Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5323 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 378
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
ישה, הודעתך נמחקה.

אם אתה מעוניין להשתתף בדיון בצורה ראויה, גבה את דעותיך במספרים לפני שאתה שולל דיעה.

איציק

הערכת המחיר שלך 5-10K ראויה . פשששש

פעם הבאה אני אשמור קבלות מלפני שלושים שנה.

ההבדל ביני לבינך שאתה לא יודע מה היה אז וקובע עמדה שהדור שלי לא מבין ואילו אני יודע בדיוק מה עולה היום לגדל ילד .

ותודה שהפכת את הדור שלי לסנילי .

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אחלה,

שלפחות נדע לאן לא צריך לשלוח מטוסי ח"א/אל-על לחלץ יהודונים מפוחדים כי היה פיגוע/רעידת אדמה/יש הפיכה.

למה כשהכל זורם כמו שצריך כולם גיבורים וכשהח*א פוגע במאוורר כולם זועקים לעזרה ועוד מעיזים לתבוע אותה?

שני אנשי העסקים האחרונים שנעקצו (לכאורה) ע"י ממשלת גרוזיה כדוגמה - הרוויחו הון עתק - אחלה, מעולה. נעקצו וישבו בכלא - כתבות כל שני וחמישי עד מעורבות של נשיא המדינה להביא לשחרורם.

ומבלי להישמע מלודרמטי מדי, אתם ב ט ו ח י ם ששואה נוספת בלתי אפשרית? אני מאוד מקווה שאתם צודקים. אבל תעודת הביטוח היחידה היא כאן.

שי

166, קאפה, GTV, קופה.

פורסם

בוקר טוב ישה, אנחנו בשנת 2011 (אוטוטו 2012).

כנראה שאתה באמת לא יודע כמה עולה היום לגדל ילד.

לא ביקשתי ממך הוכחות למה שהיה אז, מדברים על ההווה !!!! (דאאאאאאאאאאאאאאאא) אבל אתה עדיין תקוע 30 שנה אחורה ("פעם הבאה אני אשמור קבלות מלפני שלושים שנה.")

תגיד, מה איכפת לי כמה עלו *אז* דברים ?

מה איכפת לי שסולר פעם עלה 0.5 שקל ?

מה איכפת לי שפעם דירה עלתה 20,000 לירות ?

אנחנו חיים בהווה ועליו אנחנו מדברים.

דרך אגב, אם לא הבנת, ה 5-10K מדבר על רכישת עגלה מיטה ושידה.

(אגב, היום מדברים בשקלים, לא בלירות).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
אחלה,

שלפחות נדע לאן לא צריך לשלוח מטוסי ח"א/אל-על לחלץ יהודונים מפוחדים כי היה פיגוע/רעידת אדמה/יש הפיכה.

כפי שניתן לראות בסמלון שלי, הייתה תקופה בה השתתפתי בהכנת אותם מטוסי סיוע לחילוץ "יהודונים".

לא זכור לי שמישהו שאל אותם אם הם דורשים חילוץ, ישראל פשוט שלחה את המטוסים כי זה הנוהל.

למה זה הנוהל? התמימים שבינינו יטענו כי ישראל "עושה את הדבר הנכון", דואגת לאזרחיה ומסייעת.

המנוסים והציניים יותר יבינו שכל "משלחת חילוץ" כזאת היא אימון מבצעי למטוסים שבשאר ימי השנה

מבצעים גיחות נועזות לבסיסי פריסה ובחזרה לנבטים (כל המידע הזה בלמ"ס וזמין ברשת) ומשמשים

בעיקר לקישוט הברושורות של חיל האוויר ודפי הבטאון. וזה מבלי להיכנס לשאלה אילו מערכות נוספות

בוחנים "על רטוב" בטיסות האלה...

אז כאמור, לא צריך טובות מאף אחד. עזבתי, אני משלם מסים במדינה אחרת, חי את האסונות שלה

וחוגג את החגים שלה. לטוב ולרע, אני כבר לא גר בישראל, ואני לא מצפה מישראל שתחלץ אותי או

תחכה לי בזרועות פתוחות.

פורסם

איציק חומד

אני מגדל 7 נכדים אז אני יודע בדיוק מה עולה היום לגדל כל אחד מהם .

ודרך אגב רצוי שתתעדכן היום לא מדברים בשקלים אלא בשקלים חדשים. בעצם כבר 16 שנה ויותר. נו טוב איך הזמן רץ.

מי שאין לו היסטוריה אין לו גם עתיד.

אנחנו מדסקסים כאן , האם היום רע יותר או טוב יותר לחיות כאן , בהשוואה למה ? למה שהיום בעולם ולמה שהיה פעם.

קרא את השרשור ותבין.

וכיוון שרק התעסקתי בצעצועים ודברי תינוקות במשך 20 שנה האחרונות אז האמן לי שאת מה שאני שכחתי אתה עוד לא למדת.

ושלישיה כזו אפשר להשיג ב 2000- 3000 ש"ח ואפשר גם להגיע ל 10000 ש"ח

גם כאן יש מרצדסים ויש אלטו .

ואתה מוכן להסביר לי מה זה דאאאאאאאאאאאאאאאאא?

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

אז אתה טועה, ובגדול.

לא נדבר עליך אישית.

אבל 99% מהאחרים, הגיבורים, המצליחנים ואלו שסגרו את הדלת מאחוריהם מבלי להביט לאחור.

כשהמשבר היתדפק על דלתם, לקח להם בדיוק 10 שניות לחייג לחדר המצב של משרד החוץ, ללשכת מח"א וללשכת רוה"מ. ולחזור ולהתקשר שוב ושוב כל חצי שעה.

שוב זה לא אתה. זה הם.

ואני ממש לא מאשים אותם. בעת חירום גם אני הייתי עושה כל שאני יכול כדי להציל את משפחתי.

מעצבנת אותי הזחיחות והיהירות שבה הם מתבטאים ביום יום, בשגרה, כלפי אלו שבוחרים לגור בארץ. והמהירות בה הם נוטשים את פוזת ה 'I made it' ועוטים את גלימת הישראלי הזקוק לעזרה, ותובעים אותה עכשיו.

אין בעיה. כל אחד זכאי לבחור לו את דרך החיים שמתאימה לו, את הערכים שמלווים אותו, את מה שחשוב ואת מה שלא וכך הלאה.

אבל נא לא להתייחס בזלזול ובהתנשאות ולא לירוק לבאר ששתית ממנה עד לא מזמן. אותה באר שמהווה את תעודת הביטוח שלך למשברים 'קטנים' ובעיקר את תעודת הביטוח ליום הדין.

שי

166, קאפה, GTV, קופה.

פורסם

אני תוהה אם הכינוי של חברי הפורום בניכר בשם המרנין "יהודונים" מתבצע מתוך איזו פסיכולוגיה הפוכה שאמורה לגרום להם לתמוך בעמדתך?

A man walks down the street in that hat, people know he's not afraid of anything

פורסם

דריש

שאל את הוריך ועוד מיליון כמוהם מי חילץ אותם מהתופת הרוסית.והם גם חיו שם שילמו מיסים שם וחגגו את החגים של הנוצרים שם אבל בסתר גם קיימו את יהדותם.

זכותך כמובן לחיות את חייך בכל מקום אבל אל תירק לבאר שממנה שתית אתה ואחרים.

לשיטתך , בשנת 1974 המציאו מפקדי חיל האויר חטיפת מטוס לאנטבה כדי לאמן את טייסיהם.

וקטע קצר מויקיפדיה

ביום השלישי לחטיפה, 29 ביוני, ריכזו החוטפים את הישראלים והיהודים שבין הנוסעים באולם הנוסעים של הטרמינל הישן בשדה התעופה של אנטבה ושיחררו את יתר הנוסעים. חטופים יהודים רבים מספרים על תחושות אי הנוחות עקב הסיטואציה בה הופרדו מהשאר לקולן של פקודות בגרמנית. קברניט המטוס הצרפתי, מישל בקוס, התעקש להישאר עם נוסעיו החטופים, מתוך אחריותו לשלומם. יחד איתו נשאר כל צוות המטוס. בעקבות מעשהו זה קיבל הקברניט אות הוקרה מראש הממשלה דאז, יצחק רבין.

ואני תמה עד כמה נמוך אתה מסוגל לרדת.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
אני תוהה אם הכינוי של חברי הפורום בניכר בשם המרנין "יהודונים" מתבצע מתוך איזו פסיכולוגיה הפוכה שאמורה לגרום להם לתמוך בעמדתך?

לא כיוונתי לאף אחד מחברי הפורום.

זה ברור למי כיוונתי, לגיבורי השגרה שבשניה הופכים את עורם ומצפים שמדינת ישראל תושיע אותם בכל מצב ובכל משבר.

שי

166, קאפה, GTV, קופה.

פורסם
אז אתה טועה, ובגדול.

לא נדבר עליך אישית.

אבל 99% מהאחרים, הגיבורים, המצליחנים ואלו שסגרו את הדלת מאחוריהם מבלי להביט לאחור.

כשהמשבר היתדפק על דלתם, לקח להם בדיוק 10 שניות לחייג לחדר המצב של משרד החוץ, ללשכת מח"א וללשכת רוה"מ. ולחזור ולהתקשר שוב ושוב כל חצי שעה.

שוב זה לא אתה. זה הם.

ואני ממש לא מאשים אותם. בעת חירום גם אני הייתי עושה כל שאני יכול כדי להציל את משפחתי.

מעצבנת אותי הזחיחות והיהירות שבה הם מתבטאים ביום יום, בשגרה, כלפי אלו שבוחרים לגור בארץ. והמהירות בה הם נוטשים את פוזת ה 'I made it' ועוטים את גלימת הישראלי הזקוק לעזרה, ותובעים אותה עכשיו.

אין בעיה. כל אחד זכאי לבחור לו את דרך החיים שמתאימה לו, את הערכים שמלווים אותו, את מה שחשוב ואת מה שלא וכך הלאה.

אבל נא לא להתייחס בזלזול ובהתנשאות ולא לירוק לבאר ששתית ממנה עד לא מזמן. אותה באר שמהווה את תעודת הביטוח שלך למשברים 'קטנים' ובעיקר את תעודת הביטוח ליום הדין.

שי

+1

כמה נכון הביטוי מלפני אלפי שנים "דור שלא ידע את יוסף".

איזה כייף לי :)

פורסם

ישה הנחמד,

ב 2000-3000 שקל תשיג אולי עגלה+שידה+מיטה מאיכות ז' (וגם משומש). השאלה היא האם אתה רוצה לתת לילד שלך איכות חיים סבירה ולקנות לו (ולעצמך, עבור יתר הילדים שיבואו ב"ה) מוצר טוב (אני בכוונה לא מגזים ואומר "הכי טוב שיש") או שאתה רוצה לתת לו את הכי זבל\זול שיש ?

היום סט של עגלה נ-ו-ר-מ-ל-י-ת (סט שכולל 3 חלקים: סלקל, אמבטיה וטיולון) זה סיפור של 2000-3000 ואני "מגזים" למטה, תכלס משהו נורמלי זה לא פחות מ 3000 שח. מיטה ושידה זה עוד 2000-3000 שח למשהו לא גרנדיוזי בכלל.

מי שיודע מה זה לגדל זעטוט כיום, יסתכל על המחירים שנקבתי ויגיד לעצמו "הלוואי וזה באמת היה ככה" (לרוב אתה מוציא יותר).

משפחתון זה סיפור של 2500-3000 שח בחודש. אם אתה הולך על מטפלת זה סיפור של 3500-4500 שח בחודש.

גן פרטי (לאחר מכן) זה סיפור גם כן של 3K ש"ח לפחות, אם הולכים לכיוון ויצו\נעמת זה סיפור של 1000-2000 שח (בחודש, כן?) תלוי בגודל הסיבסוד של משרד התמ"ת (בהתאם להכנסה של ההורים ולהקיף המשרה של האם)

אין לך הרבה איפה לחסוך פה במקרה של משפחתון\גן\מטפלת, זו לא רכישה "חד פעמית" כמו עגלה או שידה - זו הוצאה חודשית קבועה.

...כל זה לפני שדיברנו על מזון, ביגוד, נעליים, עזרים (מכשירים למינהם: מכשיר אדים\אינהלציה), חוגים (בגן, גם שם יש וועד שגובה כסף), חוגים אחה"צ ודברים שצריך גם בהמשך (למשל: כסא בטיחות נורמלי) - מבלי לדבר על הגידול בהוצאות הבית ו/או רכישה של עוד רכב לאישה\לבעל על כל המשתמע מכך (לרוב, להחזיק עוד רכב זה סיפור של 1000-1500 שח בחודש עבור טסט, ביטוח, בלאי, דלק וכד').

כמובן שזמן איכות להורים גם מגיע, אז אם תהיה "גרידי" ותשקלל גם עלויות של בייבי-סיטר ודברים כאלה, תוכל "לנפח" את ההוצאות החודשיות שלך בעוד כמה מאות שקלים בקלות.

מי שחי בארץ ואין לו עדיין ילדים, בחיים לא יבין על מה אני מדבר. האופוריה הכלכלית (והכללית) לפני ילד והמציאות אחרי ילד הם שונים לגמרי. טרם נתקלתי ברווקים או זוגות ללא ילדים שבאמת מבינים את השינוי שצפוי לקרות להם רק מהסבר מילולי.

רמת החיים (בעולם כולו אפשר לומר) הינה תמיד במגמת עליה - ואתה לא יכול לומר לאנשים לנסוע רק באלטו אבל גם לא רק במרצדס. יש הוצאות בסיסיות שאין אפשרות לחסוך בהן. פעם היו קונים 10 חיתולי טטרא והיו מכבסים אותם ומשתמשים בהם במשך הרבה זמן. היום משתמשים בחיתולים חד פעמיים שכל חבילה תעלה לך בין 50 ל 70 שח (וחבילה כזאת הולכת כל שבוע בכיף) ומשתמשים גם במזון תינוקות מוכן (סימילק למשל) שעולה בין 75 ל 90 שח לאריזה (כל שבוע בממוצע).

קראתי את כל השירשור - אבל מה שחבר'ה מהדור שלך עדיין לא מפנימים הוא שבשנים האחרונות באמת נהיה קשה לקיים משפחה במדינת ישראל - וזה לא רק בגלל שכולם נהיו פתאום מפונקים, זה גם בגלל שהוצאות המחיה היום-יומיות (דיור, דלק, מזון) נהיו ממש יקרות ועושה רושם שהממשלה לעיתים עסוקה רק באיך לחלוב את האזרח יותר ויותר.

חשוב לציין שיחד עם עליית מחירים הדלק (וחומרי הגלם), כל המוצרים הקיימים במשק מתייקרים (כולל בתחום שעסקת בו ב 20 שנה האחרונות) ויכול להיות שמה שהיה רלוונטי בתקופה שלך, כבר לא רלוונטי לגמרי היום.

אני עדיין עומד איתן מאחורי מה שאמרתי: לגדל היום זעטוט זה סיפור של אלפי שקלים בחודש.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

רבותיי - Zונות יש בכל מקום, וגם אנשים כפויי טובה. בשביל זה לא חייבים להיות יהודים או ישראלים.

את מה שאני כביכול חייב לישראל אני מאמין שכבר החזרתי עם ריבית, וכמו שאולי חלק מכם זוכרים,

הייתי מוכן גם להתנדב למילואים בשעת הצורך ולעזור במה שאוכל (בגלל שהמשפחה שלי עדיין שם).

אני מקבל את האחריות על החלטותיי ומעשיי ומבין במה זה כרוך. אינני יכול לדבר בשם אחרים.

לענ"ד, אדם שעזב לתקופה ארוכה ומצהיר על עצמו כחי במדינה אחרת, ראוי לשלול את זכויותיו

בישראל, לפחות באופן חלקי.

ישה - אנטבה שייך לתקופה אחרת. אם היית רואה את מה שאני ראיתי בחיל האוויר ובצה"ל של

אמצע העשור הקודם, גם לך כבר לא היו נותרות שאלות. הציניות פה היא כורח המציאות.

פורסם

מסכן פותח הרשור רק שאל שאלה וכולם רגמו אותו :)

כל אחד יעשה מה שטוב לו, לא בארץ ולא בחו"ל קל לחיות, להיפך בחו"ל בלי תעוזה ומקצועות נדרשים או משפחה אין כמעט סיכוי להצליח, ואני רואה את זה טוב מאוד פה בשוויץ.

אני לא מבין למה רע לאנשים או קשה לאנשים לראות אנשים אחרים שמצליחים או מנסים את מזלם בחו"ל?

מי אתם שתתיפו לו מוסר או תקבעו לו מה לעשות? כל הדיבורים על השואה על עזיבת הצעירים את ארץ ישראל, אלו שטויות

לפי דעתי, אם לבן אדם טוב לו היכן שהוא למה לנסות להראות לו שהוא משלה את עצמו? בשביל מה?

אני בן 28 ובניתי את עצמי והגשמתי את החלומות שלי, שאנשים עובדים בשבילהם בארץ מעל ל30 שנה ולא מגיעים לזה,

ואת האמת אני לא מתגעגע לארץ, אני אולי מתגעגע למשפחה, אבל לארץ אין לי מה להתגעגע, חברים? החברים הטובים אני נשאר איתם בקשר ומי שבאמת חבר טוב יודע לבוא גם לבקר.

למה אנחנו, אלו שגרים בחו"ל ובונים את עצמם שם (אני, עידן, דריש בנצי ועוד), חייבים למישהו הסבר או צריכים להתנצל

על זה שאנחנו לוקחים את החיים שלי בכיוון אחר ומנסים איך שהו לשפר את איכות החיים שלנו?

אז נכון אני לא עשיתי רילוקיישן כמו אחרים בדרגת ניהול כזאת ואחרת, אני התחלתי הכל מאפס, שפה חדשה חיים חדשים, חברים חדשים, לימודים ברמה גבוהה בשפה הגרמנית ובניתי בית, ועל כל זה אני צריך להתנצל רק בגלל שלא בחרתי לחיות בארץ?

אני עובד מספיק קשה כמו כל אחד בארץ או כמו כל אחד אחר בכל מקום בעולם, וזכותי לחיות במדינה אחרת ולא במדינת היהודים, והאמת שהסיפוק שלי ממה שאני יוצר, מרוויח עושה פה הרבה יותר גדול ומתגמל מאשר בארץ ולא רק מבחינת כספית.

• תוכן חדש...