Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5365 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני שאני הולך לקנות עוד MacBook Pro החלטתי לבדוק אם בכל זאת יש מישהו שיכול להביא אחד מחו"ל ובתמורה לקבל עמלה.

המחירים של מחשבי APPLE גבוהים בצורה משמעותית מהמחירים שלהם בחו"ל, ואחרי רכישה של כמה כאלה בארץ מעדיף לנסות להביא מחו"ל.

סיכוי קלוש, אבל אם יש מישהו שמעוניין- בכיף.

פורסם

תבדוק באתר שנקרא www.ushops.co.il

יעשו לך את כל העובדה כולל המשלוח בתמורה לעמלה...

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
תבדוק באתר שנקרא www.ushops.co.il

יעשו לך את כל העובדה כולל המשלוח בתמורה לעמלה...

כן, רק ששם בטח יקחו עמלה 1000 ש"ח, ובמחיר כזה כבר עדיף להוסיף עוד אלפייה ולקנות בארץ עם אחריות...

אם יש מישהו שממילא נוסע או חוזר מארה"ב ומתאים לו גם לקבל עמלה על זה שהוא קונה לפטופ, זה סבבה לשני הצדדים..

פורסם

העמלה תהיה ככל הנראה פחות מאלף ש"ח, אתה יכול לבדוק את זה בעזרת המחשבון באתר. יש כמובן גם עוד נותני שירותים כאלה, אתה יכול לערוך סקר שוק.

אבל דרך מסטופ, יושופ ודומיהם, אתה תשלם מע"מ, ואם מישהו יביא לך את המחשב ללא הקופסה, יש סיכוי טוב שלא תשלם (אם הוא לא מביא איתו עוד מחשב...)

האם לקחת בחשבון מסים בארה"ב ? אין עליהם החזר. בניו יורק זה כמעט 9%, בקליפורניה יותר, בניו-ג'רסי פחות.

איזה דגם בדיוק אתה רוצה לקנות ?

כמה לדעתך יהיה סכום הוגן לעמלה ?

פורסם

גם אני בבירורים לגבי מקבוק פרו, ביררתי מחירים עם Mustop וזו התשובה שקיבלתי:

--------

עלות שילוח משוערת למחשב נייד מסוג זה היא – 77$ (לפי 5 ק"ג נפחי)

המשקל הסופי לחיוב יקבע עם הגעת החבילה אל המרכז הלוגיסטי.

ביטוח- 1$ עבור כל 100$

מיסים- 16% מע"מ

עמילות מכס- 50$ (ברכישה מעל 1000$).

---------

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם
גם אני בבירורים לגבי מקבוק פרו, ביררתי מחירים עם Mustop וזו התשובה שקיבלתי:

--------

עלות שילוח משוערת למחשב נייד מסוג זה היא – 77$ (לפי 5 ק"ג נפחי)

המשקל הסופי לחיוב יקבע עם הגעת החבילה אל המרכז הלוגיסטי.

ביטוח- 1$ עבור כל 100$

מיסים- 16% מע"מ

עמילות מכס- 50$ (ברכישה מעל 1000$).

---------

זאת שאם אני רוצה את הדגם החזק של ה 15" שעולה 2200$ זה יהיה ככה:

עלות שילוח 77$ + ביטוח 22$ + TAX - 220$ = תוספת של 1160 ש"ח

מע"מ - 352 ש"ח

מכס - 181ש"ח

סך הכל: 9673 ש"ח (ואני בטוח שהם ימצאו סיבה לעגל למעלה)

מחיר בארץ עם הצגת תעודת סטודנט: 10,295ש"ח - בהפרש של 800 ש"ח אתה מקבל אחריות בארץ, הולך וקונה את המוצר מתי שנוח לך, ומקבל אותו במקום, בלי להמתין ובלי לסמוך על אחרים.

אז מה שווה כל הפרוצידורה של האתרים הנ"ל ?

בגלל זה רציתי שבנאדם פרטי יביא לי:

אחרי TAX זה יוצא 2420$ שזה 8777 ש"ח.

העמלה תהיה ככל הנראה פחות מאלף ש"ח, אתה יכול לבדוק את זה בעזרת המחשבון באתר. יש כמובן גם עוד נותני שירותים כאלה, אתה יכול לערוך סקר שוק.

אבל דרך מסטופ, יושופ ודומיהם, אתה תשלם מע"מ, ואם מישהו יביא לך את המחשב ללא הקופסה, יש סיכוי טוב שלא תשלם (אם הוא לא מביא איתו עוד מחשב...)

האם לקחת בחשבון מסים בארה"ב ? אין עליהם החזר. בניו יורק זה כמעט 9%, בקליפורניה יותר, בניו-ג'רסי פחות.

איזה דגם בדיוק אתה רוצה לקנות ?

כמה לדעתך יהיה סכום הוגן לעמלה ?

בדיוק כמו שרשמתי למעלה - בנאדם פרטי שמביא מחשב אחד בצורה חוקית - משלם מחיר סביר.

עמלה לבנאדם שעושה טובה ומביא - בסביבות 100$.

סך הכל מדובר במישהו שממילא נסע וסחב איתו עוד 2 קילו.

אם זה לא ייצא, אני פשוט אבקש מאחד הסטודנטים שאני מכיר לקנות לי את המחשב במחיר סטודנט.

פורסם

2420 דולר אינם 8777 ש"ח. אתה מחשב את שער הדולר כ-3.62. השער היציג נכון להיום הוא יותר מזה, ואתה בכלל צריך לחשב לפי שער קנייה העברות המחאות ולהוסיף עמלת המרה.

זה יוצא יותר מ-9000 ש"ח ועל זה תוסיף את העמלה לבלדר...

דרך אגב, האחריות על מחשבי אפל היא בינלאומית ותקפה בארץ.

פורסם
2420 דולר אינם 8777 ש"ח. אתה מחשב את שער הדולר כ-3.62. השער היציג נכון להיום הוא יותר מזה, ואתה בכלל צריך לחשב לפי שער קנייה העברות המחאות ולהוסיף עמלת המרה.

זה יוצא יותר מ-9000 ש"ח ועל זה תוסיף את העמלה לבלדר...

דרך אגב, האחריות על מחשבי אפל היא בינלאומית ותקפה בארץ.

אוקי, אז מה שאתה אומר רק מחזק את העובדה שלא שווה לקנות דרך אותם אתרי תיווך מחו"ל, אלא דרך iDigital עם תעודת סטודנט. נכון ?

אגב, בקשר לאחריות הבינלאומית - iDigital עושים בעיות למי שבא לתקן אצלהם מחשב שנרכש בחו"ל.

זה מתבטא בהרבה דברים, כשהכי בולט ביניהם זה הזמן שלוקח להם לתקן מחשב שנרכש בחו"ל לעומת מחשב שנרכש בארץ.

אגב, יש בכלל בלאגן סביב המחויבות של iDigital לאפל העולמית:

"עקב משפט שמתנהל כנגד אפל בישראל, אפל טוענת כי איידיגיטל אינה נציגתה הרשמית בישראל, וכי היא מעולם לא נתנה בלעדיות על מוצריה לשום גוף בישראל. אז מה הוא בעצם תפקידה של איידיגיטל?"

ציטוט של אפל: ""במדינות רבות בעולם כולל ישראל - אין לאפל סניפים, משרדים או חברות קשורות, ואין לה במדינות אלה כל פעילות עצמאית. מוצרי החברה נמכרים במדינות אלו על ידי חנויות שאינן קשורות לקבוצת אפל".

http://www.iphones.co.il/main-news-iphone-ipod/article-thread207066.html

אם ככה, אני בכלל לא בטוח ש iDigital מחויבים לתקן מחשבים שלא נרכשו אצלהם

פורסם

תפקידה של IDIGITAL זה לגנוב, מי שקונה שם הוא או פראייר או ממש ממש עשיר או שניהם ביחד.

המחירים שלהם הזויים גם באמות המידה שלו. זה לא סתם יקר, זו באמת חוצפה.

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

לא מזמן אחותי הייתה בארה"ב וחשבנו להביא משם נייד של אפל. אחרי שגילינו שהמחיר מארה"ב שונה בכמה מאות שקלים מהמחיר בארץ ואחרי שקראתי על המון בעיות עם אופן ומימוש אחריות בארץ ע"י איידיגיטל ירדנו מהרעיון.

סתם לידע כללי אם אתה צורב עברית על המקלדת באותו רגע ביטלתה לעצמך את אחריות על המקלדת.

פורסם

זה פשוט הזוי שהמחשב שאתה רוצה לקנות עולה בארה"ב 2200 דולר ואיידיגיטל רוצים עליו(עוד עושים לך טובה ומביאים לך הנחת סטודנט) 10,295. הפרש של 2250 שקל!!!

זה פערים כאלה שכבר יצא כמעט אותו דבר אם תטוס לארה"ב, תקנה שם, ואז תחזור.

פורסם

כשחבר שלי נסע לבקר את אחיו בארה"ב, זה בדיוק מה שהוא עשה. ההפרש היה כעלות הטיסה.

ועוד מפניני IDIGITAL:

הוא רצה לקנות 4GB זכרון ל MAC BOOK PRO, אצל הגנבים זה עלה בסביבות 2000 שקל, ישירות מ APPLE באינטרנט 800, הוא קנה מ EBAY ב 400 (לא אותו סוג כמו מ APPLE אבל בנתיים המחשב זוכר בסדר :wink:).

הוא רצה להכניס את המחשב לתיקון, ב IDIGITAL אמרו לו ששעת בדיקה במעבדה זה 100 דולר (ללא התחייבות כלשהי לתיקון או מציאת הבעיה) וכמובן שזה יכול לקחת יותר משעה. הוא תיקן בחנות פרטית, לא בזול, אבל הרבה פחות ביוקר.

הם פשוט לא נורמליים שם, ולא נורמליים עוד יותר מי שקונה אצלם.

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם
זאת שאם אני רוצה את הדגם החזק של ה 15" שעולה 2200$ זה יהיה ככה:

עלות שילוח 77$ + ביטוח 22$ + TAX - 220$ = תוספת של 1160 ש"ח

מע"מ - 352 ש"ח

מכס - 181ש"ח

סך הכל: 9673 ש"ח (ואני בטוח שהם ימצאו סיבה לעגל למעלה)

מחיר בארץ עם הצגת תעודת סטודנט: 10,295ש"ח

בגלל זה רציתי שבנאדם פרטי יביא לי:

אחרי TAX זה יוצא 2420$ שזה 8777 ש"ח.

עמלה לבנאדם שעושה טובה ומביא - בסביבות 100$.

ז"א ההפרש הסופי שלך בין להזמין מחברת שילוח לבן אדם שיביא לך בעצמו, אחרי ששילמת לו 360 ש"ח הוא באיזור 500 ש"ח.

ההפרש מול רכישה כסטודנט בארץ הוא באיזור 1200 ש"ח. לעניות דעתי אלה פערים שהופכים את הרכישה בארץ לכדאית, וודאי אם אתה יכול להזדכות על מע"מ.

אני אגב, אחרי שישבתי מול מחשבון ומול חשבון הבנק שלי, החלטתי לתת לסוס הזקן (מקבוק פרו שנת 2006) להתפגר בשקט עוד כמה חודשים, ובינתיים לחפש משהו מיד שניה.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם
תפקידה של IDIGITAL זה לגנוב, מי שקונה שם הוא או פראייר או ממש ממש עשיר או שניהם ביחד.

המחירים שלהם הזויים גם באמות המידה שלו. זה לא סתם יקר, זו באמת חוצפה.

ראית מה כתוב בכתבה שפרסמתי ? (ובצדק)

היום, מי שרוצה לקנות מוצרי אפל, ואני לא מדבר על אייפון שאפשר לקנות יד שניה או לקבל בחינם, חייב לקנות בחנויות כאלה שלוקחות עליו מחירים כאלה, כי אין נציגות רישמית לאפל בישראל.

חנויות כמו iDigital מנצלות את זה.

לא מזמן אחותי הייתה בארה"ב וחשבנו להביא משם נייד של אפל. אחרי שגילינו שהמחיר מארה"ב שונה בכמה מאות שקלים מהמחיר בארץ ואחרי שקראתי על המון בעיות עם אופן ומימוש אחריות בארץ ע"י איידיגיטל ירדנו מהרעיון.

סתם לידע כללי אם אתה צורב עברית על המקלדת באותו רגע ביטלתה לעצמך את אחריות על המקלדת.

אני יודע הכל על ענייני אפל-אידיגיטל.

יש לי כבר 2 מקבוק פרו ששניהם הגיעו מארה"ב.

כרגע אין מי שיביא עוד אחד.

זה פשוט הזוי שהמחשב שאתה רוצה לקנות עולה בארה"ב 2200 דולר ואיידיגיטל רוצים עליו(עוד עושים לך טובה ומביאים לך הנחת סטודנט) 10,295. הפרש של 2250 שקל!!!

זה פערים כאלה שכבר יצא כמעט אותו דבר אם תטוס לארה"ב, תקנה שם, ואז תחזור.

זה פחות הזוי. מה שבאמת הזוי זה שהמחיר המקורי של המחשב הזה אצלהם הוא 11,700!

ז"א ההפרש הסופי שלך בין להזמין מחברת שילוח לבן אדם שיביא לך בעצמו, אחרי ששילמת לו 360 ש"ח הוא באיזור 500 ש"ח.

ההפרש מול רכישה כסטודנט בארץ הוא באיזור 1200 ש"ח. לעניות דעתי אלה פערים שהופכים את הרכישה בארץ לכדאית, וודאי אם אתה יכול להזדכות על מע"מ.

אני אגב, אחרי שישבתי מול מחשבון ומול חשבון הבנק שלי, החלטתי לתת לסוס הזקן (מקבוק פרו שנת 2006) להתפגר בשקט עוד כמה חודשים, ובינתיים לחפש משהו מיד שניה.

קשה לי להאמין שאני אבוא עם תעודת סטודנט של חבר לאפל, והם יוציאו את החשבונית על שם החברה שאני עובד בה.

פורסם

אני אוטוטו קונה מקבוק-אייר, וכבר כמה חודשים שבודק את האופציות השונות של רכישה.

מה שרוב האנשים שוכחים זה שהמחירים בארה"ב הם ללא מס, כלומר מקבוק אייר בגרסתו החזקה (1599 דולר) בפועל יעלה 1726.92 דולר - תוספת של 8 אחוז מס.

על זה תוסיף 16 אחוז מע"מ (שהולכים בכלל למדינה ולא לidigital), עלות משלוח (סדר גודל של 100 דולר)

אתה מגיע לזה שההפרש בין מחיר idigital למחיר באפל סטור הוא מאות שקלים בודדים.

כמו שכבר ציינו היתרונות בלקנות בארץ ברורים, זמינות, מהירות וכו'

על זה צריך להוסיף עוד משהו חשוב, נכון שהאחריות של אפל בינלאומית, ושגם בארץ ניתן לקבל שירות על מחשב שנקנה בחו"ל, אבל וזה אבל גדול, יש תור של מחשבים שidigital שולחים לארה"ב לצורך תיקון, והתור הזה מתועדף קודם ללקוחות idigital.

עם כמה שהמחירים של idigital נראים שחיטה בהתחלה, כאשר עושים את החשבון הם לא יקרים בהרבה מהמחיר האמיתי, ועבור כמה מאות שקלים, אני אישית מעדיף לקנות בארץ.

שששששששששירוקו אדומה

• תוכן חדש...