Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5294 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אין לי יותר מדי לכתוב, האמת, רק סיכום קצרצר של השנה הראשונה שבילתי עם הרכב הקטן והחביב הזה (שעתיד לשרת אותי לפחות עוד 3-4 שנים, במהלך התואר)

פונטו ספייס SX שנת 2003 ידנית

הרכב נקנה בדצמבר 2010, עם כ 82 אלף ק"מ, ויש תיעוד טיפולים במוסך מורשה ככה שהקילומטראז' הזה גם אמיתי.

מה יצא בבדיקה לפני הקניה-

אמרו לי שאני אצטרך טיימינג בקרוב, והשאר היו הכסת"חים הרגילים.

בוצע ישור קו קטן (כי לא היה הרבה במה לטפל)- שמנים, פילטרים, פלאגים, בלמים, תוסף דלק, והחלפת נוזל קירור.

מרחק שעברתי- 10K קילומטר

תחזוקה שוטפת שבוצעה במהלך השנה- טיימינג

תקלות- סטרטר מגמגם. בוצע שיפוץ והכל חלק. עלות- 250 ש"ח.

פעמים שנתקעתי בצד הדרך- 0

דברים שהפסיקו לעבוד ברכב- 0

צריכת דלק ממוצעת עפ"י תחשיב של כ 12 תדלוקים ממהלך השנה האחרונה- 1:16.6 (70% בין עירוני, 30% עירוני)

שקניתי את הרכב כל הסובבים וה "מבינים" דאגו להבטיח לי שאני אבלה בלי סוף במוסכים.

אז תודה רבה, אבל ה 40 דקות שביליתי במוסך לשפץ את הסטארטר לא היו כאלו רעות.... אפילו קיבלתי פיתה עם זעתר ופחית פאנטה.

בשורה התחתונה- מרוצה מהחיסכון, בנקודה זו גם מהאמינות (אחרי הכל 10K קילומטר זה עדיין לא ממש מדד. אולי בשנה הבאה אני אוכל לפרט יותר בסעיף הזה), ובתכל'ס די מרוצה מהכל. חיפשתי רכב שיהיה חסכוני, אמין, נוח יחסית, עם מראה חביב וקצת אישיות, וזה בדיוק מה שקיבלתי.

הרכב יכנס בשבוע הבא לטיפול, גם כן במוסך מורשה. חבל לשבור רצף, ההפרש בטיפול בין מורשה ללא מורשה זה אולי 200 ש"ח בהגזמה...

פורסם

הייתה לי פונטו ELX 2003 בצבע תכלת כרכב ראשון, היא הייתה אוטומט - רציף

אהבתי כל רגע, אחלה רכב לצעירים, לא שותה דלק, עלויות אחזקה מאוד נמוכות וכן הוא יחסית אמין, צריך לדעת לשמור

מאחל לך שתהנה מהרכב ולא תתייחס לכל הקופצים להגיד לגבי בילוי מיותר במוסך

Confidence In Motion

פורסם

יפה לך.

באמת 10K זה עדיין לא מספיק מדד, למרות שהיא החזיקה יפה במהלך השנה בלי תקלות.

חכה עוד שנה או שתיים ותדווח.

תבלה ותהנה. (ולא במוסכים...)

אם תטפל קבוע אצל אותו מוסכניק, יגיע השלב שהוא יפסיק לעבוד עליך וסתם יהיה יקרן...
פורסם

תודה על השיתוף.

גם לי יש פונטו ספייס, שנת 2005, ELX גיר רציף. קניתי אותו עם 120 אלף קילומטר.

עד כה נהנה ממנו הרבה (טפו טפו טפו), רכב נוח, זול, לא שותה דלק. עשיתי לו יישור קו ומקווה שלא אראה מוסך.

זה אחד הרכבים שכל מי ששאלתי (מביני העניין במשפחה) אמרו לי "קח". פה אחד (שלא הייתה לגבי שאר הרכבים..)

הבנתי שאתה מטפל רק במורשה.

יצא לך כבר להחליף לפאלגים וכו'?

כמה עלה לך הטיימינג?

פורסם

דווקא את הישור קו והטיימינג עשיתי במוסך צמרת בחיפה (מורשה פיג'ו/סיטרואן)- היה שם מכונאי שאנחנו מכירים. הוא כבר לא שם, אז החל משבוע הבא אני מחזיר את הטיפולים למורשה....

סט טיימינג+משאבת מים (כי דבילי לא להחליף ביחד, למרות שהמשאבה הייתה תקינה) ועבודה עלה לי כ 700 ש"ח אם זכור לי נכון.

פורסם

אחלה רכב.

אני לא צופה שהאמינות תפגע ב10K הבאים שלך.

סה"כ זה מנוע שהולך עם פיאט כבר שני עשורים לפחות.

משכנתא זה קל

פורסם

שמח לראות שאתה מרוצה,אני כשקניתי דובלו מאוד מאוד רציתי ספייס לצערי לא יצא לי.

בקשר לטיפול,אשמח אם תחזור לפרסם מה הוחלף ומה העלות.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לי הייתה פונטו שנת 2000, כשהגעתי ל 180 אלף קילומטר הייתי צריך לעשות ראש מנוע. חוץ מיזה, כמעט ולא היה תקלות... רכב ממש אמין וחסכוני. נסעתי איתו לאילת אולי 15 פעמים.

אוטו-מאניה :-)

• תוכן חדש...