Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5357 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תשע בבוקר,הציפורים בקושי מתעוררות, ואנחנו פורצים את דלתות מסלול הקרטינג המקומי (מסלולקרטינג צרפתי = קילומטר וחצי של מסלול רקורטן משובח, באיכות שלא היתה מביישת מסלולמרוצים ישראלי מובחר.

בראש מוביל בועז –פוזיצית המנהל נשכחה, מבט של רצח בעיניים, סטיפה של שטרות יורו ביד, והמשימה –לשבור את שיא כל הזמנים של המסלול, ועל הדרך להראות לאלעד שהוא טוב ממנו.

עשרים דקות שלמו"מ של חגי ויוהאן עם הבעלים על הנחה קבוצתית, ובמקום 16 יורו לסיבוב, הםמצליחים להשיג דיל של 32 יורו לשני סיבובים. בחיוך מנצח הם חוזרים לקהל המצפהומסבירים את הכללים (הכללים הרגילים - לא חוסמים נתיב, לא נותנים גינגות, לאעוקפים את בועז). ערן מוציא ספר לימוד למסלולי קארטינג. 400 עמוד, קורא אותו בעשרדקות, בונה שולחן בוץ, מתכנן את הפניות, ובונה תרשים זרימה לניצחון. ככה זה בנדםרציני. ארז שולף קסדה וכפפות של אלופים, הוא לא יהיה פראייר.

מקצה ראשון יוצאלדרך, על מסלול רטוב למדי. ארז משאיר את כולם באבק (יותר קרוב לרסס בוץ מרוכז),והשאר מבצעים פירואטים על המסלול – רק מוסיקת וואלס חסרה. הטור מסתדר, וקללותיו שלליאון עוד נשמעות באוויר כשאחרון הקארטים מתרחק בירידה. עומר הנער משתמש באביב בתורמשקולת, הרציניים שבחבורה מרחפים סביב הפניות ועשר דקות נגמרות תוך חמש.

מקצה שני מיד אחריו(אלעד משפיל את ארז בשנייה שלמה, השפלה שעוד תעלה לו בהמשך), בועז נהנה ממסלולפנוי לפניו ("אני אוריד הקפות בפורמולה למי שיפריע לי") אבל אנחנונותנים לו את ההרגשה שהוא נוהג טוב. יוהאן מבקש מכולם לא לנסוע מהר מדי כדי שבועזירגיש חלק מהחבורה. המקצה נגמר ובועז צוהל – מקום שני המכובד. רק אלעד מתערב איתועל תוצאות הפורמולה, כשהוא שוכח מי כאן הבוס (אלעד – בכל התערבות יש אחד טיפש ואחדרמאי. עכשיו תחשוב רגע...).

חגי בגמר ב'("הקארט שלי דפוק, נשבע לכם") אני מופתע לגלות את עצמי בגמר א'. באמתשאין לי מושג איך זה קרה.

גמר ב' יוצא לדרך.המדריך מזהיר שספינים הורסים את הקארטים. זה לא עושה ממש רושם על הנהגים (אוהנהגות), שבאקט חבורתי משהו נכנסות לספין משותף ומסתחררות כולן במכה. אח, איזהתאום נפלא! חגי וסימון נותנים בראש אחד לשני, בפייט על המקום הראשון, ורק דרורבוחר לבלות עם הבנות בשיוט נעים לאור שמש הבוקר העולה. מקצה ב' מסתיים פחות אויותר בשלום, ומקצה א' עומד להתחיל "שימו לב, אם תמשיך כמות הספינים הזו אצטרךלקצר את המקצה" מודיע המדריך, ומזניק את כולם לחימום, רק כדי שליאון יחליט להיעמדבאמצע הדרך (השאיר את הGPS באוטו כנראה), ולחכותלהנחיות נוספות.

זינוק מהגריד קוטעאת שטף הדיבור של יוהאן (כן, אפילו לפני הזינוק אין שקט), והשלולית קוטעת את ניסיונושל ארז לתפוס מנהיגות. אלעד נהנה מההפקר, ופותח פער רציני. רק נהיגת שודים של ארזגורמת לסגירת הפער עד סוף המרוץ, והם מגיעים לסיבוב האחרון ראש בראש (הראש הראשוןשל אלעד). במאסף אין לי מושג מה קורה, ואיפה אני. יוהאן נשאר מאחור, והתערבות עשרתהשקלים שלי עם ליאון גורלה לא ברור, לאחר שהוא זינק לידי. חזרה לרגע הסיום, בו ארזבפנימי עושה מה שכל נהג שתי פעימות טוב ומנייאק עושה, נכנס לפנימי, זורק את התחתלאלעד ומסיים ראשון. כן אלעד, לא היה שווה להשפיל את ארז במוקדמות – נהגים, ראוזאת כלקח לחודש הבא.

רק טעות בסיסית אחתיש לארז ואלעד – הם שכחו את ההנחייה הראשית של חגי, ולא נתנו לבועז לעקוף. בועזמתגבר על האכזבה כאדם בוגר ואחראי, וארז מוצא מרשימת המתחרים בפורמולה (מזל שיוניתשם). אני שומר על ההתערבות שלי מול ליאון, כשהוא מסיים במקום אחד אחרי (תשיעיעשירי המכובדים).

הצרפתים סוגרים אתהמסלול לארוחת צהרים והתאוששות (וקניות בסופר המקומי כמובן), ואנחנו שמים דרכינולמצוא משהו לאכול. קשים חייו של חבר נבחרת.

(הערה לבנות החבורה– זה שהבנים סביבכן מדברים כל הזמן על יפות, חתיכות וכוסיות ומתכוונים למכוניותמסביב, אל תעלבו - זה לא אתן, זה הם!).

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

א) כתיבה מדהימה, אני קורא את השרשור מרותק למסך.

ב) עם כל הכבוד לקליאו ולמגאן CUP, כל עוד הקליאו היא לא קליאו V6 דור קודם (הנעה אחורית), אין שום סיכוי בעולם שמה שראית זה "דריפט".

מה שראית זה "סחיפה" (החלקה של ארבעת הגלגלים) שכנראה מהצד נראתה כמו "דריפט" אבל אין שום סיכוי לבצע דריפט עם הנעה קדמית (זריקת זנב כן, סחיפה כן, אבל דריפט אמיתי לא).

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

אתה כנראה לא מכיר את עומר ;)

הוא יודע את ההבדלים תאמין לי .

בכל מקרה באמת כיף לקרוא, תודה הל השיתוף.

[b]Control, vision, determination. These are the three fundamental components... of the new generation race car driver. Speed is a byproduct. Going fast. But remember: The car is you, you are the car. Okay? Let's riiide[/b]

פורסם

אני לא רוצה לענות לגבי אלי אבו חצירא, אלא בכלל - זה שמישהו נסע במקצה אחד (ועוד במקרה של אלי הראשון) הכי טוב מבין החמישה שהיו שם במקצה לדעת הקהל, לא אומר כלום לגבי הדעה המקצועית, כולל זה שהיו עוד ארבעה מקצים נוספים.

היו ארבעה בוחנים מקצועיים שבחנו יכולות טכניות ואחרות, והיו צריכים לבחור מבין הרבה מועמדים ראויים וטובים. אני לא מתיימר לבחון במקומם.

והערה - מטבע היותו של טור סאטירי, אומר שלעיתים הוא לאו דווקא מדייק - לא, הם לא נכנסו לישורת בדריפט, כמו שבועז לא נכנס לקרטינג עם מבט רצח בעיניים, וכמו שיוהאן לא באמת אמר לכולם לנסוע לאט - בועז הגיע למקום השישי בזכות. כמו תמיד, סאטירה לוקחת עובדות ומקצינה אותן, ולוקחת אנשי מפתח ושמה אותם בפוזיציה קרובה למציאות, מוקצנת ומשעשעת.

(וכמו שלא באמת לקח לי 17 פעם להניע - אלא שלוש, וכדומה).

פורסם

הנה אתה רואה - את זה למשל אני בטוח לא קונה. לפחות שבע :wink:

וברצינות, יש לי שאלה:

כמה הקפות על המסלול עשיתם עם מכוניות הפורמולה עד סיום הקורס?

כמה הקפות מתוכננות לכם לימי האימונים במסלול באילת?

האם מתוכננים אימונים בתנאי מירוץ? (כלומר גריד, הזנקה, עקיפות וכדומה).

ולסיום (כאן מגיע החלק הציני הבלתי נמנע): בהמשך לתשובות הצפויות מהשאלות הנ"ל, כיצד ניתן להבטיח שבסוף הפנייה הראשונה במירוץ לא תתרחש תאונת שרשרת אימתנית שתגדע את המירוץ כבר ברגע שהחל? (למעט ההבטחה שכולם יסעו כמו סבתות, כמובן, כי בשביל זה אני לא מתכוון לנסוע לאילת).

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אני ברכב האדום אחרי ליאון -כלומר, בשאריות הרכב האדום, אחרי שעקרו לו את המושב כדי שהגורילה תכנס לתא הנהג.אני מתיישב באין מושב, ומוצא את עצמי מתחת לגובה הדפנות, מסתכל על השמיים."הצילו" אני אומר, והצרפתי מסביר לי שזה בסדר. אני עומד על קצות האצבעות ומציץ, ומקבל סימן לצאת לדרך. מתיחה של הרגלים קדימה, ואני מצליח להתרומם לפוזיציית נהיגה סבירה. מתחילים, ובסיבוב הראשון לפתע אני שוב מאבד אחיזה, וצונח לתחתית תא הטייס. עצירה ליד הבקר משמאל - שמנסה להדק את החגורה ואומר לי - זה הכיטוב שאפשר.. אני יוצא שוב. ימין, האצה, חמישי, פול גאז, ברקס, לימין, עקומה לשמאל,גאז ואז בעזיבת הגאז לקראת העיקול אני שוב צולל פנימה לקרקעית, כשמה שנותר לי זהללחוץ על הברקס, לשמוע את חריקת הצמיגים ולקוות שאני לא הולך להרוג את הבקר שמשמאל. הרכב נעצר בסוף הספין, אני מושך את עצמי למעלה, אומר שלום לעולם, מסובב אתהרכב לכיוון הנסיעה ונכנס לפיטס - "שימו מושב ומהר אני מבקש".

חשבתי ש"עזוב אחי, מה אתה דואג, יהיה בסדר...סמוך עליי" זה רק בעיברית!

מרענן לשמוע שזה גם תופס חזק בצרפתית! :lol:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

וברצינות, יש לי שאלה:

כמה הקפות על המסלול עשיתם עם מכוניות הפורמולה עד סיום הקורס?

כמה הקפות מתוכננות לכם לימי האימונים במסלול באילת?

האם מתוכננים אימונים בתנאי מירוץ? (כלומר גריד, הזנקה, עקיפות וכדומה).

ולסיום (כאן מגיע החלק הציני הבלתי נמנע): בהמשך לתשובות הצפויות מהשאלות הנ"ל, כיצד ניתן להבטיח שבסוף הפנייה הראשונה במירוץ לא תתרחש תאונת שרשרת אימתנית שתגדע את המירוץ כבר ברגע שהחל? (למעט ההבטחה שכולם יסעו כמו סבתות, כמובן, כי בשביל זה אני לא מתכוון לנסוע לאילת).

רוני

רוני

השאלות שלך במקום וגם אותי מסקרנות (ללא ציניות) אך לגבי הפיסקה האחרונה ש"מודגשת" , אני לא סבור שנוכל לקבל תשובה לעניין וחד משמעית , וגם אם נקבל , לא בטוח שזה מה שיקרה במציאות.

הרי מי שחווה והשתתף במירוצים בזינוק בגריד, יודע היטב שאין ערובה למה שקורה שנייה אחרי הזינוק.

כמי שהתנסה בחוויה זו עשרות פעמים יכול להבטיח לך שקשה לתכנן מצב זה או אחר בתאוריה, כי, הכל כך כך דינאמי שההחלטות שאתה לוקח באותו שבריר שנייה יכול לגרום לאין ספור מצבים בלתי צפויים , מה עוד שלחברים הנבחרים , זו תהיה חווייתם הראשונה בתחום הזינוק בגריד.

בכל מקרה, גם אני רוצה להגיע לצפות בהצגה מיוחדת זו, ואשמח לקבל פרטים בנושא כמו- תאריך , לוח זמנים , חבילה מיוחדת שתקל על המעוניינים להתארגן.

ברכות לכל הזוכים , ויישר כח למארגנים וליזמים , בתקווה שזה יהווה אבן פינה להמשך הפעילות .

מישל

פורסם

"ולסיום (כאן מגיע החלק הציני הבלתי נמנע): בהמשך לתשובות הצפויות מהשאלות הנ"ל, כיצד ניתן להבטיח שבסוף הפנייה הראשונה במירוץ לא תתרחש תאונת שרשרת אימתנית שתגדע את המירוץ כבר ברגע שהחל?"

אי אפשר להבטיח אבל אפשר להקטין את הסיכוי. אפשר להזהיר את המתחרים שמי ש"יתאבד" על המסלול לא יראה אותו יותר. הזהירו אותם בצרפת שימנעו מספינים ואין שום מניעה שיזהירו אותם גם כאן. כנראה שאת הנטייה ל"התאבדות" בדקו כבר בארץ וגם בצרפת וכנראה שיבדקו את זה גם באימונים באילת (זוכר, יש 2 בסטנד-ביי).

מישל: viaformula.co.il

פורסם
אני לא רוצה לענות לגבי אלי אבו חצירא, אלא בכלל - זה שמישהו נסע במקצה אחד (ועוד במקרה של אלי הראשון) הכי טוב מבין החמישה שהיו שם במקצה לדעת הקהל, לא אומר כלום לגבי הדעה המקצועית, כולל זה שהיו עוד ארבעה מקצים נוספים.

היו ארבעה בוחנים מקצועיים שבחנו יכולות טכניות ואחרות, והיו צריכים לבחור מבין הרבה מועמדים ראויים וטובים. אני לא מתיימר לבחון במקומם.

והערה - מטבע היותו של טור סאטירי, אומר שלעיתים הוא לאו דווקא מדייק - לא, הם לא נכנסו לישורת בדריפט, כמו שבועז לא נכנס לקרטינג עם מבט רצח בעיניים, וכמו שיוהאן לא באמת אמר לכולם לנסוע לאט - בועז הגיע למקום השישי בזכות. כמו תמיד, סאטירה לוקחת עובדות ומקצינה אותן, ולוקחת אנשי מפתח ושמה אותם בפוזיציה קרובה למציאות, מוקצנת ומשעשעת.

קודם כל, כתיבה יפה ותודה רבה על העידכון. אני נהנייתי לקרוא...

בנוסף לזאת - מצחיק לראות שבדיוק אותם האנשים שפיקפקו ביכולותיהם - התקדמו לנבחרת. כנראה שגם אצל הצרפתים הם עבדו ;-)

פורסם

אנשי הקונספירציה יאשרו לך בלי להניד עפעף כי הצרפתים בתוך הקומבינה:lol:

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אחד הדברים המדהימים שבו נתקלתי במרוצים שרבים שהשתתפתי בהם באירופה - בצרפת, בטורקיה, באנגליה ועוד, היה פירגון מדהים בין נהגים, עזרה והדרכה (אני אישית חייב את השיפור הכי גדול שהיה לי בטכניקה, ולדבר שהביא לי סדרות של גביעים למתחרה בשום קון, שלבקשתי נסע אחרי והסביר לי את הטעות הבסיסית בטכניקה שלי, שגרמה לי שלא למצות את המקסימום בפניות ב single sitter). כיף לי לראות שהשרשור תפס כיוון של פירגון, ואני מאחל שזו התרבות שנדע לגדל פה.

לגבי השאלות - אני יכול להגיד לכם שאחד הדברים שהצרפתים בדקו לעומק, זה את יכולת השליטה מול לקיחת הסיכונים של המתחרים - מתמודד שמוכן "להתאבד" ותוך כדי זה לאבד שליטה, או שמוכן להביא אוטו שהוא לא שולט בו מספיק עד לקצה, נפסל. זו גישה נכונה כשלוקחים אנשים לא מספיק מאומנים ושמים אותם על טיל בליסטי.

כמו שמישל נדמה לי כותב - אי אפשר להבטיח שלא יהיו תאונות. אפשר לנסות למזער סיכונים - על ידי בחירת נהגים, אימון (רוני - אני מעריך שקרוב למאה הקפות אימון לנהג עד המרוץ ועל המסלול באילת), מעט מדי בצרפת, אבל הכי הרבה שאפשר היה.

הדבר הכי חשוב זה לא שאני אנצח (הפתעה, נכון?) אלא שהספורט המוטורי יתרומם סוף סוף - שהמיזם יצליח, שעיריית אילת תבנה מסלול קבוע, שעל המסלול הזה יהיו כל השנה ארועים (ואם למישהו יש כסף להשקיע - כמיליון ש"ח, יש לי רעיון מעניין...)

(לא, סתאאםםם... האמת שהכי חשוב שאני אנצח... :-))

פורסם
רוני

השאלות שלך במקום וגם אותי מסקרנות (ללא ציניות) אך לגבי הפיסקה האחרונה ש"מודגשת" , אני לא סבור שנוכל לקבל תשובה לעניין וחד משמעית , וגם אם נקבל , לא בטוח שזה מה שיקרה במציאות.

הרי מי שחווה והשתתף במירוצים בזינוק בגריד, יודע היטב שאין ערובה למה שקורה שנייה אחרי הזינוק.

כמי שהתנסה בחוויה זו עשרות פעמים יכול להבטיח לך שקשה לתכנן מצב זה או אחר בתאוריה, כי, הכל כך כך דינאמי שההחלטות שאתה לוקח באותו שבריר שנייה יכול לגרום לאין ספור מצבים בלתי צפויים , מה עוד שלחברים הנבחרים , זו תהיה חווייתם הראשונה בתחום הזינוק בגריד.

בכל מקרה, גם אני רוצה להגיע לצפות בהצגה מיוחדת זו, ואשמח לקבל פרטים בנושא כמו- תאריך , לוח זמנים , חבילה מיוחדת שתקל על המעוניינים להתארגן.

ברכות לכל הזוכים , ויישר כח למארגנים וליזמים , בתקווה שזה יהווה אבן פינה להמשך הפעילות .

מישל

ברור לי שאי אפשר לקבל תשובה. זו הייתה יותר שאלה למחשבה שנזרקה לחלל האוויר, ומטרתה בעיקר להבהיר שהכלים האלה והתנאים האלה של מירוץ הם כלל לא טריוויאליים, ואי אפשר לזרוק 10 נהגים לא מנוסים לתוך הקלחת הזאת, במסלול קטן וצפוף, עם כלים ש"עובדים" רק במהירות גבוהה, ולצפות ש"יהיה בסדר". הם צריכים לעבור שעות על גבי שעות של אימונים, וזה עולה כסף.

אני מקווה שעומר טועה ויהיו להם יותר הקפות (לא ש-100 זה מעט, אבל המסלול קצר וצריך גם להתאמן בעקיפות וכדומה ובכלל להבין מה זה מירוץ). האמת, אני בכלל מקווה שיהיה משהו באילת (כרגיל - אני לא מאמין עד שלא אראה את המכוניות נוסעות על האספלט).

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

הקהל לחץ להדרן (או במילים אחרות הנודניקים לא הפסיקו להציק לפוסט מסכם). אז כדי שהמעריצים ירגעו, והרחב הקהל יוכל להבין את ההערות בפייסבוק של פורמולה, להלן תקציר הדברים של היום האחרון.

הלקח העיקרי מהיום האחרון הוא שאלוהים איתנו - אחרת לא ניתן להסביר בשום אופן איך הרכב של אביב, שיצא מאלס במוצש עם כל שומרי המצוות שעתיים וחצי אחרי שאר כלי הרכב, פגש אותנו בתחנת דלק ליד לאון בתשע בערב. האפשרות השנייה היא שאביב נסע מאתיים קמש לפחות.

הטענה שתומכת באפשרות השנייה, היא העובדה שכל יושבי הרכב נראו כמו אשכנזים חוורים ולבנים יותר מהרכב עצמו (חוץ מלאון שהיה אדום וצורח), ושאחרי שנרגע והיה שוב מסוגל לדבר במילים ברורות סיפר את הסיפור הבא. מסתבר הדיאלוג הבא:

חגי - "אביב, תוריד את הרגל מהגז, זה מסוכן, עלול לעבור משהו על הכביש ותפגע בו"

ליאון " מה קרה לך, אמצע הכלום, מה כבר יעבור פה? זקנה? אישה עם תינוק? שועל? חזיר בר?"

שתי דקות אחר כך הרנו פלואנס שנסעה לפניהם הרימה לאויר חזיר בר שחצה את הדרך, ולאביב נותר לזגזג בין חלקי חזיר ופגוש (לא ברור אם הפגוש היה של החזיר או של הרנו).

כנראה שבעקבות כך דעתו של אביב השתבשה עליו, ועדויות מקורבים מוסרות שבהמשך הוא ניצפה כשהוא מסתובב בג'ינבה תוך שהוא מסתובב סביב כל כיכר לפחות שלושה סיבובים שלמים (ויש שם הרבה כיכרות), וזאת עד אחרי חצות הלילה (זה לא היה מדאיג אותי, אלא שאני ביליתי בינתיים במגרש החנייה של המלון שלנו בקצר מחכה בכפור למזוודה שלי שסבלה בינתיים באחורי הרכב של אביב (האמת שמי שסבל זה יושבי המושב האחורי ברכב, עקב הגבינה הצרפתית שהיתה בתיק שלי, והביעה את חוסר שביעות רצונה מהמצב בנפיחות ריח אימתניות).

המשך יבוא עוד מעט...

• תוכן חדש...