Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5325 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
יוסי, קודם כל חשוב לי להבהיר שעם חלק מהדברים שלך אני מסכים, שצריך (חייב) עזרה מההורים כדי איכשהו לשרוד כאן.

מצד שני, לגביך, כמדומני (ותקן אותי אם אני טועה...) בתור עולה חדש עולה חדש הייתי ב1983, כשעליתי לארץ. אחרי זה חזרתי ב2003 כקטין חוזר, וזה לא אותו דבר.

ה10000 ש"ח שקיבלתי במצטבר במהלך שנתיים לא ממש מספיקים לכלום, במיוחד כשאתה חייל בודד שחוזר כל יום הביתה וצריך לאכול. קיבלת הטבות כלשהן. ועם כל הכבוד, הלימודים לתואר שרכשת כאן, לא עלו משהו מאוד יקר (ויכולת לעמוד בזה). לכתוב "אני עף" מכאן זה כמעט (שוב, ללא שיפוטיות כן..?) לירוק לבאר ששתית ממנה. ואתה עוד תוהה אם לחזור לכאן בעתיד, אז... באמת אכלת כאן כ"כ הרבה מרורים..? בהצלחה בכל דרך שתבחר.

הקטע של לחזור זה בעצם תלוי בהזדמנויות שלי. אם יהיו הזדמנויות בארץ, אני אחזור לארץ. הבעיה היא שאין הזדמנויות שאפילו קרובות למה שאני מחפש ומה שיאפשר לי חיים טובים. הבית פה אבל אני לא מוכן לחיות בלי כסף או לעבוד בעבודות כמו זו שעזבתי היום בבוקר, שבה כל היום הלקוחות צועקים עלי ואני מקבל שכר מינימום.

 

אני זוכר שרשורים בהם הצהרת על היכולות הגבוהות שלך, אז... אני קצת לא מבין. עם יכולות כאלה גבוהות, ללכת לצ'ילה ולחזור, נשמע לי משהו שבעצמו כרוך בהוצאות כלכליות לא קטנות. ולא, אינני נכנס לך לכיס חס וחלילה. רק תוהה מדוע הגעת למצב שהגעת אליו...ואני מכיר לפחות מקרה אחד של אנשים שחוזרים למדינות מהם באו.

עבדתי בעסק של אמא שלי שנתיים כי הרגשתי שהוא שלי. היא לא הבינה שיש לי התחייבויות לאוניברסיטה ולכל מני דברים, אז נתנה לי פחות כסף ממה שהמשכורת שלי הייתה שווה. אם הייתי עובד במקום אחר את אותה כמות שעות (ואכן, היו לי עבודות במקביל והייתי מקבל יותר כסף מבחינה פרופורציונאלית, למרות שזה היה שכר מינימום) הייתה לי אחלה משכורת. אין פה ממש בעיה של חוסר כסף אובייקטיבי, אלא שגם כיום היא לא יודעת מה ההוצאות של מחייה בארץ כי היא חיה בתוך הבועה שלה ולא יוצאת מהבית. התוצאה היא שכבר שנתיים אני לא מוציא כמעט כסף, אבל עדיין חסרים לי 500 ש"ח לחודש. אם תוסיף את הלימודים, אני צובר כמות רצינית של חובות וכבר הגעתי ל55000, שמהם שילמתי 10000 והחובות האלו ייסתיימו רק ב2016, בהנחה שאין לי עוד הוצאות.

ולפותח השרשור, עשה מה שטוב לך. בהצלחה !

 

חברים, אתם מקדישים הרבה זמן לנסיון לשכנע אזרח ותיק אחד שהוא טועה.

לא סתם אזרח ותיק, אלא ככל הנראה גיבור חיל, זוכה עיטור העוז על חילוץ חיילים מטנק בוער באחת ממלחמות ישראל.

אדם שמייצג דור אחר, מהתקופה שהקולקטיב עדיין נחשב יותר מהאינדיבידואל, ושלאנשים עוד הייתה מטרה משותפת.

 

תבינו, הוא ואנחנו מדברים בשפות שונות. הייתי שמח לחזור לאותה תקופה, עם כל הקשיים הכלכליים והבטחוניים, אך

כיום ישראל היא כבר לא מדינת היהודים, והציונות כבר לא על הפרק. זאת פשוט עוד מדינה במזרח התיכון, מושחתת

כמו כל השאר, אבל מחזיקה מעצמה משהו מיוחד. כמו הבחורות הישראליות פחות או יותר... הרבה פוזה ובלי תכלית.

 

אנחנו מודדים את הסיטואציה לפי מדדים אחרים, לכן כל הדיון הזה פשוט לא רלוונטי. ישה ימשיך לחשוב שהוא צודק,

אנחנו נמשיך לחשוב שאנחנו צודקים, ועולם כמנהגו ינהג. אני חושב ששני הצדדים הציגו את טיעוניהם ואפשר להפסיק

לחפש את האמת האבסולוטית. מי שיתקל בדיון הזה בעתיד מוזמן לגבש את דעותיו על סמך הכתוב.

 

:mm_yeah: :mm_yeah: :mm_yeah:

 

לא רק לפרנקוס מותר להעלות פה לינקים הזויים.

 

חשבתי שיש לי מונופול על לינקים הזויים... :-(

 

 

 

 

 

 

 

:lol: :lol: :lol:

  • תגובות 378
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
נו, כי בארץ לא קראו אף פעם לאף אחד רוסי מסריח.

 

נכון, וגם מרוקאי מסריח ותימני מסריח ואתיופי מסריח ואשכנזי מסריח...

 

אבל תראה איזה קטע.... היום אחרי 64 שנים... כבר לאף אחד לא באמת אכפת

ולי באופן אישי אף אחד לא אמר, "יהודי מסריח".... טוב אמרו לי אבל לא בישראל.

 

 

אז באמת יש לנו קטע כזה לעשות את המוות לחדשים.... סוג של טירונות...

אבל תכלס בסוף כולם מתערבבים.

גם היהודים בגרמניה התערבבו.... התערבבו באוושויץ עם עוד כל מיני יהודים

פורסם

 

אבל תראה איזה קטע.... היום אחרי 64 שנים... כבר לאף אחד לא באמת אכפת

 

lol

אתה חי בסרט.

 

רק לפני כמה שנים בעודי לומד רפואת שיניים באוניברסיטת ת"א היה פציינט שלא רצה להיות מטופל אצלי כי הוא "לא רוצה שרוסי יגע בו". נכון, לאף אחד לא באמת אכפת.

A man walks down the street in that hat, people know he's not afraid of anything

פורסם
lol

אתה חי בסרט.

 

רק לפני כמה שנים בעודי לומד רפואת שיניים באוניברסיטת ת"א היה פציינט שלא רצה להיות מטופל אצלי כי הוא "לא רוצה שרוסי יגע בו". נכון, לאף אחד לא באמת אכפת.

 

שוב, יש לנו קטע דפוק לעשות את המוות ל"חדשים"

גם למרוקאים היית פעם בעיה לקבל עבודה.

והיום אני לא חושב שבכלל מישהו יודע להבדיל....

גם בעוד 200 שנה (אם לא תתבולל) הילד שלך יהיה יהודי גם באמריקה, אבל בעוד 50 שנה הילד שלך לא יהיה "רוסי" בישראל

פורסם

על איזה "חדשים" אתה מדבר, אני גר בארץ ממרץ 1991 והמקרה התרחש לא בשנות ה90 אלא לפני פחות משלוש שנים. אם אתה חושב שהיום אנשים לא יודעים להבדיל או לא אכפת להם הרי שלא בתוך עמך אתה חי.

A man walks down the street in that hat, people know he's not afraid of anything

פורסם
לכל האנשים ה"גברים" ששמים ז*ן על המדינה.... ואומרים שהיא לא עשתה כלום בשבילכם.

נראה אותכם קודם כל חוזרים למקום שבאתם ממנו.... למערות בתימן, לאוהלים במרוקו, לגדל תפוחי אדמה בפולין, או סתם להיות איזה רוסי בלי שקל על התחת בברית המועצות.

 

אני לא שכחתי מאיפה באתי, ומי ששכח, ובוחר לחיות את חייו במדינה אחרת (ואני לא מדבר על ללכת לעבוד שנה-שנתיים-שלוש), כנראה לא למד לקח ממה שקרה לפני 65 שנה, ואולי מגיע לו שיעור נוסף.

 

 

מי אמר שהוא שם זין על המדינה?

זה שעברנו להתגורר בחו״ל הופך אותנו לאויב המדינה מספר אחת?

 

חביבי, הבעיה שלך אינה בנצי, דריש, אני או סולל הדרך, הבעיה שלך היא אירן, חיזבאללה ומסתמן שגם מצרים.

 

ממש לא שכחתי מאיפה באתי ואני בהחלט יודע לאן אחזור, בשביל זה אני לא צריך אותך, היו לי הורים שמאז ומתמיד לימדו אותי אהבת הארץ, בדיוק כמו שאני היום מתחיל ללמד את בני.

 

תפסיקו עם המסע המטופש הזה שבו אתם מנסים להראות כל מי שעבר לחו״ל כמי שבגד במדינתו, אפילו סבתא שלי שתיהיה בריאה, בגיל 86 לא חושבת כמוכם, והיא ניצולת שואה אז תפסיק לבלבל במוח ולקשר כל דבר לשואה.

אני פשוט נדהם מהתגובות הנזהמות שכמעט מהולות בשנאה עבור מי שעזב את הארץ במטרה לבנות את עצמו.

 

אין לי מה לכתוב מעבר לזה שלטעמי אתם צריכים להתבייש שאתם מוציאים כזה רפש מהמקלדת שלכם.

 

שבת שלום לכולם.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

 

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

השאלה היא באמת "לפני כמה שנים?".

 

בתחילת שנות ה90 הרוסים שהגיעו היו שונים מאוד ממה שהיינו רגילים אליו פה בארץ.

אני זוכר שהגיעו ילדים רוסיים לבית הספר שלי ולקח להם כמה שנים טובות להיקלט (אם בכלל, אני לא הייתי כבר מ96 בארץ).

אז באמת הם היו סוג של עוף מוזר. כיום זה שונה לגמרי.

 

אני בספק אם זה קורה יותר מכמה פעמים ממש מבודדות כיום.

עוד לא נתקלתי בגזענות אמיתית פה בארץ. אנשים כבר לא כל כך מפגרים.

 

וכן, זה נכון שאוהבים להתעלל בחדשים (או "צעירים") ולעשות להם את החיים קשים.

פורסם
לכל האנשים ה"גברים" ששמים ז*ן על המדינה.... ואומרים שהיא לא עשתה כלום בשבילכם.

נראה אותכם קודם כל חוזרים למקום שבאתם ממנו.... למערות בתימן, לאוהלים במרוקו, לגדל תפוחי אדמה בפולין, או סתם להיות איזה רוסי בלי שקל על התחת בברית המועצות.

 

לא יודע מה איתך, אני השארתי שני מרצדסים בכניסה לבית, בריכה, בית עם עוזרת ובית נופש עם יאכטה וסירת מפרש...

 

המדינה עשתה בשבילי הרבה. הבעיה היא שכל מה שהיא עשתה זה לדפוק אותי.

פורסם

אני שמח לדעת שאני עוף מוזר ורוסי שונה מאוד מהרוסים של היום :shock: אז בגלל שרוסי פירק אותך במכות החלטת שהמנטליות הסובייטית חינכה דרדקים כמוני לפתור הכל באלימות, אכן מדובר כאן במחקר עם מובהקות סטטיסטית :shock:

 

עוד לא נתקלתי בגזענות אמיתית פה בארץ. אנשים כבר לא כל כך מפגרים.

 

איזה חלק ב"לא רוצה שרוסי יטפל בי" לא הבנת?

A man walks down the street in that hat, people know he's not afraid of anything

פורסם

קיצור נקפל את הבאסטה? או שנשאיר פה כמה פראיירים שישמרו למקרה ויקרה משהו מפתיע שלא קרה אף פעם וההיסטוריה תחזור על עצמה?

פורסם

אל תבוא עכשיו עם הטענה השחוקה הזו של "שואה, שואה, שואה".

כיום ישראל מייצרת יותר אנטישמיות מכל גורם אחר.

הממשלה רומסת את הזכויות של העם שלה, שמה שטרונגול על העולם, שר החוץ מעליב מנהיגים, המדיניות היא גזענית ואנחנו מתקרבים לאיראן עם החוקים הלא דמוקרטיים שלנו.

כיום זו אחת הסיבות העיקריות שלא אוהבים אותנו.

 

אף אחד לא אמר שכולם צריכים לעוף מפה.

אנחנו רק אומרים שזה לגיטימי, אם זה מתאים לצרכים שלך באותו רגע.

 

 

אני שמח לדעת שאני עוף מוזר ורוסי שונה מאוד מהרוסים של היום :shock: אז בגלל שרוסי פירק אותך במכות החלטת שהמנטליות הסובייטית חינכה דרדקים כמוני לפתור הכל באלימות, אכן מדובר כאן במחקר עם מובהקות סטטיסטית :shock:

 

 

 

לא, זו רק דוגמה למה שקורה כשאין מערכת שבאמת מתאימה לקליטת אנשים.

 

לא קראת את זה כמו שצריך. זו לא הייתה ביקורת כלפי הרוסים, אלא כלפי המערכת.

 

ותאמין לי, אם תיסע היום לגרמניה, ספרד או אנגליה, אתה תהיה עוף מוזר. זה נראה "להיות מהגר שבא ממנטליות אחרת".

 

אני פה כבר 9 שנים וכשהייתי קטן חייתי פה 10 שנים. אני עדיין עוף מוזר...

 

מצ"ב המחשה לעוף מוזר ברוח הפורום:

Untitled.jpg

פורסם
לכל האנשים ה"גברים" ששמים ז*ן על המדינה.... ואומרים שהיא לא עשתה כלום בשבילכם.

נראה אותכם קודם כל חוזרים למקום שבאתם ממנו.... למערות בתימן, לאוהלים במרוקו, לגדל תפוחי אדמה בפולין, או סתם להיות איזה רוסי בלי שקל על התחת בברית המועצות.

 

אני לא שכחתי מאיפה באתי, ומי ששכח, ובוחר לחיות את חייו במדינה אחרת (ואני לא מדבר על ללכת לעבוד שנה-שנתיים-שלוש), כנראה לא למד לקח ממה שקרה לפני 65 שנה, ואולי מגיע לו שיעור נוסף.

 

ולגבר שמוציא 80K על מסעדות, רק שתדע שאתה מה זה גבר. אתה בטח גם מז**ן מלא ויש לך מה זה גדול.

אני פה בישראל גם אין לי מסעדות! וגם אני בתול!!!

רק תחשוב טוב על תשובה שהילד שלך יבוא אליך יום אחד וישאל אותך "אבא למה ילדים זרקו עלי מטבעות בתחנת אוטובוס?"

דרך אגב, סיפור אמיתי !!! מנפלאות ארצות הברית הגדולה! כן כן, אותו מקום שקיים קאנטרי קלאב ש"לא מכניסים יהודים"....

כן כן בארצות הברית הגדולה בשנת ב2010... בדיוק איפה שמבזבזים 80K על מסעדות בשנה!!!!

 

 

תתחיל לזיין ואתה תראה איך בדרך פלא אתה נהיה בן אדם מתון יותר עם תגובות מתונות יותר :-D

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם

לכל אלה שתוקפים את "היורדים" (עידן,בנצי ושאר החבורה) ,אלמלא לאותם חסרי ציונות/אכפתיות למדינה באמת לא היה איכפת, הם לא היו מתכתשים איתכם על הנושא הזה בכזה ווליום.

אני גם ציוני ואוהב את המדינה למרות שזו מקשה על אזרחיה לאהוב אותה ולהתקיים בה ,גם אני רוצה לתת עתיד טוב ל 2 בנותי ולזה שבדרך אבל גם אני לא עיור ומבין שהיום במדינה קשה להצליח - קשה גם אם אתה בא ממעמד בינוני ובעל השכלה גבוהה.

גם אני חשבתי פעם ופעמיים לעבור לחו"ל על מנת לתת לעצמי ולמשפחה קרש קפיצה ואני לא רואה שום פסול בזה.

אין שחור ולבן בעניין הזה,ישראל היא המדינה שלנו אבל לא קל פה ולא מלקקים פה דבש ושותים חלב, לעומת זאת בחו"ל לא מחכים לך עם מזוודות דולרים בשדה"ת כשאתה מגיע, אבל מנגד, להפיק שם הכנסה ככל הנראה קל יותר על בסיס אותה השקעה מאשר כאן.

 

אף אחד לא יכול לשפוט את השני - לאחד קל יותר לעשות את הניתוק ולהבין שבחו"ל יש לו באותה נק' הזמן יותר אופציות, ולאחר אין תחליף לחיים במדינה עם כל הקשיים.

 

שבת שלום לכולם איפה שאתם לא נמצאים. :-)

 

נ.ב - עידן אתה מנגן לשכנים "לכה דודי" במערכת החדשה לכבוד שבת ? :lol:

שום צבא שבעולם לא יעצור אותי מלעשות פרצלציה מהפרצוף של הקונצרטינה הזה...

פורסם

השאלה שלי היא איך יכול בנאדם ללא השכלה (מבלי לפגוע כן?) ו"מהגר" יכול להתקדם במדינה זרה ולא להתקע בDEAD END JOB?

בכלל , איך אפשר להגר? לא יודע לגבי הונג קונג אבל לארה"ב מקבלים ויזת תייר לחצי שנה או 10 שנים , ואין הגבלה למי שמיגע לביקור לארה"ב ונשאר 10 שנים?

9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי

×
×
  • תוכן חדש...