Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5295 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רציתי לשאול.

הווסת טעינה באלטרנטור שלי מתחיל לעשות בלאגן.

לפני שיהיה מאוחר מידי והרכב יגרר למוסך, רציתי לשאול.

יש לי אופצייה לרכוש אלטרנטור סטנדרטי 55A ובנוסף יש לי אופציה לרכוש אחד מחוזק יותר של 90A.

המצבר שלי באזור ה 50A, האם אני יצטרך להחליף אותו במידה ואני ירצה אלטרנטור של 90?

או שאני יכול להשאר עם המצבר הנוכחי ופשוט הוא יטען מהר יותר ויהיה פחות עומס על האלטרנטור

פיאט קופה 16VT - כי לא היה תקציב לפרארי

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

נא לקרוא את כללי הפורום הטכני ולפעול לפי ההוראות.

כך למשל, סוג הרכב היה שירשם בכותרת, אתה בחרת שלא לרשמו כלל, אף לא בגוף השרשור שפתחת.

אנא השלם פרטים.

בברכה.

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

סליחה, לא ידעתי שהעניין צריך פירוט הרכב משום שחשבתי שהנושא כללי.

בכל אופן כמו בחתימה, ראלי דור ראשון, שנת 96, מנוע 1600.

המצבר שלי

55AH

השיקול להגדיל אלטרנטור היא מטעמי מערכת. מאחר ויש לי ברכב סאב , מונובלוק, מגבר 4 ערוצים, קומפוננט, ורמקולים 6X9, הכל מוגבר, ויש לי רדיו דיסק 1DIN של פיוניר, שנראה לי צרכן חשמל לא קטן לכן חשבתי במקום לשים אלטרנטור 55AH שמתאים למצבר 55AH אז אולי זה יכביד עליו, לעומת אלטרנטור 90 שבקלות יטעין את המצבר וככה לא יהיה לו עומס רציני שהמערכת עובד FULL TIME.

בכל אופן השאלה היא האם אפשרי להשאר עם מצבר סטנדרטי כביכול, מה שיש לי.

פורסם

הבנתי, אז בעיקרון יש לי אלטרנטור כרגע של 55A והמצבר גם 55A

במידה ואני מגדיל אלטרנטור ל 90AH ככה הוא יטעין את המצבר הרבה יותר מהר וכשהמערכת תעבוד וכו' לא יהיה לו עומס כמו לנוכחי?

פורסם
הווסת טעינה באלטרנטור שלי מתחיל לעשות בלאגן. החלף את הווסת בלבד ורצוי במקורי. הרבה יותר זול ובטוח מהחלפת האלטרנטור.

לפני שיהיה מאוחר מידי והרכב יגרר למוסך, רציתי לשאול.

יש לי אופצייה לרכוש אלטרנטור סטנדרטי 55A ובנוסף יש לי אופציה לרכוש אחד מחוזק יותר של 90A. אלטרנטור משופץ? קרא את השירשורים על איכות ה"שיפוץ" המתבצעת והחלט לבד. אלטרנטור מפירוק יהיה כנראה עדיף יותר אך הוא הרבה יותר יקר.

מהו סוג האלטרנטור המחוזק? ד"א, העומס על רצועת האביזרים יגדל אם תשתמש באלטרנטור מחוזק, בדוק אם יהיה צורך להחליף אות.

פורסם

קשה לי להאמין שיש לך אלטרנטור 55A ברכב, אבל אפשר לבדוק את זה...

מה המספר שלדה של הרכב ?

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

יש לי בלוק 1600, ככה שזה לא תקף לגבי השילדה, כיוון שהרכב הגיע במקור 1300.

בכל אופן כדי להחליף ווסת טעינה, צריך לפרק את האלטרנטור, לפתוח להחליף ולהחזיר, העניין בכל מקרה מגיע לכמה מאות לא?

אז לא עדיף להכנס להחלפה כבר של חזק יותר וזהו?

פורסם

לא, ממש לא. בכמה מאות תקבל אולי אלטרנטור משופץ עם אחריות ל 3 חודשים שלא ממש הייתי סומך עליו. ראיתי (פה בפורום) הודעה של מישהו שביצע פו"ה לאלטרנטור ברכב שלו, הסבר מלא וצילומים. בדוק אם תוכל לבצע זאת בעצמך אצלך ברכב.

ושוב, אני מציע לך לקרוא את השירשורים על איכות ה"שיפוץ" המתבצעת לאלטרנטור.

פורסם

80/90 בגלל הבלוק?

בעיקרון זה בלוק שהגיע מסיטרואן קסארה.

התקשרתי ל 3 חשמלאי רכב, הם אמרו שווסת לא סתם נדפק, וזה לא משתלם לפרק את הכל להחליף אותו ואז להרכיב חזרה כי זה עדיין יגיע כמעט לעלות של אלטרנטור משופץ.

קצת בעיה, אומרים ששיפוץ אי אפשר להסתמך עליו, אבל מצד שני לא בטוח שהבעיה זה רק ווסת (לפי מה שאמרו לי - כי זה משהו גורם למשהו ).

אז מה בעצם עושים?!@#

פורסם

אי אפשר לתת לך תשובה חד משמעית בטלפון ולא בפורום אם אתה לא מספק פרטים נחוצים.

בדוק מי הייצרן של האלטרנטור ברכבך וגם את דגם האלטרנטור וחזור לדווח.

קיימים אלטרנטורים שהחלפת הווסת+פחמים היא עבודה של 10 דקות ויש כאלה שיש צורך לפרק את האלטרנטור ואז כדאי גם להחליף מייסבים ולחרוט את טבעות ההחלקה.

אולי הבעיה היא לא בווסת המתח ? אולי נדפקה דיודת יישור או הפחמים לקראת סוף חייהם.

איזה כייף לי :)

פורסם
התקשרתי ל 3 חשמלאי רכב, הם אמרו שווסת לא סתם נדפק, וזה לא משתלם לפרק את הכל להחליף אותו ואז להרכיב חזרה כי זה עדיין יגיע כמעט לעלות של אלטרנטור משופץ. אלטרנטור משופץ הוא אלטרנטור שעבר את התיקון המדובר, לכן המחיר דומה. היתרון בשימוש באלטרנטור הנוכחי הוא איכות תיקון ידועה מראש להבדיל מאלטרנטור משופץ בו אתה לא יודע מה עבר עליו ואיך תיקנו אותו. מה זה "ווסת לא סתם נדפק"? מישהו בכלל בדק את המערכת? נראה כי החשמלאי רכב שדיברת איתם לא ממש איכותיים אלא מנסים לדחוף לך אלטרנטור משופץ כדי להרוויח.

קצת בעיה, אומרים ששיפוץ אי אפשר להסתמך עליו, אבל מצד שני לא בטוח שהבעיה זה רק ווסת (לפי מה שאמרו לי - כי זה משהו גורם למשהו ). ישנן מספר תקלות אפשריות באלטרנטור.

-ווסת. קל להחליף ולתקן, מחירו אינו יקר במיוחד.

-פחמים. קל להחליף ולתקן, מחירם נמוך מאוד.

-גשר. יקר ומסובך להחליף ולתקן, דורש שימוש בחלקים איכותיים/מקוריים. מומלץ לרכוש אלטרנטור מפירוק.

-כל דבר אחר (לאגרים, סלילים וכו'). אין טעם לתקן.

עושה רושם שלא פנית לבעלי מקצוע, מהיכן אתה בארץ?

פורסם
80/90 בגלל הבלוק?

בעיקרון זה בלוק שהגיע מסיטרואן קסארה.

בקסארה II יש אלטרנטור 90 אמפר בדגמי הבנזין. בדגמים הישנים של קסארה I אמור להיות אלטרנטור דומה.

מה המספר שלדה ? לפחות לפי זה נוכל לדעת מה היה במקור, קשה לי להאמין ששמו אלטרנטור חלש יותר בכלל שהחליפו בלוק (אם בכלל החליפו אלטרנטור עם הבלוק מנוע).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...