Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5321 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני לא כלכלן, אבל אנסה להסביר לך את זה, מאחר ואתה ב-כ-ל-ל לא בכיוון.

א. אין קשר בין אמינות הרכב/עלויות תיקונים, למחירון (יש קשר עקיף ואמוציונלי בעיקרו, אבל ממש לא ישיר).

ב. המחירון בארץ חשוד עד כדי מסריח מקומבינות (עבר כבר חוק ה-300K לתביעת דיבה, או איך שלא קוראים לקקה הזה?).

ככה,

רכב הוא מוצר, לא ממש משנה אם יש לו גלגלים, קירות או מסך מגע.

מחיר המוצר נגזר מהביקוש עליו ב-ל-ב-ד באותו השוק.

כאשר בישראל לא היו אייפונים, מחיר אייפון משומש היה גבוה יותר ממחיר מכשיר אנדוראיד/סמארטפון חדש.

למה? הגיוני? לא!, אבל ככה הכתיב השוק - אין קשר לשווי האמיתי של המוצר או לאיכותו או לעמידותו בתקלות.

תחשוב על כיכר השוק, כשאר שני תגרנים מבקשים למכור שני מוצרים, המוצר שיהיו לו יותר קונים מחירו יהיה גבוה יותר - מאחר ואותו מוכר יוכל להעלות את מחירו (".. למה למכור לך ב-X אם חבר שלך מציע לי X+10%?..").

ככה זה בכל העולם, לא רק בארץ, שוק חופשי.

אתן לך דוגמה אצלי (לא בישראל).

אני מחפש WRX סטיישן ובאיזור שלי סובארו סטישן זה הממתק הלאומי :) הביקוש מטורף ורכבים נמכרים תוך ימים ספורים, לא משנה מה מצבם (שתבין, WRX 2002 עולה כמו AUDI S4! מאותו שנתון).

..אבל, בדקתי שתי אופציות מעניינות, אם אדרים (מהמילה דרום) ואחפש את הרכב באזור של כאלף ק"מ ממני, אמצא אותו בכ-8-10 אש"ח פחות - אם אני משקלל נסיעה + עלויות נלוות, עדיין שווה.

ראית איך השוק פועל שונה במקומות שונים? הכל עניין של ביקוש והיצע, אותו הרכב רק אזורים שונים.

רוצה ללכת יותר רחוק מזה, הנה עוד דוגמה.

אני בודק WRX אבל עם SAAB 9-2XT - זה אותו רכב ב-ד-י-ו-ק, (רק שהסאאב פחות מכוערת ועם ריפודי עור) - הפרש המחיר הוא של 20-30%.. :)

אותו רכב, אותה אמינות, אבל השוק נוטה לסובארו, אז הסאאב נופלת במחירון ללא שום הסבר.

מקווה שלא חפרתי.

זה ברור כשמש שמחירי רכב חדש פה בארץ זה קומבינה כדי לשמור את שווי השוק של ציי הרכב של חברות הליסינג

שהם הלקוחות העיקריים של היבואנים. גם המחירון כנראה משקף את האינטרסים האלה.

שמישהו יבדוק פעם מי נותן מימון להוצאת המחירונים האלה.

נהג ותיק

• תגובות 56
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מחיר המשומשות - מסכים שזה נראה כקומבינה של השמאים ובעלי האינטרסים.

מחיר החדשות - ב-99% אחריותם של הטיפשים שקונים חדש.

אסביר.

בשוק המשומשות, גם אם יש קומבינה, עדיין מחיר המכירה יהיה בהתאם לשיקול הקונה/מוכר - שוק משוכלל.

שוק החדשות - הקונה הלא חכם מסכים בעיניים עצומות לקנות במחיר שלא קשור למציאות (בזמנו היו כתבות שהעריכו את אחוז הרווח ליבואן במכירה לפרטיים בכ-20-30%).

אל תקנו רכב חדש, לא משנה אם יש לכם כסף או לא.

ברכב חדש מוכרים לכם אותו במחירון +20%. או במונחים אמריקאים MSRP + 20% mark-up.

ד"א, ה-NISSAN GTR החדשות, שרק הגיעו והיו בהזמנה מיוחדת, היו MSRP + 15% MARK-UP.

NISSAN GTR בעולם = מאזדה 3 בישראל... טוב לדעת. :)

הצטרפו עוד היום לאגודה לשחרור הטלטל.

"הטלטלים השחורים, יולי 2004".

פורסם
מחיר המשומשות - מסכים שזה נראה כקומבינה של השמאים ובעלי האינטרסים.

מחיר החדשות - ב-99% אחריותם של הטיפשים שקונים חדש.

אסביר.

בשוק המשומשות, גם אם יש קומבינה, עדיין מחיר המכירה יהיה בהתאם לשיקול הקונה/מוכר - שוק משוכלל.

שוק החדשות - הקונה הלא חכם מסכים בעיניים עצומות לקנות במחיר שלא קשור למציאות (בזמנו היו כתבות שהעריכו את אחוז הרווח ליבואן במכירה לפרטיים בכ-20-30%).

אל תקנו רכב חדש, לא משנה אם יש לכם כסף או לא.

ברכב חדש מוכרים לכם אותו במחירון +20%. או במונחים אמריקאים MSRP + 20% mark-up.

ד"א, ה-NISSAN GTR החדשות, שרק הגיעו והיו בהזמנה מיוחדת, היו MSRP + 15% MARK-UP.

NISSAN GTR בעולם = מאזדה 3 בישראל... טוב לדעת. :)

אני מסכים שזה טמטום מוחלט לקנות רכב חדש ללא הנחה משמעותית.

אם היבואן יכול למכור ל"חבר" בהנחות של 10% ויותר ועדיין להרוויח, אז שימכור גם לי באותו המחיר.

ממילא את רוב בכסף הם עושים מהליסינג, אז אין סיבה לדפוק את הלקוח הפרטי.

מה ההיגיון להציע הנחה לארגון מסויים ולא לכל הציבור? הרי כוח הקנייה של כלל הציבור גדול בכמה מונים

מזה של קבוצה צרכנית כזו או אחרת.

כמו שקרה במחאת הקוטג', אם נצביע ברגליים ולא נקנה במחיר מחירון, אז היבואנים יאלצו להתעשת.

נהג ותיק

פורסם

בשוק יד 2 זה כבר קורה וגם בשוק של הטרייד אין זה כבר קורה.

אל תדאג יותר מידי - זה גם יתחיל לקרות עם רכבים חדשים, אתה תראה יותר ויותר "מבצעים" שהם בפועל כניעה לשוק הצרכנים.

ומהמחירון - תתעלם, הוא לא נועד לשקף את מצב השוק אלא את החלום הרטוב של היבואן לתמורה המלאה שהוא מצפה לקבל מהרכב שלו.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
אני אישית באמת מתלבט אם לנצל הנחות של חודש דצמבר או לחכות לראות מה קורה למחירים בינואר.

מה דעתכם ?

בינואר המחירים עולים, זאת לפי הצהרות היבואנים.

עכשיו זה הזמן לקנות, כאשר כל יבואן מנסה להציג מאזנים טובים יותר לקראת סוף השנה ועל מנת לעמוד במכסות אשר התחייב בפני היצרן.

היבואן מקבל הנחת כמות למכירת X רכבים בשנה, אך הוא מקבל אותה אך ורק אם עמד ביעד.

לכן, לפעמים שווה ליבואן לעשות מכירת חיסול בסוף התקופה רק בכדי לעמוד ביעד ולא לאבד את ההנחה על כל הרכבים אותם מכר.

אני הייתי מנצל את ההנחות שיש עכשיו, כמובן אם הן משמעותיות מספיק.

פורסם
בינואר המחירים עולים, זאת לפי הצהרות היבואנים.

עכשיו זה הזמן לקנות, כאשר כל יבואן מנסה להציג מאזנים טובים יותר לקראת סוף השנה ועל מנת לעמוד במכסות אשר התחייב בפני היצרן.

היבואן מקבל הנחת כמות למכירת X רכבים בשנה, אך הוא מקבל אותה אך ורק אם עמד ביעד.

לכן, לפעמים שווה ליבואן לעשות מכירת חיסול בסוף התקופה רק בכדי לעמוד ביעד ולא לאבד את ההנחה על כל הרכבים אותם מכר.

אני הייתי מנצל את ההנחות שיש עכשיו, כמובן אם הן משמעותיות מספיק.

השאלה אם רכב שכבר נמצא בארץ ועדיין לא נמכר חשוף לתנודות בשערי המטבע.

אומרים שרכבים המגיעים מיפן כמו האאוטלנדר והפורסטר אמורים להיות מושפעים מהיין הגבוה מה

שכנראה מקטין את הריווחיות עבור היבואן.

המחיר של אאוטלנדר עלה כבר ב5K יחסית למחירון של חודש יולי.

נהג ותיק

פורסם

העצה שלי היא אל תחכה שמשהו יהיה זול יותר - אם אתה יכול לקנות עכשיו תקנה עכשיו.

לך תדע מה יהיה מחר.

אם הדיל משתלם עבורך ואתה מסוגל להוציא אותו לפועל - תהנה ואל תחשוב יותר מידי.

היום אתה חי... מחר?

כשאבא שלי חיפש רכב ראיתי שבכל סוכנות שאנחנו נכנסים אליה ובודקים רכבי 1.6 הוא כל הזמן פוזל ומרייר לכוון ה2 ליטר -> אתה יודע כמה עבודה פסיכולוגית הייתי צריך לשים על הבן אדם בכדי שישים את הכסף על ליגה אחת למעלה?

יום אחרי זה אתה חושב שהוא זכר בכלל שהוא הוציא איזה 3 עד 4 עשיריות יותר? ולא הכסף הזה ממש לא בא לא בקלות זה פשוט העניין של לחיות את החיים ולעשות את מה שאתה יכול, כי אתה יכול ואתה רוצה.

בעקרון - מבחינה כלכלית - נכון - כל רבעון שלישי של שנה הוא הרבעון הכי טוב מבחינת הצרכן לעשות רכישה של מוצרים.

מעשית - אם תיתן לרבעון הראשון של השנה הקרובה לעבור, אתה כבר תתחיל לראות איך לאט לאט היבואנים חוזרים שוב לקדחת המכירות שלהם אבל אתה יכול באותו אופן גם לחכות שנה ולחכות שנתיים.

תנצל את סוף השנה ותתן לעצמך לחיות.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

העצה שלי היא אל תחכה שמשהו יהיה זול יותר - אם אתה יכול לקנות עכשיו תקנה עכשיו.

לך תדע מה יהיה מחר.

אם הדיל משתלם עבורך ואתה מסוגל להוציא אותו לפועל - תהנה ואל תחשוב יותר מידי.

היום אתה חי... מחר?

כשאבא שלי חיפש רכב ראיתי שבכל סוכנות שאנחנו נכנסים אליה ובודקים רכבי 1.6 הוא כל הזמן פוזל ומרייר לכוון ה2 ליטר -> אתה יודע כמה עבודה פסיכולוגית הייתי צריך לשים על הבן אדם בכדי שישים את הכסף על ליגה אחת למעלה?

יום אחרי זה אתה חושב שהוא זכר בכלל שהוא הוציא איזה 3 עד 4 עשיריות יותר? ולא הכסף הזה ממש לא בא לא בקלות זה פשוט העניין של לחיות את החיים ולעשות את מה שאתה יכול, כי אתה יכול ואתה רוצה.

בעקרון - מבחינה כלכלית - נכון - כל רבעון שלישי של שנה הוא הרבעון הכי טוב מבחינת הצרכן לעשות רכישה של מוצרים.

מעשית - אם תיתן לרבעון הראשון של השנה הקרובה לעבור, אתה כבר תתחיל לראות איך לאט לאט היבואנים חוזרים שוב לקדחת המכירות שלהם אבל אתה יכול באותו אופן גם לחכות שנה ולחכות שנתיים.

תנצל את סוף השנה ותתן לעצמך לחיות.

אני מסכים עם רוב הדברים שנאמרו.

אף אחד לא יודע מה יהיה עוד חודש או בעוד חצי שנה.

מצד שני כשהולכים להוציא סכום יחסית גדול פעם בכמה שנים, אתה רוצה להיות בטוח ב100 אחוז

שבחרת את הדגם שאתה הכי רוצה בגבולות התקציב, וגם חייב שתהייה לך הרגשה טובה שהלכו לקראתך במחיר.

אני לא אוהב לעשות עסקים עם כאלה שלוקחים אותך כמובן מאליו ומזלזלים בך כלקוח.

חלק מהסוכנויות שביקרתי בהם ממש לא יודעים לתת יחס ללקוח שאולי ישאיר אצלם סכום של 6 ספרות.

נהג ותיק

פורסם

אתה קונה את הרכב, לא את הסוכנות.

תודעת השירות תיתן לך חיווי לגבי הרצון שלך לטפל ברכב שלך דרך הסוכנות או להמשיך איתם לטרייד אין עתידי או לקנות מהם עוד מותג בעתיד.

ולגבי להיות סגור על עצמך ב100 אחוז - זה לעולם לא יקרה.

אתה יודע טוב מאוד שברגע שהם יוציאו לרכב שלך גרסא חדשה עם טכנולוגיה מתקדמת יותר כבר יתחילו לבעור לך הקוצים לשדרג :wink:

Pioneer TS-X150

פורסם

ראשית- מנסים לדחוף לך מודל 2011, אבל את זה כבר הבנתם.

שנית - למכור רכב משפחתי גדול כיום במחיר שמתקרב למחירון זה בלתי אפשרי. גם אני ניסיתי למכור אחד מרכבי המשפחה ללא הצלחה. (רכב מנהלים מודל 07, בונבוניירה, יד 1 וכו' וכו')

ניתן לומר בצורה דיי גורפת שכל רכב שפופולארי בציי הליסינג , למכור אותו יהיה קשה מאוד, כי ללסינגים יש לאן לרדת במכירה.

אם ניגשים לקנות רכב משפחתי גדול/מנהלים, רק בשיטת הטרייד אין. אחרת הם הולכים להתקע חזק.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אתה קונה את הרכב, לא את הסוכנות.

תודעת השירות תיתן לך חיווי לגבי הרצון שלך לטפל ברכב שלך דרך הסוכנות או להמשיך איתם לטרייד אין עתידי או לקנות מהם עוד מותג בעתיד.

ולגבי להיות סגור על עצמך ב100 אחוז - זה לעולם לא יקרה.

אתה יודע טוב מאוד שברגע שהם יוציאו לרכב שלך גרסא חדשה עם טכנולוגיה מתקדמת יותר כבר יתחילו לבעור לך הקוצים לשדרג :wink:

לא כל כך מבין את האמירה "שאני קונה רכב ולא סוכנות". כי איפה אני אטפל ברכב בתקופת האחריות, אצל אחמד בשכם?

סוכנות שלא מכבדת את הלקוח באולם התצוגה כנראה תתן אותו יחס במוסך הצמוד לסניף המכירות.

נהג ותיק

• תוכן חדש...