Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5323 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
באגירה - אין לי כוח לבתע העתק הסבק ושבירת שורת, לכן בקצרה:

1. הכרטיס הביומטרי בנתב"ג אינו מהווה בעיה מבחינת טביעות אצבע מסיבה פשוטה, הוא לא מבוסס על טביעות אצבע. מדובר בזיהוי דגם כלי הדם בכפות הידיים (אאל"ט זיהוי תרמי, אבל אני לא בטוח לגבי הטכנולוגיה) עשר מהווה אימות לכרטיס המגנטי שאתה מעביר. בעצם לא יותר מקוד PIN של כרטיס אשראי.

בטוח? אם כן אז אין לי התנגדות של ממש לבצע סריקה שכזאת.

2. העיכוב בביקורת הדרכונים אצל שוטרות הגבולות בנתב"ג אינו ארוך יותר מאשר בכל ביקורת דרכונים שנתקלתי בה

על זה בדיוק אני מדבר, היא לא יותר ארוכה אבל אתה משווה אותה למדינה שבה אתה זר ותייר.

תראה את התור של המקומיים בכל מקום בעולם ותבין שהעיכוב בארץ הוא ארוך ואם תשים לב, היא לא מעבירה את הפספורט בסורק ומשחררת אותך אלא מקלידה מספר פספורט ואז עוד כמה הקלדות בודדות, זה המעבר בין מאגרי המידע השונים בשביל "לחפש" אותך.עבדתי 5 שנים בשדה, אני מכיר את הנוהל שלהן.

4. אולי אני נוסע פחות ממך, אבל נתקלתי תורים אין סופיים בביקורות ביטחון בנמלי תעופה אירופיים. רק כדוגמא, בפרנקפורט המתנתי כשעה בתור לביקורת ביטחון במעבר בין טיסות, ואח"כ הבדיקה שלי ארכה כ-10 דקות, הסיבה: היה לי ריצ'רץ' בגינס, והשער המגנטי צפצף. בניוארק היה ארוע דומה, רק שהעיכוב היה כפול. וגם בציריך, עם כל היעילות השויצרית, אפשר להמתין לא מעט לשיקוף. ההבדל בין נתב"ג לשאר שדות התעופה הוא בתפיסה - בנתב"ג (ובטיסות אלעל בחו"ל) בודקים את הנוסע, בשאר המקומות רק את הכבודה. איני יודע עד כמה זה יעיל, אבל השיטה פועלת כבר עשרות שנים.

אתה מדבר על המכונות שיקוף ועליהן אין לי טענה כי זאת בעיה כלל עולמית , אין מה לעשות. אבל תגיד לי משהוא, נתקלת בפרנקפורט באנשי בטחון שעיכבו את כולם והתחילו לתחקר נוסע נוסע "מאיפה הוא בא לשדה התעופה?"?

לא נתקלת בהם מסיבה אחת, הם לא קיימים שם.

ודבר אחרון - בקו התחתון, כאשר אני בודק כמה זמן לוקח לי להגיע מדלת המטוס עד המונית\אוטובוס\רכבת - נתב"ג לוקח בגדול כל שדה שבו עברתי ב-15 השנים האחרונות, למרות שזה השדה היחיד שבו יש לא רק דרכונים ומזוודות אלא גם "פיק אפ" של הדיוטי.

למרות שאני לא בטוח שאני מסכים איתך, עדייו זה שהפורקי מזוודות עובדים ביעילות גבוהה לא אומר שלביקורת הגבולות מותר להיות איטית במכוון.

בורקה, אני לא רוצה לחטוף את השרשור (יש פה בטחון?) ולא סתם להתווכח איתך אבל אם אתה לא מבין את ההבדל בין סלקטור/ית לבין מאבטח אל-על חמוש אז יש לנו פה חוסר תקשורת עמוק ובסיסי.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תגובות 378
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
DERISH איך השרשור "תצפית" שלך קשור למה שבאגירה שפך במגילת ההתבכיינות שלו?

קשור מבחינת התגובות. גם שם היה את הקטע השושואיסטי הזה של "יש דברים שאתה לא יודע" וכד'.

!give me a break

כמה שנים עוד יאכילו אותנו בבולשיט הזה?

אתה בתור קומוניסט לשעבר צריך לדעת מה כל תחושת הבטחון הזאת שווה.

ובכלל אני לא מבין איך אתה בכלל מעיז ללכלך על מדינה שקלטה אותך, גידלה אותך, נתנה לך חינוך והזדמנות להגיע לאן שהגעת, אני בתור עולה מרוסיה של שנות ה 90 רואה בזה פשוט חזירות מצידך.

ניצלת את כל הטוב (גם אם הטוב הזה לא מספיק בעינך) שהמדינה נתנה לך, בחרת לעבור לחו"ל, אז תבנה את החיים שלך ותעזוב אותנו בשקט.

צודק, באמת לא ברור למה אני מלכלך על המדינה ששלחה את ההורים המהנדסים שלי לעבוד בשמירה ונקיון, ואח"כ כשכבר הצליחו לחזור למעגל העבודה נורמלית, לקחה את המסים שלהם וחילקה לפרזיטים. עכשיו להורים אין פנסיה ראויה ולי אף אחד לא מממן את שכר הלימוד. למה אני כועס באמת? אולי בגלל שבמגזרים מסויימים המצב נראה אחרת...

אבל עזוב, זה לא שקראת את ההודעות שלי וניסית להבין באמת מה מפריע לי, אתה הרי סתם מתנהג כמו טוקבקיסט משועמם ב-YNET.

פורסם
למרות שאני לא בטוח שאני מסכים איתך, עדייו זה שהפורקי מזוודות עובדים ביעילות גבוהה לא אומר שלביקורת הגבולות מותר להיות איטית במכוון.

בורקה, אני לא רוצה לחטוף את השרשור (יש פה בטחון?) ולא סתם להתווכח איתך אבל אם אתה לא מבין את ההבדל בין סלקטור/ית לבין מאבטח אל-על חמוש אז יש לנו פה חוסר תקשורת עמוק ובסיסי.

2. אני משווה לכניסה לאירופי - עם דרכון גרמני. הנוהל זהה. ההבדל היחיד הוא שהדרכון הגרמני הוא בעל צ'יפ כך שבמקום לקרוא קוד אופטי המערכת קוראת את הצ'יפ, הפרש של משהו כמו 2 שניות.

4. לגבי הטיסה מפרנקפורט - מדובר במעבר טרמינלים, במקרה שלי טיסה לארה"ב, אבל הביטחון משותף לכל הטרמינל. מדובר במעבר בגלאי המתכות ובהמשך בבדיקה גופנית. למזלי הבודקת הגרמניה הסתפקה בגלאי מתכות ידני והבינה היכן הבעיה, בארה"ב פשפשו ומיששו אותי באופן יסודי ביותר. למותר לציין כי בביטחון בנתב"ג נבדקתי ועברתי בלי שום בעיה, ובטיסות ההמשך לא היה עלי שום חפץ שלא היה בנתב"ג.

5. אני לא מתרשם שאנשי משטרת הגבולות פועלים באיטיות מיוחדת בנתב"ג. לפני כשנה חזרתי מנסיעה ביום שבו היתה תקלה במחשבי ביקורת הגבולות בשעת עומס, באמת היה עיכוב של כמה דקות אבל התורים חוסלו מהר מאד, סה"כ זמן היציאה מהנמל היה סטנדרטי (משהו בין 20-25 דקות מהמטוס עד רכישת כרטיס רכבת לחיפה).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

עזבו סיכונים בטחוניים עכשיו, ראיתם את הפרסומת האחרונה של אל-על?

למה לעזאזל לקח להם עד שנת 2012 להציג את "החידוש המדהים" של צ'ק אין באינטרנט?

מה התירוץ לזה? מה ההסבר? כמה אלפי שעות של נוסעים חפים מפשע הם בזבזו לאורך השנים האחרונות?

אבל לא! בטחון... מסוכן... טרור... פיצוצים... כמו תמיד, זה ההסבר האוניברסלי לכל מה שלא עובד במדינה.

פורסם

זה קיים כבר הרבה זמן. זה שלא פרסמו לא אומר שלא קיים. אני השתמשתי בצ'ק אינן באינטרנט באל-על לפני שנה וחצי, גם אז זה לא היה חידוש מרעיש. לא יצא לי קודם פשוט כיון שלא טסתי באל-על כמה שנים (וגם כאשר טסתי באל-על זה היה בכרטיסי קוד-שייר של סויס).

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

SPERIAL,

אתה ממשיך לענות לא לעניין, בטחון לפני עליה למטוס שמלווה בשיקוף כבודה ומעבר בגלאי מתכות יש בכל העולם ותודה לאל על זה!

את שלב התשאול הבטחוני (ארזת לבד, מישהוא נתן לך משהוא להעביר למשהוא וכו') שנמשך כמה דקות טובות עם כל נוסע כשבתור לפניך עומדים 30 נוסעים, זה כבר כמעט אין היום בשום מקום בעולם חוץ ממי שהמציא את זה.

העניין הוא שכל העולם הבין שזה איטי, מסורבל, מעצבן את הנוסעים, מאט את כל הליך הטיסות והכי חשוב, עם ההתקדמות הטכנולוגית של מכונות שיקוף, הפך למיותר!

פורסם

תראה, לא אני ולא אתה אנשי ביטחון. נושא ביטחון טיסות הו המצאה ישראלית, היסטורית חטיפת מטוסים אמריקאיים לקובה היתה מעשה שגרה בסוף שנות ה-60, הנסיון השני לחטוף מטוס אל-על הוכשל על ידי אנשי ביטחון. גם שיטת התחקיר פותחה בארץ ודי ייחודית לישראל. האם היא יעילה בעולם של מכונות שיקוף או שמא מדובר באינרציה או בשיקולים זרים (תקנים?) לא אתה ולא אני נוכל לענות. העובדה היא שצריך להגיע לטיסות אל ומישראל שעה יותר מוקדם מאשר לטיסות אחרות, ואין ברירה אלא להתארגן בהתאם.

פורסם

בכל הטיסות שלי פה הכל עובר חלק, שיקוף במכונה החדשה הזאת שרואים לך בה את הבולבול התיק עובר שיקוף, שלי גם בדרך כלל נפתח בגלל שאני תמיד מקפיד לקחת דברים מוזרים בתיק ושוכח להוציא את הלפטופ (בשיקוף ראו מחשב נייד ומתחתיו כמה צילנדרים של רב בריח ומטענים שונים, ת'אמת כשראיתי את התמונה לא הבנתי למה לא ירו בי).

לגביי דיור, אני חושב שהאפשרויות פה הרבה יותר גדולות ונוחות מברוב מדינות העולם, אני מדבר על האפשרות לבנות תיק נכסים לאדם הממוצע, לדוגמא: אני מוכר עכשיו אדמה עם 2 דופלקסים ובית יחיד, דיירים קיימים מכניסים 4800 דולרים בחודש (תעיפו אותם ותשימו חדשים ויש לכם הכנסה של 6000 בחודש), המחיר המבוקש? 550K, שים 100K מקדמה, 450K משכנתא עם החזר חודשי של 3500 בחודש ויש לכם נכס שמממן את עצמו ומשאיר אתכם עם עודף בכיס, 6000 פחות 3500 פחות תחזוקה ומיסים ויש לכם 2000 דולר רווח נקי בחודש ונכס שערכו עולה ומשלם על עצמו. לזוג צעיר זאת השקעה מצויינת, הם יכולים לגור באחת היחידות ועדיין להנות מרווח, או לחילפין לשכור מקום קטן, לחכות שנתיים שהבית משלם את עצמו ולרכוש נכס נוסף באותו הסגנון, שנתיים שהבנק רואה איך אתם משלמים והנה עוד משכנתא ועוד הכנסה. בחשיבה נכונה אחרי 10 שנים יש 4-5 נכסים טובים עם הכנסה מצויינת, 30 שנה קדימה, יש נטו הכנסה מצויינת לפרישה.

איך אני עושה את זה בישראל?

haters will hate

פורסם

במקרה אני עובד בבטחון נמלי תעופה ואני יכול להגיד שלכל דבר יש סיבה.

העיכובים והבדיקות לא נעשות סתם ויש גם מחשבה מאחורי מי מעכבים ולמה, זה נהלים שלמים וכמי שמכיר את כל הארועים במערכת שאתם לא שומעים עליהם והמודיעין שאתם לא שומעים עליו יש סיבות טובות לכל דבר שנעשה ולדרך שהוא נעשה בה.

במקומכם הייתי שמח שזה נעשה ככה אצלנו.

פורסם

בגירה ידידי, אני לא רוצה לכתוב את הפרטים בפורום ציבורי, אבל אתה טועה בהנחות שלך לגבי מה נבדק ואיפה.

לגופו של עניין, היציאה מנתב"ג (כולל בטחון, ודרכונים) יותר מהירה מניו-ארק ו- JFK, שקולה לזו של רומא ואמסטרדם. הטענה היחידה שיש לי זה נגד התורים בצ'ק אין בישראל, אבל מי שעושה צ'ק אין באינטרנט (קיים כבר כשנתיים+) לא נתקל בזה. אתה מוזמן בפעם הבאה לחצות לירדן ולטוס מעמאן. אולי תחסוך 5 דקות. בעצם, אולי כדאי שתעבור את סיני בדרך לקהיר, שמעתי שיש שם כמה חמאסניקים שישמחו להראות לך את הדרך ;-)

יש מספיק צרות בישראל, על אחת מהן הצביע ישה ודיבר דריש, והיא מגזרים שלמים (לא רק חרדים) שלא נושאים בעול. גם תחבורה ציבורית שלא קיימת בשבת היא בעיה. אפשר להתרכז באלה ולא צריך לחפש מתחת לאדמה כאלה שלא ממש קיימות.

בנצי: קונה נכסים בחיפה, בקריות, בבאר שבע, בחדרה, ובעצם בכל מקום שהוא לא נתניה-אשדוד. אגב, כפי שרמז ישה גם בנושא זה, וכפי שמקובל באירופה, אני בכלל חי בשכירות, משום שלתפיסתי עד שהילד הולך לבי"ס, אני לא יודע איפה אגור למשך תקופה ארוכה. יש שאומרים שזה לא כלכלי, כל אחד ושיקוליו.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
בכנות, זה אחד הדיונים היותר מיותרים, לא בגלל שזה לא דיון מעניין, פשוט כי יש בדיון הזה צד אחד שמדבר מתוך נסיון ומתוך שמירה על ראש פתוח וצד נוסף שהתקבע על עמדה מסויימת ולא מוכן לפתוח את הראש.

אני מניח שהצד המקובע זה אתם והצד הפתוח זה אנחנו.

גם בארץ אפשר להצליח, דוגמא טובה לכך היא קרוב משפחה שלי, בחור באמצע שנות ה-30 לחייו שהודות לשירותו הצבאי נכנס לתחום מסויים בחברת הייטק (ללא לימודים), משם הוא התקדם ולאחרונה מונה לסמנכ"ל באיזושהי חברה גדולה באותו תחום עיסוק שלו (שוב, הבחור מעולם לא למד), השילוב הקבוע של רכב, פלאפון ושות' על חשבון העבודה, תלוש משכורת 5 סיפרתי ברוטו שמתחיל בסיפרה 4 ובונוסים וכו'.

מצויין!! בהחלט הצלחה אדירה במושגים כלליים והצלחה עוד יותר אדירה במושגי שוק העבודה בישראל.

ועדיין, אני מכיר פה בהונג קונג מספיק חברה בסוף שנות ה-20 לחייהם (לא מדבר עליי) שגם לא למדו מעולם ומרוויחים 5 סיפרתי בדולרים נטו פלוס בונוסים, אבל לא מקבלים רכב.

לכו תשכנעו אותם שהצדק עמכם והיה עליהם להשאר בארץ ולחלוק את אותו "עול" שאני עדיין מחכה שבר יסביר אודותיו.

אייל, אף אחד לא משחק למי יש יותר גדול אבל אם אתה מתעקש, החבר'ה הצעירים האלה בתוך כמה שנים יחזרו לארץ ותמתין להם שם דירה שהם רכשו במזומן או עם אחוז סמלי של משכנתא נוחה מאוד.

לחילופין הם יחזרו לארץ שם תיהיה להם דירה אחת שרכשו בתור השקעה ומחזירה את המשכנתא באמצעות שכירות ועוד דירה נוספת למגורים.

במקרה ביררתי לפני שבוע מה אני יכול לקבל פה בהונג קונג מבחינת משכנתא, אני יכול לקבל מיידית משכנתא ולרכוש דירה בשווי 3.5 מליון שקלים, הכסף שיתקבל משכירות דירה בשווי כזה יכסה בדיוק את המשכנתא, אולי ישארו אפילו כמה דולרים בצד.

ובארץ ?

תוך כמה זמן אתה מגיע להון עצמי לטובת רכישת דירה בשווי 3.5 מליון שקלים ? (לעובד זר בהונג קונג זה יקח פחות משנה).

אותם חבר'ה צעירים יצאו לחו"ל, עשו את ה"מכה" שלהם וחזרו לארץ, לגיטימי ואפילו מבורך.

ולכל אלה שעדיין מתעקשים על כך שאסור לצאת לחו"ל, יש לי כמה שאלות אליכם:

1.באיזו חברה אתם עובדים ?

2.האם החברה בה אתם עובדים מנהלת קשרים עסקיים עם לקוחות בחו"ל ?

אני משער שאפילו החברה בה אייל עובד מתקיימת משווקים מחוץ לישראל, אז אני לא יורק לכם בבאר, להיפך, אני זוכר לטובה את הבאר הזאת ובטוח שעוד אחזור אליה, השאלה היא למה אתם בעצמכם יורקים לבאר ממנה אתם שותים ?

בכל הטיסות שלי פה הכל עובר חלק, שיקוף במכונה החדשה הזאת שרואים לך בה את הבולבול התיק עובר שיקוף, שלי גם בדרך כלל נפתח בגלל שאני תמיד מקפיד לקחת דברים מוזרים בתיק ושוכח להוציא את הלפטופ (בשיקוף ראו מחשב נייד ומתחתיו כמה צילנדרים של רב בריח ומטענים שונים, ת'אמת כשראיתי את התמונה לא הבנתי למה לא ירו בי).

לגביי דיור, אני חושב שהאפשרויות פה הרבה יותר גדולות ונוחות מברוב מדינות העולם, אני מדבר על האפשרות לבנות תיק נכסים לאדם הממוצע, לדוגמא: אני מוכר עכשיו אדמה עם 2 דופלקסים ובית יחיד, דיירים קיימים מכניסים 4800 דולרים בחודש (תעיפו אותם ותשימו חדשים ויש לכם הכנסה של 6000 בחודש), המחיר המבוקש? 550K, שים 100K מקדמה, 450K משכנתא עם החזר חודשי של 3500 בחודש ויש לכם נכס שמממן את עצמו ומשאיר אתכם עם עודף בכיס, 6000 פחות 3500 פחות תחזוקה ומיסים ויש לכם 2000 דולר רווח נקי בחודש ונכס שערכו עולה ומשלם על עצמו. לזוג צעיר זאת השקעה מצויינת, הם יכולים לגור באחת היחידות ועדיין להנות מרווח, או לחילפין לשכור מקום קטן, לחכות שנתיים שהבית משלם את עצמו ולרכוש נכס נוסף באותו הסגנון, שנתיים שהבנק רואה איך אתם משלמים והנה עוד משכנתא ועוד הכנסה. בחשיבה נכונה אחרי 10 שנים יש 4-5 נכסים טובים עם הכנסה מצויינת, 30 שנה קדימה, יש נטו הכנסה מצויינת לפרישה.

איך אני עושה את זה בישראל?

כל מי שקרא את אבא עשיר אבא עני מכיר זאת.

למה עלו פה מחירי הדירות בין השאר גם בגלל משקיעים "מתוחכמים" שעשו את החשבון שאתם עושים ובשערי הריבית האפסיים שהיו רכשו דירות והשכירו אותם וכיסו את המשכנתא ונשארו עם עודף.

אבל בוא נהיה מעשיים ותנו לי כמשקיע את כל הפרטים כדי שאוכל לעשות החלטה מושכלת ולרכוש את הנדל"ן שאתם מציעים לנו פה.

מחיר הנכס וגודלו כולל כל הוצאות הרכישה מסביב, הון עצמי דרוש , משכנתא , בטחונות פרט לנכס עצמו , לכמה שנים , באיזה ריבית , החזר חודשי , שכר דירה שניתן לקבל, הוצאות נוספות שיש לי על הנכס,שוטפות , והאם יש לשפצה או שהיא מוכנה וראויה למגורים.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

בנצי: קונה נכסים בחיפה, בקריות, בבאר שבע, בחדרה, ובעצם בכל מקום שהוא לא נתניה-אשדוד. אגב, כפי שרמז ישה גם בנושא זה, וכפי שמקובל באירופה, אני בכלל חי בשכירות, משום שלתפיסתי עד שהילד הולך לבי"ס, אני לא יודע איפה אגור למשך תקופה ארוכה. יש שאומרים שזה לא כלכלי, כל אחד ושיקוליו.

אני לא אומר איפה לגור, אני מדבר על מקום מגורים אני מדבר על צמיחה כלכלית, רכישת דירה בבאר שבע או בקריות לשם השוואה תכניס משכירות את המשכנתא ואולי ממש אולי גם תשאיר אותך עם כמה שקלים בכיס. איך הדבר הזה ממנף אותך כלכלית?

לשם השוואה אקח את אחד המקומות הכי מחורבנים בנדל"ן בתקופתנו, לאס ווגאס.

בית פרטי בן 10 שנים, שטח של 2200 סקוור פיט, שזה 244 מטר מרובע, נרכש על ידי חבר קרוב ב74K$, הבית כבר מושכר עם הכנסה של $1200 דולרים בחודש, דבר שכזה אתה רוכש בלי משכנתא, נגיד ולקחת משכנתא על נכס שכזה, שמת 20K מקדמה, ההחזר החודשי שלך הוא פחות מ650 דולרים בחודש, מכיוון שאינך גר בווגאס, חברה לניהול נכסים תגבה ממך 8-10% מהשכירות.

1200 פחות 120 פחות 650 משאיר אותך עם 430 דולרים בחודש רווח. תקנה עוד בית בווגאס ותגור בו, כשהמשכנתא היא 650 דולרים, ואתה לא צריך חברה לניהול השקעות, יש לך הוצאה של 100 דולרים בחודש על דיור ואתה הבעלים של 2 נכסים שבראייה עתידית יעלו בערכם ואם לא אז הם לא ירדו יותר נמוך ולפחות מניבים רווח מסויים.

אבל מי רוצה לגור בווגאס? בדיוק כמו לרצות לגור בבאר שבע, רק בלי בדואים.

haters will hate

פורסם

מי מפחד מבדואים כשהפלג המערבי של משפחת גמבינו והפלג הצפוני של חמולת אסקובר מוציאים את התותחים הכבדים באמצע הרחוב?! :wink:

פורסם
קשור מבחינת התגובות. גם שם היה את הקטע השושואיסטי הזה של "יש דברים שאתה לא יודע" וכד'.

!give me a break

כמה שנים עוד יאכילו אותנו בבולשיט הזה?

אתה בתור קומוניסט לשעבר צריך לדעת מה כל תחושת הבטחון הזאת שווה.

צודק, באמת לא ברור למה אני מלכלך על המדינה ששלחה את ההורים המהנדסים שלי לעבוד בשמירה ונקיון, ואח"כ כשכבר הצליחו לחזור למעגל העבודה נורמלית, לקחה את המסים שלהם וחילקה לפרזיטים. עכשיו להורים אין פנסיה ראויה ולי אף אחד לא מממן את שכר הלימוד. למה אני כועס באמת? אולי בגלל שבמגזרים מסויימים המצב נראה אחרת...

אבל עזוב, זה לא שקראת את ההודעות שלי וניסית להבין באמת מה מפריע לי, אתה הרי סתם מתנהג כמו טוקבקיסט משועמם ב-YNET.

את הסיפור של ההורים המהנדסים תספר למישהו אחר, אם אתה חושב שהמצב שלכם היה יותר טוב אם היתם נשארים ברוסיה בשנות ה-90 "העליזות" (וגם היום) אז אני לא יודע באיזה עולם אתה חי, ואת השלוש השנים "שתרמת" פה בצבא לא משתוות לחודש אחד בצבא הרוסי, אז תפסיק להציג את זה כאילו מישהו הכריח אותכם לבוא לפה.

אין לי בעיה עם אף אחד שבוחר לעזוב את המדינה, יש פה מספיק בעיות ואני מודע להן ולמי שיותר נוח או קל לעזוב שיעשה את מה שמתאים לו, יש לי בעיה עם אנשים כמוך, שקיבלו הרבה דברים טובים ממדינה שקיבלה אותם, שבמקום הולדתם לא היו מקבלים אפילו עשירית מכך ועוד בוחרים להשמיץ את אותה המדינה בכל הזדמנות אפשרית.

בקשר לבטחון, עוד הפעם כנראה ששכחת באיזה מדינה אנחנו חיים, את זה שאת השואה שכחת עוד מילא (אתה רק נהנה להזכיר אותה כשנוח לך והדבר מוציא את מדינת ישראל רע) אבל מה עם הפיגועים בעשור האחרון? או שזה קונספרציה של מערכות בטחון רק כדאי לקבל עוד תקציבים?

בקיצור אני לא מבין למה עם כל החרא, הגועל, הברבריות, הגזענות ועוד שלל דברים טובים שאתה כל כך נהנה לכתוב על מדינת ישראל אתה עדיין מתעקש להכנס לפורום ישראלי ולכתוב בעברית.

• תוכן חדש...