Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5296 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דיברתי עם 3 חשמלאי רכב מרחובות.

חלק לא רוצים להתעסק, והתשובה של כולם , לא משנה מה הלך, אין טעם להתחיל לפרק ולשחק, אלא לשפץ כללי וזהו או להביא אחד משופץ.

הייתי שמח לדעת איך אני יכול לראות את הפרטים של האלטרנטור.. הסתכלתי והוא אילם, לא מצאתי כיתוב או משהו

פיאט קופה 16VT - כי לא היה תקציב לפרארי

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• ספונסר פורום
פורסם

לענין הגדלת המצבר

הייעוד העיקרי של המצבר זה להניע את המנוע דבר שלא מושפע מגודל האלטרנטור

שימוש מישני (ולא מומלץ) זה לתמוך באספקת המתח של האלטרנטור

לאור זאת, הגדלת האלטרנטור דוקא עשויה תאורטית לאפשר להקטין את המצבר

טלרון מצברים בע"מ, המעיין 7 מודיעין.

טלפון 1-700-700-130

פורסם
מהו סוג האלטרנטור המחוזק? ד"א, העומס על רצועת האביזרים יגדל אם תשתמש באלטרנטור מחוזק, בדוק אם יהיה צורך להחליף אות.

כיצד ואיך ניתן לפי דעתך לבחור ברצועה מתאימה לאור מה שכתבת ?

האם אתה מכיר דרך חישובית ולא בשיטה המסורתית מתוך ניסיון ?

איזה כייף לי :)

פורסם

מרק, אתה רציני?

-ההספק גדל פי שניים אז: מוצאים את מק"ט הרצועה הנוכחי ולפיו מוצאים בקטלוג את העומס המוגדר לרצועה הנוכחית, מסתכלים (שוב) בקטלוג ומחפשים רצועה במידות המתאימות עם יכולת עומס כפולה.

-אם ישנה וורסייה של הרכב המצויידת במקור באלטרנטור של 90 אמפר אז בודקים את מידות הרצועה שלו (שאמור להיות דומה) ואם כן משתמשים ברצועה כזו.

אבל בגדול, מה איכפת לנו? חשמלאי הרכב המשדרג את האלטרנטור אמור לתת דעתו על כך.

פורסם

בוודאי שאני רציני ואתה ?

"-אם ישנה וורסייה של הרכב המצויידת במקור באלטרנטור של 90 אמפר אז בודקים את מידות הרצועה שלו (שאמור להיות דומה) ואם כן משתמשים ברצועה כזו."

השיטה הזו מוכרת וככה כולם נוהגים לעשות במידה ואכן יש לבחור ברצועה אחרת.

1. הדרך השנייה שציינת כלומר בחירה של רצועה על-סמך קטלוגים ועומסים היא בעייתית (קרא בהמשך), אני מדבר על בחירה חישובית נטו.

2. החלפת אלטרנטור של 45 אמפר ב-90 אמפר הדבר לא מצביע בהכרח שיש לבחור רצועה בעלת יכולת להעביר הספק מכני כפול.

3. אתה לא יודע מה העומס על הרצועה הנוכחית.

דרך אגב בשיטה שציינת בחירת רצועה מתוך קטלוגים של רוב ייצרני הרכב הגדולים נעשית לא לפי ההספק של האלטרנטור או העומס על הרצועה אלא בחירה של רצועה לפי שנת ייצור הרכב, נפח מנוע, קוד מנוע ועוד...

מידע מהסוג שציינת בדרך כלל מסופק למתכננים.

ראה דוגמא-היכן אני מוצא את ההספק של האלטרנטור והעומסים ?.

אשמח לקבל רשימה כפי שציינת של אלטרנטורים של בוש או דנסו או כול ייצרן גדול אחר שבו מצויין במפורש שעבור אלטרנטור בעל הספק חשמלי X או עומס Y יש לבחור רצועה בעלת מק"ט Z וגם את ההספק המותר לכול רצועה כפי שרשמת בהתייחס כמובן גם ברשימה תואמת של ייצרני הרכב.

Pages from ContiTech-Application guide-cars + vans.pdf

פורסם

כן, אני רציני.

-אם ההספק החשמלי מוכפל פי שתיים אז יש להעביר הספק מכני כפול, אני לא מוצא כאן שום שגיאה.

-אני לא יודע מה העומס על הרצועה הנוכחית וזה לא משנה לי, מה שאני צריך לדעת הוא מה העומס המתוכנן של הרצועה הנוכחית.

-דיברתי על בחירת רצועה מתוך קטלוגים של יצרני הרצועות ולא של יצרן הרכב, וזה לא ישים לפי מה שאתה מתאר. ציפיתי כי יצרני OEM יכללו בנוסף את מק"ט יצרן הרכב בקטלוג הטכני שלהם כדי להקל על חיפוש חלקים תחליפיים/תואמים.

השיטה שתיארתי (בחירת רצועה לפי פרמטרים מתוך קטלוגי יצרן) נראית לי סבירה, מה שתיארת לא היה מוכר לי. הניסיון (המאוד מוגבל שלי) בתחום בא מפרויקט של מערכת מכנית מלפני כ 15 שנה בה המהנדס המכני בחר צירים, גלג"שים ורצועות מתוך קטלוג בהתאם לדרישות וכאשר שונו הדרישות הוא נקט בשיטה שתארתי.

פורסם

המצבר שלי באזור ה 50A, האם אני יצטרך להחליף אותו במידה ואני ירצה אלטרנטור של 90?

כפי שבודאי הבנת כבר מהתגובות הקודמות, התשובה לשאלתך היא לא.

דני

פורסם

מצאתי בחור שמוכר אלטרנטור שמתאים למנוע שלי, של חברת VALEO ולפי בדיקה הוא תקין.

האם מומלץ לרכוש אותו בעלות סבירה? או שלא להתקרב ולקנות משהו משופץ?

בעיקרון אני עוד לא מצאתי איך אני יודע שהדגם שלי מספק 55A או 80-90 כמו שאמרו לכן קשה לי לדעת כיוון.

פיאט קופה 16VT - כי לא היה תקציב לפרארי

פורסם
מהו סוג האלטרנטור המחוזק? ד"א, העומס על רצועת האביזרים יגדל אם תשתמש באלטרנטור מחוזק, בדוק אם יהיה צורך להחליף אות.

אתה מכונאי רכב או מגלגל בגוגל ומחפש תשובה מתאימה ?

אין צורך להתקין רצועה אחרת כפי שבעלי המקצוע כתבו באשכול.

פגשתי אדם עם דולר, החלפנו דולרים ועדיין לכל אחד מאיתנו יש דולר אחד. פגשתי אדם עם רעיון, החלפנו רעיונות ועכשיו לכל אחד מאיתנו יש 2 רעיונות.

פורסם

בעיקרון אני עוד לא מצאתי איך אני יודע שהדגם שלי מספק 55A או 80-90 כמו שאמרו לכן קשה לי לדעת כיוון.

זה לא שלא מצאת, פשוט אתה מתעקש לא לדעת מה היה במקור על הרכב שלך.

ביקשתי ממך כבר מיליון פעם לרשום מספר שלדה בשביל שאוכל לעזור לך לדעת מה היה במקור על הרכב שלך. רשום אותו ואברר לך מה הספק האלטרנטור המקורי.

משם תתקדם הלאה.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

לא זה ולא זה, אני סתם חושב להנאתי. סתם לדוגמה, הידעת כי שינוי חתך צמיגים דורש שינוי בלחץ הניפוח?

Shotdown, תוכל למצוא את נתוני האלטרנטור המקורי ב"אוטו-דאטא" (הספר או התוכנה) אשר נמצא במוסכים רציניים, אני מניח כי אם תפנה למוסך היבואן עם מק"ט השילדה והמנוע הם יוכלו למסור לך מפרט מלא.

עריכה: נו, איציק אפילו מוכן לבצע זאת בשבילך.

פורסם
מצאתי בחור שמוכר אלטרנטור שמתאים למנוע שלי, של חברת VALEO ולפי בדיקה הוא תקין. האם מומלץ לרכוש אותו בעלות סבירה? או שלא להתקרב ולקנות משהו משופץ?

בלי שראינו את האלטרנטור, ובלי שאנחנו יודעים את המחיר - איך נוכל להגיד לך אם כדאי או לא?

בהערכה גסה, עד 400 ש"ח לאלטרנטור משומש במצב טוב זה סביר. אבל אתה צריך להעריך את המצב שלו לפי המראה, וזה לא כל כך אמין.

משומש לעומת משופץ - הכל תלוי באיכות השיפוץ. וכאן יש בעיה, כי כל משפץ עושה מה שעושה ואומר "שיפצתי", ולך כלקוח קשה לדעת מה באמת נעשה, מה איכות החלקים שהורכבו וכן הלאה.

בקיצור - אין תשובה חד משמעית. תקנה מה שתקנה ובהצלחה.

דני

פורסם
כן, אני רציני.

-אם ההספק החשמלי מוכפל פי שתיים אז יש להעביר הספק מכני כפול, אני לא מוצא כאן שום שגיאה. - שכחת פרט אחד חשוב וזה נצילות האלטרנטור.

-אני לא יודע מה העומס על הרצועה הנוכחית וזה לא משנה לי, מה שאני צריך לדעת הוא מה העומס המתוכנן של הרצועה הנוכחית.

-דיברתי על בחירת רצועה מתוך קטלוגים של יצרני הרצועות ולא של יצרן הרכב, וזה לא ישים לפי מה שאתה מתאר. ציפיתי כי יצרני OEM יכללו בנוסף את מק"ט יצרן הרכב בקטלוג הטכני שלהם כדי להקל על חיפוש חלקים תחליפיים/תואמים.

השיטה שתיארתי (בחירת רצועה לפי פרמטרים מתוך קטלוגי יצרן) נראית לי סבירה, מה שתיארת לא היה מוכר לי. הניסיון (המאוד מוגבל שלי) בתחום בא מפרויקט של מערכת מכנית מלפני כ 15 שנה בה המהנדס המכני בחר צירים, גלג"שים ורצועות מתוך קטלוג בהתאם לדרישות וכאשר שונו הדרישות הוא נקט בשיטה שתארתי.

חיים, אני אנסה להסביר את עצמי שוב פעם וגם לתת הסבר טכני לעניין בחירת הרצועה.

עובדות

ברכבי גולף דור 4 מותקנים 3 אלטרנטורים שונים תוצרת בוש/וולאו/היטצ'יי של 70,90,120 אמפר וכולם מונעים על-ידי רצועה דומה כלומר אותו מק"ט של הרצועה ורק אורך הרצועה משתנה.

הסבר

למה בכול זאת אין צורך לבחור ברצועה 'חזקה' יותר כאשר מתקינים אלטרנטור של 90 אמפר במקום של 70 אמפר ?

בכדי לקבל זרם מוצא של 50 אמפר (700 וואט) מאלטרנטור של 70 אמפר אכן הספק הכניסה צריך להיות גדול יותר בגלל הנצילות ונניח שהוא בסביבות 800 וואט.

בכדי לקבל זרם מוצא של 50 אמפר מאלטרנטור של 90 אמפר הספק הכניסה הנדרש הינו קטן יותר בגלל שהנצילות של אלטרנטור של 90 אמפר גדולה ב-10-20 אחוז (תלוי בסוג האלטרנטור) מכאן ניתן להסיק שהעומס על הרצועה לא גדל באופן משמעותי לכן אין צורך לבחור ברצועה 'חזקה' יותר.

ייתכן שגם הייצרן בזמן תיכנון מערכת החשמל לוקח בחשבון שברכב מסויים יותקנו אלטרנטורים בעלי הספק שונה ולכן הוא מתקין רצועה לפי האלטרנטור בעל הספק הכי גבוה שעשוי להיות מותקן ברכב.

אם בכול זאת בוחרים באלטרנטור בעל הספק מאוד גבוה נניח במקום 70 אמפר נבחר אלטרנטור של 200 אמפר אכן במקרה זה יש לשקול החלפת הרצועה

לא נכנסתי לפרטים מדוייקים כגון: שינוי הנצילות בתלות הסל"ד, המסה של ציר הסיבוב של האלטרנטור מכיוון שזו תורה בפני עצמה.

• תוכן חדש...