Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בדרך לאילת עוצרים ב...?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5366 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

חג שמח ושנה טובה לכם ולבני המשפחה :)

בסוכות אני וחברתי נוסעים לאילת ל 4ימים,רציתי לשאול ולקבל את המלצתכם לדברים שאפשר לעשות בדרך לאילת או בדרך חזרה ממנה.

אני נוסע עם הרכב דרך ים המלח.

באיזה מקומות מומלץ לעצור להצטלם ולטייל בדרך?

אני מכיר רק את פרק תימנעה

תודה וחג שמח

פורסם

תלוי מה מענין אתכם.

אישית אני מעדיף לנסוע דרך מצפה רמון. בשתי הדרכים יש לא מעט אתרים מעניינים: עתיקות - עבדת או ממשית. היסטוריה וציונות - שדה בוקר (צריף בן גוריון, קבר בן גוריון). טבע - אזור המכתש (אי אילו אתרים), חי-בר יוטבתה, פארק תמנע.

אם אתה מחליט לנסוע דרך הערבה בכל מקרה יהיה עליך לעצור להתרעננות ב-2-3 מקומות בערבה כגון חצבה, עין יהב, יוטבתה. תצפיות נוף - מצפה רמון, כביש 40 בתחילת הירידה לצומת קטורה.

בכל מקרה - קח מפה טובה או ספר הדרכה ותמצא אין ספור פינות מעניינות.

תביא בחשבון כמה דברים:

1. נהיגה ארוכה ומשעממת - חייבים לבוחה כל שעה-שעה וחצי. איני יודע מהיכן אתה יוצא, אבל אם מדובר במרכז או חיפה תביא בחשבון עצירה באיזור באר שבע (או צומת שוקת), בהמשך באזור סדום ואז בערבה כפי שכתבתי קודם או, אם אתם נוסעים דרך מצפה רמון - במצפה רמון ובקטורה.

2. דלק - לצאת עם מיכל מלא ולתדלק באיזה שהוא מקום בדרך. אם נוסעים דרך מצפה רמון רצוי לתדלק שם למרות המחיר הגבוה כיון שהתחנה הבאה היא בקטורה, מרחק כ-150 ק"מ. בכביש הערבה יש מספר תחנות, אבל בהחלט לתדלק כאשר המחוג מגיע לחצי (או, במקרה הגרוע, שליש) מיכל, כיון שהמרחק בין התחנות עשרות ק"מ.

3. מים ומזון - להצטייד בעודף גדול, כיון שבמקרה של תקלה ברכב אפשר להמתין כמה שעות לחילוץ.

4. לצאת מוקדם מאוד בבוקר (04:00 נראה מצויין), ואם המסלול הקצר הוא דרך כביש 6 לנסוע דרכו. יכול לחסוך כשעה.

5. לשים לב לתחזית מזג האויר, במיוחד לאזהרות שיטפון אבל גם לנושא עומס חום ולהתכונן בהתאם, כולל התאמת מסלולים.

תהנו!

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תודה רבה על התשובה המקצועית.

חשבתי לנסוע דרך ים המלח מאחר ואני תושב אריאל וזאת מבחינתי הדרך הקלה ביותר.

לחלופין יכול לצאת לכיוון כפר סבא ושם לעלות על 6. מה יותר מומלץ?

כמובן שאני יוצא עם מיכל דלק מלא - אבל למה לתדלק בחצי או ברבע מיכל? המיכל יספיק לי עד אילת ואני אתדלק כבר שם או שיש סיבה אחרת ?

לגבי האוכל והשתיה אתה צודק בהחלט ואכן זה מה שנעשה .

למה לצאת ב 4 בבוקר? אנחנו מקבלים את החדש בסביבות השעה 14:00 אני חשבתי לצאת בשביבות 8-9 בבוקר וככה יש מספיק זמן לעצירות והגעה בזמן.

או שאני צריך לקחת מרווח בטחון גדול מאחר ומדובר בערב סוכות ותהיה תנועה גדולה?

תודה רבה

פורסם

נראה לי מוגזם לצאת ב-4 לפנות בבוקר. אתה יוצא לחופשה, לא למילואים. בהחלט ייתכן שתהיה תנועה ערה דרומה, אני לא חושב שזה יהפוך לפקק של ממש אלא אם מישהו יחליט להשתפד על מעקה בטיחות.

מקומות לעצור בדרך:

צומת קליה - תחנת דלק עם קיוסק גדול יחסית. מקום כזה של תיירים.

מצדה - אם ממש בא לכם לראות פיסת היסטוריה של העם היהודי.

אשת לוט ותצפית על מפעלי ים המלח - על כביש 90, אתה כבר תראה שילוט.

נחל דוד ונחל ערוגות - אם בא לכם טיול רטוב בנחל איתן לפני הבטן-גב באילת.

דרומה משם אני כבר לא מכיר הרבה מקומות, אבל החי-בר ביוטבה שווה ביקור.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

בתור תושב אריאל עדיף לעלות על כביש 6 בראש העין זה חוסך שעה, ודרך ים המלח מוסיף יותר משעה.

לגבי מקומות יש לך את פונדק הק"מ 101 (כושי) היה שם גן חיות נחמד אבל הייתה שריפה רצינית במקום לפני מספר שנים ולא יודע אם עדיין יש שם בעלי חיים.

בהצלחה

פורסם
תודה רבה על התשובה המקצועית.

חשבתי לנסוע דרך ים המלח מאחר ואני תושב אריאל וזאת מבחינתי הדרך הקלה ביותר.

לחלופין יכול לצאת לכיוון כפר סבא ושם לעלות על 6. מה יותר מומלץ?

איני מכיר את הדרכים בשומרון ובבקעה, אבל אחרים ענו לך.

כמובן שאני יוצא עם מיכל דלק מלא - אבל למה לתדלק בחצי או ברבע מיכל? המיכל יספיק לי עד אילת ואני אתדלק כבר שם או שיש סיבה אחרת ?

זו אולי הייקיות שלי, אבל במקומות שכוחי אל אני מעדיף להיות עם רזרבה וולא להסתכל כל הזמן על המחוק.

לגבי האוכל והשתיה אתה צודק בהחלט ואכן זה מה שנעשה .

למה לצאת ב 4 בבוקר? אנחנו מקבלים את החדש בסביבות השעה 14:00 אני חשבתי לצאת בשביבות 8-9 בבוקר וככה יש מספיק זמן לעצירות והגעה בזמן.

או שאני צריך לקחת מרווח בטחון גדול מאחר ומדובר בערב סוכות ותהיה תנועה גדולה?

מכמה סיבות:

1. תנועה יותר דלילה.

2. לנהוג כמה שפחות בשעות החמות.

3. אתה מתכוון לעצור בדרך, כך שיהיו לך עיכובים מתוכננים ולא תגיע לאילת תוך 6 שעות.

תודה רבה

12345

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

sperial, הגזמת בגדול.

כו-לה יוצאים לנהיגה של ~380 ק"מ, יש כאלה שנוהגים 200 ק"מ מדי יום לעבודה

(למשל, חיפה-ת"א-חיפה).

בנהיגה נורמלית של בנאדם שפוי, אתה מגיע עם רבע מיכל לאילת,

לא משנה באיזה אוטו. לא צריך להלחיץ את הבנאדם.

יציאה ב-4:00 בבוקר הוא מתכון בטוח להרס יום שלם של חופשה.

נהיגה בשעות החמות איננה רלוונטית באוטו ממוזג.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אני מבין שהדרך הכי טובה ממה שאנשים אמרו פה זה כביש 6 דרך מצפה רמון

לעשות עצירות בחי בר,תימנעה ומדרשת בן גוריון.

פורסם

קודם כל: תמנע, לא תימנעה.

אתה לא תספיק לעשות באותו יום גם את תמנע וגם את החי בר (וגם אם כן, אתה תהיה הרוג מעייפות עוד לפני סוף היום), מה גם שאם אתה נוסע דרך מצפה רמון, אתה נכנס לאילת דרך כביש 12, מה שאומר שאתה בכלל לא עובר בתמנע או ביטבתה.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
קודם כל: תמנע, לא תימנעה.

אתה לא תספיק לעשות באותו יום גם את תמנע וגם את החי בר (וגם אם כן, אתה תהיה הרוג מעייפות עוד לפני סוף היום), מה גם שאם אתה נוסע דרך מצפה רמון, אתה נכנס לאילת דרך כביש 12, מה שאומר שאתה בכלל לא עובר בתמנע או ביטבתה.

שכחת שכביש 12 חסום כבר חודש - מאז הפיגוע. יורדים בכביש 40 לקטורה ואז עוברים ליד יוטבתה ותמנע.

sperial, הגזמת בגדול.

כו-לה יוצאים לנהיגה של ~380 ק"מ, יש כאלה שנוהגים 200 ק"מ מדי יום לעבודה

(למשל, חיפה-ת"א-חיפה).

בנהיגה נורמלית של בנאדם שפוי, אתה מגיע עם רבע מיכל לאילת,

לא משנה באיזה אוטו. לא צריך להלחיץ את הבנאדם.

יציאה ב-4:00 בבוקר הוא מתכון בטוח להרס יום שלם של חופשה.

נהיגה בשעות החמות איננה רלוונטית באוטו ממוזג.

לא צריך להלחץ, גם לא להיות שאננים. ממילא הוא יעצור בתחנות דלק, כיון שגם מקומות מנוחה צמודים אליהן, אז יתעכב פעם אחת עוד 2-3 דקות לתדלוק ויהיה עם ראש שקט.

לגבי יציאה מוקדמת: לדעתי דווקא מרויחים שעות של נופש, יש הבדל עצום אם יגיע לאתר בשעות הבוקר או בשעות הצהריים, ואולי יוכל להרויח עוד אתר בדרך. אני אגיד לך את האמת - שעת ההשכמה הרגילה שלי בימי חול היא 04:30 ואני (וגם אשתי) טיפוס של בוקר, כך שאני מעדיף יציאה והגעה מוקדמות.

נהיגה בשעות החמות אולי פחות רלוונטית ברכב ממוזג, אבל סיורים באתרים בשעות החמות רלוונטית מאוד ורצוי לצמצם חשיפה זו.

יש לשים לב לשעות סגירת אתרים בערבי חג ובימי החג וחול המועד, לפעילויות מיוחדות. בסוכות (ופסח) גנים לאומיים ושמורות טבע רבים מציעים מגוון פעילויות מעניינות. אמנם רובן מכוון לילדים אבל יש כאלה שיעניינו גם מבוגרים. כדאי להכנס לאתר רשות הטבע והגנים ולהתעדכן.

עוד דבר שאני מציע לבחון הוא אפשרות של העברת לילה בדרך. בשתי פעמים שבהן נסעתי לאילת לקחתי לילה בדרך (פעם אחת בהולידיי-אין באשקלון ופעם באכסנית הנוער בשדה בוקר). הרווח היה נהיגה יותר קלה וכן הקדשת זמן לאתרים באזור. למשל - כאשר לנתי באשקלון הקדשתי כמה שעות לאזור המדהים של בית גוברין ואפילו לקחתי את חמי לקבר הבאבא-סאלי בנתיבות, ואזור שדה בוקר מלא באתרים מעניינים כגון נחל צין, עבדת, צריף בן גוריון, קבר בן גוריון, ואם יוצאים משדה בוקר בשעה סבירה בבוקר אזור מצפה רמון ומכתש רמון צופן הרבה נקודות מעניינות. תלוי מה מחפשים.

פורסם

אפשר לנסוע כיוון אחד דרך מצפה ושני דרך ים המלח.

גם לדעתי אין סיבה להשכים ואפשר לצאת ב-8-9 ובכייף.

כביש הערבה לא נוח בשעות לפני הצהריים עד אחה"צ מוקדמות בגלל שיירות וקשיי עקיפה.

בכביש מצפה רמון הנוף יפה יותר, אין עומס, אך יותר עבודת ידיים. נדמה לי שהוא טיפה קצר יותר.

אם זו פעם ראשונה בנגב - שים לב והשתמש בעוקפי באר שבע כדי לא להכנס לעיר.

חניות הן לפי הרגלי הנהג, תחושת הנהג והנוסעים: אם מרגישים צורך - לעשות ! עדיפה הפסקת רענון, חילוץ עצמות מאשר הרדמות או חוסר עירנות, גם אם עוד-מעט-מגיעים.

בנסיעות שלי, עם ילדים, העצירות הן בשבילי כנהג, מצידם אפשר לנסוע 5 שעות רצוף.

אני מגיע לאילת עם מיכל דלק ריק, בכל זאת - שקל פחות לליטר... מיכל מלא אצלי הוא 60 ליטר.

בנוסף למה שכתבו: במצפה רמון יש תצפית למכתש מהשטח מאחורי מרכז המבקרים (שאינו משהו) ואם יש עניין בחיות מדבר יש בסמוך גן חיות קטן ונחמד. יש את חוות האלפקות, אם החיות (המשונות?) האלו חביבות עליכם.

יפה שיטוט קצר ממצפה מזרחה בדרך עפר לאורך המצוק.

במכתש הכנסו למנסרה. גישה קלה בדרך עפר וביקור מעניין ויפה.

החי בר ביטבתה לא מומלץ בשעות צהריים החמות - גם החיות מחפשות פינה מוצלת לרבוץ/לישון בה עד שהמיזוג יחזר לעבודה.

בתחנה ביטבתה יש גלידה משובחת מתוצרת בית - שווה ! חבל ששטראוס, שותף עיסקי שלהן, לא מרשה להם למכור אותה במקום אחר.

בתמנע יש אפשרות לביקורי לילה - יכול להיות יפה אך מחייב תיאום מראש איתם (פרטי התקשרות יש באתר שלהם).

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

חברים תודה רבה לכם,

לפי מה שאני זוכר מהפעם הקודמת שנסעתי זה היה דרך ים המלח וישר אחרי המלונות פניתי שמאלה במקום להמשיך ישר לערד.

הכביש הזה בסופו של דבר מגיע לתימנע ויטבתה,נכון?

פורסם

אכן כביש 90 אריאל תימנע

נראה לי זאת תהיה הדרך שלי.... המסלול שאני מכיר הכי טוב .

רק נשאר לעשות סיבוב בדיקה קצר לאוטו - שמן,מים ואני מוכן

• תוכן חדש...