Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5323 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז בוא תאיר את עיניי: איך נוצר מצב שאזרח מעוכב רק בגלל שהוא גר בחו"ל?

ולא בגלל שהנתונים שלו עברו באיזה מסוף, אלא בגלל שהוא הצהיר על כך באופן פתוח.

איך יתכן שאם אני משקר איש לא שואל שאלות, אבל כשאני דובר אמת אני מיד הופך לחשוד?

יש דברים שהשתיקה יפה להם.

כי הוא ישראלי, וזאת השפה שלו וזאת זכותו המלאה לקטר על ישראל ולהגיד מה הוא לא אוהב במדינה, הוא בחר לעזוב בגלל אותן הסיבות ואני מצדיע לו על כך, זה הרבה יותר טוב מלהישאר בארץ ולקטר.

.

משום מה למיטב זיכרוני הוא דבק בלהציג את עצמו שהוא קודם כול רוסי.

אם אני טועה אז הרבה סליחות.

איזה כייף לי :)

• תגובות 378
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ואתה חושב שכעולה מרוסיה הציבור הישראלי לא טרח לקטלג אותו כרוסי?

אותי קטלגו כמרוקאי, אני לא אומר לאנשים שאני ממרוקו, או מבולגריה. אני ישראלי שהוריו הגיעו מהארצות הנ"ל. אבל אני ישראלי. כנ"ל לגביו.

haters will hate

פורסם

אבל בוא נהיה מעשיים ותנו לי כמשקיע את כל הפרטים כדי שאוכל לעשות החלטה מושכלת ולרכוש את הנדל"ן שאתם מציעים לנו פה.

מחיר הנכס וגודלו כולל כל הוצאות הרכישה מסביב, הון עצמי דרוש , משכנתא , בטחונות פרט לנכס עצמו , לכמה שנים , באיזה ריבית , החזר חודשי , שכר דירה שניתן לקבל, הוצאות נוספות שיש לי על הנכס,שוטפות , והאם יש לשפצה או שהיא מוכנה וראויה למגורים.

ישה,

עם כל הכבוד, אתה לא הגאון היחיד, יש עוד אנשים שעשו את החשבון, החשבון מאוד פשוט, במיוחד בתור משקיע:

אתה רוצה לקנות דירה במקסימום שווי ומינימום הוצאות.

בארץ כדי לקנות דירה של 3.5 מליון שקלים אתה תקבל מימון של עד 70%, כלומר בחישוב גס תצטרך לשים במזומן טיפל'ה מעל מליון שקלים, בהנחה ולקחת מימון ל-30 שנה אתה הולך בכל חודש להוציא כסף מהכיס כדי להשלים את המשכנתא (לאחר זיכוי דמי השכירות).

בהונג קונג אני יכול לקבל על דירה של 3.5 מליון שקלים מימון של 90%, מה שאומר שאני אצטרך לשים עליה במזומן כ-350K שקלים, בהנחה והמימון הינו ל-30 שנה השכירות בוודאות תכסה את המשכנתא אלא אם השוק יתרסק ואז אצטרך להוציא מהכיס עוד כ-500$ בחודש להשלמה (כולל 200$ של הוצאות ניהול ואחזקה של הבניין).

אני מדבר פה על דירות באותו מצב, במיקום טוב (מבחינת "יוקר" המיקום מדובר על מרכז הונג קונג שזה המקבילה של צפון ת"א).

כמובן שבארץ תקבל דירה יותר גדולה בהרבה עבור 3.5 מליון שקלים אבל בהנחה ואנחנו מדברים על נכס להשקעה נטו- למי בכלל אכפת ?

ישה, מי שמקובע ידידי זה אתה, אנחנו (ואדים, בנצי, אבי,אנוכי) פתחנו את הראש להתנסות חדשה, עברנו (ועדיין עוברים) חוויה מעניינת, יש עליות ומורדות, אבל אנחנו חווים את הכל.

אתה זה שכנראה לא התנסית במעבר לחו"ל ובטוח שבארץ הכל טוב ולכן אתה זה שמקובע.

אתם באמת תיפסתם על עץ מאוד גבוה, אתם מנסים להראות אותנו כסוג של "אנטי ציונים", כמי שזורק עליכם נטל (בר?..) וכמי ש"ברח" לחו"ל כי שם יש עצי כסף ושיחים מזהב.

אז בוא אספר לך איך התגלגלתי:

עברתי לחו"ל ברילוקיישן עם חברה שהיא "סף כניסה" לענף היהלומים, חברה קטנה שמתעסקת בנישה כל כך קטנה שלא מהווה אפילו 10% מכלל צריכת היהלומים.

החברה בה עבדתי היתה משפחתית-שבטית= כל המשפחה (אחיינים של הבוס, בת של הבוס, החתן של הבוס, חברים קרובים שלהם וכו') עובדים בעסק, מבלים כל סוף שבוע ביחד, טסים לחו"ל ביחד, מזיינים מהצד ביחד, ורק אני לא "מקורב".

כל ההקדמה הזאת היא כדי שתבין שלא ליקקתי דבש במשך 4.5 שנים, אכלתי הרבה חרא, הגעתי להונג קונג והחלפתי בחור שהיה יוצא לעבודה ב-14:00 בצהריים כי משעה 11:30 שהתעורר היה עסוק בלהכין מיקסים לערב (היה DJ במועדון פה), היינו הולכים לקחת את הסחורה מחברת שילוח, עובדים 3 שעות וסוגרים את הסחורה חזרה בכספת כי אי אפשר אחרי 18:00.

ככה נראית החפיפה שעברתי בהונג קונג (להונג קונג הגעתי לאחר סה"כ חודשיים עבודה ביהלומים).

לאחר חודש הבחור עזב את הונג קונג ונותרתי לבד עם בוסים לא נוחים בכלל שהתקמצנו איתי על כל דולר, זה לא מנע ממני בתוך חודש להכפיל מכירות, בתוך חצי שנה להקים חברה רשמית (לא היתה לנו חברה בהונג קונג), לפתוח משרד חודש לאחר מכן, להריץ משרד במשך שנתיים וחצי תוך כדי שאני מנהל את המשרד, אני הפקידה שעונה לטלפונים, אני מנהל את החשבונות (כי אפילו בזה הבוס רצה לחסוך), אני טס לחו"ל לפתוח שווקים חדשים, אני מכין תערוכות, כשלבוס בא לחזור לארץ יומיים לפני סוף התערוכה אישתי באה לעבוד איתי (חייבים 2 אנשים מבחינה ביטוחית) בחינם אין כסף (כי הבוס קמצן), כשאני כבר מתחיל לקבל עצבים על הסידור עבודה המסריח הזה אישתי באה לעזור לי במשך חצי שנה- בחינם אין כסף!!!!

כשיום לפני טיסה לארץ באמצע גשם זלעפות (ומי שהיה בהונג קונג יודע מזה גשם זלעפות) אני עסוק בלעשות ספירת מלאי והבוס מתקשר כי עכשיו יש לקוח בקצה השני של העיר שממש חייבים לאסוף ממנו 20K דולר אני מוציא את אישתי מהבית בחודש שמיני להריונה ושולח אותה לאסוף את הכסף כי אני לא יכול לעזוב את המשרד- גם זה בחינם!!!

רוצה לדבר כסף ?

יאללה,

כשהגעתי להונג קונג הרווחתי 1750$ לחודש (החברה שילמה לי את השכירות של הדירה בנפרד).

משכורת מדהימה, אה ?

לאחר הרבה מלחמות והכפלת ההכנסות של החברה היתה לי קפיצת שכר מרשימה, העלו לי ל-2000$....

זה המקום לציין שבעבודה הקודמת בארץ עשיתי 6500 שקל לפני שעות נוספות.

אחרי עוד הרבה מלחמות והכפלת הכנסות נוספת קיבלתי אחוז עמלה על כל מכירה, אבל אל תדאג, על כל מכירה הייתי צריך לריב עם הבוס כדי לשלם לי את העמלה, בפועל קיבלתי כחצי אחוז.

חביבי, אכלתי חרא!

אבל אכלתי חרא עם מטרה, ידעתי שמכאן אני רק מסתכל למעלה.

כעבור שנתיים וחצי עבודה, עם משרד פועל וגידול רציני במכירות ביקשתי לדבר על שכר, התגובה שקיבלתי היתה "לא מתאים לך השכר- אתה יכול לעזוב", הוא ידע שאני לא אעזוב כי ההוצאות בהונג קונג יקרות מאוד והוא מחזיק אותי בביצים, כשסיפרתי לו שאני מתראיין לחברות אחרות הוא רמז לי שהוא יכשיל לי את המהלך.

מוי כיף, אה ?

ואז הגיעה התפנית, כעבור 5 שנות עבודה בחברה הזאת שאותם סיימתי עם חסכון מאוד מאוד מינימלי, הרבה שערות לבנות, המון עצבים (כל אחת מהבנות של הבוס+אחיינים+חתן של הבוס חושב שהוא הבוס שלך)- הודעתי לו שאני מתפטר כי התקבלתי לחברה אחרת.

ואז פתחתי איתו הכל, אמרתי לו שהוא לא היה בסדר עם כל היחס שלו ואיך הוא לא התבייש אפילו לא לשלם משהו מינימלי לאישתי שעבדה חצי שנה בחינם.

אתה יודע מה היתה תגובתו ?

"אם אתה לא מבקש, אני צריך לתת ? אתה פראייר".

זו תגובה של מעסיק שלקחת אותו ממצב שהיה מוכר בחודש X וסיימת איתו כשהוא מוכר 5X.

גם במעמד העזיבה הוא שוב רמז לי שאם לא אסיים יפה הוא יכשיל לי את המינוי, בשלב זה כשכבר ידעתי שהחברה בה חתמתי לא הולכים לוותר עלי, פלוס העובדה שבמקביל קיבלתי הצעות עבודה מעוד 5 חברות מאוד גדולות אני נתתי את המכה הנגדית שלי והבהרתי לו שאם הוא לא ישלם לי את כל מה שהוא חייב לי פלוס פיצויים כדי שארגיש טוב בתוך שבועיים אני אישית ידאג לכך שהוא לא ימכור דולר בהונג קונג כי אני בניתי את כל הלקוחות וטיפחתי את הקשרים.

אז הוא שילם.

אבל לא נורא, היום אני עובד בחברה שהיא TOP OF THE LINE והבונוס שלי יותר גבוה מהשכר השנתי אצל המעסיק הקודם.

ואל תדאג, גם היום אני לא מלקק דבש, יש המון לחץ תמידי, אני לא קוטף כסף מעצים.

יש בארץ המון דברים יפים, זו ארץ מדהימה שאני באמת מאוד אוהב, אבל לא לשלב הבנייה בחיים.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

מאוחר לי מדי לערוך את ההודעה הקודמת אבל נקודה נוספת יותר חשובה משטויות של איזה דירה לקנות והיכן ועוד שאר שטויות.

הילד שלי.

במקביל לזה שאני ואישתי בונים את חיינו מבחינה כלכלית, המגורים פה מאפשרים לנו גם להתחיל לבנות את החיים של הילד שלי וכך לילד שלי יש תכנית חסכון שבה בכל חודש אנחנו מפקידים לו 550$ (אמריקאי) למשך שנתיים, לאחר שנתיים הכסף יוקפא ובגיל 18 ימתינו לו בחשבון הזה 110,000 שקלים.

לא מדהים, אבל הרבה יותר טוב ממה שאני קיבלתי (ואין לי אפילו רבע תלונה כלפי הוריי) והרבה יותר ממה שהייתי יכול לאפשר לעצמי לחסוך בחודש עבור הילד שלי אם הייתי גר בארץ.

פורסם

דריש אני לא מחפש לריב איתך, אני מנסה להסביר לך את הצד של מערך הבטחון.

מבחינת אטימות הגופים בארץ, תאמין לי שאני מסכים איתך.

אני לא נחשבתי אזרח בתקופת הצבא, הייתי תושב קבע.

נתנו לי להטיס מטוס, נתנו לי 3 שנים נשק בידיים ואחרי השירות הצבאי הייתי צריך לחפש אנשים במשרד הפנים בשביל שיתנו לי אזרחות.

הבאתי את הטפסים, שילמתי להם, אמרו לי "ייקח בין 3 ל 4 חודשים".

מאז עברו כבר יותר מ5 וכשבאתי אליהם אמרו לי "כן כן שבוע הבא נקרא לך לסיים את התהליך" מה שעדיין לא קרה.

למה אני צריך לרדוף אחרי אנשים בשביל לקבל את המינימום שמגיע לי ועוד אחרי שעשיתי כל מה שהתבקש ממני.

מבחינת נושא השרשור, אני במקום פותח השרשור הייתי טס.

גם אני מתכנן את עתידי בחו"ל.

פורסם

חברים,

אין לי שום בעיה עם זה שתצאו להרוויח בחו"ל. זה קל יותר, וכאמור גם אני חייתי שנה בחו"ל ולו הייתי ממשיך כנראה הייתי נשוי היום לברונית גרמניה ולא לישראלית-פולניה. ;-)

מה שאני מבקש זה, שאחרי שתתבססו, תחזרו לכאן כדי להוציא פה קצת כסף. שבו פה בבתי הקפה, קנו בחנויות, שלמו כסף לאל-על (גם אם הם לא טסים בשבת ובסה"כ זורקים יותר מידי כסף על משכורות), ותסבירו לילדים שבלי ישראל הם כנראה לא היו קיימים.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

אני לא אחיה בישראל אבל ככל הנראה ארכוש נכס בארץ, לא בתור השקעה, בתור בית נופש או משהו, כמו ניו יורק אני חושב שישראל היא מקום נפלא לבקר בו.

haters will hate

פורסם
חברים,

אין לי שום בעיה עם זה שתצאו להרוויח בחו"ל. זה קל יותר, וכאמור גם אני חייתי שנה בחו"ל ולו הייתי ממשיך כנראה הייתי נשוי היום לברונית גרמניה ולא לישראלית-פולניה. ;-)

בהונג קונג יש מצוקה אמיתית של יהודיות רווקות ועדיין, בשנתיים האחרונות היו 6 חתונות של זוגות "כשרים", למעט זוג אחד שהגיעו להונג קונג ביחד, כל היתר הגיעו רווקים והכירו תוך כדי כך שבמדינה כמו גרמניה שיש קהילה יהודית לא קטנה לא אמורה להיות בעיה.

מה שאני מבקש זה, שאחרי שתתבססו, תחזרו לכאן כדי להוציא פה קצת כסף. שבו פה בבתי הקפה, קנו בחנויות, שלמו כסף לאל-על (גם אם הם לא טסים בשבת ובסה"כ זורקים יותר מידי כסף על משכורות), ותסבירו לילדים שבלי ישראל הם כנראה לא היו קיימים.

אנחנו מוציאים גם עכשיו המון כספים בארץ, הסר דאגה מליבך, חופשה בת שבועיים בארץ עולה לי בממוצע כ-7000$ כולל טיסות, קניות,השכרת רכב, טיולים,מסעדות,בתי קפה,מתנות,ספרים ושאר שטויות.

אם תכפיל את זה ב-2 חופשות בשנה תגיע ל-14-15K דולר, נראה לי שאני מבזבז בשנה יותר מהישראלי הממוצע.

אגב, אנחנו טסים עם אל על, לא כי הם חברה טובה, הם לא, פשוט כי הם ומשרד התחבורה יצרו מונופול על הקו הזה שהוא הכי רווחי באל על.

כמה רווחי ?

על כל נוסע בקו ישראל-הונג קונג-ישראל אל על משלמת 80$ לראש לחברת קטאי פסיפיק כדי שלא יפתחו קו מתחרה.

בשעה טובה לפני חודש מנכ"ל קטאי פסיפיק היה בארץ והסדיר את עניין פתיחת הקו בשנה הבאה, מבטיח לך שתוך חודש אל על יפסיקו את הקו כי הם חרא חברה, הם יזמו מונופול על הגב של משתמשי הקו הזה ואנחנו הנוסעים נחזיר להם באותו מטבע- אנחנו נטוס עם קטאי פסיפיק, נקבל מטוסים טובים יותר, שדרוגים נדיבים יותר, שירות טוב יותר ובפחות כסף.

העיקר כדי שלא נשמע עם הנחיתה את התקליט שאומר "בשם חברת אל על אנחנו מודעים לתחרות ומודים לכם על שבחרתם לטוס איתנו" ולדעת שזה שקר גדול כי הם משלמים כדי שלא תיהיה תחרות.

פורסם

אל על בכלל לא מתעניינת בנוסעי מחלקת ה- COACH. דווקא בביזנס הם בסדר, אבל יקרים מאחרים ברוב הקווים.

אין לי חיבה מיוחדת אליהם, ומהטיסות שלהם אני בד"כ יורד עם כאב ראש, כנראה בשל חוסר חמצן/סירקוליזציה. האמירה היתה עקרונית, אל-על כשם גנרי, ואני שמח שאתה מבקר אותנו הרבה :-)

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
ישה,

עם כל הכבוד, אתה לא הגאון היחיד, יש עוד אנשים שעשו את החשבון, החשבון מאוד פשוט, במיוחד בתור משקיע

עידן, אם אני מבין נכון, ישה לא מקובע. אתה פיספסת פה הצעה עסקית. אז אני אומר לך גם ובצורה בוטה יותר - תביא נתונים אמיתיים, אולי נעשה עסקים יחד.

51 קג"מ :shock::lol:

פורסם
כל מי שקרא את אבא עשיר אבא עני מכיר זאת.

למה עלו פה מחירי הדירות בין השאר גם בגלל משקיעים "מתוחכמים" שעשו את החשבון שאתם עושים ובשערי הריבית האפסיים שהיו רכשו דירות והשכירו אותם וכיסו את המשכנתא ונשארו עם עודף.

אבל בוא נהיה מעשיים ותנו לי כמשקיע את כל הפרטים כדי שאוכל לעשות החלטה מושכלת ולרכוש את הנדל"ן שאתם מציעים לנו פה.

מחיר הנכס וגודלו כולל כל הוצאות הרכישה מסביב, הון עצמי דרוש , משכנתא , בטחונות פרט לנכס עצמו , לכמה שנים , באיזה ריבית , החזר חודשי , שכר דירה שניתן לקבל, הוצאות נוספות שיש לי על הנכס,שוטפות , והאם יש לשפצה או שהיא מוכנה וראויה למגורים.

ישה,

עם כל הכבוד, אתה לא הגאון היחיד, יש עוד אנשים שעשו את החשבון, החשבון מאוד פשוט, במיוחד בתור משקיע:

.

עידן, אם אני מבין נכון, ישה לא מקובע. אתה פיספסת פה הצעה עסקית. אז אני אומר לך גם ובצורה בוטה יותר - תביא נתונים אמיתיים, אולי נעשה עסקים יחד.

בכחול תראה שלא ייחסתי לי גאונות בכלל.

באדום כתבתי לשניכם גם לך עידן וגם לבנצי בואו תנו לנו פרטים מלאים כדי לראות אם כדאי להשקיע בנד"לן שם לעומת פה.

אתם תביאו את הנתונים משם ואז נשווה אותם לנתונים פה,לפחות ממה שכתבת לגבי כאן עידן ,נראה שאתה לא מודע לאפשרויות בארץ הקודש במלואן , כמו שרוב התושבים כאן דרך אגב.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

לא פיספסתי הצעה עיסקית ומי שבכל זאת רוצה עסקים יכול לפנות אליי בפרטי.

:wink:

ואדים לא חושב שצריך לקבל ריספקט עלזה שהחזקתי מעמד ככה במשך 5 שנים, יש לנו אמת סיפור די דומה, אותה זה הביא להחלטה לעבור לחו״ל, אותי זה הביא להחלטה שאני אעבוד בחברה שהיא הכי גדולה שיש בתחום, לשמחתי ולמזלי אני מודה לאלוהים כל בוקר על החברה שאני עובד בה היום כי בזמן שאצל הבוסים הקודמים נלחמתי כדי להשאר באותה דירה כי הבוס רצה שאקח דירה קטנה וזולה יותר, היום אני מחפש דירה אחרת כי הבוס הנוכחי ביקר אותי וחושב שהדירה קטנה מדי....כמובן שהוא הולך לממן את השדרוג.

עבדתי קשה כדי להגיע למצב שכאשר יצאה בעיר השמועה שעזבתי את החברה מיד קיבלתי טלפון מ-5 החברות הכי גדולות וקיבלתי הצעות עבודה מאוד נדיבות כולל הצעה של חברה שהציעה לשלם לי במשך חצי שנה משכורת מלאה כדי שאעבוד בחברה הנוכחית ואז אעבור אליהם....כמובן שסירבתי בנימוס, אני שומר על השם והיושר שלי מכל משמר, זה הכרטיס ביקור שלי.

לי דווקא יש הערכה לואדים על האומץ לקחת חופשה של שנה מעבודה, בהחלט צריך אומץ לזה, אני מודה שאין לי, יתרה מכך, מאז שהשתחררתי מהצבא החופשה הכי ארוכה שלי היתה בת שבועיים. 

פורסם
אתם תביאו את הנתונים משם ואז נשווה אותם לנתונים פה,לפחות ממה שכתבת לגבי כאן עידן ,נראה שאתה לא מודע לאפשרויות בארץ הקודש במלואן , כמו שרוב התושבים כאן דרך אגב.

אולי לא הבנתי את כוונתך כראוי.

בכל מקרה, הנתונים שכתבתי נכונים ללפני חודש כאשר בדקתי בעצמי את הזכאות למשכנתאות בארץ, אולי אפשר בדרכים כאלה או אחרות לקבל מימון יותר גבוה, אבל במימון של 90% על 3.5 מליון שקלים בארץ אתה תצטרך להוציא המון כסף מהכיס כל חודש כדי להשלים את המשכנתא, זו השורה התחתונה.

פורסם

לכל המתלוננים על נתב"ג, פעם אחת, רק פעם אחת, אני רוצה לומר למאבטח ששואל אותי מאיפה באנו בכניסה לשדה "נהריה" במבטא הכי ערבי שאני יכול.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

• תוכן חדש...