Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8026 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב ושבת שלום.

אני מנסה לכוון את המערכת לאחרונה כי אני לא מרוצה מהבאס ויש לי דילמה-יש לי מגבר שמוציא בסביבות ה200 rms בגישור והוא יושב לי על סאב של 150 rms.

אולי ההיגיון שלי מוטעה אבל זה אומר לי שהגיין של המגבר צריך להיות די גבוה בגלל ההספק הדומה שלהם.

צודק?

כי שהגיין הוא על קצת יותר מרבע הסאב משתולל נורא בתוך התיבה בווליום גבוה,למה זה קורה?

זה מעיד על זה שהמגבר חזק או שהסאב חלש?

בסופו של דבר כיוונתי את הגיין לפי פעולת הממברנה ויצא לי שהוא סגור כמעט עד הסוף.. :shock:

מישהו יכול להאיר את עייני?

8)
פורסם

אז מה אם ההמברנה קופצת :wink:

כמה שהמהלך של הסאב יותר גבוה ככה תקבל יותר עוצמה!

אל תפחד להרים את הגיין, הגיין בכלל לא מגביה את העוצמה, הוא רק מגביה את המתח לכניסה של המגבר

תגביה אל תפחד עד שתשמע שהסאב מזייף ואז תנמיך טיפה

רק תזהר לא להרים יותר מדי את הגיין שלא תשרוף את הסאב למה אתה אומר המגבר נותן 200 ארמס והסאב הוא 150 תשים לב :!::lol:

Mitsubishi Super Lancer GLXi 95 Manual

פורסם

SUB, אם אתה לא יודע בדיוק אז עדיף פשוט לא להגיב.

שייקה, ההסבר לכך מופיע בFAQ שבפורום. בקצרה אומר לך שתפקידו של הGAIN הוא להתאים את רגישות הכניסה של המגבר למתח הסיגנל מהרדיו דיסק.

אם יש לך למשל מגבר שיש לו טווח רגישות בין 0.5V-4V כשתכוון אותו ל0.5V זה יהיה GAIN "פתוח" עד הסוף וכשתכוון ל4V הוא יהיה סגור עד הסוף. הוא יהיה פתוח מכיוון שכשיש לך סיגנל בעל מתח נמוך הרגישות צריכה להיות גבוהה והוא יהיה סגור ב4V מכיוון שכשיש מתח גבוה צריך רגישות נמוכה.

לסיכום GAIN פתוח או סגור תלוי אך ורק בהתאמה למתח הסיגנל מהרדיו דיסק שלך ויכול להיות שהוא יהיה סגור והמגבר יפיק עוצמה מקסימלית. יש מקרים בהם מגבילים את הGAIN ומכוונים אותו לרגישות נמוכה ממתח הסיגנל כאשר יש לנו מגבר חזק ביחס לרמקול ואנחנו לא רוצים להסב לו נזק.

מעבר לכך אני ממליץ שתקרא בFAQ.

פורסם

הבנתי את הקטע עם הגיין,תודה.

אבל בקשר למברנה של הסאב ,איך אני יודע בוודאות שהוא מתאמץ?

האם המברנה צריכה להיכנס ולצאת בצורה הכי חלקה שיש???

*ועוד דבר אם הרדיו דיסק שלי מוציא 4 וולט,במגבר 4וולט זה שהגיין נמוך או גבוה?

או שזה משתנה לפי סוג המגבר?

8)
פורסם

הסברתי באופן ברור למעלה וזה זהה בכל מגבר. כשהמגבר מכוון על 4V למשל זה אומר שהGAIN יתאים לסיגנל 4V שזה סיגנל חזק ולכן הGAIN יהיה נמוך.

לגבי הסאב, החששות שלך מיותרות. אין לך דרך לדעת אם הוא מתאמץ או לא אלא אם כן תעשה איתו ניסויים ותחבר אותו למגבר אחר. משחק ניחושים זה דבר מיותר.

פורסם

אז מה שאתה אומר בשפה פשוטה שאם הרדיו דיסק מוציא 4 וולט ,אז אני צריך לכוון את הגיין נמוך?!?!

כי שהגיין גבוה המתח הוא קטן יותר ולא תואם לרדיו דיסק?

*(תסלח לי ,קצת קשה לי עם הבנת הנקרא :lol: )

זה בעצם משנה את כל התאורייה שלי שככל שהגיין יותר גבוה ככה העוצמה יותר גבוהה..

בקיצור אני התבלבתי פה לגמרי!!

אני חושב שאני יקרא קצת בfaq.

8)
פורסם
1. אז מה שאתה אומר בשפה פשוטה שאם הרדיו דיסק מוציא 4 וולט ,אז אני צריך לכוון את הגיין נמוך?!?!

כי שהגיין גבוה המתח הוא קטן יותר ולא תואם לרדיו דיסק?

*(תסלח לי ,קצת קשה לי עם הבנת הנקרא :lol: )

2.זה בעצם משנה את כל התאורייה שלי שככל שהגיין יותר גבוה ככה העוצמה יותר גבוהה..

בקיצור אני התבלבתי פה לגמרי!!

אני חושב שאני יקרא קצת בfaq.

1. כן.

2. רעיון מצויין.

פורסם

אני ממש לא התווכח עם מה שאמרתם פה כי אני לא ממש מבין בזה

אבל בתחלאס בלי כול הדברים מסביב שאתה מרים את הגיין זה מעלה את העוצמה

ככה לפחות אצלי ובעוד כמה מגברים שראיתי ונגעתי...

פורסם
בעיקרון זה נכון אבל זה הרבה יותר מורכב.

אם תכנס לfaq יש שם מאמר של אייל שהוא מסביר את העניין בצורה מפורטת.

שייקה צודק. קודם תשקיע קצת ותחסוך ממני לכתוב דברים שנכתבו פעמים רבות ובצורה מפורטת. אם אחרי שקראת אותם לא תבין משהו, אז תשאל.

• תוכן חדש...