Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5401 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי, עברתי תאונה קלה מאוד עם הרכב - שיפשוף בזמן חנייה. לרכב שלי אין כמעט נזק. לאוטו שבו פגעתי יש שפשוף ארוך על גוף האוטו (רנו מגאן).

בעלת הרכב בדקה במוסך מורשה, וקיבלה הצעת מחיר של כ 3000 ש"ח (!). האם זהו מחיר הגיוני? (היא מעוניינת אך ורק במוסך מורשה)

יש המלצות למוסכים מורשים באזור כפר סבא, שלדעתכם יכולים לתקן את הנזק בפחות כסף?

תודה! אני עובד עצות לגמרי.

מצורפות תמונות של הפגיעה. מצטער על האיכות הזוועתית - זה קרה בלילה, ויש לי מצלמה גרועה.

תמונות יותר טובות ייצורפו בהמשך (כשהיא תשלח לי תמונות שצולמו באור יום)

003ol.th.jpg

Uploaded with ImageShack.us

004yks.th.jpg

005jeb.th.jpg

פורסם

חניתי ברחוב, וכשנסעתי אחורה וימינה לכיוון החנייה, החלק הקדמי של האוטו זז שמאלה. בגיוק אז עבר אוטו, ויוצא שפגעתי בו בצד בדיוק כשהוא עבר. עד שהוא עצר נוצר השפשוף.

המחיר באמת כזה גבוה?? זה הרי רק שריטה - אמנם ארוכה, אבל זה לא שהדלת התעקמה או משהו...

לגבי הביטוח אני לא מעוניין לתבוע. גם ככה השתתפות עצמית זה חצי מהסכום, ואני לא רוצה שיעלו את הפרמייה.

פורסם

סכום סביר בהחלט לתיקון. אם לדעתך לצד השני הייתה אחריות תורמת לתאונה אתה יכול לחכות שיתבע אותך ולטעון כך בבית משפט ואם השופט יסכים איתך אז הוא יחלק את סכום הנזק בין שניכם כראות עיניו. אם תפסיד, תשלם השתתפות עצמית והוצאות משפט. מה שכן, חובתך לדווח לביטוח שלך על התאונה גם אם אינך מעוניין להפעיל השתתפות עצמית.

פורסם

זה נזק מאד רציני. ממש לא רק שריטות. יש כאן ישור של הכנף האחורית והחלקה של הדלתות וצביעה מחדש של כמעט חצי רכב.

אם אתה לא מדווח לביטוח אתה משלם את כל הנזק מכיסך. אף אחד לא יתלונן אם תעשה כך (להיפך,חב' הביטוח שלך תשמח:twisted: )

בעניין מוסכים-יש לך את איתן ברח' התעשיה באזה"ת רעננה. הוא יהיה זול ויעשה עבודה מאד סבירה.

(הוא לא "מורשה" לכלום. הוא מורשה משרד התחבורה ובעל מקצוע טוב)

מולו יש את ד"ר פח וצבע, שזה בית מרקחת עם מחירים בהתאם. (תיקנו לי את המאזדה שבוע אחרי שקניתי אותה-ללא זכר לנזק המטופש שעשיתי)

אם יש לך ביטוח-זה הזמן להפעיל אותו ולשכוח מהעניין. תשלם השתתפות עצמית (בד"כ כ-900 ש') וקצת יותר פרמיה בשלוש השנים הבאות ותשכח מהסיפור.

שהגברת תבוא אליהם בטענות מענות ודרישות. מצידך, שיתקנו לה את האוטו במפעל בצרפת. (בעצם מייצרים אותן בטורקיה,לא?:lol: )

יש סיכוי לא קטן שהיא תאלץ לפתוח את הארנק בעצמה בשל "רשלנות תורמת".

נתקו

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

הייתה תקלה בפורום, תוקנה.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
חניתי ברחוב, וכשנסעתי אחורה וימינה לכיוון החנייה, החלק הקדמי של האוטו זז שמאלה. בגיוק אז עבר אוטו, ויוצא שפגעתי בו בצד בדיוק כשהוא עבר. עד שהוא עצר נוצר השפשוף.

לפי הארוע שאתה מתאר נראה לי שעיקר האחריות לתאונה דווקא על הנהג השני שנסע בחוסר זהירות.

מקווה שלא לקחת אחריות על הארוע.

פורסם

לא רציתי להסיט את הדיון לכוון הזה, מכיוון שזו לא היתה השאלה של פותח השרשור (וזה בכלל פורום טכני ולא משפטי).

אבל אם כבר דורקי התחיל עם זה: :lol:

כמעט כל יום כשאני חוזר הביתה יש לי את אותו סיפור כמו של השואל.

אני רוצה לחנות בימין הדרך, במקביל לכביש , במפרץ חניה מסודר, בין שתי מכוניות.

לצורך כך אני צריך (כמו שלמדנו לפני 20 וכמה שנה,בשיעורי הנהיגה) לעצור לצד הרכב שלפני תא החניה הפנוי לאותת לכוון החניה,להכניס לרוורס (כדי שידלקו האורות ויבינו את כוונתך) ולהכנס ב45 מ' לתוך התא.

כ-80 מ' אחרי מפרץ החניה ישנו צומת מרומזר, סואן מאד. לרוב, תור המכוניות הממתינות לחצות את הצומת , מגיע עד מפרץ החניה, ורכבים ממשיכים לזרום כל הזמן לכוון.

מה עושים? עומדים כמה שיותר צמוד לאותו רכב שרוצים לחנות מאחוריו תוך איתות ורוורס דלוק, מחכים שהסמבטיון ישכך לרגע ומנסים להשתחל בזהירות ובזריזות לתא הפנוי.

הבעיה היא שלישראלי המצוי אין סבלנות לחכות שאבצע זאת, והוא עובר את הרכב שלי (על הנתיב הנגדי,תוך חצית קו הפרדה רצוף) וטס לקצה התור.

תוך כדי שאני מחכה לתייר שוויצרי שפוי שיעמוד לרגע מאחורי ויתן לי שהות של רגע לחנות (כדי שלא יקרה לי מה שקרה לשואל) התור מתארך, עד שהאחרון כבר עומד לצידי, על הנתיב הנגדי , ומחכה שהאור יתחלף לירוק (ואז הוא יתקדם כחמש מכוניות קדימה, הוא לא יצליח לחצות את הצומת באותה פאזה של הרמזור בשום מקרה, משום שהדרך החוצה ממילא פקוקה לגמרי).

ועכשיו השאלה:

למה???

בחייאת ראבאק! עכשיו אתה מעכב אותי, חוסם את התנועה בנתיב הנגדי, ומה הרווחת? התקדמת שלושה מטרים בפקק (אורך המאזדה בערך)?

אותו דבר אצל השואל. אתה רואה אותו עם אור רוורס דלוק, איתות לכוון החניה.

עמוד מאחוריו,תן לו רגע לחנות ותמשיך הלאה.

אבל זה עדיין נראה לי ברמה של אשמה תורמת ולא של אשמה מלאה.

מי שנוסע לאחור (בעצם בניגוד לכוון התנועה) חלה עליו חובת הזהירות וכל שופט יפסוק לחובתו.

לדעתי.

אגב-בין מפרץ החניה לרמזור אין עוד מקומות שיכול לצאת מהם רכב ולהצטרף לתור. כך שגם ה"פחד" ש"יגנבו לו את התור" אינו במקומו.

נתקו

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

• תוכן חדש...