Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סגירת מרפסת, האם חוקי?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5328 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תודה על התגובות,

לא צרפתי תמונות כי אין לי תמונות. עוד לא קיבלתי את הדירה, כשאהיה שם פעם הבאה אני אצלם.

מעל המרפסת עליה אני מדבר, אין שום מרפסת. יש קומה נוספת של משפחה אחרת ולהם יש חלון בחלק שמעל המרפסת אותה אני רוצה לסגור.

לגבי העירייה - המרפסת הזו פונה לקיר שמפריד בין 2 רחובות, היחידים שיראו את השינוי הם השכנים למטה כשהם יצאו לגינה שלהם. אנחנו כבר דיברנו איתם וממש לא אכפת להם מה נעשה.

מעבר לזה עשיתי בירור קטן ומסתבר שבכל הרחוב מתוך כ16 דירות זהות, בלפחות 9 סגרו את המרפסת. ממה שהבנתי - לאף אחד אין היתר.

מה שמטריד אותי בכל זאת זה שעל מנת להגדיל את פינת האוכל עליי להוריד קיר חיצוני באורך 2.5 מ'. לפי שרטוטי העירייה ולפי 2 קבלנים וחבר מהנדס אחד, זה לא קיר תומך אז הבניין לא אמור להתמוטט. אותי העניין עדין קצת מלחיץ :|

מצד שני, רק מסיפורי הבירוקרטיה האלו בכלל לא בא לי להכנס להתהליך של ההיתר. או בלי, או לא לעשות כלום.

אני אביא אדריכל בימים הקרובים שימליץ לי מה לעשות.

פורסם

ויום בהיר אחד אם יהיה סכסוך שכנים ומישהו ילך להשתנקר בעיריה כול התשעה יחטפו.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

בדוק בעיריה באיזור מגוריך

למשל בנתניה עקב ריבוי מקרי בניה בילתי חוקיים לא נדרש אישור עיריה לתוספת של עד 24 מ״ר

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם
בדוק בעיריה באיזור מגוריך

למשל בנתניה עקב ריבוי מקרי בניה בילתי חוקיים לא נדרש אישור עיריה לתוספת של עד 24 מ״ר

אישור עירייה נדרש והעירייה לא רשאית לוותר עליו.

אולי, לכל היותר, כרגע העירייה לא אוכפת, שזה דבר אחר לחלוטין ויכול להשתנות בכל רגע.

פורסם

אם מישהו רוצה באמת לראות השתוללות של תוספות בניה - בני ברק זה המקום, גונגל זה מקום עם יותר חוקים ממה שהולך שם.

לגבי הקיר, אם הוא זוהה כקיר לבנים פשוט ולא תומך - לא רואה סיבה לחשוש מהורדה שלו, אני היתי יותר חושב על מה יקרה אם אין אישור ומישהו חוטף עצבים ומחליט להכנס בכל מי שסגר.

שאלה חלקית שאולי קשורה, איך אני מברר אם בבית נתון (נגיד והוא פרטי יחיד על אותו מגרש) נשארו אחוזי בניה פנויים או לא?

שאלה אחרת, אחוזי בניה הם שטח נטו לשימוש מתוך המגרש ללא קשר לכמות הקומות שבונים משטח זה?

ז"א לצורך העניין מגרש של 500 מטר עם 50% אחוזי בניה אומר שאפשר לבנות קומה אחת של 250 מטר או 3 קומות בס"כ של 750 מטר?

מי קובע כמה שטח בנוי כולל מותר על מגרש נתון ואיפה אפשר למצוא פרט זה?

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם

% בניה הוא סה"כ השטח המותר לבניה . בדוגמה שלך 250 מטר רבוע בלבד אותם אתה יכול לחלק למספר קומות שוב בהתאם למותר בתוכנית.

בנוסף יש הגבלה על מספר קומות ויש הגבלה על השטח המבונה בקומת הקרע - תכסית שהוא נמוך בד"כ מ 50% בדוגמה שלך.

את המידע אתה יכול לקבל באינטרנט בכל רשות מקומית שמכבדת את עצמה או בפניה ישירה למחלקת ההנדסה באותה רשות.

לגבי כל עיר / רשות יש תב"ע תוכנית בניין ערים ( כמובן שיש יותר מתוכנית אחת לעיר ) שקובעת את המותר ואת האסור לגבי החלקה הספציפית שלך.

ולזה מובן יש חריגים . בשביל זה המציאו את המאכרים.:lol:

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אם הבנתי אותך נכון אתה רוצה לסגור את המרפסת על מנת שיהיה לך גגון/משהו בסגנון?

אם כך הדבר, תתקין גג אלומיניום מיוחד שהוא לא רציף אלא יש מרווחים ומעליו שמים שכבת פלסטיק שקופה כך שמלמטה למשל, זה לא נראה רציף ואף אחד לא יכול להגיד לך כלום על זה.

פורסם

לא מדויק, יש לי סלון + פינת אוכל בצורת מלבן ו2 מרפסות מכל צד. אחת גדולה הפונה לכביש שתשאר כמו שהיא ואת השנייה אני רוצה פשוט להעלים ולהרחיב את פינת האוכל ב4 מטר רבוע.

פורסם

שאלה חלקית שאולי קשורה, איך אני מברר אם בבית נתון (נגיד והוא פרטי יחיד על אותו מגרש) נשארו אחוזי בניה פנויים או לא?

שאלה אחרת, אחוזי בניה הם שטח נטו לשימוש מתוך המגרש ללא קשר לכמות הקומות שבונים משטח זה?

ז"א לצורך העניין מגרש של 500 מטר עם 50% אחוזי בניה אומר שאפשר לבנות קומה אחת של 250 מטר או 3 קומות בס"כ של 750 מטר?

מי קובע כמה שטח בנוי כולל מותר על מגרש נתון ואיפה אפשר למצוא פרט זה?

המידע שקיים לגבי כל מגרש:

1. מספר יחידות בניה מותרות, בהתאם לשטחו או לסוג המגורים המופיע בתכנית בנין עיר.

2. קו בנין - המרחק בו אסור לך לבנות לאורך גבולות המגרש שלך, למשל - עליך להתרחק 5 מ' מהרחוב, 4 מ' ממגרשים סמוכים וכו'.

3. מספר קומות מותר לבניה.

4. אחוזי בניה בהתאם לשטח המגרש (נניח 50%). יכול להופיע בבתים פרטיים גם כ-25% לקומה X 2 קומות, או 40% בקומה אחת וכו', כולל התייחסות לשטחי שירות / מרתף / מחסנים או עליות גג שבד"כ לא נמנות על השטחים העיקריים.

ישנם תב"עות, מלפני שנת 89, שניתן לבקש בהן "הקלה", למשל העברת אחוזים מקומה לקומה (לקומת קרקע, מעבר לתכסית מותרת), או תוספת 6% בניה ל"שיפור תכנון", או הקלה בקוי בנין, או הקלה בקומה נוספת, או הקלה במספר יחידות הדיור וכו'.

ניצול ההקלה הוא תהליך בירוקרטי, שמחייב "אי התנגדות שכנים / בעלי ענין / או כאלו שאינם בעלי ענין", ועלול להיות מייגע, ויקר (היטל השבחה).

לשאלתך, אם חשוב לך לדעת אם נותרו אחוזי בניה שלא נוצלו, גש לעיריה, הוצא את ההיתר של הנכס לפי גוש וחלקה / כתובת, בהיתר מצוייין מה אחוזי הבניה שנוצלו, ובדוק מה אחוזי הבניה המותרים - כל זאת בהנחה שלא בוצעה בניה לא חוקית או חריגות שלא מופיעות בהיתר, אותן תצטרך להכשיר כשתוציא היתר חדש.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

לשאלתך, אם חשוב לך לדעת אם נותרו אחוזי בניה שלא נוצלו, גש לעיריה, הוצא את ההיתר של הנכס לפי גוש וחלקה / כתובת, בהיתר מצוייין מה אחוזי הבניה שנוצלו, ובדוק מה אחוזי הבניה המותרים - כל זאת בהנחה שלא בוצעה בניה לא חוקית או חריגות שלא מופיעות בהיתר, אותן תצטרך להכשיר כשתוציא היתר חדש.

תוספת חשובה:

בבואך בשערי העיריה, הצטייד במזומנים, עדיף ירוקים.

• תוכן חדש...