Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5404 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם !

אני חושב על רכישת וולוו מהיבואן. אני נוסע באיזור חיפה, כך שעלייה בפרויד או מנשר לדניה זה דבר יומיומי עבורי

אני אינני רוצה בשום פנים לרכוש רכב עם תיבת הילוכים רובוטית

נכנסתי לאתרים באינטרנט וביצעתי כמה חיפושים. ראיתי שבדגמי

s60/s40

יש תיבה רובוטית, מצמד כפול, 6 הילוכים

רק בדגם של

s80

יש תיבה אוטומטית, טיפטרוניק , 6 הילוכים

אבל המחיר שלה גבוה מאוד 353,000

שאלתי היא:

האם מישהו יודע אם ישנם דגמים מסויימים של

s40/s60

עם תיבה אוטומטית לגמרי

?

או שאולי בקרוב יהיו דגמים כאלה?

רפי

פורסם

גם בוולוו S80 תיבת ההילוכים היא דו מצמדית במנוע 2.0T שמשווקים בארץ.

המנוע היחידי בדגמעם שציינת שמצויד בתיבת הילוכים סטנדרטית הוא הדיזל.

מדובר בתיבה רובוטית חכמה ומאוד נעימה לנהיגה. אני דווקא מאוד נהניתי לנהוג ב-S60 עם התיבה הזו.

פורסם

תודה לך!

מה שאני לא אוהב בתיבה רובוטית, תהיה המתקדמת והמשוכללת ביותר, שזה שאם לא מקפידים ואם שוכחים אז

הרכב מתדרדר אחורה, וזה חסרון בעליות של הכרמל, ומקור למכות לא רצויות לך ולזה שאחריך

רפי

פורסם
תודה לך!

מה שאני לא אוהב בתיבה רובוטית, תהיה המתקדמת והמשוכללת ביותר, שזה שאם לא מקפידים ואם שוכחים אז

הרכב מתדרדר אחורה, וזה חסרון בעליות של הכרמל, ומקור למכות לא רצויות לך ולזה שאחריך

רפי

התיבות החכמות מצוידות במנגנון למניעת הדרדרות. כלומר, אם אתה מזנק בעלייה ישנו מנגנון שמחזיק את הרכב עוד שנייה אחת, ע"מ שהרכב לא ידרדר.

קח רכב לנסיעת מבחן ותבדוק אותו בעליות של הכרמל. הוולוו החדשות (S60 XC60) הם רכבים מעולים.

פורסם

כבר לא מעט זמן שהרכבים המצוידיים בתיבות רובוטיות כפולות\חד מצמד,יקרות וזולות עם מערכת המונעות הידרדרות הרכב בעליות.

ערוך נסיעת מבחן ובדוק בעצמך את יכולות ותקינות המערכת בעליות חדות ומתונות.

פורסם
תודה לך!

רפי

שלום,

בתור חיפאי עם פולקסווגן בעלת גיר מצמד-כפול אני חייב לציין בפנייך שהגיר מתפקד נהדר בעליות. אין כמו לעלות את סטלה-מאריס ב-80 קמ"ש על 1500 סל"ד.... הרכב נכון להוריד ולהעלות הילוך מתי שבא לך ולספק כוח זמין.

ואולם, בניגוד למה שאמרו לך פה שאר החבר'ה, המערכות החכמות שאמורות להחזיק את הרכב בעליה מרגישות מן הסתם מלאכותיות מידי וכמובן שאינן מספקות במאת האחוזים את התחושה שמספקת תיבת הילוכים אוטומטית רגילה בכל הנוגע ל-"זינוק בעלייה" והחזקת האוטו. הפיתרון הפשוט ומובן מאליו הוא להתרגל להחזיק את הרגל על הבלם כשנמצאים בעליות. ברכב השני שלנו, בעל תיבת ההילוכים האוטומטית הפלנטרית תמיד נהגתי ללחוץ על הבלם בעליות בלי קשר לכלום ולכן ההתדרדרות שאתה חושש ממנה לא הפריעה לי. זה יותר בטוח ורק צריך להתרגל.

לטעמי היתרונות במקרה הזה עולים על החסרונות אבל בכל מקרה בצע נסיעת מבחן כי אולי לא תאהב את אופי התיבה בלי קשר להתדרדרות בעליות.

בהצלחה

• תוכן חדש...