היא בין:

א. לקנות אחת מהיפניות "מנהלים" (מזדה 6, אקורד וכד') חדשה או כמעט חדשה.

ב. לקנות מכונית "סלון" משנתון מעט ישן יותר (הציעו לי A6 ווולוו S60 בסכומים רלוונטיים).

ברור לי שעיקר ההבדל הוא במחירי האחזקה אבל תמיד רציתי רכב בו יהיה לי באמת נוח (חשוב לציין שאני מעל מטר ותשעים בגובה). מה דעתכם בנושא ?

[מראש אגיד שאני לא ממש אוהב את האלטרנטיבות האירופאיות בסגמנט ה"מנהלים" = 407, פאסאט, C5 וכד']

תודה

"הצלחה פירושה לעבוד בחריצות שמונה שעות ביום, עד שתקבל קידום ותוכל לעבוד שתיים-עשרה שעות ביום." (רוברט פרוסט)

פורסם

בתור אחד "קצת" גבוה (201 ס"מ) אני לא חושב שההבדל בנוחות ובמרווח פנים בין מאזדה 6/הונדה אקורד לוולבו S60 יהיה גדול. ה-A6 כן גדולה יותר אבל עדיין לא מדובר במכונית הרבה יותר גדולה מהראשונות.

אני למשל נוסע ב-ZX ואין לי בעיית מקום, המושב אפילו לא בסוף המסילה שלו. מי שלוקח את המסילה עד הסוף כנראה לא יושב נכון מבחינת זוית ידיים.

ההבדלים הם בעיקר באבזור, כוח מנוע, הופעה וכו'. ההוצאות בטיפולים ואחזקה לא יהיו גבוהות הרבה יותר כמו ההבדלים בביטוח.

אני חושב שבכל אופן אתה עושה קפיצה גדולה לעומת הקורולה המשעממת כך שאתה יכול "להסתפק" במאזדה6/הונדה אקורד.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

כספר צודק.

בקשר לגובה אין לך מה לדאוג אלא אם תשב במושב האחורי של אחת המנהליות...

אני אישית היתי מעדיף מכונית חדשה בסכום כזה לצרכים כמו שלך.

אבל אם אתה רוצה כוח אז צריך לרדת בשנים.

בתקציב שלך יש את המאזדה 6 מנוע 2.0 בגרסה המאובזרת יותר.

הונדה אקורד יותר יקרה מ-150K...אם אני לא טועה

היתי חושב על רנו מגאן 2.0 3 דלתות....

פורסם

אהלן,

כמו שקודמיי ציינו, עדיף לך ללכת על מכונית חדשה מפני שמכוניות סלון יהיו יקרות יותר(גם בעלויות אחזקה וגם ביטוח).

אני למרות הכל ובגלל הצרכים שלך(גובה, בעיקר) הייתי חושב על האירופאיות, לדוגמת הפורד מונדיאו המרווחת או הסי 5 הסלונית.

אם בכל זאת אתה רוצה יפנית, אז מזדה 6 תהיה מרווחת יותר מאקורד(רק במושב האחורי) אך פחות ביצועיסטית אבל מעט יותר נוחה.

כמו כן מחירה של האקורד האמיר כבר ל-160 אלף שקלים, מחיר גבוה בכ-10-7 אלף ש"ח משל ה-6 של מאזדה. לדעתי, אם התא נוסעים של ה-6 נראה לך, אז היא הבחירה העדיפה.

פורסם

גם אני מעל 1.90 ולדעתי יש הבדל בנוחיות ובמרווח בין מאזדה 6 לאאודי A6 למשל.

בכל מכונית משפחתית ו"מנהלים" כמו מאזדה 6, סובארו בי 4, פאסאט ועוד שנהגתי בהן לקחתי את הכיסא עד סוף המסילה, אז אם הדבר העיקרי הוא נוחיות מבחינת גודל אז הייתי הולך על אאודי משנתון נמוך מאשר יפנית חדשה.

מצד שני אני לא אחד שיושב כמו שאמורים לשבת מבחינת נהיגה ובטיחות, אני סתם יושב איך שנוח לי.

אבל מה שכן, במאזדה יש הרבה יותר מרווח רגליים מלמתחרות ברמה שלה.

פורסם

לדעתי כדאי לך לחסוך בהתלבטות מיותרת ולא להסתמך על נסיון של אנשים פה, כי כל אחד יושב איך שנוח לו בלי קשר לגובה...

בכל מקרה הייתי ממליץ לך לקחת את המכוניות הנ"ל לנסיעת מבחן ולהרגיש אם נוח לך בהן, בכל מקרה הייתי ממליץ לך לבחון קודם את ההונדה והמאזדה, אם הן נוחות מספיק אין טעם לקחת מכונית סלון שהתחזוקה שלה והביטוח גבוהים במידה ניכרת, ולהסתפק במודל מיושן יותר.

פורסם

מכונית "מנהלים" לא בהכרח תספק לך יותר מרחב מחייה.

את הקורולה כינית "אהובה" מה דעתך על קורולה מאובזרת חדשה :?:

ישארו לך כ-25000 לדברים אחרים וגם האחזקה והביטוח יהיו זולים יותר משמעותית.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

תודה לכל העונים.

1. כנראה שאכן אלך על מזדה 6 חדשה (או ממש מעט משומשת) ולו בשל ההמלצות החמות אותן אתם ואחרים משמיעים על הרכב.

2. מכוניות ה"סלון" יאלצו להישאר בגדר חלום לימים בהם (אולי) אוכל באמת להרשות לעצמי אחזקה (=ביטוח) יקרה יותר.

3. בתשובה ל-ZVIT, אני אכן אוהב את הטויטה שלי מאד ומטפל בה כמו בת משפחה ולא כמכונית אבל הקורולה החדשה (לאחר נסיעת מבחן) נתנה לי תחושה קלה של קלסטרופוביה. בנוסף קיבלתי, לאחר נסיעה של כשעה, את אותו כאב גם שאני מקבל בקורולה שלי.

4. אני מבין מהתשובות שמחירי הביטוח ל-6 צריכים להיות קרובים יותר למה שאני משלם היום (3200 עבור נהג יחיד בן 30 בלי כל "עבר") לעומת ביטוח וולוו או אודי גדולה שיכול להיות כפול ?

שוב תודה לכולם :):lol::mad:

"הצלחה פירושה לעבוד בחריצות שמונה שעות ביום, עד שתקבל קידום ותוכל לעבוד שתיים-עשרה שעות ביום." (רוברט פרוסט)

פורסם

כמה דברים.

תזמין נסיעת מבחן ב6 חדשה (הם לא יודעים שאתה תעדיף משומש :wink: ) תראה מה דעתך על הרכב.

מחירי הביטוח למאזדה לא זולים, תתקשר לסוכן שלך ותבדוק. VOLVO לא בהכרח תהיה יקרה מאוד לביטוח, ינון (חבר פורום) משלם סכום אפסי כמעט (פחות ממה שאתה משלם על הקורולה) על S40 T4.

מה עם המונדיאו? לדעתי טובה בהרבה ממאזדה 6, בפחות מ100K אפשר למצוא אחת מ2002. אומנם אירופאית, אבל בכל זאת הייתי שוקל. אגב למה הסלידה הכללית מכל האירופאיות בסגמנט הזה? והתלהבות מהן בסגמנט הגבוהה יותר (A6 וכו')?

גיא

פורסם

המונדיאו פשוט טובה יותר מיתר היפניות - מונדיאו חדשה (וכחולה! ;) ) תעשה אותך שמח. היא מאוד נוחה, הרבה יותר מה6 והאקורד כנראה (לא בדקתי, אבל אני כן נוהג במונדיאו על בסיס יומי).

אני 1.87 ומוצא אותה נוחה מאוד. במיוחד אם אתה מארוכי-הרגליים, אז תנוחת הישיבה מצויינת (הגה קצת יותר קרוב, דוושות קצת יותר רחוקות). מתלים טובים, למרות שעדיין פחות טובים מC5 למשל, התנהגות נהדרת, הגה מצויין, מנוע חזק. ואפילו נראית טוב.

העניין עם A6 למשל הוא יותר רגשי ופחות כלכלי.

למרות שכנראה שA6 כזו תהיה מפוארת, נוחה ומפנקת בהרבה מכל דבר חדש שתוכל לקנות ב150K. חלק מהעניין הוא שרוב רוכשי מכוניות הסאלון מאבזרים אותן מכל טוב, והדבר בקושי משתקף בערך המכירה - אופציות ב60 אלף שקל זה לא דבר נדיר בכלל, וההשפעה שלהן על ערך המכירה אפסית, כך שאפשר למצוא משהו מפואר בהחלט בתקציב צנוע יחסית.

מצד שני, חבל שהביטוח יאכל את כספך (והוא יעשה בדיוק את זה).

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

בעברי שני רכבים אירופאיים:

1. אודי 100 2.0E, שנת 92 (שקניתי ב-96).

2. 306 דיימונד 97 (שקניתי ב-98 ).

מה שאני מנסה להגיד הוא שאין לי סלידה עקרונית מתוצרת אירופית שבד"כ מתנהגת (ונוסעת) טוב יותר מזו היפנית. העניין הוא שהקורולה (הרכב הנוכחי שלי) פשוט מדהימה באמינותה ודי התרגלתי שלא לבקר יותר במוסכים למעט במרווחי טיפול רגילים (באודי ובפז'ו שלי לשעבר לא הייתה זו תמונת הדברים [גיר באודי וחשמל ב-306]). יכול להיות שאני צריך באמת לשקול את האלטרנטיבות מאירופה ביתר כובד ראש וסביר שהמונדיאו תהייה הבחירה הראשונה במקרה שכזה אלא שנדמה לי (משיטוט במודעות המכירה) שאין הרבה אקסמפלרים למכירה בשוק. האם הרכב קיים גם בחברות הליסינג ?

:?:

פורסם

קיים בליסינג, ואם תחפש בכל העיתונים תמצא גם פרטיות, ללא בעיה.

הפוקוס, אחותה הקטנה של המונדיאו, מראה אמינות מאוד גבוהה. בכל מקרה לא הייתי פוסל את המונדיאו, לא מדובר ברכב בעייתי.

אגב אם אתה מעוניין יש לי ליד הבית מאזדה 6, 2.3 2004 עם 18 אלף ק"מ למכירה.

גיא

פורסם

מה בדבר איזו אוקטביה?

סתם שואל כי אני סקרן אל תסקלוני בבקשה :oops:

מבחינת גודל אני לא חושב שיש בעיה כי חבר שלי שהוא מטר 80 ומשהו נכנס בלי בעייה בכלל..

והיא גם די נחמדה בגרסא הידנית לפי מה שראיתי..

לא ראיתי אוטומטית..

2017 Citroen C3 Shine

פורסם
מה בדבר איזו אוקטביה?

סתם שואל כי אני סקרן אל תסקלוני בבקשה :oops:

מבחינת גודל אני לא חושב שיש בעיה כי חבר שלי שהוא מטר 80 ומשהו נכנס בלי בעייה בכלל..

והיא גם די נחמדה בגרסא הידנית לפי מה שראיתי..

לא ראיתי אוטומטית..

לא סוקלים אף אחד.

המונדיאו עדיפה בצורה משמעותית על פני האוקטיבה. אלא אם צריך דיזל ואז האוקטביה היא בהחלט אופציה. אבל הבחור לא הזכיר דיזל בתור חובה אז...

גיא

פורסם

חכה טיפה, הסיאט אלתיאה עומדת להגיע, זה הגולף החדשה עם מבנה יותר גבוה מהרגיל, מין מיניוואן קטן, עם עיצוב ממש מדהים, ולפי היבואן היא תעלה בערך 150 אלף. האוטו קיבל תגובות מאוד חיוביות ונראה מדהים לכל הדעות... :roll:

• תוכן חדש...