Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5323 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותכם אסכם כאן את עמדתי.

עיני לא צרה באף אחד אני לא מזלזל באף אחד ולא משנה מה צבעו גזעו או השכלתו ואני אף לא כועס על אף אחד , אפילו לא על עצמי.ומי שנעלב מדברי הריני מתנצל בפניו. אבל אני מאוכזב.

יש פרופסורים עניים ויש חסרי השכלה מיליארדרים.

יש לנו ארץ אחת שהיא שלנו . עליה צריך לשמור אותה צריך לשפר.

השיפור בא בדרך כלל על ידי הצעירים ( ראו מה קורה סביבינו ) אנחנו והדורות לפנינו את שלנו כבר עשינו. למרות זאת בהפגנות בקיץ יצאתי להפגין ועימי צעדו רבים רבים ,צעירים שזה עתה סיימו את שירותם הצבאי לצד קשישים ומשפחות רבות עם ילדים קטנים.

ובוא נצא רגע לצורך הדיון מנקודת הנחה שמיזם ה low tech של בן ציון בנצ'י נוחל הצלחה מסחררת ויורדים מן הארץ 500 אלף צעירים.

( תחשוב על זה בנצי , 100 דולר לחבר פורום , 500 דולר לחבר של חבר פורום , 1000 דולר סתם לפונה ואתה מסודר בארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות).

התוצאה המדינה הזו הולכת פייפן ולכם לא יהיה לאן לחזור.

וכאשר המדינה הזו תלך פייפן אז האנטישמיות של היום תהיה כאין וכאפס לעומת מה שיקרה.

ואם המדינה הזו לא הייתה קיימת לפני 20 שנה יהדות רוסיה הייתה נמקה עדיין תחת שלטון רוסי ואם נלך יותר אחורה כל הגלויות שהתכנסו כאן מרומניה ופולניה עד מרוקו ואלג'יר .

ואני לא רוצה להגיע עד לשואה אבל היא צריכה לשמש תמרור אזהרה לכל אחד מאיתנו.

לכן חשיבה אגואיסטית מבלי לחשוב על הקולקטיב היא מתכון להתדרדרות ולאסון.

והעובדה שישראל דורגה במקום ה 17 בעולם בשני מחקרים שונים מעידה כי לא הכל שחור כאן , וכמובן גם לא הכל ורוד כאן.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4070553,00.html

http://hdr.undp.org/en/statistics/

אבל גם שם לא הכול ורוד , נהפוך הוא , אין מדינה בעולם המערבי כעת שהיא ללא בעיות כלכליות קשות וחברתיות קשות.

טוב בנצי טוען שכן אובמה טוען שלא, ונטיית ליבי , להאמין לאובמה יותר.

http://www.themarker.com/wallstreet/1.1588436

מי שרוצה לקרוא על אבטלה בארה"ב

http://wallstreet.bizportal.co.il/articles.php?id=149794

מי שרוצה לקרוא על עיקולי נדל"ן בארה"ב שכמובן קשורים קשר הדוק למצב הכלכלי "המזהיר"

http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000589000

רק איזור מזרח אסיה נמצא כעת בפריחה , שברור שחלקה ייעצר בגלל ששווקי היצוא שלהם מצטמצמים, ומחפה על כך העליה ברמת החיים באיזור שמכוס אורז ליום הם מגיעים ל 3 כוסות.

כמובן שמי שמוכר זכוכיות בהונג קונג בחברה גדולה לא יכול לקטר על מר גורלו אבל זה היוצא מהכלל, ויש עוד כמוהו כיוון שיש שם כעת בום כלכלי.

והאבסורד הוא שעידן מוכן למות למען המדינה אבל לא לחיות בה. את הרצון שלו אני מעריך כמובן.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תגובות 378
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ישה,

כל מה שכתבת לגבי האבטלה בארה"ב, המצב הכלכלי שם וכו' מאוד רלוונטי עבור האמריקאים, פחות רלוונטי עבור זרים שגרים בארה"ב ברילוקיישן, בדיוק כמו שמצב האבטלה במזרח הרחוק פחות נוגעת לי.

אגב, זה נכון שהמזרח הרחוק זו הכלכלה היחידה היום שיחסית עוד עובדת, אבל המצב רחוק מ"בום כלכלי", כמו שכתבת בעצמך, המזרח מייצא המון לאירופה וארה"ב, כששם שקט גם במזרח שקט, מה גם שהאסיאתים הרבה יותר שמרנים מהאמריקאים בכל הקשור להתנהלות כלכלית.

אם אצטרך להלחם למען המדינה אני בהחלט אעשה את זה, זה לא מחייב אותי להתגורר בה וזה אפילו לא סותר אחד את השני כי זה שאני מתגורר בחו"ל לא משנה את היותי יהודי\ישראלי\ציוני למרות שחלק פה מנסים לקחת את זה למקומות כאלה.

אני מאוד גאה לספר ששירתתי בצה"ל וזה לא משנה אם זה שאני מנהל איתו שיחה צ'רקסי, נורבגי או מערב הסעודית, אני תמיד מתגאה בהישגים של ישראל ונהנה להבליט אותם בשיחה עם זרים ויותר מכל זה, גם אישתי וגם אנוכי יודעים שגם אם נמצא את עצמנו בעוד 20 שנה בחו"ל- הילדים שלנו יתגייסו לצה"ל ולתפקידים קרביים ופיקודיים.

ככה גדלתי, על זה התחנכתי, זה לא הישתנה או ישתנה בשהות בחו"ל.

שבוע טוב לכולם.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
.לא סתם אזרח ותיק, אלא ככל הנראה גיבור חיל, זוכה עיטור העוז על חילוץ חיילים מטנק בוער באחת ממלחמות ישראל. אדם שמייצג דור אחר, מהתקופה שהקולקטיב עדיין נחשב יותר מהאינדיבידואל, ושלאנשים עוד הייתה מטרה משותפת.

דברי טעם כתבת.

אני מוריד את הכובע לפנייך.

http://www.aka.idf.il/iturim/asp/displayAllSoldiers.asp?catId=25671&pageNum=29&sOrderBy=

השכלה ,מוסלמים, איברי מין של חיות נכחדות, ביטוח לאומי, ביטוח בריאות, GTI של מהנדסים.

הכל מהכל היה לנו בשרשור הזה.

אה, שכחת וואחאד OUTING שעשו פה :wink:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
ישה,

כל מה שכתבת לגבי האבטלה בארה"ב, המצב הכלכלי שם וכו' מאוד רלוונטי עבור האמריקאים, פחות רלוונטי עבור זרים שגרים בארה"ב ברילוקיישן, בדיוק כמו שמצב האבטלה במזרח הרחוק פחות נוגעת לי.

ויותר מכל זה, גם אישתי וגם אנוכי יודעים שגם אם נמצא את עצמנו בעוד 20 שנה בחו"ל- הילדים שלנו יתגייסו לצה"ל ולתפקידים קרביים ופיקודיים.

ככה גדלתי, על זה התחנכתי, זה לא הישתנה או ישתנה בשהות בחו"ל.

שבוע טוב לכולם.

כדי שנדבר באותה שפה ,רילוקיישן אצלי לפחות מדובר בעובד שמגיע בצורה מסודרת וחוקית לעבוד בארץ זרה ובד"כ לתפקידי ניהול בדרגי הביניים ומעלה ולא בתפקידי ייצור , או להבדיל כמחסנאי פשוט.

ואז במקרים רבים המשרה שלו לא תופסת מקום של עובד אמריקאי.

לא דומה הדבר לאחד שמגיע כתייר או עובר את הגבול בצורה בלתי ליגלית כמו בגבול מקסיקו ארה"ב , נעלם ברחבי המדינה ומעמדו - מהגר בלתי חוקי, בלי זכויות , והוא מנסה להתפרנס מהעבודות השחורות ובלשון המקרא להיות חוטבי העצים ושואבי המים.

וכאשר האבטלה של האמריקאים עולה אז יש אמריקאים שפוטרו ממקום עבודתם , ובצר להם מוכנים לבסוף להסתפק באותם עבודות שחורות שנתפסו עד עכשיו על ידי אותם מהגרים בלתי חוקיים.

את המאמרים על מצב הכלכלה האמריקקית הבאתי בתגובה לדבריו של בנצי שאף אחד לא הפסיק לעבוד ולאף אחד לא עיקלו את הבית.

וכאשר מצב הכלכלה בזבל אז האמריקאי "הנאור" המפוטר יגיע חיש קל גם לאנטישמיות אם רק ייוודע לו כי המהגר הוא גם יהודי.

המצב הכלכלי בגרמניה אחרי מלחמת העולם הראשונה היה הכר עליו צמח היטלר ימ"ש ותוכניותיו להשמדת יהדים צוענים ועוד גזעים נחותים נולדו משם.

אם כולם יירדו בעוד 20 שנה לא תהיה מדינה.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

כתבת יפה, רק שכחת שגם ישראל לא חפה מגזענות ואפילו אנטישמיות בתוך גבולות המדינה.

אני שום כותב, אני יכול להבין את ״זעקתך״ אבל זה לא אומר שלדור הצעיר במדינה אין זכות לבנות את חייו על פי ראות עיניו והבנתו.

הצעירים כיום רוצים לעשות רילוקיישן לחו״ל כדי שיוכלו לבנות לעצמם חיים מכובדים, זה לגיטימי לחלוטין.

את דיברת על מגדלי YOU שעד עכשיו אין לי מושג היכן הם, כשאני הלכתי לבדוק לגבי רכישת דירה עשיתי זאת בראשל״צ.

אני כותב את זה כדי שתבין שאנשים לא בהכרח עוברים לחול כי רוצים לחזור לארץ מליונרים, רק רוצים נקודת פתיחה טובה יותר, זה הכל.

להתחיל לדבר על אנטישמיות והיטלר וכו׳ מיותר כי יש מי שירצה לשנוא אותך לא צריך אבטלה בשביל זה, הוא ימצא עוד מליון תירוצים אחרים ועם כמה שזה מאוד ״נוח״ להפחיד עם השואה, זה משהו שלא יחזור על עצמו לא היום וגם לא בעוד 20 שנה, ישראל נמצאת במקום אחר עם יותר מדי מדינות שערבות לביטחונה.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

אתה חיפשת בראשון וגם אני טענתי שלא צריך לקנות במרכז תל אביב. אחד מבני רכש בעצתי דירה 4 חדרים חדשה בקרית השרון כדי שלא לזרוק שכר דירה לפח. מימון הדירה 10% הון עצמי 90% משכנתא ( גובהה בערך היה כמו שכר הדירה שהם שילמו על דירת זבל במרכז תל אביב ). ו10% היו פחות מ 100K בשקלים.

לפני כשנה החליטו שהם רוצים לעבור לתל אביב בחזרה . עברו לבבלי בשכירות לדירה קצת יותר מיושנת 4 חדרים ושם השכירו .

שני בני הזוג עובדים ויש להם שני ילדים , וחיים טוב .

"

לא מסכים עימך בקטע הזה. כי מי שרוצה לגור במגדלי אלרוב או במגדלי YOU או סתם בדירה טובה במרכז תל אביב באמת זקוק להון , אבל קצת בפריפריה אתה יכול לקנות דירה טובה אליה מתלווה מערכת חינוך לא רעה לילדים ."

שום מדינה בעולם לא ערבה לבטחון מדינת ישראל והיחידה שתומכת בה היא ארה"ב אבל היא תומכת בישראל חזקה ולא בישראל חלשה.

תבדוק את ההיסטוריה ותראה שעד קצת לפני מלחמת ששת הימים לא קיבלנו סיוע צבאי מארה"ב אלא רק מבת בריתנו צרפת.

את מלחמת ששת הימים ניצחנו בזכות חיל אויר שכולו היה על טהרת הייצור הצרפתי והמטוס האמריקאי הראשון לאחר הטלת חרם על ידי דה גול היה הסקייהוק.

מיום שישראל הפכה "לאימפריה" אז התחילה התמיכה המסיבית האמריקאית.

במבצע סיני ב 1956 ארה"ב וברית המועצות היו נגדנו ונגד צרפת ואנגליה שניסו לחזור לעמדות השפעה באזור.

במלחמת יום הכיפורים מנעה ארה"ב את חיסולה של הארמיה השלישית כדי לקבל השפעה במצרים שאותה אכן קיבלה , השפעה שהחזיקה עד לנפילת מובארק , ואולי תמשיך גם הלאה.

ובקיצור ארה"ב תומכת בנו בגלל אינטרסים של ארה"ב ולא הייתי בונה עליה יתר על המידה .

ולכן הערובה העיקרית לבטחון ישראל היא ישראל חזקה .

וכפי שכתבתי מספר פעמים פה , אני לא מורה לאף אחד מה לעשות עם חייו , אבל דומה שהבריחה של צעירים מהארץ משולה לאותו אדם שכורת את הענף שהוא יושב עליו.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

אפילו בחיפה הדירות הרבה מעל מה שאפשר לקנות בלי הון רציני.

דירה בת 60 כמו זו שאני חי בה עולה מליון שקל.

זה אומר שיש בעיות תשתית, בניין שנראה די נורא, חניות רחוקות וכל מני תופעות שכיום כבר לא רואים בדירות חדשות.

עד 2007 המצב עוד היה סביר אבל עכשיו יש כל כך מעט דירות שהמחיר עולה באחוזים מטורפים.

כשעזבתי את הדירה הקודמת שלי, הרימו את המחיר ב30%.

כשהגעתי לדירה הנוכחית, המחיר עלה ב20% לעומת הדייר הקודם.

וזה לא שאנשים רוצים לחיות בדירות חדשות, אלא פשוט בתנאים סבירים.

ובוא לא נשכח שבפריפריה המשכורות גם יותר נמוכות.

פורסם

ישה, אני באמת ובתמים לא יודע באיזה פלנטה אתה חי, אבל נראה שכיף שם. מאחל לך רק בריאות ועוד שנים רבות של הנאה בארץ.

אני ברשותך אצא בינתיים החוצה, לעולם האמיתי, ואנסה לבנות לעצמי ולמשפחתי העתידית בסיס לחיים נורמליים. מקווה שניפגש בעוד 20 שנה בתל-אביב, ניסע ברכבת הקלה, ניכנס לבית קפה ונעמוד בתור בלי שינסו לחתוך אותנו, נשלם מחיר חד-ספרתי והגיוני עבור הקפה שלנו ונוכל לנוח ולהנות קצת כמו אנשים בעולם הנאור. מסביבנו לא יהיו צעקות, לא יהיו ערסים שמנגנים מוזיקה ברמקול של הפלאפון, אף אחד לא ימהר לשום מקום והחיים יתנהלו על מי מנוחות.

עד שהתנאים האלה יתקיימו, קשה לי לראות את עצמי חוזר. כסף זה באמת הקטנה שבבעיותיי כאן.

פורסם

ישה, אני ישראלי וציוני, וכמו שעידן כתב, אינני מסתיר את יהודתי או אתת מוצאי ואני גאה, אני מסביר, אני נלחם אם צריך.

בואו נחשוב לרגע על יהודי ארה"ב, יש רבים מהם בצמרת השלטון, התמיכה בישראל החלה כשהקול היהודי בארה"ב התחזק, הרבה היגרו לפה בתקופת מלחמת העולם השניה ולאחריה.

הכלכלה האמריקאית לא בקרשים, אנשים עובדים, אלה שלא עובדים מפונקים.

מהגרים\פועלים זרים הם דבר חשוב בכל כלכלה, כמה ישראלים מוכנים להחליף את התאילנדים בשדות? כמה ישראלים מוכנים להחליף פועלים זרים בעבודת כפיים? בניין? פעם זאת לא הייתה עבודה סוג ג' ישראלים עבדו וכך גם אמריקאים, כמה אמריקאים שבוכים על חוסר עבודה מוכנים ללכת למכור נקניקיות בניו יורק? או לנהוג על מונית? או לעבוד בבניה?

אני עבדתי בעבודות שאף אחד לא רצה לעשות, כשאתה מהגר כמוני אתה עובד בעבודות שמקומיים מסתכלים עליהן בזלזול, הקטע המצחיק הוא שהתגמול יכול להיות מעולה, בעבודה הראשונה שלי הרווחתי 8 דולרים לשעה, עזבתי עבודה מתגמלת יותר בארץ בכדי להתחיל מלמטה ואני לא מתלונן על כך, מהגרים הם דבר חשוב בכל מדינה מודרנית.

(ד"א אבא שלי אזרח אמריקאי), הייתי בסטטוס לא חוקי במשך מספר חודשים, מהרגע שנגמרה ויזת התייר שלי עד לרגע שנכנסתי לפרוסס במערכת ולא דרך אבא, עשיתי הכל לבד ועבדתי קשה בכדי לקבל גרין קארד ל10 שנים.

אני לא מקבל את זה שאנשים אומרים שאין עבודה, יש עבודה, תמיד יש עבודה בכל מקום בעולם, אבל יש התפנקות, אנשים מפונקים מאוד, כשעזבתי את ניו יורק, עזבתי עבודה טובה והכנסה טובה, מקום מוכר ואפשר לומר שדי ביססתי את עצמי, עברתי ללוס אנג'לס והתחלתי מחדש, שוב מתחתית הסולם, עבדתי בתור גריל מן במסעדה, כמו חמור, למדתי את המקום, את האנשים וברגע שהבנתי איפה אני עומד עברתי לעבודה מכובדת יותר.

מעולם לא התפנקתי, עבודה היא עבודה, בשורה התחתונה אני רוצה להביא את הכסף הביתה, ולא משנה מה אני אעבוד בכל דבר וארגיש מכובד מאוד ברגע שאני מפרנס את עצמי, זה עניין של ראית עולם.

אינני משתייך לנטורי קרתא או משהו ואני רוצה בשלום ישראל, אבל אני בן אדם שמח יותר מאז שעזבתי, וזאת תחושה שקשה לי להעביר במילים, אני לא מתלהב מהארוחות הגדולות במקדונלדס, או מהמכוניות שנגישות יותר (בהתחלה אולי) אני פשוט אדם רגוע יותר, כשטוב כשרע, כקל יותר או פחות, אפילו כשממש קשה, אני מתעורר עם חיוך, הרכב שלי הוא בסה"כ רכב, כמו שאר הדברים החומריים שלא ממש מזיזים לי.

בקיצור, הגישה שלי היא שכל אחד יחיה את חיו בדרך שנוח לו כל עוד הוא לא פוגע באחרים, אני שמח בשמחת הסובבים אותי, תומך מעריך ומכבד את כולם.

לי טוב פה רוב הזמן, לפעמים לא כזה טוב אבל זאת הבחירה שלי, בכל מקום יש עליות וירידות אבל טוב לי פה ברמה הכללית.

ישה, אני מעריך אותך, מעריך מאוד את תרומתך למולדת ומאחל לך המשך חיים מאושרים, חיים של נחת ובריאות טובה.

הלוואי והייתי נולד 50 שנה קודם, והייתי חלק מההיסטוריה היפייפיה של מדינת ישראל. ההווה לעומת זאת הוא משהו שאני מסרב לקחת בו חלק.

שיהיה לכולם שבוע מצויין בכל מקום בעולם, כולנו יהודים, כולנו עם אחד ללא קשר למקום מגורינו.

הבעיה שלי עם היהדות זה כבר לשרשור אחר.

haters will hate

פורסם

קריות דירות 3 עד 4 חדרים במחיר מ 500 אלף ועד מיליון ביד 2 יש רק 1224 דירות

בחיפה אותו חיפוש מעלה עוד 1254 דירות.

וזה המחיר המבוקש ולא מחירים בהם הדירה נמכרת לבסוף.

זוג צעיר מסוגל לקנות דירה כזו ומשם לאט לאט להתקדם עם הגידול במשפחה והגידול בהכנסות למשהו יותר מרווח.

אז נכון שצריך לשם כך איזה 50-100K כהתחלה , אבל מצב כזה של הון התחלתי נדרש בכל מקום בעולם , ואלה שידם אינה משגת אכן גרים בשכירות, גם כאן וגם בחו"ל.

אם היה הזוג מתחיל בדירת שני חדרים המחירים כמובן יותר נמוכים וזוג צעיר ללא ילדים יכול להסתפק ב 2חדרים לתקופה.

ובוא לא נשכח אנחנו כעת בתקופה של שיא המחירים , והם יורדים !!

במהלך השרשור נשאלה השאלה מדוע עלו מחירי הנדל"ן . אחת הסיבות לפחות במדינת תל אביב נתניה ואשדוד הייתה העליה ברכישה על ידי משקיעים זרים.

ומי הם אותם משקיעים זרים שפוקדים את דירותיהם בתקופת הקיץ ובשאר הזמן הם עומדות סגורות.

התשובה היא יהודים מארצות אירופה בעיקר וצרפת בפרט ,שחשים שהקרקע בוערת להם מתחת לרגליים והם רוצים שיהיה להם רכוש בארץ אליו יוכלו לנוס עם התגברות האנטישמיות בארצותיהם .

חושיהם חדים יותר מאשר של הישראלים שעכשיו באו להשתקע בחו"ל.

הבעיה עם המוסלמים באירופה תגיע לפיצוץ , זה פשוט עיניין של זמן, בייחוד שמצב הכלכלה באירופה על הפנים.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

אתה ראית את הדירות האלו?

המינימום שאני מבקש מדירה זה שיהיה צבע על הקירות.

המצב של רוב הדירות באזור חיפה הוא פשוט סופני, ואלו שלא, עולות הרבה יותר מהמחירים שאתה מציג.

תגיד, אתה באמת טוען שהמחירים עלו כי יהודים מאירופה קונים בתי נופש?

זה אפילו לא 1% מהדירות בארץ!

זה גם לא קשור לזה שהם מפחדים מאנטישמיות באירופה או משהו כזה.

כשאני אקנה בית, סביר להניח שהוא יהיה בישראל, גם אם אני לא אגור פה 90% מהזמן.

אין פסול בקניית בית נופש ואתה באמת מבלבל בין עובדות ומסלף אותן בצורה לגמרי לא לוגית.

ואני באמת מציע לא לדבר על המוסלמים באירופה כי

1) זה לא קשור לנושא

2) זה משהו שתלוי יותר מדי בפרשנות של דעות פוליטיות ובכמה אתה גזען (אתה= כל משתתף בדיון)

פורסם

יוסי, סוגיית ההגירה המוסלמית לאירופה, כמו גם סוגיית המסתננים האפריקאים לישראל היא אינה עניין גזעני אלא פרגמטי ולשם כך גם אקדמי. אני לא מפרט כי אני קרוב לתחום במובנים מסויימים ולא רוצה לעשות אאוטינג לעצמי.

מה שכן, גורמים גזענים וגורמים ליברליים עושים בסוגיות האלה שימוש בהתאם לאג'נדה שהם רוצים לקדם, וזו זכותם.

לעניין ההגירה מישראל, אני חייב לומר לכם בשבועות האחרונים עזבו 2 משפחות של חברים לרילוקיישן יזום, מתוך מטרה לבדוק את השטח בארה"ב.

למרות שמבחינה אידאולוגית אני קרוב מאד למה שישה כותב, אני חושב שמדינת ישראל של היום שונה לחלוטין מזו של לפני 20 שנה, ועוד 20 שנה היא תהיה גרסה מוקצנת של זו העכשווית. לאוכלוסיה החילונית, הליברלית, המשכילה (בתחומים מערביים) ושוחרת השלום צפויה תקופה לא פשוטה בישראל, ללא פתרון נראה לעין (שלי לפחות).

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

בגדול עמדתי אומרת שכל אחד יעשה מה שטוב לו והיכן שטוב לו.

אם זה אומר לחיות במעמד נמוך בחו"ל ולהינות או במעמד נמוך בארץ ולסבול אז זה מה שיהיה.

יכול להיות שיש אנשים שאת העבודה שהם עושים בחו"ל הם לא היו עושים בארץ וזה בעיה שלהם.

נכון, יוקר המחיה בארץ הוא גבוה וגם אני סובל ממנו.

אבל עדיין, זוג צעיר (ללא ילדים) שנישא ליפניי שנתיים שלוש או זוג שכבר ביחד כמה שנים היו צריכים לחסוך כ 200Kש"ח.

אם זה לא כך משהו בהתנהלות הכללכלית והחיסכון לעתיד שלהם לא נכון או לא מחושב או בזבזני.

אתה יכול להאשים כל אחד חוץ מעצמך אבל לקנות דירה זה לא יעזור לך.

גם לקנות דירה במימון מלא או לקנות דירה בלי להתפשר (לפעמים צריך להתחיל עם דירה בלי צבע על הקירות) זה לא לעיניין

כי אתה משועבד לדירה ל 20 השנים הקרובות ונשאר מתוסכל אם לא הצלחת לצאת ממעגל המשכנתא טוחנת את המשכורת.

יוסי לידיעתך הדירות בלי הצבע והצנרת המפוצצת זה מה שנתן לאנשים מקפצה לדירה הבאה שלהם.

קח לדוגמא מצב שבו היו רוכשים מס' זוגות צעירים דירות בבנינים העלובים האלו כמה זמן לדעתך היה לוקח להם להזיז קצת עיניינים ולשפר במשהו את רמת חייהם.

יש עיריות שמעודדות סטודנטים או צעירים להשכיר דירות באיזורים אלו (בת"א יש מענק של כ 11Kש"ח לשנה לסטודנט שישכור דירה בדרום ת"א) על מנת שיטפחו את האיזור "ויעלו את רמת התושבים באותו איזור..

ראיתי תוכנית בטלויזיה על קבוצה כזו בבאר-שבע וזה היה מדהים לראות מה הם עשו בעצמם בלי בעלי מקצוע.

פורסם

ראשית תודה לכל המאחלים לי בריאות טובה ואריכות ימים.

בעוונותי אני כבר משתמש במשקפיים . הם מסייעים לי לראות את המציאות

כאן בלה לה לנד ושם בחו"ל.

אני לא חובש משקפיים שחורות שכשאני מסתכל על ישראל אני גם לא חובש משקפיים ורודות כשאני בחו"ל פעולה שלצערי חלקכם עושים.

Derish

אני גר במרכז תל אביב .בשבוע שעבר ביום ו' בצהריים סעדתי בזקן והים ביפו עם זוגתי אכלנו שתי מנות דג ,סלטים מכאן ועד לברצלונה וחזרה ,שתיה קרה וקינוח ב 160 ש"ח. המסעדה הייתה מפוצצת והגענו אליה בהליכה על הטיילת הנהדרת , לא רק בגלל שאנחנו אוהבים לצעוד באויר הים , אלא בגלל שהיה פקק תנועה מקצת לפני הדולפינריום עד לתוככי יפו.

והיו בה מגוון אנשים יהודים וערבים צעירים ובעלי משפחות.חתך של אוכלוסיה ישראלית.

אתמול החלטנו לתמוך גם בבעל בית יהודי סעדנו סעודה די דומה במסעדת ברבוניה. עלה 180 ש"ח.

ושוב חזרה התופעה של חתך גילאים מגוון ( לא היו ערבים בים הסועדים ) והמסעדה הייתה איך לא , מפוצצת.

ובחוץ שורת ממתינים ולכן הצלחתי " למכור " :-) את השולחן שלי לזוג צעיר שהמתין לתורו.

אף אחד לא צעק אף אחד לא דחף , כולם המתינו לתורם.

ומצב דומה קורה בבתי הקפה לאורך הטיילת וברחוב אבן גבירול ואני עצמי תמה מתי הצעירים הללו שגודשים את בתי הקפה עובדים ומהיכן הכסף. האמת לי אין תשובה מלומדת לכך.

אז בפעם הבאה שאתה כאן בארץ נערוך סיור להכרת החגור.

בנצי

כל עבודה מכבדת את בעליה, ואימי ז"ל הייתה נוהגת לאמר לי שגם לגנוב זו לא בושה , הבושה היא רק שאתה נתפס.

ככל שהשרשור מתפתח אתה מגלה בעצמך לנו הקוראים ,שכדי להצליח שם בארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות אני בנצי מתחיל מתחילת שרשרת המזון מאותם העבודות הבזויות שרק מהגרים בלתי חוקיים מבצעים בכל ארץ וארץ אליה הם מגיעים, ובשעות לא שעות ללא תנאים סוציאליים מינימליים וכאשר חרב הגירוש מרחפת מעליך עד שאתה מצליח לארגן ניירת, ואילו היו מציעים לך את אותה עבודה כאן היית יורה באותו מציע.

ואותם אמריקאים "מפונקים" לדבריך , לא מוכנים לעבוד בעבודות שאתה לא היית מוכן לעבוד בהם כאן בארץ.

לא כל 14 מיליון המובטלים מפונקים אלא יש הרבה שרוצים לעבוד במקצוע שאותו רכשו במשך שנים , לגיטימי בהחלט עד גבול מסויים.

ומילה לגבי יהדותך

אני לא חושב שאינך יהודי טוב אני גם חושב שבתוכך אתה קשור גם לארץ הזאת העובדה שאתה כאן איתנו בפורום ואתה מחפש גם חברה יהודית כשאתה הולך שם לבית הכנסת , פעולה שכאן לא נזקקת לה כי אתה בין יהודים מרמזת על כך.

אותו הדין חל גם על שאר הכותבים האחרים שכרגע שוהים בחו"ל.

יוסי

כמו שאמר הגשש תן לי את הכבוד שמגיע לי.

בוודאי שלא ראיתי את 2500 הדירות אבל ראיתי תמונות של חלק מהן ביד 2. והן נראות סבירות לחלוטין.

לא רק שאני מכיר את האיזור , את מרבית חיי עשיתי בחיפה ובקריות כך שאני מכיר את מצב הדיור שם היטב.

וסתם מבלי שתיעלב אולי התכונה שהתברכת בה למצוא מכוניות לא מי יודע מה , עובדת גם במקרה של הדירות :-)

ולגבי העלאת המחיר כתוצאה מדירות להשקעה , זו לא המצאה שלי אין לי דמיון מפותח שכזה את זה אומר הנגיד ועוד הרבה כלכלנים אחרים . גגל ותקרא לבד.

ואת הסוגיה של המוסלמים באירופה שוב לא אני המצאתי , אחד מאלה שדיברה על כך בקול די ברור היא הגברת מרקל קנצלרית גרמניה. שוב גגל ותמצא.

אני מצפה מאקדמאי כמוך לקצת יותר יושרה אינטלקטאולית.

וכן זו גם שאלה של גזענות של תושבי אירופה כנגד הזרים שבתוכה , וביניהם תרצה או לא תרצה נמצאים גם היהודים.

נהג מתחיל

מסכים איתך שישראל של היום היא לא ישראל של לפני 20 שנה ואני חושש כמוך שישראל של עוד 20 שנה עלולה להיות יותר גרועה, ונמאס לי לחזור על עצמי כתקליט שחוק, הכוח לשינוי והכוח לשיפור נמצא בידינו ובעיקר בידי הצעירים.

זו לא מכת טבע , ויש ארצות רבות שביצעו קפיצת מדרגה בכל תחומי החיים רק בגלל שתושביהם חפצי חיים טובים היו.

נסו לדמיין את המצב אילו היה כאן בדרך פלא שלום איזורי.

וכמובן שאם כל אלה שמנית יעזבו הרי ישארו כאן הערבים מצד אחד והיהודים החרדים מצד שני . אכן עתיד מזהיר.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
ראשית תודה לכל המאחלים לי בריאות טובה ואריכות ימים.

יוסי

כמו שאמר הגשש תן לי את הכבוד שמגיע לי.

בוודאי שלא ראיתי את 2500 הדירות אבל ראיתי תמונות של חלק מהן ביד 2. והן נראות סבירות לחלוטין.

אבל הן נמצאות באזורים שאף אחד לא היה רוצה לגור בהם. יש הרבה אזורים גרועים בעיר.

לא רק שאני מכיר את האיזור , את מרבית חיי עשיתי בחיפה ובקריות כך שאני מכיר את מצב הדיור שם היטב.

וסתם מבלי שתיעלב אולי התכונה שהתברכת בה למצוא מכוניות לא מי יודע מה , עובדת גם במקרה של הדירות :-)

הערה אידיוטית. המכוניות שאני קונה בסדר, פשוט מכריחים אותי למכור אותן כשהן על שם ההורים שלי והם נותנים לי להשקיע בתיקונים בסיסיים.

ולגבי העלאת המחיר כתוצאה מדירות להשקעה , זו לא המצאה שלי אין לי דמיון מפותח שכזה את זה אומר הנגיד ועוד הרבה כלכלנים אחרים . גגל ותקרא לבד.

לא אמרתי שזה לא קיים. אני פשוט חושב שאתה מגזים מאוד בהשלכות של התופעה.

ואת הסוגיה של המוסלמים באירופה שוב לא אני המצאתי , אחד מאלה שדיברה על כך בקול די ברור היא הגברת מרקל קנצלרית גרמניה. שוב גגל ותמצא.

שוב, אני לא מתווכח על זה שהתופעה קיימת, פשוט היא אלא שייכת לנושא הזה בכלל.

אני מצפה מאקדמאי כמוך לקצת יותר יושרה אינטלקטאולית.

וכן זו גם שאלה של גזענות של תושבי אירופה כנגד הזרים שבתוכה , וביניהם תרצה או לא תרצה נמצאים גם היהודים.

אתה ראית איזו גזענות יש פה בארץ?

יש אנשים שאומרים שצריך להרוג אחרים בגלל הדעות הפוליטיות שלהם (למשל: מוות לסמולנים)

יש לנו פה בפורום שרשורים שבהם רואים רכב פלסטיני שבו נהרגו שני אנשים מטיל ישראלי וכולם (כולל אותי) עושים על זה בדיחות.

אני כל הזמן רואה ויכוחים בשיעורים על המתחים שבין אשכנזים ומזרחים.

ולפני שנתיים בערך בחורה קמה באמצע שיעור על יחסים אתניים בישראל ואמרה שהיא שונא את זה שערבים הולכים בקניון בעיר בישראל ויש להם מבט כאילו שיש להם את כל הזכות להיות שם.

לדעתה צריך להעיף אותם מהמדינה.

והיא לא ממש בשוליים. יש לך אפילו פה בפורום אנשים שמסכימים איתה והיא חלק מקונצנזוס של קבוצה גדולה (דתיים לאומיים).

אגב, הדעות האלו הן בדיוק מה שסיכל את הפרוייקט שלי להקמת מושב בצפון לפני שנתיים.

כל מי שיצר איתי קשר היו אנשים מהימין, כשאמרתי שאני לא מהימין והרעיון הוא ליצור קהילה שוויונית, הם אמרו "אז אתה שמאלני שרוצה לתת שטחים לערבים ולהרוס את המדינה. צריך לחסל חלאות כמוך".

ולא, זו לא קבוצה קטנה.

אז לפני שאתה מאשים את אירופה בגזענות, בוא נסתכל מה יש לנו פה בארץ.

כשיש לי בן אדם שבא ומספר לי בגאווה איך שהוא והחברים שלו בצבא היו מתעללים בגופות של מחבלים, והוא לא רואה את זה כמשהו רע ומוכן להרוג ערבים תמיד כי הם פשוט "רעים מטבעם", אני לא יכול ממש להגיד שאין פה גזענות.

• תוכן חדש...