Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5323 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
האנטישמים יגידו שזה בגלל שיהודים לא יודעים לעבוד עם הידיים, אז הם עובדים עם הראש.

צחוק צחוק, אבל בואו לא נעוות את ההיסטוריה.

באירופה היו לא מעט בעלי מלאכה יהודים, עד לתקופה בה התגבשו האיגודים המקצועיים הראשונים (גילדות).

הגילדות דרשו מחבריהם להישבע אמונים לכנסיה, וכאן התחילו הבעיות שלנו. על רקע הסירוב הדתי, היהודים

הורשו לעסוק רק במקצועות ספציפיים בתחום השירותים הכלכליים והאדמיניסטרטיביים, ובד"כ הוגבלה יכולתם

לעסוק במסחר ועבודת כפיים. הוקצה להם שטח נפרד בעיר לעיסוקים אלה (הגטו) וכך המצב השתמר למשך

מאות השנים הבאות.

הסיפור חזר על עצמו בשינויים קלים בכל מדינות אירופה אשר בהן היו קהילות יהודיות גדולות. תעשיית היהלומים

בבלגיה למשל היא תופעה יוצאת דופן.

על הרקע הזה די משעשע לראות שלפיד ההגירה בקארזפורום נישא ע"י קבלן בניין, פועל דפוס, מכונאי ויהלומן. :headscratch:

• תגובות 378
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לא יכולה להיות עוד שואה!

תכניס את זה כבר לראש שלך!

יוסי, כאן אתה טועה.

אני אמנם לא צדיק לפי אמות המידה בפורום (חי בחו"ל למעלה מ-4 שנים) אבל אני רואה מה קורה מסביב.

תקרא קצת על גרמניה, צרפת, אוסטריה, שוויץ ושומו שמיים - הולנד הנאורה והפתוחה.

גל של לאומנות ואי- קבלת הזר (אני לא אקצין ואומר - שנאה) שוטף את היבשת.

להזכירך, בתקופת השואה, לא רק יהודים היו על הכוונת - גם אחרים. מי יבטיחך (ויבטיחני) שביום מן הימים, היהודים לא ייתלו על אותו חבל שנכרך היום סביב צוואר המוסלמים?

51 קג"מ :shock::lol:

פורסם

השרשור הזה מאוד רלבנטי לשרשור אחר שפתחתי לפני כמה שבועות.

ממש מצחיק (או עצוב) איך ישר נתקלים בחומות של אטימות כשמזכירים את נושא ההגירה מהארץ.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
וואו, כמה הפחדות...

אתם חייבים להבין שאתם חונכתם על שטיפת מוח ציונית הרבה יותר ממה שהדור שלנו, וזה לא בהכרח לטובה. כול הזמן דיברו איתכם על "זאת המדינה שלנו, וחייבים לשמור אותה בשביל שלא תהיה שואה" כשאתם אפילו לא שמים לב שעברתם 7 מלחמות, חצי מדינה מאויימת על טילים על בסיס שבועי, וכול יומיים המטורף מאיראן מאיים עלינו עם נשק גרעיני, ורק בגלל שאנחנו יהודים!

אז תגידו לי אתם, איפה באמת מתרחשת השואה?

באמת, אתם כול כך מפוחדים, שאתם מוכנים לספוג כול חרא ממה ששופכים עליכם פה במדינה(ולא, מחאת אוהלים שופונית, זה לא התנגדות). ובאמת שאני לא מדבר רק על בחינה כספית.

יקירי, בכל מלחמות ישראל נהרגו הרבה פחות חיילים מאשר היו נהרגים יהודים בפוגרום בינוני אחד באוקראינה/בלרוס/מולדובה.

לגבי ספיגת כל חרא, יהודים ספגו הרבה יותר חרא כשהגוי שמולם יכל להרוג אותם ולצאת מזה בזול, או כשהם יכלו להיות מגורשים בהתראה של ימים, כשהם משאירים כמעט את כל רכושם מאחור. אני מציע שתצפה בכנר על הגג. חוץ מקצת יידישקייט (שזה נוסטלגיה של אשכנזים), תלמד קצת הסטוריה מרוככת.

על הרקע הזה די משעשע לראות שלפיד ההגירה בקארזפורום נישא ע"י קבלן בניין, פועל דפוס, מכונאי ויהלומן. :headscratch:

טוב שאני לא תומך בכם פה, בתור נציג התעשיה הפיננסית הגלובלית הייתי שומט את הקרקע מתחת לטיעון הזה :D

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם
(קצת ההיסטוריה)

חד כתער, כהרגלך. :king:

מכיוון שהדיון הזה כבר הגיע לשואה וחרדים ובעצם השלים את שרשרת הנושאים הקיימים בפלנטה,

אוסיף רק דבר אחד בנוגע לחרדים:

גם "שם", בדיוק כמו במציאות הישראלית הכללית, יש מיעוט ששולט ברוב.

הרוב לא זורק אבנים, זה באמת חלק קטן, אספסוף, שמקבל "יד חופשית" מכוונת

מצד הבוחשים בקלחת (שגרים בהתאם בבתים מהודרים ומסתובבים עם לימוזינות כהות-שמשה).

אותו מיעוט שולט ברוב בכל מיני שיטות וצורות,

ובין השאר באלימות גלויה כשמתעורר הצורך לכך.

זה אולי יישמע מופרך, אבל יש סיכוי לכל העם לצאת מהמצב הזה אם יהיה מרד פנים-חרדי.

לא כ"כ מופרך, בעצם.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

דריש אתה טועה

יהודים עסקו בכל המלאכות ואפשר לבחון את זה בשמות משפחה שמעידים על מקצועות .

אבות אבותי עסקו במסחר בחיטה ושאר דגנים והשם מעיד על כך .

בגירה ידע בטח להרחיב בנושא :-D

הכנסיה הייתה נגד הגילדות כי הגילדות היוו תחרות לכנסיה ביצירת קולקטיב שמגן על חבריו ודואג להם.

היהודים בגלל כישוריהם הלכו גם למשרות של תיווך , כספים , ואדמיניסטרציה.

וגיטאות נוצרו לא רק על רקע דתי אלא היו גם רחובות הקצבים ורחובות הבדים וכו' תופעה דומה אתה יכול למצוא אפילו בניו יורק.

גם בירושלים העתיקה מחולקת העיר לפי דתות הרובע היהודי הארמני וכו'

ובניו יורק לא מתרכזים היהודים ברבעים משלהם. שבת אחים גם יחד מבלי שהשלטון מכתיב זאת.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
ועידן - תגובתך האחרונה רק מוכיחה את דעותיו של דור ה- N. אני לעצמי. וזה בסדר, אנחנו נישאר פה ונישא בעול, כדי לשמור על הגחלת עבורכם. מקווה שלא תצטרכו אותה.

איזה עול אתה נושא עבורי ?

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
יוסי, כאן אתה טועה.

אני אמנם לא צדיק לפי אמות המידה בפורום (חי בחו"ל למעלה מ-4 שנים) אבל אני רואה מה קורה מסביב.

תקרא קצת על גרמניה, צרפת, אוסטריה, שוויץ ושומו שמיים - הולנד הנאורה והפתוחה.

גל של לאומנות ואי- קבלת הזר (אני לא אקצין ואומר - שנאה) שוטף את היבשת.

להזכירך, בתקופת השואה, לא רק יהודים היו על הכוונת - גם אחרים. מי יבטיחך (ויבטיחני) שביום מן הימים, היהודים לא ייתלו על אותו חבל שנכרך היום סביב צוואר המוסלמים?

גם אז היו יהודים שראו את הנולד וקמו וברחו , חלק לפלשתינה - א"י וחלק לארה"ב ולארצות אחרות.

ואותו חלק שלא האמין ולא ראה או אמר אמשיך לשבת על סיר הבשר עוד קצת לרווחתי ולהתפתחותי האישית וכו' פירנס את הכבשנים .

וכמעט לכל אחד מאיתנו יש חלק מן המשפחה שחי וחלק שהושמד.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

ישה,

השאלה מה הפרשנות של "רואה את הנולד" תלויה בזוית ההשקפה.

אבא שלי, ניצול שואה, זכה לראות את אבא שלו קם יום אחד, דופק על השולחן ואומר לאשתו "מרים, תארזי את הילדים, אנחנו לא נשארים בקרקוב אפילו עד הבוקר" , נדדו לרוסיה כאשר לכל אורך הדרך הצבא הגרמני הפולש נמצא יום מאחוריהם וכך הציל את משפחתו.

אבא שלי, ניצול שואה, הגיע היום למצב שהוא מרגיש שאם הוא לא ידפוק על השולחן ויגיד לאשתו "יאללה, עפים מפה", הוא יאכזב את מורשת אביו לא יציל את משפחתו.

חלק גדול מהדור המבוגר (בא נגיד מגיל 65) לא רואים אופק קיומי למדינת ישראל.

פורסם

זה אולי יישמע מופרך, אבל יש סיכוי לכל העם לצאת מהמצב הזה אם יהיה מרד פנים-חרדי.

לא כ"כ מופרך, בעצם.

:mm_yeah::mm_yeah::mm_yeah:

אכן אחת מהחולות הרעות כאן.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

בגירה

הרי אני בן 64 שנה אוטוטו ולא חושב שיש לקחת את הפקלאות ולברוח. טוב אולי אני טועה.

יש לנו איום "קיומי " ממטורף איראני , אבל האיום הזה הוא עולמי . מגדלי התאומים נפלו כזכור שם ולא פה.

האיסלם למי שלא מבין זאת הכריז מלחמה על כל העולם , ולא מהיום .

מי שמתאסלם בטוב יופי ,מי שלא , בכוח החרב.

העולם המערבי אבל לאט לאט קולט זאת ויעשה אולי מעשה כפי שעשו המלך פרדיננד ואשתו המקסימה איזבלה בזמנו בספרד בהתחלה גירוש היהודים ואח"כ גירוש המוסלמים .

לכן נשאר לנו כאן לפתור את הבעיות שלנו, ויפה דקה אחת קודם.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
ישה,

אבא שלי, ניצול שואה, זכה לראות את אבא שלו קם יום אחד, דופק על השולחן ואומר לאשתו "מרים, תארזי את הילדים, אנחנו לא נשארים בקרקוב אפילו עד הבוקר" , נדדו לרוסיה כאשר לכל אורך הדרך הצבא הגרמני הפולש נמצא יום מאחוריהם וכך הציל את משפחתו.

quote]

יש להורים שלנו משהו מהמשותף. אבי ז"ל (נפטר בארץ בגיל 85) גדל בוורוצלב בפולין, עם תחילת המלחמה ברח לרוסיה ובסיום המלחמה חזר לפולין. אבי לא הוכר על-ידי הגרמנים והישראלים כניצול שואה מטעמים שונים שעד היום לא ברורים לי ולא קיבל אגורה שחוקה מהמדינה. למרות שבשנים האחרונות לחייו כאשר אבי נזקק לשירותי סיעוד קיבלנו עזרה כספית קטנה עבור אבי מקרן מסויימת שהוקמה עבור ניצולי השואה.

איזה כייף לי :)

פורסם

יש להורים שלנו משהו מהמשותף.

מה שעוד משותף הוא שגם אבי לא הוכר ולא קיבל גרוש.

פורסם

כמו בכל נושא יש חוקים וכללים. כאלה שנקבעו על ידי ממשלת גרמניה וכאלה שנקבעו על ידי ממשלת ישראל.

שני ערוצים שונים של תביעה ככל שאני הבנתי.

אז או שלא עמדו בכללים או לא טופל כמו שצריך.

אימי ז"ל ניהלה 3 סניפים של משרד עו"ד שישב שנים רבות בגרמניה ועסק רק בנושא זה, מול הגרמנים.

ואני זוכר סיפורים שלה קורעי לב , שלפעמים בגלל יום חסר לא קיבלו אנשים פיצויים.

ומצד שני כיצד טיפלה בעשרות אלפי אנשים שהצליחו לעבור את בעיית ההוכחה וקיבלו סכומים משמעותיים בסכום חד פעמי ואח"כ רנטות חודשיות עד ליומם האחרון.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

• תוכן חדש...