Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3230 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עד כמה שידוע לי זה מתקיים במינכן, אבל שמעתי שיש משהו דומה גם בברלין?

לאן שווה יותר להגיע?

אשמח לשמוע חוויות מאנשים שהיו שם.

האם זה באמת שווה את הנסיעה?

ומה עוד יש לעשות שם חוץ מזה וממוזיאונים?

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אך ורק למינכן!

זה פסטיבל מסורתי של בוואריה (ומינכן היא בירת בוואריה) וכל היתר ראו בשנים האחרונות שזה מצליח אז מנסים להעתיק אבל כלום לא משתווה למינכן.

אוקטובר פסט הוא חוויה מגניבה לחלוטין, קרנבל ענק, אלפי אנשים, כולם יושבים באוהלי ענק של מבשלות הבירה שמתחרות בניהן למי האוהל הכי גדול והכי יפה.שותים כמו חזירים, אוכלים חזירים כמו חזירים,

Oktoberfest_Tent.jpg

משתוללים במתקני אקסטרים מופרכים באכזריותם (באמת שמעולם לא ראיתי דברים כאלה מופרעים) וכולם נחמדים לכולם וכולן נחמדות וחמודות ולבושות בתלבושות מסורתיות חמודות וסקסיות :wink:

זאת באופן הזוי לובשת תלבושת מסורתית של גבר

Oktoberfest+Security+Increases+After+Terror+J_tmMt4DYZhl.jpg

אבל זאת כבר בלבוש מסורתי סופר נשי

Oktoberfest+2011+Celebrity+Sighting+Day+1+j0aY7ytY4NMl.jpg

ב 5 השנים האחרונות הייתי שם 3 פעמים וכל פעם נהניתי יותר מהקודם, גם השנה הייתי אמור לנסוע אבל בסוף נוסעים לוינה.

קח בחשבון שאם עוד אין לך חדר במלון, בתאריך כזה סביר להניח שנשארת אך ורק עם חדרים בעלות של 300 אירו ומעלה!

מילת אזהרה מנסיון של בן של חברים, המקום מאובטח לעייפה (לא בחברת שמירה, לא בשוטרים אלא במה שנראה כמו לוחמי לוט"ר בדרכם לפיגוע מיקוח).

כל עוד אתה מנומס ואירופאי, כולם מנומסים ואירופאים איתך אבל דווקא בגרמניה, דווקא עם חברה צעירים מזרמים מסוימים ודוקא בליווי הרבה אלכוהול מי שינסה להחצין החוצה את הישראלי המכוער יתקל תוך שבריר שניה בגרמני ההרבה יותר מכוער ומיד אחרי זה בימ"מניק האכזר.

זה לא מקום לריב עם אנשים, זה לא מקום לריב על התור וזה לא המקום להסתבך.

האבטחה היא קפדנית בטרוף ומספיק להתחיל לצעוק על מישהוא ואתה מבלה את שארית הערב בזינזנה.

אם חו"ח נקלעת למצב לא נעים נתק מגע וקרא למשטרה, אני מבטיח לך שעוד לפני שתספיק לחפש הם כבר יהיו אצלך.

רק לסיום אני אדגיש, אולי בטעות קצת הפחדתי אז המקום גדוש בתיירים ומשפחות, שליו מאוד, מהנה וללא כל בסיס לכל סוג של פחד, זה פשוט שהשילוב של ההמונים ושל האלכוהול שגורם לאבטחה שם להיות סופר קפדנית.

הבירה נמזגת אך ורק בכוסות של ליטר, הכוס עצמה שוקלת 1 ק"ג אז צא וחשב כמה הגברת הזאת סוחבת:

waitress-beers_1485920i.jpg

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
קח בחשבון שאם עוד אין לך חדר במלון, בתאריך כזה סביר להניח שנשארת אך ורק עם חדרים בעלות של 300 אירו ומעלה!

לא בהכרח.

שנה שעברה הוקפצתי בהתראה קצרה לתערוכת ענק בנירנברג (לא רחוק ממינכן) בשלב שבו כל המלונות כבר היו מלאים. אחד הדברים שאני מאד מחבב בגרמניה (במיוחד בחלק הזה שלה) זה את האוטובאנים המקשרים את הפרברים לערים הגדולות, ועל סמך זה שכרתי צימר בכפר קטן, 50 ק"מ מהעיר. הדרך הייתה לוקחת לי 20 דקות לכל כיוון על פורד פוקוס TDI סטיישן. (ועוד היה גשם ופחדתי ללחוץ...) אני אשאיר לכם את החישוב של המהירות הממוצעת. :-)

בהחלט ארוע מעניין לבקר בו, רק כמו שבאגירה אמר - שתו עם אחריות. אם אתם יודעים שאתם לא מתמודדים היטב עם אלכוהול, אל תכניסו את עצמכם למצב שאח"כ לא תדעו איך לצאת ממנו.

פורסם

קצת איחרת, חביבי, החגיגות הרשמיות התחילו לפני מספר ימים

ויסתיימו באופן רשמי ב-2 באוקטובר. כמובן שאם אתה מהספונטניים, זה לא מפריע.

בוואריה זה יופי של מקום גם בלי אוקטוברפסט, אם כי כבר מתחיל להיות קצת קר וגשום.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

לא הייתי מנסה את כישורי הנהיגה אחרי ליל סביאה שכזה .

לפחות בכל מה שקשור לנירנברג עוד אף מבקר /מציג בתערוכה לא ישן בחוץ.

אני בעד שיטת דריש, ויש לא רק צימרים אלא גם פנסיונים משפחתיים זולים נקיים ועם מסעדות פשוטות טעימות ומשביעות ויחסית בזול.

והיתרון לא צריך לנהוג אחרי הארוחה ואפשר לשתות חופשי מדאגות.

לפני +- כשמונה עשרה שנה הייתי באוקטובר פסט כאשר אלו לא היו ממוסחרים כמו היום והחוויה לא הייתה לרוחי בכלל.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

לי היה העונג לקחת חלק בחגיגות לפני למעלה מעשרים שנה, במינכן וכן בכפרים בבוואריה.

אני לא זוכר הרבה, אבל מה שאני זוכר היה נעים מאד, כולל שוטים של שנאפס שנתבקשתי לשתות מבין חמוקיה של נערה בווארית צהובת שיער, צלחת בשר שלא התרוקנה למרות שבאמת ניסיתי, והאנגאובר קטלני בשבוע שלאחר מכן.

לא הייתי מסיק מזה מסקנות לגבי היום, אבל אז ובעיקר בכפרים, האנשים (והנשים) היו ידידותיים מאד לתיירים ובמיוחד לישראלים.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם
אני ספונטני בקטע הזה...

תודה רבה.

איך זה שאף אחד לא הזכיר את מוזיאון BMW?

כשבן אדם מבקש פרטים על פסטיבל הבירה , לא נתחיל לספר לו על מכמני ברלין או מינכן.

לך למחנה ההשמדה דכאו 10 ק"מ צפונית למינכן.

לך למקום בו נרצחו 11 מספורטאינו

לך למוזיאון המדע

השאר לשיקולך

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

בן אדם נוסע לנפוש ולהנות- למה הוא צריך לבקר בדכאו?

לא נראה לכם אווילי שהמקום הזה ממוסחר יותר מהדיסנילנד?

למיטב זכרוני, כיום הכפר האולימפי משמש כבתי מגורים רגילים, מלון ומגורי סטודנטים (מעונות?). יכול להיות שאני טועה פה.

בילינו כמה שעות באוקטוברפסט של 09', במקביל לביקור במוזיאוני הרכב החשובים ותערוכת פרנקפורט.

כמו שכתב יניב-באגירה, המקום מאובטח לעייפה אבל ראינו סקינים שנשלפו בקטטה ומעט דם שנשפך; אין מה לעשות-אלכוהול.

למרות הכתוב לעיל הרגשתי שם בטוח לגמריי (יכול להיות שיותר בטוח בהשוואה לאירועים דומים בארץ).

נקודה חשובה: אישה צעירה (בלונדינית יפהפיה, לרוב) שלבושה בתלבושת הבאוורית המסורתית, עם המחשוף הנדיב, זאת תאווה לעיניים, במיוחד שיש אלפים כמוהן, בכל מקום שבו תפנה את מבטך.

מוזיאון BMW וכל המתחם הסמוך- מומלץ מאוד מאוד, אם לא ממהרים.

גם אנחנו, כמו דריש, לא הזמנו מקומות מראש, חיפשנו חדר פנוי בכפרים הקטנים שסמוכים למינכן, עד שלבסוף מצאנו מלון סביר-פלוס. כרגע לא זוכר את שמו; אם זה חשוב- אבדוק.

בקיצור- תטוס, תנוח, תבלה ותהנה- לא תתחרט!

טיול נעים,

יגאל.

Opel Astra K 2018 1.4T Enjoy

פורסם

לנסוע ברכבת במינכן ולראות בשלט האלקטרוני "תחנה הבאה: דכאו" זה בהחלט חווייה סוריאליסטית.

כמעט כמו לטייל בברלין ולמצוא מאחורי בניין הרייכסטאג את רחוב יצחק רבין. :shock:

.true story

פורסם
כשבן אדם מבקש פרטים על פסטיבל הבירה , לא נתחיל לספר לו על מכמני ברלין או מינכן.

לך למחנה ההשמדה דכאו 10 ק"מ צפונית למינכן.

לך למקום בו נרצחו 11 מספורטאינו

לך למוזיאון המדע

השאר לשיקולך

אכן שאלתי (אולי לא שמו לב) מה יש לעשות שם חוץ מזה (מהפסטיבל) וממוזיאונים (הכוונה לכאלה כמו מוזיאון ישראל...)

או שכנראה לא הייתי מספיק ברור.

אני מקווה שאמצא דילים טובים. תודה לכולם!

פורסם

גן חיות יפייפה וגדול.

עיר עתיקה יפה עם שוק יום יומי צמוד לכיכר העיר. הזדמנות לארוחת צהריים "פיקניק בפארק" ספונטנית.

כל הסביבה מדהימה לטיולים כולל יום טיול בדרך הרומנטית.

שעתיים נהיגה ואתה בשטוטגארט, מוזיאון פורשה, מרצדס ושוב, גן חיות, הגדול בגרמניה דרך אגב.

וואללה, תאמין לי, אפשר לשרוף שם בקלות שבוע עם אף יום משעמם.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
בן אדם נוסע לנפוש ולהנות- למה הוא צריך לבקר בדכאו?

לא נראה לכם אווילי שהמקום הזה ממוסחר יותר מהדיסנילנד?

ממוסחר? על מה אתה מדבר?! :shock:

הכניסה חינם ולא ממש מצאתי שם איזו חנות מזכרות או משהו שניתן לומר עליו שהוא מייצר הכנסות למקום.

חוץ מזה, ההחלטה האם לבקר במהלך חופשה במחנה ריכוז היא מאוד סובייקטיבית. אני כן ניצלתי את השהות שלי במינכן לביקור בדכאו, ולמרות שהמקום גוזר על המבקרים בו אוירה כבדה, אני לא מצטער לרגע שהייתי שם.

זה חלק מההיסטוריה של העם שלי - לא פחות ממצדה, עמק הבכא או נהריים, למשל. כולם מקומות שראוי שכל יהודי (אפילו חילוני לגמרי כמוני) וישראלי יבקר בהם לפחות פעם אחת בחייו.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

גם אני ביקרתי בדכאו כשהייתי במינכן. אני חושב שזו חובה של כל יהודי וכל ישראלי שמגיע לאזור.

המטרה לא לגרום לך לדכאון אלא לגרום לך להבין שיש לך שורשים עמוקים ובחלקם גם כואבים, לא משנה מאיפה המשפחה שלך מגיעה.

הביקור שם, ובכלל לימוד אירועי השואה, גורמים לי לשמוח על שזכיתי לחיות במדינה יהודית עצמאית, אבל גם להיות חרד לגורלה.

חפירה אבל מתבקשת.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

• תוכן חדש...