Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5358 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתחיל ברקע:

הטנדר פורד 1949 v8 f1 עבר החיאה לפני כשנה וחצי.

כחלק מההחיאה נחרטה תושבת שסתום פליטה בצילינדר 7 , והושתלה תושבת שסתום חדשה.

נסעתי עם הטנדר מידי פעם מאשקלון למפגשים ביד אליהו , בשפלה , בשרון, בנשר, סה"כ רכב פעיל.

לפני מספר ימים , לאחר נסיעה קצרה , תידלוק והתנעה מחדש, ופתאום נקישות מהמנוע.

לאחר בדיקת קומפרסיה הורדתי את ראש מנוע שמאל וגיליתי שהתושבת בשסתום צילינדר 7 שבורה בהיקפה.

לפני שאני מוריד מנוע ,

אם יש מי מהפורום שנתקל בתופעה דומה ?

האם מי מקוראי הפורום יכול להמליץ על בעל מקצוע טוב?

לידענים! האם ניתן לבצע תיקון ללא הורדת מנוע (השסתומים בבלוק , ולא בראש).

באם יש למישהו מידע על מנוע מאותו דגם (אין לי כוונה לשנות סוג מנוע).

אשמח לקבל תשובות רציניות.

חג שמח!

צביקה מרגלית

פורסם

כנראה שעשו בעבר תיקון לא מוצלח,זה לא אמור לקרות כי התושבת אמורה להיות מוכנסת בלחץ ולהיות מקובעת באמצעות כמה הברזות שעושים בהיקף התושבת ,מבריגם ברגים בלחץ וחותכים אותם בגובה התושבת.אני ממליץ לך להתיעץ עם מומחה בתחום,שעושה עבודות מסוג זה.

יש את "גל על" בצפון ליד קלוש חלפים,קצת רחוק לך אבל לפעמים זה שווה (מחיר),הוא מקצועי מאד ואדיב, חורט מנועים,גלי ארכובה,ריתוכים למיניהם,שיפוץ ויישור ראשים,השחזת שסתומים והתקנת תושבות שסתומים.בזמנו נסעתי אליו מאזור השרון.

הצעתי שתתקשר ותתיעץ עם דני טלפון:048723550

0542400466

בעצם יש מישהו יותר קרוב בחולון ,גם חורט מנועים וגלי ארכובה,אני חושב שגם משפץ ראשים,אדם טוב וחובב רכבי אספנות,אם יש לו זמן הוא בטוח יעזור לך ,תמיד עזר לי,אפילו פעם בא אליו מישהו(שלא אזכיר את שמו) עם חור בבוכנה של טרקטור ישן ונדיר,הוא ריתך אלומיניום ,חרט ובנה לו אותה מחדש ולא לקח כסף,עשה זאת מאהבה.

העסק נקרא "חץ מנוע" הבעלים משה טלפון:035502507

מקווה שעזרתי אריק

פורסם

יש בחור בראשון ששיפץ אצל אבא שלי סדקים בראש מנוע

זה כל העיסוק שלו

הוא חורט את התושבות עד סוף הסדק ושותך במקומם טבעות חדשות

הוא מתעסק עם בלוקים שטלטלים יצאו מהצד וכו

מבעלי המקצוע האחרונים שנשארו בארץ לדעתי בתחום הזה . טלפון אני או שם אני ינסה לארגן לך בערב .

בכל אופן זה לדעתי רק למקרים שין ברירה אל תשכח שהצפיפות חומר באזור שם כבר לא מה שהייתם

אתה יכול לנוסת לדבר עם גיורא שיש לו מנוע כזה בצד ללא שימוש

בהצלחה

mustang 67 GT, 302 engine t5

פורסם

אני משוכנע שהפתרון ימצא והרכב ימשיך לשרת אותך בכייף, קצת סבלנות ובעל המקצוע המתאים ימצא והכל יבוא על מקומו.

אבל !! אם אתה רוצה רכב כזה לחלפים - צור עימי קשר ואתן לך פרטים וכתובת.

בהצלחה

מצא משה

פורסם

צביקה שלום. הפתרון שיש לי עבורך אומנם הוא יקר (לא מאד), אבל תוכל להנות משנים ארוכות של שקט נפשי.

פשוט תייבא בלוק מנוע צרפתי או מנוע שלם , הם עמידים יותר ואין להם את כל המחלות של הבלוק הרגיל שמהן אתה והטנדר סובלים :-) .

היקר הוא הזול והזול הוא היקר, זה שעור קטן שאני בטוח שכל מי שהתעסק עם רכבים יודע.

בהצלחה.

If you don't chew Big Red, then f-*bleep* you.

פורסם

לעניות דעתי אלה המנועים הראשונים בצורת 8v. לפורד יש מעין לוגו של 8 בתוך האות v. השסתומים בבלוק בצד.

כוון שהסתומים במקור נעשה על ידי מילוי והשחזה.

ניתן למצא היום קיט של כוביות שמאפשר כוון שסתומים נורמלי. שווה לבדוק ברשת.

אריה

פורסם
שאלה של סקרנות:

האם השתמשת בתוסף אשלגן ?

אני משתמש בתוסף האשלגן באדיקות.

אני סבור שלא זו הבעיה אלא התותב כנראה (לעניות דעתי)נעשה מחומר לא מתאים , ולא עמד בעומס.

צביקה מרגלית

פורסם

אני בזמנו חרטתי את הראש אצל רפאל החרט, עבודה טובה ייתכן שהוא גם משפץ תושבות שסתומים על בלוק מנוע

עופר בן צבי

פורסם

אם אתה עושה ראשים תשקול להכניס כבר תושבות מחוזקות ולפתור את הצורך באשלגן . לפי צריכת הדלק שלך :-( סביר להניח שזה ישלם את עצמן תוך שלוש ארבע שנים.

שלמה דן גדרון

פורסם

מצורפת תמונה להמחשת השבר של תושבת השסתום ,

ולהזכיר שוב , השסתום מורכב על בלוק המנוע , ולא בראש המנוע.

48903800.jpg

צביקה מרגלית

פורסם

טוב שהעלת את התמונה.

יש לי פתרון זול ואידאלי בשבילך.

וזה אפילו לא רחוק:-D

http://www.lilypadspeedshop.nl/a-20025176/valves/flathead-ford-no-lead-hardened-valve-seats-intake-has-a-30-seat-

http://www.lilypadspeedshop.nl/a-20025202/valves/flathead-ford-no-lead-hardened-valve-seats-exhaust-has-a-45-seat

וכפי שאתה רואה זה בהתאמה לדלק נטול עופרת

דרך אגב זאת תופעה מוכרת במנוע הזה,אבל נפתרה בבלוקים של הצרפתים ובאפטר מארקט.

בהצלחה

If you don't chew Big Red, then f-*bleep* you.

פורסם
טוב שהעלת את התמונה.

יש לי פתרון זול ואידאלי בשבילך.

וזה אפילו לא רחוק:-D

http://www.lilypadspeedshop.nl/a-20025176/valves/flathead-ford-no-lead-hardened-valve-seats-intake-has-a-30-seat-

http://www.lilypadspeedshop.nl/a-20025202/valves/flathead-ford-no-lead-hardened-valve-seats-exhaust-has-a-45-seat

וכפי שאתה רואה זה בהתאמה לדלק נטול עופרת

דרך אגב זאת תופעה מוכרת במנוע הזה,אבל נפתרה בבלוקים של הצרפתים ובאפטר מארקט.

בהצלחה

תודה !

שוקל בכובד ראש כאופציה

צביקה מרגלית

• תוכן חדש...