Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5341 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום ברשותי מאזדה 3 06 136 K .מעוניין להחליף פילטר אוייר. מה כדאי חילופי או מקורי(הבדל לפחות של 100 שח צפונה ) ואם חילופי איזה חברה מומלץ . תודה. הרכב עבר לפני שבועיים טיפול 135 אלף שבו החלפתי גם חלקים שהיו אמורים להחליף ב-120 אלף.(לא סומך על הבעלים הקודם) ומשום מה שכחתי להחליף פילטר אוויר. אגב הוחלף במורשה מאזדה הכל חלפים מקוריים.

גם בתקופות הכי קשות, את שמך צועק ברחובות...

פורסם

ייתכן ובכלל לא תצטרך להחליף, תראה מה מצבו ואולי ניקוי בלחץ אויר מספיק.

בזמנו רציתי לחסוך על פילטר מקורי בטויוטה, אחרי כמה חודשים הפילטר החלופי דפק לי את חיישן ה MAF - כנראה התפרקו לו סיבים ונדבקו על החיישן

תדירות החלפת פילטר אויר היא לכ 30000 ק"מ אז שווה לך עוד 100 שקלים

יש 3 סוגי אנשים אלה שיודעים חשבון ואלה שלא

פורסם
לא מנקים פילטר אוויר בלחץ אוויר.

אז איך בדיוק אמורים לנקות אותו?

בספר הרכב - בסעיף תחזוקה כתוב להחליפו כל 60 אלף ק"מ או 4 שנים ובין לבין כל שנה לנקות אותו.

בפאביה המגבים אפילו לא צריכים לעבוד, הם לא מנגבים את הטיפות אלא מפחידים אותן
פורסם

המסנן של ה- 1.6 וה- 2.0 ליטר לא זהה.

לא הייתי חוסך במסנן מקורי בגלל האיכות הירודה של המסננים החליפיים אלא אם כן ניתן להשיג של אחד היצרנים האיכותיים כמו MANN.

פורסם
לא מנקים פילטר אוויר בלחץ אוויר.

בטח מנקים.

לפי הוראות היצרן של מאזדה 3 - יש לנקות את המסנן אויר עם לחץ אויר כל טיפול ולהחליף כל 60K ק"מ.

המלצתי היא להחליף רק מסנן אויר מקורי, היחידי המבטיח עמידות ורמת סינון מספקת אותה הגדיר היצרן לרכב זה.

פורסם

נכון, גם בספרות יצרן מקורית של טויוטה מצויין כי ניתן לנקות את פילטר האוויר באמצעות לחץ אוויר. איור מצורף.

בפילטר אוויר למנוע הייתי ממליץ על מקורי בלבד, מה גם שאם מביאים בחשבון את מרווח ההחלפה שלו העלות הופכת לזניחה.

איתמר.

af.jpg

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

יש לי שאלה בקשר לפילטר של מאזדה 3, אבל פילטר מזגן :-)

מאזדה 3 של הורי עוברת טיפולים רק במוסך מורשה מאזדה, כאשר

שאלתי אותם מתי צריך להחליף פילטר מזגן, נאמר לי שבדגם הזה אין

למזגן פילטר! מדובר בדגם 5 דלתות, שנתון 06.

האם זה הגיוני/ נכון?

פורסם

הזוי. כבר ראיתי לפחות שני מחקרים עם תמונות לנזק שנגרם לפילטר אוויר על ידי ניקוי בלחץ אוויר. הלחץ גורם לקרעים בלתי נראים לעין והופך את הפילטר ללא אפקטיבי בעליל.

סליחה שהטעתי. אני מכיר אחרת.

פורסם

הפילטר המקורי במא\דה עשוי מחומר כמו כותנה, החליפי עשוי נייר שנסתם מהר יותר וגורע מיניקת האוויר למנוע.

המקורי לא נסתם בקלות כמו חליפי, וכדי לשמור על המנוע ועל חיי החיישן MAF מומלץ להתקין מקורי למרות עלותו הגבוהה.

פורסם
יש לי שאלה בקשר לפילטר של מאזדה 3, אבל פילטר מזגן :-)

מאזדה 3 של הורי עוברת טיפולים רק במוסך מורשה מאזדה, כאשר

שאלתי אותם מתי צריך להחליף פילטר מזגן, נאמר לי שבדגם הזה אין

למזגן פילטר! מדובר בדגם 5 דלתות, שנתון 06.

האם זה הגיוני/ נכון?

מי יכול לענות על השאלה שלי, מישהו שמכיר את הרכב מניסיון?

פורסם

יש לי מאזדה כמו שלך רק 2004 שבה אין פילטר מזגן.

ועוד אחת 2009 צורה חדשה שבה יש פילטר מזגן.

עד כמה שאני זוכר ב3 הישנות לא היה פילטר מזגן עד מספר שלדה מסוים ואחר כך יש

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
  • תוכן חדש...