Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5383 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

אז ככה, ברשותי סוזוקי סוויפט 93' מנוע 1000, בארבעת החודשים הראשונים צריכת הדלק היתה 1:20 לנסיעה משולבת. לאחר טיפול גדול (ראש מנוע), הצריכה ירדה ל 1:15-16. אני בטוח שהרבה אנשים היו חותמים על צריכה כזו לרכבם, אך אני מתבאס על הצריכה המוגברת.

לכן, שאלותיי הן כדלקמן: לפני הטיפול, מד חום המנוע היה כמעט על האמצע (אין לי סקאלה עם שנתות, רק H וC), ואילו כעת המד הרבה יותר למטה, כמעט נושק ל-C. האם זו בעיה של התרמוסטט? והאם זו הסיבה לצריכת הדלק המוגברת?

שאלה שניה; אני יודע שאפשר ''לשחק'' עם הטורים - סל''דים - של המנוע. אני אשמח אם מישהו יגיד לי מה זה אומר, בהיבטים של צריכת דלק, סחיבה של המנוע וכו'. (למשל, האם הורדה של הטורים תצמצם את צריכת הדלק?)

תודה מראש ושבת שלום!

פורסם

האם זו בעיה של התרמוסטט?

כנראה

והאם זו הסיבה לצריכת הדלק המוגברת?

בהחלט יתכן!

מנוע עובד באופן הטוב ביותר בטמפרטורה מסויימת, וזה בדיוק תפקיד התרמוסטט. תוסיף לזה גם בלאי מוגבר!

לגבי השאלה השנייה:

סל"ד סרק מסויים נחוץ כדי לשמור את המנוע פועל יציב. פחות מזה - המנוע יכבה. סל"ד גבוה יותר - מיותר ובזבזני. אין קשר לסחיבה.

פורסם

זאת תופעה אופיינית לתרמוסטט שנתקע על מצב פתוח.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
ברשותי סוזוקי סוויפט 93' מנוע 1000, בארבעת החודשים הראשונים צריכת הדלק היתה 1:20 לנסיעה משולבת.

סלח לי , אבל זה קצת טוב מדי. נדמה לי שאפילו היצרן לא הצהיר על צריכה כזו טובה.

לגבי התרמוסטט, אם נניח שמד החום שלך תקין, והתרמוסטט תקוע על פתוח או שהוצא, זה כמעט לא משנה בקיץ. אם התוצאה הפחות טובה שלך (15-16) הושגה בקיץ, אז התרמוסטט אינו הסיבה.

יהודה

פורסם

האמת גם לי זה היה נראה בהתחלה טוב מדי מכדי להיות אמיתי, אבל בדקתי את זה באדיקות כל תדלוק - מילוי טנק מלא ואיפוס הקילומטרז'.

אם כך, אז מה יכולה להיות הסיבה לירידת מד חום המנוע?

פורסם
סלח לי , אבל זה קצת טוב מדי. נדמה לי שאפילו היצרן לא הצהיר על צריכה כזו טובה.

לגבי התרמוסטט, אם נניח שמד החום שלך תקין, והתרמוסטט תקוע על פתוח או שהוצא, זה כמעט לא משנה בקיץ. אם התוצאה הפחות טובה שלך (15-16) הושגה בקיץ, אז התרמוסטט אינו הסיבה.

יהודה

יהודה שלום רב !

למרות ספקותייך , לידיעתך זאת הצריכת דלק ברכב זה , במנוע תקין ובקרבורטור מכוון , 1:20, במהירות שיוט של 100/110 קמ"ש, צריכה זהה הושגה אצל לקוח שלי בגאסטי 1200 שנת 93 קרבורטור לאחר שיפוץ הקרבורטור.

האם יש קשר לתרמוסטט, שבוטל, /הוסר/ חורר, ולעלייה בתצרוכת הדלק, כן בהחלט ??!!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

לכן, שאלותיי הן כדלקמן: לפני הטיפול, מד חום המנוע היה כמעט על האמצע (אין לי סקאלה עם שנתות, רק H וC), ואילו כעת המד הרבה יותר למטה, כמעט נושק ל-C. האם זו בעיה של התרמוסטט? והאם זו הסיבה לצריכת הדלק המוגברת?

האם מד החום נמצא כל הזמן קרוב ל C, או שיש תנודות? למשל בעמידה בפקקים מתקרב לאמצע ובנסיעה מהירה בכביש פתוח יורד לכיוון C?

אם מד החום נמצא קבוע במקום מסויים ואין תנודות - סימן שטרמוסטט מתפקד.

יכול להיות שהורכב טרמוסטט עם נקודת פתיחה נמוכה יותר, או יונט חום אחרת ולא מתאימה.

תעקוב אחרי פעולת מאוורר רדיאטור, כשהרכב עומד במקום. האם המאוורר פועל בצורה תקינה?

צורה תקינה היא כשמאוורר עובד לסירוגין, כלומר כל מספר דקות נכנס לפעולה לפרק זמן של כחצי דקה, ואז מפסיק.

פורסם
האם מד החום נמצא כל הזמן קרוב ל C, או שיש תנודות? למשל בעמידה בפקקים מתקרב לאמצע ובנסיעה מהירה בכביש פתוח יורד לכיוון C?

אם מד החום נמצא כל הזמן באזור הC, משמע שהמנוע לא מגיע לעולם לטמפרטורת עבודה, מה שמשפיע עמובן לרעה על תצרוכת הדלק, והשפעתו בנידון משמעותית גם בקיץ.

ישנה אפשרות שיוניט החום תקול, ולא מראה את הטמפרטורה האמיתית.

אם מד החום נמצא קבוע במקום מסויים ואין תנודות - סימן שטרמוסטט מתפקד.

בוקי אתה צודק חלקית, אם מד החום נמצא מעל לנקודת הC לאחר שהגיע אליה תוך זמן קצר ואין יותר תנודות, המצב תקין, אך אם הוא לא זז מנקודת הC, קרוב לוודאי שהתרמוסטט נתקע במצב פתוח, או בוטל/חורר.

יכול להיות שהורכב טרמוסטט עם נקודת פתיחה נמוכה יותר, או יוניט חום אחרת ולא מתאימה.

בשני הדברים זה לא מומלץ, ולא מקצועי, וטעון החלפה.

תעקוב אחרי פעולת מאוורר רדיאטור, כשהרכב עומד במקום. האם המאוורר פועל בצורה תקינה?

צורה תקינה היא כשמאוורר עובד לסירוגין, כלומר כל מספר דקות נכנס לפעולה לפרק זמן של כחצי דקה, ואז מפסיק.

בוקי שלום רב !

מצאתי לנכון לתקן/ להרחיב את תגובתך, שהיא בניגוד לחוות דעתי האישית בלבד בעיניין, אשמח לשמוע בעלי מקצוע נוספים שיתקנו או יאשרו את חוות דעתי.

הייתי שמח לשמוע מבעל הרכב, האם מד החום עמד באותו מקום גם לפני שיפוץ הראש, ומה הסיבות לפתיחת הראש, בכל מקרה לא מקובלת עלי העובדה, שיש עלייה בתצרוכת הדלק לאחר טיפול בראש מנוע, הסיבות לדעתי בעבודה לא מקצועית במוסך שטיפל בראש.

בברכה

צביקה

פורסם

צביקה, אם תקרא שוב, תבין שאני כתבתי בדיוק את מה שאתה כתבת.

כמובן שאם מד החום נמצע קבוע על C ולא זז משם בכלל זה אומר שהשעון לא מתפקד.

פורסם

אז ככה, ברשותי סוזוקי סוויפט 93' מנוע 1000, בארבעת החודשים הראשונים צריכת הדלק היתה 1:20 לנסיעה משולבת.

יהודה שלום רב !

למרות ספקותייך , לידיעתך זאת הצריכת דלק ברכב זה , במנוע תקין ובקרבורטור מכוון , 1:20, במהירות שיוט של 100/110 קמ"ש, צריכה זהה הושגה אצל לקוח שלי בגאסטי 1200 שנת 93 קרבורטור לאחר שיפוץ הקרבורטור.

שים לב שאתה מדבר על נסיעה מחוץ לעיר במהירות קבועה ואילו הASSOR4 מדבר על נסיעה משולבת, שעבורה צריכת הדלק טובה מדי.

יהודה

פורסם

יהודה שלום רב !

אני מתנצל המילה "משולבת" נשמטה מעיני, ובמקרה זה אני סבור שהוא טועה, או שהמילה משולבת שורבבה בטעות וללא כוונה, אך על 1:20אני מוכן להמר על במהיארות שיוט.

בוקי אני מתנצל גם בפנייך, תגובתך לא הובנה על ידי כראוי, היה נדמה לי שאתה כתבת שמד חום התקוע במצב C וללא תנודות זהו מצב תקין,

בדיעבד קבעת שזה לא תקין.

בברכה

צביקה

פורסם

בדקתי את המאוורר - הוא תמיד עובד, מהרגע שפותחים את הסוויץ'.

לגבי חום המנוע, לא בדקתי ממש בפקקים, אבל הוא לא קבוע, למשל בירידות הוא יורד אף הוא.

מה אומרים שני הדברים האלו?

פורסם

מאוורר לא אמור לעבוד קבוע.

הוא אמור להיות מבוקר על ידי יוניט טמפרטורה ולעבוד כמו שאני תארתי מקודם. כמובן הבדיקה עם מזגן כבוי.

מאוורר שעובד קבוע ואולי גם חוסר טרמוסטט הן הסיבות לטמפרטורת מנוע נמוכה.

• תוכן חדש...