Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4587 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם לפני יומיים בערך הלכתי להביא משכורת (סוף סוף) :wink:

ואני רוצה לדעת לפני שאני שם מערכת האם מנחת משפר את איכות הסאונד?

כמובן שמדובר על מנחת מאיכות טובה ואין לי בעיה לשלם 600 או 700 שקל בשביל מנחת איכותי!

כי אני לא רוצה לזרוק סתם כסף.

כי אמרו לי שהרדיו דיסר המקורי לא מוציא סאונד טוב וחבל להשקיע כסף אז השאלה היא האם המנחת משפר את האיכות?

ואל תגידו לי תעשה חיפוש תמצא כי עשיתי חיפוש מצאתי אבל הכל משנת 2006 ומטה ואולי יצאו דברים חדשים או משהו בסגנון.

תודה לעוזרים :)

קומפוננט: מורל דוטק מגבר 1 : JL AUDIO 360.2

מגבר 2 : הייפוניקס BRX 2400.1D סאב : GROUND ZERO GZHW 12SPL

• תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

HU אפר-מרקט יהיה עדיף על המערכת המובנית.

בגדול, המנחת נותן את האפשרות לחבר מגבר למערכת המובנית של הרכב, משום שבHU המקורי אין יציאות RCA.

פורסם
ואני רוצה לדעת לפני שאני שם מערכת האם מנחת משפר את איכות הסאונד?

שום מנחת לא משפר סאונד. הרכיב היחידי ש"משפר" הוא פרוססור.

מנחת ב 700 שקלים לא יתן לך שום יתרון באיכות הסאונד על פני מנחת ב 100 שקלים מחברה מוכרת (באי ביי הקרוב לביתך, כולל משלוח).

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

תחשוב על מנחת כמתאם בין המערכת המקורית למגבר הוא נועד רק בכדי לקיים חיבור ביניהם ולא קשור לשום איכות של סאונד.

Hertz hsk 165 --- hertz ep4x --- hertz ebx250r

פורסם

מנחת איכותי אינו משפר את האות ,הוא פשוט לא גורע ממנה.

מנחתים פחות איכותיים גורעים מן האות הגם כך לא איכותית של המערכת המובנת ,והתוצאה בהתאם.

המומלצים בתקציב של באזור 600-700 הם מנחתי 4 ערוצים של אודיסון או של גנסיס.

פורסם
שום מנחת לא משפר סאונד. הרכיב היחידי ש"משפר" הוא פרוססור.

מנחת ב 700 שקלים לא יתן לך שום יתרון באיכות הסאונד על פני מנחת ב 100 שקלים מחברה מוכרת (באי ביי הקרוב לביתך, כולל משלוח).

איתמר.

אוקיי תודה לכולכם ואני חושב שקראתי שפרוססור משמש כמנחת (לא יודע אם כולם אבל לפחות חלק)

אם ככה אז אני מוכן להשקיע יותר ולקבל איכות טובה יותר!

אני חושב שה"קוסם" הוא גם פרוססור וגם מנחת אני צודק?!

פורסם
מנחת איכותי אינו משפר את האות ,הוא פשוט לא גורע ממנה.

מנחתים פחות איכותיים גורעים מן האות הגם כך לא איכותית של המערכת המובנת ,והתוצאה בהתאם.

המומלצים בתקציב של באזור 600-700 הם מנחתי 4 ערוצים של אודיסון או של גנסיס.

לא נכון בעליל.

מנחת גורע מהסאונד, חד וחלק. להעביר סיגנל אודיו דרך מעגל חשמלי שכולל סליל, נגדים וקבלים פוגע משמעותית באיכות הסיגנל ומעוות אותו. מנחת טוב ידע לעשות את זה כמה שפחות, אבל אי אפשר להתעלם מאיבוד האיכות.

כל רכיב שמחברים בדרך מהפרססור הפנימי של המכשיר ועד הרמקולים פוגע ומעוות את הסיגנל המקורי. לרוב זה יהיה בצורה פחותה ולא מורגשת (כי מי בכלל יודע איך נראה אות המקור במקור), אבל מנחת הוא "אסון" מבחינת אות המקור.

המנחתים של אודיסון (אלטרומדיה בכלל, לא מבין למה כולם קוראים לו אודיסון) וג'נסיס לא שווים את הסכומים הדימיוניים שדורשים עליהם. מנחת מחברה מוכרת בכמה עשרות דולרים מאי-ביי יעשה את אותה העבודה בדיוק.

די ג'יי ד.ס.ר, פרוססורים כדוגמת ה Audison Bit One, Rockford 3Sixty או JBL MS8 הם פרוססורים מתקדמים למערכות מובנות. גם הם מעוותים משמעותית את הסיגנל המקורי, אבל הם למעשה "משפרים" אותו ונותנים תוצאה טובה יותר. הבעייה היא עם מחירם הגבוה והעבודה שהם מתחברים למערכות מובנות פשוטות עם סיגנל מקור לא משהו.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
לא נכון בעליל.

מנחת גורע מהסאונד, חד וחלק. להעביר סיגנל אודיו דרך מעגל חשמלי שכולל סליל, נגדים וקבלים פוגע משמעותית באיכות הסיגנל ומעוות אותו. מנחת טוב ידע לעשות את זה כמה שפחות, אבל אי אפשר להתעלם מאיבוד האיכות.

כל רכיב שמחברים בדרך מהפרססור הפנימי של המכשיר ועד הרמקולים פוגע ומעוות את הסיגנל המקורי. לרוב זה יהיה בצורה פחותה ולא מורגשת (כי מי בכלל יודע איך נראה אות המקור במקור), אבל מנחת הוא "אסון" מבחינת אות המקור.

המנחתים של אודיסון (אלטרומדיה בכלל, לא מבין למה כולם קוראים לו אודיסון) וג'נסיס לא שווים את הסכומים הדימיוניים שדורשים עליהם. מנחת מחברה מוכרת בכמה עשרות דולרים מאי-ביי יעשה את אותה העבודה בדיוק.

די ג'יי ד.ס.ר, פרוססורים כדוגמת ה Audison Bit One, Rockford 3Sixty או JBL MS8 הם פרוססורים מתקדמים למערכות מובנות. גם הם מעוותים משמעותית את הסיגנל המקורי, אבל הם למעשה "משפרים" אותו ונותנים תוצאה טובה יותר. הבעייה היא עם מחירם הגבוה והעבודה שהם מתחברים למערכות מובנות פשוטות עם סיגנל מקור לא משהו.

איתמר.

תודה על התשובה המפורטת :)

בן דוד שלי שמבין די הרבה אפשר לומר אמר לי שלא כדי להשקיע על מערכת טובה

בגלל שהרדיו דיסק המקורי לא מוציא צליל טוב ואיכותי ולכן לא שווה להשקיע על מערכת

ובעקבות כך אני רוצה למצוא את הדבר הכי קרוב שיתן לי רדיו דיסק טוב.

ואני חייב מילה טובה על הפורום באמת פורום טוב עם חוות דעת מקצועיות בכל הנושאים שראיתי עד עכשיו כל הכבוד :)

פורסם

מצטרף לאיתמר

לא מנחת ולא פרוססור ולא שום דבר יכולים לשפר את איכות האות - המקור שלנו, הHU (רדיו דיסק) הוא רף האיכות משם זה רק הולך ונהיה גרוע יותר.

אבל - זה נכון מבחינה מדעית, לא מבחינת האוזן.

מנחת אמנם יפגע קצת באות המקור אבל מצד שני גם יכול לסנן חלק מרעשי הרקע ובכך יכניס אות מוגברת לתוך מגבר מה שבפועל ישפר את התוצאה המקורית שקיבלנו למרות שאנחנו שומעים אות שנגדע ממנה חלק - בגסות אפילו.

כל רכיב שנכניס בדרך מאות המקור עד הרמקולים יוסיף רצפת רעש משלו ואחוזי עיוות - אבל בגבולות מסויים האוזן לא שומעת את זה ובתמורה ליכולות שאנחנו מקבלים כתוספת אנחנו משיגים שיפור עצום בחלק גדול מאוד מהמקרים לעומת האות המקורית.

אני מעדיף אלפיין 9853 שיעבוד ב3WAY לעומת נקמיצ'י CD700 בלי שום עיבוד אות בכלל.

כל אחד והשקפת עולמו.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

מצטרף לאיתמר

לא מנחת ולא פרוססור ולא שום דבר יכולים לשפר את איכות האות - המקור שלנו, הHU (רדיו דיסק) הוא רף האיכות משם זה רק הולך ונהיה גרוע יותר.

אבל - זה נכון מבחינה מדעית, לא מבחינת האוזן.

מנחת אמנם יפגע קצת באות המקור אבל מצד שני גם יכול לסנן חלק מרעשי הרקע ובכך יכניס אות מוגברת לתוך מגבר מה שבפועל ישפר את התוצאה המקורית שקיבלנו למרות שאנחנו שומעים אות שנגדע ממנה חלק - בגסות אפילו.

כל רכיב שנכניס בדרך מאות המקור עד הרמקולים יוסיף רצפת רעש משלו ואחוזי עיוות - אבל בגבולות מסויים האוזן לא שומעת את זה ובתמורה ליכולות שאנחנו מקבלים כתוספת אנחנו משיגים שיפור עצום בחלק גדול מאוד מהמקרים לעומת האות המקורית.

אני מעדיף אלפיין 9853 שיעבוד ב3WAY לעומת נקמיצ'י CD700 בלי שום עיבוד אות בכלל.

כל אחד והשקפת עולמו.

אוקיי תודה הבנתי אותך (אני חושב חחח) ***חחח היא לא מילה תקנית וזה פורום מכובד. שמור על השפה***

אבל אני מחפש איכות טובה אם אני כבר משקיע כסף ולמרות שאני ילד (עוד חודשיים שלוש בערך רשיון)

אני לא מחפש רק את העוצמה (כמו הרוב) אלא את האיכות ועבדתי קשה בשביל הכסף הזה אז אני רוצה לקבל תמורה טובה :)

פורסם

אתה מודע לזה שניתן להחליף את המערכת המובנת ברכב בלי הרבה בעיות

וזה גם לא יעלה לך בהכרח הרבה כסף -כול מה שאתה צריך זה לרכוש מסגרת רדיו מתאימה שניתן להשיג

אצל כול מתקין שמכבד את עצמו -ורדיודיסק אפטרמרקט.

אם אתה מחפש איכות זה הפתרון הטוב ביותר.

פורסם
***אין לצטט את ההודעה שמעליך, קרא את כללי הפורום***

הבעיה היא שהרכב הוא של אבא שלי.

והוא לא רוצה להוציא את המקורי מה גם שהוא בירר על כך אבל בעקבות כך שזה סיטרואן,

הרדיו דיסק המקורי שולט על איזה מחשב או משהו כזה אז הוא לא רוצה להוציא.

חשבתי על להשים את הרדיו דיסק בתא כפפות או איפשהו אחר אבל נראה לי שזה יעלה הרבה מאוד כסף!

פורסם

נדמה לי שזה נגד חוקי הפורום להיות פעיל ללא רשיון נהיגה - אבל אני לא בטוח.

אם זה לא מעוגן בחוקי הפורום - אולי חבל.

פותח השרשיר - אין לך עדיין רשיון ואתה כבר עובד על להתקין מערכת?

אתה משחק במתכון עם סיכון מאוד מאוד (מדגיש מאוד) גבוה לתאונה!

תעשה לעצמך טובה ותשמור את הכסף הזה בצד - לוקח זמן עד שלומדים לנהוג כמו שצריך (ל' והחיים האמיתיים זה שני דברים שונים לגמרי) שלא לדבר על לשמור על הימין ולבטל את הקוצים בתחת ולא לצאת לעקיפות מסוכנות.

ואחד הדברים שהכי מפריעים לשיקול הדעת זה מוזיקה בווליום גבוה ובקצב (ביט רייט) גבוה - גם לזה, צריך לדעת איך להתרגל ואיך להפוך את זה לחלק מהנהיגה היומיומית.

להחליף שיר ברדיו דיסק מבלי להוריד את העיניים מהכביש, לדעת לשמור על מהירות קבועה מבלי להאיץ ולאכול דו"ח או יותר גרוע, עמוד חשמל.

אני יודע שאני נשמע לך כמו הסבתא הפולניה (אני באמת הפולני של הפורום :-P ) אבל כדאי מאוד שתחשוב קצת על מה שאני כותב כאן.

תן לעצמך זמן הסתגלות על הכביש לפני שאתה מתחיל עם השטות הזו.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

לא אמרתי שבהתחלה אני ישמע על ווליום גבוה

ואני עושה את זה כי עם אני לא יעשה את זה עכשיו הכסף יתבזבז (הכל במזומן ויש חברה) :)

ואבא שלי אוהב את השירים שאני שומע והוא אוהב מערכות איכותיות ועוצמה אז גם שהמערכת תהיה

אז אני יוכל לשמוע בה טוב וגם לאחי יש רשיון.

פורסם

יש חברה? תפנק אותה - למה לא?

בכל מקרה לא משנה כמה תרוויח בחיים שלך - תמיד יהיה לך על מה לבזבז - לדעת לחסוך צריך בכל שלב בחיים - הכל יחסי.

אני מנסה לחשוב איזו עצה לתת לך שתהיה הכי נכונה ואני לא בטוח שלתת לך הצעה שקשורה לתחום היא זו שתהיה הנכונה - לווא דווקא המקצועית אלא יותר האישית.

אם לחשוב באמת לעומק ולתת לך עיצה שאולי תחסוך לך המון כסף ותיקח אותך למקום - כי נתת לי תשובה של אדם נבון אז להקשיב ולקרוא - אתה יודע.

העיצה שלי תהיה להגיע למפגש מערכות לרכב בהקדם אפשרי ולשמוע כמה מערכות בכדי להבין לאן אתה רוצה לכוון - זה יותר מכל דבר, הקבלת כוון הזו - תעזור לך הכי הרבה לדעת מה היעדים שלך וכמה באמת אתה צריך לחסוך.

טיפ קטן לחסכון בחיים - תשים סכום קטן של כסף בצד ותשכח שהוא קיים - לא משנה מה קורה.

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...