Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5323 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לארה"ב מקבלים ויזות תייר ל-180 יום, ויש איסור מוחלט לעבוד (חוץ מאשר לעשות עסקים, מן הסתם בשם גוף שמחוץ לארה"ב).

בודאי שמחפשים את מי שעובד בלי רשיון עבודה או מי שנשאר מעבר ל-180 הימים המותרים, והמערכת מספיק מתוחכמת בשביל לסלק אותם ולא לאפשר להם להכנס שוב משך שנים ארוכות.

מי שבא עם השכלה - זה סיפור אחר. בתנאי שמדובר במקצוע מבוקש או שעושה איזה המסלול שמאפשר התישבות דרך קבע ובהמשך קבלת אזרחות. אני מכיר גם כאלה שהגיעו לצורך לימודים או הכשרה מקצועית אחרת ונשארו שם. אבל, כאמור, מדובר בבעלי מקצועות אקדמיים ברמה גבוהה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 378
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
הוא בחור מקסים, כן יש בו מעין וודי אלן מעורבב עם ג'ורג' קוסטנזה אבל אני אוהב אותו (...)

:rofl:

נראה לי שצריך להוסיף גם פה אזהרה על שרשור בנצי, יש פה כמה יציאות אדירות...

נושא שנאת הזרים הוא באמת מעניין -

אני מתקשה לקבוע אם פה טוב יותר או לא.

הגזענות שאני זוכר מימי ביה"ס היא דווקא של מזרחים כלפי אשכנזים,

ומבחינת אבנים שחטפתי על האוטו או על גופי, החרדים מביסים את הערבים בתוצאה של 6:0.

גזענות כלפי בני העדה האתיופית? מה שמופיע בעיתונות הוא קצה הקרחון, אני מכיר אישית מקרים מסמרי-שיער.

אז מה היה לנו, בעצם?

פה רע, וזה מרגיש עוד יותר רע בגלל שזה אמור להיות המקום "שלך".

גם שם רע, ואל תחשבו לרגע שההידרדרות המוסרית והשחיתות השלטונית

מוגבלים לפה, זאת מגמה כלל-עולמית.

ככה זה, העולם רע.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

כי השכלה זה לא הכל, ואת זה אומר לך מישהו בתואר שני.

יש אנשים שיש להם כישורים הרבה מעבר למה שאתה יכול ללמוד במוסד פורמאלי.

תכל"ס, כל שמוק יכול להוציא תואר ראשון אם זה באמת מספיק חשוב לו.

העניין הוא שיש אנשים אחרים שיש להם את היכולת למכור, אחרים יודעים לארגן דברים, יש להם כריזמה, לאחרים יש יכול ניתוח, זיהוי הזדמנויות ועוד המון דברים שבלימודים פורמאליים לא ילמדו אותך.

ישראל היא אנומליה במובנים של חינוך.

פה לחלק עצום מהאוכלוסיה יש תואר אקדמי.

ברוב העולם זה לא עובד ככה.

תשאל את רוב בעלי חנויות הריטייל בארה"ב מה הם למדו. סביר להניח שהם עובדים מגיל 15 וקורעים את התחת כל יום. זו גם תכונה שמעריכים בחו"ל ופה לא.

פורסם

מבחינתי המכשול העיקרי בחיים בחו"ל הוא אובדן הזהות היהודית-ישראלית.

אם מבחינתכם העובדה שבתכם בת ה 4 תקרא לכם Daddy, שבנכם בן ה 16 יציג את חברתו החדשה ממוצא סיני/קוריאני/נורווגי ושאת ארוחת הערב ב 25/12/2038 תבלו בצל עץ חג המולד בבית בנכם כשנכדיכם לא יודעים מילה בעברית היא קבילה אז הכל בסדר.

מה לעשות, רק החרדים יודעים לשרוד בחו"ל בלא לאבד את הזהות היהודית למשך יותר מדור אחד.

לחיות בחו"ל למשך פרק זמן ארוך למטרת קידום אישי/לימודים וכו' זה אחלה, אישית לא עשיתי זאת אבל אני שוהה המון בחו"ל ומבין את היתרונות.

אבל אני לא מוכן להגיע למצב בו משפחתי בתוך שני דורות תאבד כל סממן יהודי/ישראלי.

ולפותח השרשור, לך על זה!

שי

166, קאפה, GTV, קופה.

פורסם

אני גדלתי בארץ ואני עדיין קורא לאבא שלי Papi ומדבר ספרדית בבית. מה זה קשור?

אין פה איבוד של התרבות או הזהות היהודית.

פה בארץ אני אמות לפני שאני אכנס לבית כנסת, אבל שם אם אתה חלק מהקהילה, אתה הולך לבית הכנסת כל שישי ומשתתף בפעילויות של הקאנטרי קלאב היהודי.

אני בצ'ילה חבר השומר הצעיר וגר בשכונה שיש בה לפחות 50% יהודים.

מעולם לא יצאתי עם מישהי שלא יהודית כי זה חשוב לי שהתרבות שממנה אני מגיע תגיע גם לילדים שלי.

מה זה קשור ללצאת מהארץ? גם שם אני יהודי, אפילו יותר מפה.

פורסם

ציונות זו מילה שקשורה לארץ ישראל ולא למדינת ישראל הנוכחית. המדינה שלנו כרגע היא מדינה מסריחה(לפי דעתי).

כל דבר הכי קטן מנסים לז*ן אותך מכל הכיוונים, האנשים פה עם תרבות אפסית(אני לא מבין, למה כמעט כולם על הכביש, כאשר אתה עוקף אותם מצפצפים לך ואז מסתכלים עלייך במבט של 'אני עבריין צמרת ואני ארצח אותך'), כל אחד מתהלך כאילו כל העולם שייך לו וחושב שהוא טוב יותר מהשני. הממשלה עושה מה שבא לה, אנשים שמצליחים להסתנן לשם זה רק בזכות חברים שכבר הצליחו להסתנן לשם בעבר, כולם גונבים כמה שיותר ומי שנידפק זה האזרחים הפשוטים. אז מצטער אם אני לא רוצה להיות אזרח פשוט.

זה מגוחך שאנשים בעלי השכלה, שעובדים בעבודות מכובדות ומרוויחים משכורת שהיא כמעט כפולה מהממוצע, לא יכולים להרשות לעצמם לרכוש דירה ומעבר לזה, רמת חיים שהיא מעל הממוצע.

אני לא יכול לעזוב את הארץ מכיוון שאני מאוד קשור להוריי ו(אולי זה ישמע מגוחך) לכלב שלי. לכן, מפאת חוסר ברירה, אני הולך לפלס את דרכי להצלחה בארץ. זה הולך ככל הנראה להיות מכוער יותר אבל זה מה שיש. אם לא הדברים שרשמתי למעלה, שבוע לאחר שחרורי כבר ככל הנראה היו בידי כרטיס טיסה ומזוודות ארוזות והייתי מוכן לתזוזה.

פורסם
מבחינתי המכשול העיקרי בחיים בחו"ל הוא אובדן הזהות היהודית-ישראלית.

אם מבחינתכם העובדה שבתכם בת ה 4 תקרא לכם Daddy, שבנכם בן ה 16 יציג את חברתו החדשה ממוצא סיני/קוריאני/נורווגי ושאת ארוחת הערב ב 25/12/2038 תבלו בצל עץ חג המולד בבית בנכם כשנכדיכם לא יודעים מילה בעברית היא קבילה אז הכל בסדר.

מה לעשות, רק החרדים יודעים לשרוד בחו"ל בלא לאבד את הזהות היהודית למשך יותר מדור אחד.

לחיות בחו"ל למשך פרק זמן ארוך למטרת קידום אישי/לימודים וכו' זה אחלה, אישית לא עשיתי זאת אבל אני שוהה המון בחו"ל ומבין את היתרונות.

אבל אני לא מוכן להגיע למצב בו משפחתי בתוך שני דורות תאבד כל סממן יהודי/ישראלי.

ולפותח השרשור, לך על זה!

שי

לי אישית אין בעיה עם זה. מבחינתי יהדות זה משהו שרשום לי בתעודת זהות(כבר לא) ולא יותר.

ובכלל, אני חושב שאידאולוגיה לפעמים יכולה להיות דבר מאוד מסוכן. גיבוב של שטויות שמונע ממך עתיד יותר טוב ממשפחתך, ובמקרה הכי גרוע, שולח אותך למוות בשביל טיפוח של פוליטיקאי כזה או אחר.

פורסם
לי אישית אין בעיה עם זה. מבחינתי יהדות זה משהו שרשום לי בתעודת זהות(כבר לא) ולא יותר.

ובכלל, אני חושב שאידאולוגיה לפעמים יכולה להיות דבר מאוד מסוכן. גיבוב של שטויות שמונע ממך עתיד יותר טוב ממשפחתך, ובמקרה הכי גרוע, שולח אותך למוות בשביל טיפוח של פוליטיקאי כזה או אחר.

100%

לא אמרתי שהגישה שלך פסולה. לגמרי מקובלת, רק לא עלי.

אני לא דתי, לא שומר שבת, אוכל שרצים לא צם ביום כיפור - הכל.

אבל מכאן ועד מקום בו משפחתי תאבד כל סממן יהודי המרחק מבחינתי גדול.

ולמרות שגם אני לא סובל את ההנהגה הנוכחית הם לא ציניים עד כדי כך. אף פוליטיקאי ישראלי לא יזם מלחמה או הלך על מבצע צבאי לטובת הקריירה האישית שלו.

אידיאולוגיה היא אכן מסוכנת לפעמים אבל מנגד נותנת טעם ומשמעות לחיים שאחרת הם ריקניים למדי.

נכון שקשה כאן, נכון שיותר קל בארה"ב/הונג-קונג/סינגפור, אבל כל עוד הבחירה בידי אני מעדיף כאן.

שי

166, קאפה, GTV, קופה.

פורסם

שי - ציונות ולאומנות הם עניין של חינוך. דווקא כמה מהישראלים היותר ציונים וערכיים שאני מכיר הם אלה שגרים בחו"ל בכבר 20 שנה. אם תחנך את ילדיך לדעת מה זה ישראל, תדבר איתם עברית בבית ותבקר איתם בארץ אחת לכמה שנים, אין סיבה שישכחו מאיפה באו. גם בדור הבא זה יכול להיות כך.

לגבי המאמר שהבאת, אני מתרשם שמדובר באנשים שפשוט לא מצאו את מקומם בארה"ב, ולא היה להם כח או אפשרות להמשיך לחפש. גם אני לא מצאתי את מקומי בספרד, ולכן אני עוזב בקרוב וממשיך למדינה אחרת. nitch לא מצא את מקומו בארה"ב (או שאולי פשוט החליט לנסות משהו חדש) ולכן עובר להונג קונג. זה בסדר, חלק מהחיים. אולי בסוף נגיע למסקנה שבארץ הכי מתאים לנו, אולי נבחר להשתקע בבלגיה או מדגסקר, ואולי פשוט נמשיך לדלג ממקום למקום כדרך חיים. להסיק מזה ש"בסוף כולם חוזרים" זה לא רציני. חוזר מי שרצה לחזור מלכתחילה, מי שעזב בגלל הזדמנות. לצערי יש לא מעט ישראלים שחיפשו את ההזדמנות בגלל שקודם כל התאכזבו קשות מהמצב בארץ, וזאת הבעיה האמיתית.

פורסם
100%

לא אמרתי שהגישה שלך פסולה. לגמרי מקובלת, רק לא עלי.

אני לא דתי, לא שומר שבת, אוכל שרצים לא צם ביום כיפור - הכל.

אבל מכאן ועד מקום בו משפחתי תאבד כל סממן יהודי המרחק מבחינתי גדול.

ולמרות שגם אני לא סובל את ההנהגה הנוכחית הם לא ציניים עד כדי כך. אף פוליטיקאי ישראלי לא יזם מלחמה או הלך על מבצע צבאי לטובת הקריירה האישית שלו.

אידיאולוגיה היא אכן מסוכנת לפעמים אבל מנגד נותנת טעם ומשמעות לחיים שאחרת הם ריקניים למדי.

נכון שקשה כאן, נכון שיותר קל בארה"ב/הונג-קונג/סינגפור, אבל כל עוד הבחירה בידי אני מעדיף כאן.

שי

לא, אבל תסכים איתי שיש שימוש מאוד ציני בחיילים. ממש כלי משחק. היד קלה מאוד על ההדק כשלא אתה ולא הבנים שלך נמצאים בחזית. ודרך אגב אמרתי את זה באופן כללי, לאו דווקא על ישראל. יש מקומות (האמ האמ, עזה) ששם אין ערך בכלל לחיי אדם.

אם אנשים בכול העולם היו מבינים ששוטפים להם את השכל, מחדירים בהם חרטא פטריוטי שלא נותן להם שום דבר, לא היו מלחמות בעולם.

ודרך אגב, ניכר לשמוע ממך שאותה אידאולוגיה יהודית כול כך חדורה אצלך עמוק, שהיא אפילו מתגברת על ההגיון הבריא.

אם באמת רוצים, אפשר למצוא בן/בת זוג יהודיים בכול העולם, ואפשר לחנך גם את הילדים לחינוך יהודי( אם עידן82 התחתן עם יהודיה בהונג קונג, אז בכול מקום אפשר למצוא)

כנ"ל לגבי הפחדות האנטישמיות והשימוש בשואה. רק חבל שכול מי שטוען את זה, שוכח שהמדינה שבה יש הכי הרבה תקיפות רק בגלל שהוא יהודי, זאת דווקא ישראל.

אני אישית שוקל מאוד את צעדיי בישראל, אבל לאו דווקא בגלל המצב הכלכלי או הבטחוני, אלא יותר בגלל האוכלוסיה.

אין לי מושג אם זה תופעה שקוראת בעשר שנים האחרונות, או שזה תמיד היה ככה אבל הייתי קטן מלשים לב, אבל מ"עם הספר" אנחנו ממש נהיינו "עם פח הזבל"

פורסם

nitch לא מצא את מקומו בארה"ב (או שאולי פשוט החליט לנסות משהו חדש) ולכן עובר להונג קונג

התשובה הנכונה באדום

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

חובב אסיאתיות :)

אני יהודי, אף אחד לא יקח את זה ממני, אני יותר יהודי פה מאשר בישראל.

בארץ לא הלכתי לבתי כנסת, פה אני הולך בחגים וככה מדי פעם בשביל האווירה.

אין קשר בין שפה לדת וללהיות יהודי, זה שאני מדבר עברית לא עושה אותי יותר יהודי מיהודי שמדבר רק אנגלית.

אין לי בעיה אם הילד שלי יקרא לי DADDY או PAPY, זה לא שאני מדבר עברית עם זוגתי (טוב נו היא לומדת).

אני מייצג את ישראל בכבוד ואי אפשר להתבלבל לגביי מוצאי.

לבחור עם האאודי בסמלון, אתה רציני? אוהלים במרוקו? תפוחי אדמה בפולין? לך תלמד קצת היסטוריה, אנשים שחיו טוב במדינות זרות עזבו הכל למען הציונות ופה הם קיבלו אוהלים, פחונים וחרא.

אני ראיתי מה זאת גזענות כילד, חוויתי זאת על בשרי מדי יום בבית הספר, אין סיכוי שילד עם שם משפחה מרוקאי שהגיע מיפו לפנימייה יכול להוציא ציונים טובים, כל מבחן היו מסתכלים עליי כאילו העתקתי, היועצת של החטיבה אמרה לי שעד גיל 21 אני אהיה מת או בכלא.

היחס לאתיופים הוא מחפיר, יש לי המון חהברים אתיופים שנתנו את התחת בלימודים, יחידות קרביות, עוד לימודים ומה איתם? למה הם לא יכולים למצוא עבודה? למה שוכרים אנשים עם פחות ניסיון ועם פחות השכלה על פניהם? למה אנשים מתייחסים אליהם בצורה מחפירה?

אני יהודי, אני ישראלי, אני חי בארה"ב וזה לא פוגם בזהות שלי כלל, להפך, אני נלחם בכל הסטיגמות שישראלים סמרטוטים השאירו פה.

haters will hate

פורסם

בנצ'י, מה הסיבה שהוספת לפרופיל שלך את החתימה הזו ?

"מעודד ירידה מהארץ, מי שרוצה ייעוץ והכוונה יכול לפנות אליי בפרטי."

אני לא רואה שום היגיון או רווח אישי שלך מכך שתעודד ירידה מהארץ. אם וכאשר חלילה, רמת הגזענות ושינאת היהודים במדינות שונות תתגבר, הרי תרצה לחזור למקום שיקבל אותך ללא שום תנאי קרי מדינת ישראל.

אני מקווה שבשעת השיין המדינה תהייה קיימת על המפה גם בשבילך.

איזה כייף לי :)

פורסם

בלי תנאים?

מה עם חודש עונש בלי כיסוי של ביטוח לאומי וקופת חולים על כל שנה שהיית בחו"ל? (אתה ממשיך לשלם אותם אבל לפי חוק, אין לך כיסוי).

זה לא תנאי?

מה עם פשיטה של מס הכנסה על חשבון הבנק שלך כי הם רוצים שתשלם מס של 5 שנים שלא שילמת בארץ?

(למרות שלא מגיע להם כי שילמת מיסים במדינה שבאמת נתנה לך שירותים)

מה עם ביטוח לאומי שרצו פתאום שאני אשלם ביטוח לאומי על שנתיים, מגיל 18 עד גיל 20, כשאני אפילו לא גרתי בארץ?

והם עוד רצו על זה את הריביות והקנסות כי עברו בינתיים יותר מ5 שנים מאז שנכנסתי לארץ.

לחזור לארץ זו באמת בעיה.

יש תנאים ויש בירוקרטיה.

אמא שלי חזרה אחרי 10 שנים ולא היה לה כיסוי רפואי במשך כמעט שנה.

אחותי חזרה אחרי 7 שנים וחצי שנה היא הייתה צריכה להוציא ביטוח פרטי שעלה 1200 ש"ח לחודש.

ממש כיף לחזור לארץ!

• תוכן חדש...