Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5365 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני אוטוטו קונה מקבוק-אייר, וכבר כמה חודשים שבודק את האופציות השונות של רכישה.

מה שרוב האנשים שוכחים זה שהמחירים בארה"ב הם ללא מס, כלומר מקבוק אייר בגרסתו החזקה (1599 דולר) בפועל יעלה 1726.92 דולר - תוספת של 8 אחוז מס.

על זה תוסיף 16 אחוז מע"מ (שהולכים בכלל למדינה ולא לidigital), עלות משלוח (סדר גודל של 100 דולר)

אתה מגיע לזה שההפרש בין מחיר idigital למחיר באפל סטור הוא מאות שקלים בודדים.

כמו שכבר ציינו היתרונות בלקנות בארץ ברורים, זמינות, מהירות וכו'

על זה צריך להוסיף עוד משהו חשוב, נכון שהאחריות של אפל בינלאומית, ושגם בארץ ניתן לקבל שירות על מחשב שנקנה בחו"ל, אבל וזה אבל גדול, יש תור של מחשבים שidigital שולחים לארה"ב לצורך תיקון, והתור הזה מתועדף קודם ללקוחות idigital.

עם כמה שהמחירים של idigital נראים שחיטה בהתחלה, כאשר עושים את החשבון הם לא יקרים בהרבה מהמחיר האמיתי, ועבור כמה מאות שקלים, אני אישית מעדיף לקנות בארץ.

אתה מדבר שטויות.

מחשב שעולה 1599$, יוסיפו עליו TAX בגובה 8-9%, ובכניסה לארץ אף אחד לא יחייב אותך במע"מ ברגע שנכנסת איתו בלי קופסא.

המון אנשים עושים את זה.

המחיר הסופי שלו יהיה בערך 6300 ש"ח

בזמן שבiDigital הוא עולה 8500 ש"ח.

2200 ש"ח זה ממש לא הפרש של כמה מאות שקלים.

הבעיה בפרוצידורה הזאת היא למצוא מישהו שנוסע לארה"ב.

פורסם

לשלם מע"מ זה החוק. זה שהרבה מתחמקים מכך לא הופך את הגובים ממך מע"מ כחוק (איידיגיטל במקרה הזה) לגנבים. ההשוואה של מחיר ארה"ב עם הברחה לארץ, למחיר החנות בארץ - לא הוגנת בכלל.

הדבר הכי מפתיע שעם כל החישובים איידיגיטל ממש לא יקרים יחסית לקניה חוקית בחו"ל.

לכן הבחור מלמעלה לא מדבר שטויות, הוא עושה חישוב של המחיר במסגרת החוק. למי מאיתנו שמזדכה על מע"מ זה ממילא לא ממש קריטי.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם
לשלם מע"מ זה החוק. זה שהרבה מתחמקים מכך לא הופך את הגובים ממך מע"מ כחוק (איידיגיטל במקרה הזה) לגנבים. ההשוואה של מחיר ארה"ב עם הברחה לארץ, למחיר החנות בארץ - לא הוגנת בכלל.

הדבר הכי מפתיע שעם כל החישובים איידיגיטל ממש לא יקרים יחסית לקניה חוקית בחו"ל.

לכן הבחור מלמעלה לא מדבר שטויות, הוא עושה חישוב של המחיר במסגרת החוק. למי מאיתנו שמזדכה על מע"מ זה ממילא לא ממש קריטי.

ממתי להביא מחשב אחד מארה"ב נחשב הברחה?

לא הוחלט פעם שלהביא אחד זה בסדר?

פורסם

כמו שציינו לפני, שטויות אני ממש לא מדבר.

תפריד בין מכס, שלא קיים על יבוא של לפטופים, לפחות לא על כמות של מחשב בודד

לבין מע"מ, מע"מ זה מס שאתה אמור,צריך ומחויב לשלם, גם על קניה בחו"ל, גם על קניה של לפטופ בודד.

נכון, זה נוהג לא לשלם את זה בקניות בחו"ל, באותה מידה יכולים לתפוס אותך במקרה בבדיקה מזדמנת ולחייב אותך לשלם את המע"מ + קנס. (אפילו נפלתי פעם לבדיקה כזאת, לא שהיה לי מה שהסתיר)

עריכה: אם להכניס לפטופ בודד לארץ זה חוקי ולא צריך לשלם שום מס נוסף, למה אתה רושם שצריך להוציא אותו מהאריזה המקורית ? (מה שלא תמיד תופס אגב)

אתה בעצמך אומר פה שאם היית מכניס את המחשב לארץ כדת ודין, כנראה שמישהו היה מבקש ממך לשלם משהו..

שששששששששירוקו אדומה

פורסם
כמו שציינו לפני, שטויות אני ממש לא מדבר.

תפריד בין מכס, שלא קיים על יבוא של לפטופים, לפחות לא על כמות של מחשב בודד

לבין מע"מ, מע"מ זה מס שאתה אמור,צריך ומחויב לשלם, גם על קניה בחו"ל, גם על קניה של לפטופ בודד.

נכון, זה נוהג לא לשלם את זה בקניות בחו"ל, באותה מידה יכולים לתפוס אותך במקרה בבדיקה מזדמנת ולחייב אותך לשלם את המע"מ + קנס. (אפילו נפלתי פעם לבדיקה כזאת, לא שהיה לי מה שהסתיר)

עריכה: אם להכניס לפטופ בודד לארץ זה חוקי ולא צריך לשלם שום מס נוסף, למה אתה רושם שצריך להוציא אותו מהאריזה המקורית ? (מה שלא תמיד תופס אגב)

אתה בעצמך אומר פה שאם היית מכניס את המחשב לארץ כדת ודין, כנראה שמישהו היה מבקש ממך לשלם משהו..

נראה לי מוזר שמשלמים כבר TAX בארה"ב ואז מע"מ בארץ, אבל שיהיה.

בכל מקרה, אם מתיחסים למחירים שנקבתי למעלה, גם אם מוסיפים מע"מ עדיין יש אפשרות של אלפייה בין המחיר בארה"ב למחיר בארץ.

והאמת שזה לא משנה אם מביאים מחו"ל או משתמשים בתעודת סטודנט, העיקר לא לתת לגנבים האלה לשחוט אותנו במחירים.

חבל שלא כל לקוח חושב למצוא חבר סטודנט ולקנות דרכו את המחשב.

פורסם

לא צריך להתעסק עם חברים, מכרים וטובות. קודם כל, אם הם יקנו פיזית הם לרוב ישלמו Sales tax. דבר שני, באיביי יש הכל, ובזול. נגיד המחשב שרצה אמיר מעלי:

http://www.ebay.com/itm/Apple-Macbook-Air-13-1-7ghz-4gb-256gb-Flash-Lion-MC966-/230697600560?pt=Apple_Laptops&hash=item35b6a60630#ht_1298wt_865

למשל. ב125 דולר מקבלים שילוח בFEDEX, בארץ זה יעלה עוד משהו כמו 300 ש"ח לעמילות ועוד מע"מ. מחיר בארץ כולל הכל - בערך 2150 דולר. אפשר לקחת משלוח EMS שעולה 85 דולר והעמילות שלו זולה יותר (170 ש"ח), אבל אני לא כזה סומך על הדואר בפריטים ממש יקרים.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם
לא צריך להתעסק עם חברים, מכרים וטובות. קודם כל, אם הם יקנו פיזית הם לרוב ישלמו Sales tax. דבר שני, באיביי יש הכל, ובזול. נגיד המחשב שרצה אמיר מעלי:

http://www.ebay.com/itm/Apple-Macbook-Air-13-1-7ghz-4gb-256gb-Flash-Lion-MC966-/230697600560?pt=Apple_Laptops&hash=item35b6a60630#ht_1298wt_865

למשל. ב125 דולר מקבלים שילוח בFEDEX, בארץ זה יעלה עוד משהו כמו 300 ש"ח לעמילות ועוד מע"מ. מחיר בארץ כולל הכל - בערך 2150 דולר. אפשר לקחת משלוח EMS שעולה 85 דולר והעמילות שלו זולה יותר (170 ש"ח), אבל אני לא כזה סומך על הדואר בפריטים ממש יקרים.

מע"מ + מכס זה לא 33% ?

בכל אופן, 2150$ (בלי להוסיף עמלת המרה) זה 7800 ש"ח.

תוסיף לזה עוד איזה 100 ש"ח עמלה במקרה הטוב.

7900 ש"ח, כשאותו מחשב בארץ עולה 8500, עם אחריות של איידיגיטל, בתשלומים, כשאתה הולך וקונה מתי שבא לך.

אז זה לא באמת משתלם.

לסטודנט זה יעלה 7500 ש"ח, שזה כבר יותר זול מחו"ל..

פורסם

במקומך, לא משנה מה, לא הייתי קונה מאק בארץ.

הייתי ממתין עד שיהיה מישהו שינסע לארה"ב או במקרה הכי גרוע לאירופה, שם הוא יעלה לך 9000 שקל.

זה פשוט אבסורדי לשלם את המחירים האלה בארץ.

פורסם

זה התאבדות לשלוח לארץ פריטים שעולים מעל 50 דולר, דרך EMS.

עדיף לעקוף את הדואר ע"י שילוח דרך DHL או FEDEX , אפילו עוד כמה גרושים בשביל שליח עד הבית.

הגישה שלי היא שאני לא קונה מוצר מחו"ל אלא אם כן הוא עולה 40-50 אחוז פחות מאשר בארץ.

בשביל לחסוך 1000 שקל לא שווה.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אני חסכתי הרבה יותר מ-1000 שקלים.

הלפטופ שהבאתי נמכר בארץ באיזור 7,400 שקלים.

לי הוא עלה מארה"ב 3,500 שקלים, הוספתי לזה חריטת עברית ל-120 שקלים והרחבת אחריות ל-3 שנים ב-700 שקלים.

חסכון של מעל 3,000 שקלים, כמו כן דל ישראל לא עשו לי שום בעיות לגבי העברת אחריות לארץ וכבר אמרו לי שאני יקבל שירות עוד שביקשתי להאריך את האחריות.

מה שמוזר זה שהם אמרו לי שייתכן שהתיקון ייארך יותר זמן ממחשבים אחרים בטענה שהמחשב שקניתי אינו נמכר בארץ.

אחרי שהבאתי להם הוכחה, כי הנייד נמכר בארץ בכמה וכמה חנויות (נוטבוק קלאב, KSP, אייבורי...) הם טענו שהחנויות האלה מנצלות את האפשרות שיש לדל אחריות בינלאומית, קונים את המחשב בייבוא אישי ומחוייבים להודיע ללקוחות שיש חוסר בזמינות חלקים והם גם צריכים להעביר את האחריות מארה"ב לישראל.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

אתם מתדיינים פה על ענייני עלויות ושוכחים לדעתי מדבר אחד, רק אידיוט מושלם יביא מחו"ל חבילה למישהוא שהוא לא מכיר!

אח"כ תתחילו לגמגם במכס איך פתאום הלפ-טופ מלא בכדורי אקסטזי או 2 קילו קוק ולא שאני חו"ח חושד בפותח השרשור אבל בלי שום קשר אליו ספציפית, שוב, רק דביל מושלם יביא חבילה מחו"ל של מישהוא שהוא לא מכיר ויעביר אותה במכס.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
אתם מתדיינים פה על ענייני עלויות ושוכחים לדעתי מדבר אחד, רק אידיוט מושלם יביא מחו"ל חבילה למישהוא שהוא לא מכיר!

אח"כ תתחילו לגמגם במכס איך פתאום הלפ-טופ מלא בכדורי אקסטזי או 2 קילו קוק ולא שאני חו"ח חושד בפותח השרשור אבל בלי שום קשר אליו ספציפית, שוב, רק דביל מושלם יביא חבילה מחו"ל של מישהוא שהוא לא מכיר ויעביר אותה במכס.

אתה רואה יותר מדי סרטי מאפיה או מה ?

בכל הפרוצידורות של בנאדם שמביא מחשב \ ספה \ עז \ גורד שחקים מחו"ל, מדברים על בנאדם שהלך וקנה את זה בעצמו והביא לארץ.

לא, מה חשבת לרגע, שאני אשלח מחשב בשווי 2200$ לבנאדם שאני לא מכיר, ואני אסמוך עליו שהוא יביא לי את המחשב פשוט ?

• תוכן חדש...