Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5323 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יוסי חמודי, אני באמת לא מכיר אותך ואתה נשמע בחור נחמד, אבל דחילאק, כמה בכי, מרירות ויגון וצער וכאב נשמעים בהודעות שלך, חלאס לסבול כפרעע, תארוז מזוודות וטוס אל על לאן שאתה חושב שיהיה לך טוב. אני די בטוח שכל יושב פורום מודע לסבל שאתה חווה, הרי אתה שב ומדגיש זאת בכל הזדמנות שיש לך. לצורך פרספקטיבה טובה, אני הייתי מייעץ לך לתת גיחה לאנגליה, כדי להבין מה זה יוקר מחייה, אבטלה, שכר לימוד בשמיים, מיסים ומה לא, אני בטוח שתקבל תובנות שונות לגבי האדמה שמאכלסת אותך נכון לרגעים אלה.

בהצלחה יא חביבי.

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

• תגובות 378
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לא, אבל תסכים איתי שיש שימוש מאוד ציני בחיילים. ממש כלי משחק. היד קלה מאוד על ההדק כשלא אתה ולא הבנים שלך נמצאים בחזית. ודרך אגב אמרתי את זה באופן כללי, לאו דווקא על ישראל. יש מקומות (האמ האמ, עזה) ששם אין ערך בכלל לחיי אדם.

אם אנשים בכול העולם היו מבינים ששוטפים להם את השכל, מחדירים בהם חרטא פטריוטי שלא נותן להם שום דבר, לא היו מלחמות בעולם.

ודרך אגב, ניכר לשמוע ממך שאותה אידאולוגיה יהודית כול כך חדורה אצלך עמוק, שהיא אפילו מתגברת על ההגיון הבריא.

אם באמת רוצים, אפשר למצוא בן/בת זוג יהודיים בכול העולם, ואפשר לחנך גם את הילדים לחינוך יהודי( אם עידן82 התחתן עם יהודיה בהונג קונג, אז בכול מקום אפשר למצוא)

בישראל הדאגה לחיי ורווחת החיילים מפותחת מאוד, לדעתי אפילו מפותחת מדי. חיילים תפקידם להסתכן לטובת הכלל. אני עשיתי זאת בעבר ועדיין עושה זאת במילואים ובבוא העת אחרים יעשו זאת בשבילי. ואילו כאן מות חייל נתפש כאסון לאומי ומות אזרח באירוע מקביל מזעזע את הציבור הרבה פחות. ראה גם עניין עסקת שליט.

אתה יכול להגיד שחשוב למצוא בן זוג יהודי ולחנך את הילדים. מה לעשות שהסטטיסטיקה נגדך והסיכוי שנכדיך יתפשו עצמם כיהודים נמוך מאוד.

ודרך אגב, ההגיון שלי בריא כמו שלך. לא רואה סיבה לרדת לפסים אישיים. אתה העלת כאן טענות על 'עם פח הזבל', לא כך?

שי

166, קאפה, GTV, קופה.

פורסם
בלי תנאים?

מה עם חודש עונש בלי כיסוי של ביטוח לאומי וקופת חולים על כל שנה שהיית בחו"ל? (אתה ממשיך לשלם אותם אבל לפי חוק, אין לך כיסוי).

זה לא תנאי?

מה עם פשיטה של מס הכנסה על חשבון הבנק שלך כי הם רוצים שתשלם מס של 5 שנים שלא שילמת בארץ?

(למרות שלא מגיע להם כי שילמת מיסים במדינה שבאמת נתנה לך שירותים)

מה עם ביטוח לאומי שרצו פתאום שאני אשלם ביטוח לאומי על שנתיים, מגיל 18 עד גיל 20, כשאני אפילו לא גרתי בארץ?

והם עוד רצו על זה את הריביות והקנסות כי עברו בינתיים יותר מ5 שנים מאז שנכנסתי לארץ.

לחזור לארץ זו באמת בעיה.

יש תנאים ויש בירוקרטיה.

אמא שלי חזרה אחרי 10 שנים ולא היה לה כיסוי רפואי במשך כמעט שנה.

אחותי חזרה אחרי 7 שנים וחצי שנה היא הייתה צריכה להוציא ביטוח פרטי שעלה 1200 ש"ח לחודש.

ממש כיף לחזור לארץ!

החוקים שציינת ידועים וברורים והינם שונים בהרבה ממדינות אחרות להוציא (הולנד, גרמניה, סקנדינביה). לפני שמבצעים מהלך של ירידה או חזרה לארץ ניתן לברר את כול הפרטים באתר של ביטוח לאומי ואז לא תהייה מופתע.

נתקלת בבעיות בירוקרטיה ? תפתור אותם ותמשיך לבעיה הבאה...:roll:

גם אנוכי שחיי במדינת ישראל פי 3 זמן ממך ניתקלתי בלא מעט מקרים מעצבנים שגרמו לי להרגיש רע. אבל בשונה ממך אינני מאיים בעזיבה או בעידוד לעזיבה מכיוון שהבעיות האלה אינן ברמה כזו שאני אי פעם חשבתי לעזוב את המדינה שאני אוהב.

אחותי הגדולה גרושה+1 חייה ביוון משנת 1974 (ממש אחרי מלחמת יום הכיפור עזבה את המדינה) אין לה היום שום כיסוי רפואי !! כרגע היא לא עובדת ובעלה לשעבר לא שילם עבור הביטוח הרפואי תקופה מסויימת והיא נשארה ללא כיסוי רפואי.

לפני שבוע שלחתי לה קצת כסף בכדי שתוכל לקבל חיסון עבור שפעת שעלותו ביוון 50 יורו ! בארץ אתה מקבל כמעט את כול החיסונים חינם.

ידעת כי ביוון מובטלים שזכאים לקבל קצבת אבטלה הם תלויים בחסדי שמיים ? כלומר החודש תקבל קיצבה אבל בחודש הבא הכול תלוי אם יש כסף בקופה של הרשות המוסמכת לעניין.

איזה כייף לי :)

פורסם

ליאור - ובזימבבואה יכולים לרצוח אותך בשביל דולר ואף אחד לא יעשה עם זה כלום. נו אז מה? אף אחד לא אמר לו לעבור לאנגליה. אז אולי שם המצב כמו שתיראת, אבל במידה והוא יעבור לשוויץ לדוגמא,אולי המצב יהיה שונה?

מן הסתם שהמצב הוא לא כזה שבארץ הכל מחורבן ובחו"ל העולם ורוד וכסף צומח על עצים. אבל עובדה שיש מדינות שיש הרבה יותר סיכויים לחיים ברמה גבוהה יותר. כל אחד עובר לאן שנראה לו שטוב יותר שם.

ובקשר לנאמר שבחו"ל לא תרגיש בבית וכו' - אני בארץ לא כלכך מרגיש בבית. רוב האנשים פה זה אנשים שאני לא הייתי רוצה להתקרב אליהם אפילו. גועל נפש. עדיף לחיות במדינה שיש בה קבוצה של אנטישמים אבל רוב האנשים ממש נעימים והתרבות חוגגת מאשר לחיות במדינה שאין בה אנטישמים אבל יש אנשים מסוג אחר חסרי תרבות שלא הייתי בוטח בהם לשטוף לי את האוטו.

נכון, ארה"ב לדוגמא היא ענקית ביחס לישראל ושם יש כל כך הרבה שוני בין האנשים שאנשים מישראל לא רגילים אליו. כי ישראליים כביכול מתגאים בזה שאנחנו 'אחים' והכל מלוכד ומרוכז ו'בעת צרה כולנו ביחד'. כל זה בולשיט. כל זה לא שווה כלום כשבכל יום אתה רואה אנשים שמתנהגים כמו ברברים. לא אומר שבחו"ל אין כאלו, אבל ההבדל הוא ענקי. וכן, אני מדבר מתוך נסיון.

פורסם
בישראל הדאגה לחיי ורווחת החיילים מפותחת מאוד, לדעתי אפילו מפותחת מדי. חיילים תפקידם להסתכן לטובת הכלל. אני עשיתי זאת בעבר ועדיין עושה זאת במילואים ובבוא העת אחרים יעשו זאת בשבילי. ואילו כאן מות חייל נתפש כאסון לאומי ומות אזרח באירוע מקביל מזעזע את הציבור הרבה פחות. ראה גם עניין עסקת שליט.

אתה יכול להגיד שחשוב למצוא בן זוג יהודי ולחנך את הילדים. מה לעשות שהסטטיסטיקה נגדך והסיכוי שנכדיך יתפשו עצמם כיהודים נמוך מאוד.

ודרך אגב, ההגיון שלי בריא כמו שלך. לא רואה סיבה לרדת לפסים אישיים. אתה העלת כאן טענות על 'עם פח הזבל', לא כך?

שי

האממ, סליחה אם העלבתי אותי, אבל ממש לא התכוונתי לקרוא לך או לאף אחד ספציפי ככה.

אבל מה לעשות, במקומות שאני הייתי גר בהם, ובמקומות שאני מסתובב בהם, אני רואה הרבה, מעבר לגבול הטעם הטוב, ערסים ואנשים כוחניים ומגעילים. בכול מקום.

אולי יש מקומות בארץ שהם לא כאלה, ואולי אני חי בסרט שאנשים בחו"ל הם לא כאלה, אבל באמת שקשה לי לחיות עם בסביבה כזאת.

פורסם
בנצ'י, מה הסיבה שהוספת לפרופיל שלך את החתימה הזו ?

"מעודד ירידה מהארץ, מי שרוצה ייעוץ והכוונה יכול לפנות אליי בפרטי."

אני לא רואה שום היגיון או רווח אישי שלך מכך שתעודד ירידה מהארץ. אם וכאשר חלילה, רמת הגזענות ושינאת היהודים במדינות שונות תתגבר, הרי תרצה לחזור למקום שיקבל אותך ללא שום תנאי קרי מדינת ישראל.

אני מקווה שבשעת השיין המדינה תהייה קיימת על המפה גם בשבילך.

את החתימה שמתי כפרנציפ, והופתעתי לקבל הודעות פרטיות בנושא, כשאני חייתי בארץ וחלמתי על עזיבה כולם הפחידו אותי, אני פה להגיד שזה לא כ"כ נורא, מסתגלים מהר ואם עושים דברים נכון (אני למדתי מטעויות רבות) אז גם מסתדרים מהר.

יש יותר יהודים בארה"ב מאשר בישראל, סתם לידע כללי.

אף אחד לא מנסה להמיר את דתי ואני חי באחווה עם נוצרים, הינדו ומוסלמים.

יש לי חברים מירדן, לבנון, מצרים, איראן, סוריה ואני יכול להמשיך...

כבוד הדדי זה המפתח.

haters will hate

פורסם

כבוד הדדי זה המפתח.

שששש.... אל תספר להם. זה יהרוס להם את כל התיאוריה של האנטישמיות. :wink:

פורסם

יש יותר יהודים בארה"ב מאשר בישראל, סתם לידע כללי.

כבוד הדדי זה המפתח.

בנצי, אני באמת מעריך אנשים כמוך שהמחסום הריגשי (עם המשפחה) לא מהווה עבורים מכשול - והם מסוגלים לקום וללכת למדינה אחרת ולהצליח יפה בכוחות עצמם, כל הכבוד.

...ובאותו עניין: אני חייב לציין שבחלק מהדברים שאתה אומר אתה ממש מזכיר לי את אחי.

אחי עזב את הארץ לפני כ-6 שנים ל-LA וחזר לפני כשנתיים לארץ להקים משפחה. אחרי 4 שנים בארה"ב הם לקחו את ההחלטה הקשה לחזור לגור בארץ קרוב למשפחה ולהקים משפחה בעצמם (אחי ואישתו כמובן).

בין מיליוני הדברים שאחי משבח בהם את ארה"ב ביחס לארץ, הוא תמיד אומר שנושא הכבוד ההדדי בארה"ב הוא משהו שכבר לא רואים בארץ. תמיד הוא נותן לי דוגמאות "על הכביש" ותמיד אומר לי "אם אתה היית מגיע לאמריקה, בחיים לא היית חוזר לארץ, היית מתמכר". הוא מוסיף ואומר "הכל שם כמו שאתה אוהב, מסודר ומתוקתק. בפקק של קילומטרים בחיים לא תשמע צפירה או תראה אנשים חותכים מימין או משמאל ונדחפים בסוף" וזה ממשיך גם בסופרמרקים או בכל מקום אחר שם לא תראה אנשים נדחפים, צועקים או מתנהגים בברבריות. המדינה שם מעריכה אותך בתור אזרח שמשלם את חובותיו בזמן (עניין של ניקוד פנימי במערכת שלהם) והמחייה היום-יומית מאוד זולה ביחס לארץ (אוכל, דלק, אחזקת מכונית, מוצרי חשמל ואלקטרוניקה וכו'). תמיד הוא מזכיר לי שאם הייתי גר "שם" אז ברור שתוך זמן קצר הייתי מחליף גרוטאה ב LEASE על STI חדשה או שהייתי לוקח משהו "נורמלי יותר" (לקסוס ?).

עניין הסדר וההקפדה + הכבוד ההדדי בין אדם לחברו, הם לדעתי משהו שיש אצל האמריקאים והלך לאיבוד אצל הישראלים - או שזה באמת לא במנטליות שלנו כ"ישראלים" להיות מסודרים או כאלה שמכבדים באמת איש את רעהו. סוציומטים ? כנראה.

כיום, אחי ואישתו (והילד) חיים בדירה שכורה במרכז הארץ - וברור שכסף לקנות אין ממש עם המחירים המטורפים שיש כאן עכשיו. אחי תמיד אומר לי: "תגיד, זה נראה לך הגיוני שאם היום אני רוצה לקנות דירת 3 חדרים כמו שלך, אני צריך לשלם 400,000 ש"ח ייותר ממה שאתה שילמת ב 2007 ?". האמת ? תשובה הגיונית ונורמלית אין לי בשבילו.

תכל'ס אני יודע שאם הייתי הולך לבקר את אחי ב LA טרם הזמן בו התחתנתי, קיים סיכוי סביר מאוד שהחיים שלי היום היו נראים אחרת לחלוטין ולא הייתי חוזר יותר לגור בארץ. פטריוט אני לא, זה אני כבר יודע.

אגב, אחד הדברים הבאמת יקרים שם ביחס לפה, למיטב הבנתי, זה עניין הביטוח הרפואי והרפואה בכלל - אבל קשה לי לומר באופן אישי עד כמה אפשר להתייחס לנושא כזה כ"זניח" כי כשהכל בסדר אז רואים את ה"רווח" אבל אם חס וחלילה צריך את זה, אתה נשחט בכסף.

ולפותח השירשור: לדעתי שווה לך לנסות את מזלך אי שם באמריקה, ישראל כבר מזמן הפכה להיות ארץ אוכלת יושביה.

אגב, הנדל"ן בארץ עד איזור שנת 2007 היה, לדעתי האישית, בסדר גמור וכזה שמאפשר לרוב האנשים לקנות דירה סבירה ולהתקדם יפה בחיים מבלי להחנק טוטאלית. מה שקרה מאז ועד היום הוא בגדר שערוריה וחבל מאוד שכיסי הקבלנים והמדינה התמלאו על חשבון הציבור.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

דווקא הקבלנים אומרים שהם מעוצבנים מזה שאין הקצאות בשביל דירות חדשות.

הם אומרים שהממשלה מעכבת אישורי בנייה והקצאות של שטחים, וזה מה שמרים את מחירי הנדל"ן כי הם לא יכולים להגדיל את ההיצע בשוק.

(אני לא יודע כד כמה זה נכון, רק קראתי שזו העמדה שלהם).

פורסם

הכבוד וההדדיות קיימות בערך בכל מקום בעולם למעט המזרח התיכון.

גם בהונג קונג ישבתי לא פעם לדרינק עם מוסלמים מערב הסעודית, מפקיסטן סוריה ולבנון, אחלה אנשים, היה תענוג של ערב.

אחד הלקוחות היותר נחמדים שלי במקור משכם והיות מתגורר בקטאר, בן אדם חם ולבבי.

לא, זה לא הפך אותי לשמאלני, אבל בהחלט הזכיר לי שלא כולם יורים עלינו קסאמים ולא כולם רוצים להרוג אותנו.

אנשים פה סתם מכניסים את המושג "ציונות" לתוך הדיון הזה, אין שום קשר בין מעבר לחו"ל לבין ציונות או אנטי ציונות, וזה לא משנה אם המעבר לשנה או ל-20 שנה.

ציונות מבחינתי זה לזכור שלפני הכל אני יהודי, להיות גאה בהיותי יהודי, לשמש "שגריר" של ישראל, זה לשלם בסופר פי 3 על מוצר שיובא מהארץ ולא להעדיף מוצר מקומי או ממדינה אחרת (אפילו ברמה של עגבניות שרי).

זה לא אומר שאם יש הזדמנויות שנקרות בדרך להצליח יותר בחיים אז אני לא אקח אותן כי צריך לאכול חרא כחול לבן.

מרק, אם לא טוב לאחותך ביוון אז למה לסבול ולא לחזור לארץ ?

ביום שלא יהיה לי או למשפחתי טוב בחו"ל אני בהחלט אחזור בלי לחשוב פעמיים.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

אנשים פה סתם מכניסים את המושג "ציונות" לתוך הדיון הזה, אין שום קשר בין מעבר לחו"ל לבין ציונות או אנטי ציונות, וזה לא משנה אם המעבר לשנה או ל-20 שנה.

לפני 40 שנה אמרו שציוני הוא מי שמחזיק הרבה "הרצלים"

לגבי בחירת מקום מחיה - זה עניין אישי מאוד. המהלך של הגירה הוא מהלך מורכב, במיוחד אם אינך רווק ויש לך מחוייבויות לבן,בת זוג וילדים. יש מי שחש קשור לארץ, או למשפחה, או לחברים, או למקום עבודה, או לקהילה - ולא יוותר על קשר זה ליותר משבועיים של טיול בחו"ל. ויש אנשים שחשים הרבה יותר חופשיים ואולי אפילו דווקא רוצים להתנתק. מעבר לכך יש עוד הרבה גורמים משפיעים - למשל בעלי מקצועות המצריכים רישוי (ומספר המקצועות המצריכים זאת הולך וגדל בקצב מהיר) יצטרכו להשקיע מאמץ גדול מאוד בקלת רשיון לעסוק במקצועם. יש מי שישקיע בכך ויש מי שלא.

אם מישהו הזכיר את נושא הביטוח הרפואי - עד כמה שאני מבין בארה"ב זו בעיה קשה ביותר. לא רק שהביטוח יקר מאוד אלא שבסופו של דבר השירות פחות טוב מאשר בארץ. לא כל בתי החולים הם Mayo Clinic, והנגישות לשירותים למי שאינו מחזיק בביטוח טוב (ויקר מאוד) מוגבלת למדי. אם הביטוח הרפואי שלך אינו מספק הרי שארוע רפואי אחד יכול להשאיר אותך חסר כל.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

יש מה שנקרא COUNTY HOSPITAL, שם יטפלו בכם בלי ביטוח, כולל ניתוחים וכד'.

אבל זה לא מפנק כמו בית חולים פרטי, קייזר הוא דוגמא מצויינת שם זוגתי עובדת, יש בתי חולים של אוניברסיטאות כמו בית החולים של UCLA שהוא מצויין בכל הקשור להשתלות.

ביטוח הוא דבר לא זול, אבל גם בלי ביטוח יש קליניקות ובתי חולים במימון ממשלתי, רק שם יש תור ארוך וזה די מבאס אבל טיפול תקבל.

בד"כ עבודה בחברה מסודרת תסדר לכם ביטוח, אם אחד מבני הזוג עובד במקום שנותן ביטוח לעובדים אז בן הזוג והילדים יכנסו לפוליסה.

שירותי הבריאות פה הם ברמה גבוהה מאוד.

haters will hate

פורסם

גם בהונג קונג ישבתי לא פעם לדרינק עם מוסלמים...

ישבו איתך לדרינק?

אין מצב שהם מוסלמים (מקסימום, ערבים...).

:twisted::lol::twisted::lol:

שלחת פקס למשרד ממשלתי ואתה רוצה שיענו לך? אתה עולה חדש? אתה לא מכיר איך דברים עובדים פה?

• תוכן חדש...