Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

דיינו? +פילטר ופורק ללאון TSI

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5396 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ממה שאני יודע קיט יניקה מיותר ולא מוסיף כלום מלבד הנזק לארנק (במקרה של מנוע סטנדרט) אם אתה רוצה לשמוע רעש פריקה שים ספייסר. הספייסר ממש לא קומבינה ( לי יש כזה ויש לי לאון 2.0 tfsi). אולי תנסה 98 אולי תרגיש הבדל, בכל מקרה לפני שאתה הולך לדיינו תחבר וואג קום ותראה את הנתוניים אולי יש לך בריחה. 

אינני מומחה בתחום הרכב, נא לקחת כל מה שנרשם ע"י בערבון מוגבל. אין להתייחס לרשום כעל מידע אמין ומדוייק אלא כעל מידע של חובב רכב בלבד!

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

סתם מתוך סקרנות, אין לי שום ידע בתחום הזה, אבל אם על המנוע הקיים מתקינים צ'יפ שמגדיל את ההספק בעוד 50 כ"ס, זה לא גורם נזק לשאר המכלולים שעובדים עכשיו יותר קשה? ואם כן, לא צריך לשפר גם אותם כדי שיעמדו בלחץ ?

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם
סתם מתוך סקרנות, אין לי שום ידע בתחום הזה, אבל אם על המנוע הקיים מתקינים צ'יפ שמגדיל את ההספק בעוד 50 כ"ס, זה לא גורם נזק לשאר המכלולים שעובדים עכשיו יותר קשה? ואם כן, לא צריך לשפר גם אותם כדי שיעמדו בלחץ ?

"צ'יפ" לא מעלה 50 כ"ס,אלה באזור ה30.

מכלולי הרכב מכוונים במצב סטוק לכ70% מהיכולת שלהם,התוכנה מסירה את ההגבלה וגורמת למכלולים לעבוד קרוב ליכולת המקסימלית שלהם [בעיקר הטורבו].

ישנו בלאי מואץ יחסית לסטוק,אבל הוא אינו משמעותי,אולי רק לטווח הארוך 10 שנים והלאה,חיזוק מנוע אין צורך לבצע כל עוד מותקנת רק תוכנה.

בקשר לAPR,חבל שלא עשית סקר שוק לפני,התוכנה ידוע בתור אחת מעודנת ולא אגרסיבית.

אם אתה מחפש ברוטליות זה אפסולוט וGIAC..

Renault Clio TCe 120 EDC

פורסם

מכלולי הרכב מכוונים במצב סטוק לכ70% מהיכולת שלהם,התוכנה מסירה את ההגבלה וגורמת למכלולים לעבוד קרוב ליכולת המקסימלית שלהם [בעיקר הטורבו].

ישנו בלאי מואץ יחסית לסטוק,אבל הוא אינו משמעותי,אולי רק לטווח הארוך 10 שנים והלאה,חיזוק מנוע אין צורך לבצע כל עוד מותקנת רק תוכנה.

בקשר לAPR,חבל שלא עשית סקר שוק לפני,התוכנה ידוע בתור אחת מעודנת ולא אגרסיבית.

אם אתה מחפש ברוטליות זה אפסולוט וGIAC..

ציפ מעלה בכיף ב60 סוסים וגם במספר בקג״מ. Apr stage 1 מעלה לאון 2.0 tfsi ל 250 סוסים ובערך 35 קג״מ (לאון fr)

אינני מומחה בתחום הרכב, נא לקחת כל מה שנרשם ע"י בערבון מוגבל. אין להתייחס לרשום כעל מידע אמין ומדוייק אלא כעל מידע של חובב רכב בלבד!

פורסם

תוכנה אגרסיבית, תוכנה מתונה, מזה השטויות האלו? איפה כתוב שAPR מתונה או אגרסיבית? זה מונחים שטותים שהומצאו כאן.

כל היצרני הצ'יפים מצהירים על מספרים, ולרוב הם דומים, המנוע הזה (כמו מנועי ה2.0 TFSI וTSI) כוון על ידי היצרן להרגיש לינארי, וככה הוא מרגיש גם אחרי צ'יפ, אם תבקש מכל אחד מהציגים של החברות המובילות פה בארץ להעלות לך גרף תוכל לראות בעצמך לינאריות, אותה "בעיטה" שאתה מדבר עליה מרגישים ברכבים ישנים יותר, גם ב1.8T 20VT הותיק יותר של קונצרן VAG אתה תרגיש את אותה בעיטה שתיארת בסאב הישנה, זה משהו שהיצרנים כולם מנסים להעלים היום ולתת את ההרגשה הלינארית, תאמת? זה אולי לא מרגש כמו הבעיטה שאתה רוצה, אבל לפחות אפשר לפתוח מצערת בסיבוב בלי לעוף ממנו.

לגבי עניין הצ'יפ - מי שמכר לך את המוצר נותן גם שירות, חשבת לנסות להשתמש בשירות? אולי הוא יועיל לך. במידה ולא תהיה מרוצה גם אז, יש עוד מתחרים בשוק עם מוצרים מאוד דומים.

שטויות, אל תכליל מה שאתה מכיר מ1.8T 20VT על כל מה שקיים בשום, לצורך העניין מנוע ה2.0TFSI של הלאון ספורט-אפ שנמכרה כאן ב2006-2007 והגיע עם 185 כ"ס זהה לזה של הGTI, צ'יפ במנוע הזה מעלה ל250 כ"ס אצל כל יצרני התוכנות, ברכבים כמו TT TS וRS6 צ'יפ מעלה מעל 100 כ"ס, ובמקרה הנ"ל גם בלאון הנ"ל הצ'יפ מעלה יותר מ 30 כ"ס.

בהצלחה.

-----

פורסם

אני מתעלק לעצמי על הטופיק עם שאלה קטנה שנזכרתי בה הרגע.

בלאון נשרפה לי אחת הנורות של הלוחית רישוי מאחורה, מקריאה קצרה באינטרנט הבנתי שיש נורות שעושות בעיות עם הVAGיות החדשות, CAN-BUS או משהו כזה.

אני מחפש נורות לד שיפיקו אור לבן שיאיר את הלוחית. מישהו מכיר מקום שאפשר לקנות בו משהו שבטוח יעבוד? (מקום בארץ, לא להזמין מהאינטרנט)

Auto Emoción

פורסם

ערב טוב,

אני זוכר היטב את השיחה שלנו לגבי ההבדלים בין הסאאב לבין הלאון. כנראה שהם פשוט שונות עד מאד ולשאלתך לגבי הדיינו, אין כל מניעה ללכת לבדיקה עם הרכב. אתה מוזמן ליצור עימי קשר לפרטים נוספים.

היינו שם כמה פעמים החודש ואם העניין היה מובא לידיעתי קודם לכן, הייתי שמח מאד לעזור גם בזה.

ישנם סוגים שונים של אפשרויות שדרוג תוכנה. APR ידועה ומצליחה מאד וזה לא בחסד, במיוחד לא בתחום התחרותי מאד הזה. התוכנה הזו ליניארית וחזקה מאד, בנויה לאנשים שנהנים מטווח רחב של נהיגה.

יש לך אפשרות להתקדם לסטייג' 2, להוסיף קיט יניקה איכותי של CARBONIO או K&N, דאונפייפ ואף מערכת פליטה מלאה ועוד ולהנות מרכב חזק מאד, נעים אמין כמו מקורי, שקט ובאופן כללי, סליפר עוצמתי ומהנה לנהיגה.

עד כמה שאנחנו רואים בשטח, APR מעדכנת את הקבצים שלה תמיד ויותר מכולם. רק לאחרונה עודכנו ה K04 והסטייג' 3 והשאירו את כולם המומים מהתוצאות המדהימות שנשענות על הניסיון הרב והיחודי שלהם במירוצים.

אני יכול לגלות לך שמנועי 1.4TSI ו 1.8TSI מעודכנים בימים אלו ומי שעוקב אחרי הטיזרים, רואה שהם ממשיכים לתת בראש גם כאן.

ולמרות כל זאת, תמיד יש מקום לסוגים אחרים של טיונינג. כל אחד מאיתנו הוא הנהג הכי טוב בעולם, כל אחד יודע בדיוק מה עושה לו את זה יותר מהכל וכל אחד מחליט עד לאיזה גבול הוא מותח את הרכב שלו.

בהנחה שהרכב שלך תקין וכתוצאה מכך, מקבל את מלוא הכח וההספק שהובטח לו ובכל זאת.. זה לא מספיק לך, יש אפשרויות נוספות שאפשר להציע לך ואפילו בשמחה.

בנוסף ל APR, אנחנו מייצגים גם את ETUNERS ומי שמכיר יודע שהם לא קוטלי קנים, במיוחד במנוע הזה.

שידרגנו לא מעט 1.8TSI גם בפרוייקטים מתקדמים ועד כמה שידוע לי, בין שאר הדברים הינו הראשונים ולפי מיטב ידיעתי, עדיין היחידים בארץ לבנות 1.8TSI עם טורבו משודרג (למטרות מחקר בלבד כמובן). הפוטנציאל של המנוע הזה גדול מאד ואנחנו נדהמים כל פעם מחדש מהתוצאות.

על טורבו מקורי, עם קיט יניקה וצנרת ניתן לסחוט ממנו 250 כ"ס ב 6500 סל"ד ו 44 קג"מ כבר ב 2900 סל"ד.

יש פה דיינו (לא שלנו עדיין אבל באנגלית לשם שינוי, אין מה להסתיר)

Seat_Leon_1_8_TSI-Stage3-dynoplot.jpg

באופן אישי וכנהג, אני מאד אוהב את האופי של APR. העוצמה והנהיגות מדהימים, אפשרויות השדרוג קלות ומשתלמות ובכל מקרה ותמיד, בחינם כל עוד לא הוחלף טורבו, העידכונים השוטפים, היעילות והתאימות בין כל הרכיבים: התוכנה והחומרה - עושה את שלה והרכב "מתקתק כמו שעון" וימשיך לעשות כך לשנים ארוכות. פקטור חשוב למי שמתכנן להחזיק ברכב לשנים ארוכות או שהרכב משמש ביומיום כמשפחתית של הבית או פשוט, שנהנה מנהיגה לשם נהיגה ולאו דווקא תחרותית (בשביל זה יש את APR MOTORSPORT)

יחד עם זאת, לא אסרב לסיבוב מידי פעם על על משהו קצת יותר פראי (וזה גם דיי כייף לבנות כאלו..)

אם הכיוון הזה מתאים לך יותר.. אתה יודע את המספר 8)

דודי

לשפר בלי להתפשר

פורסם

שטויות, אל תכליל מה שאתה מכיר מ1.8T 20VT על כל מה שקיים בשום, לצורך העניין מנוע ה2.0TFSI של הלאון ספורט-אפ שנמכרה כאן ב2006-2007 והגיע עם 185 כ"ס זהה לזה של הGTI, צ'יפ במנוע הזה מעלה ל250 כ"ס אצל כל יצרני התוכנות, ברכבים כמו TT TS וRS6 צ'יפ מעלה מעל 100 כ"ס, ובמקרה הנ"ל גם בלאון הנ"ל הצ'יפ מעלה יותר מ 30 כ"ס.

בהצלחה.

לצורך העניין,הספורט אפ היא גירסה מוחלשת ב15 כ"ס מFR וGTI,לא חכמה גדולה לקחת מנוע מוחלש ע"י תוכנה ולעלות להספק חדש ולהגיד הינה בספורט אפ ז מעלה 75 כ"ס ובשאר הדגמים רק 50 כ"ס.

אבל אתה צודק אולי במנוע TFSI וTSI השיפור הוא יותר גדול מאשר ב20VT

לא דיברתי על RS6 וTT ששם המנועים שונים,השאלה נשאלה באופן כללי על דגמי 1.8-2.0 טורבו ושיפור עם צ'יפ.

ברור שבסגמנת יותר גבוה עם בסיס טוב יותר ניתן לשפר את ההספק בהרבה יותר מ30 או 50...

Renault Clio TCe 120 EDC

פורסם
המנוע הוא 1.8.

אני לא מרוצה מבחינת כוח.

APR טוענים לכ200 כ"ס לרכב הזה עם STAGE 1 וזה ממש לא מרגיש ככה.

הרכב הקודם שלי היה סאאב 9-3 שאחרי צ'יפ BSR גם הייתה מוצהרת על כ200 כ"ס ושם כשנתתי גז הרגשתי ממש את ה"בעיטה בגב". בלאון הרכב מאיץ מהר יחסית אבל אין לו את הברוטליות הזאת.

בקשר להבדל שאני מרגיש בין הסאאב המוחלפת ללאון הנוכחית - בסאאב תדלקתי אוקטן 98 ובלאון 95. יכול להיות שזה משהו שאני מרגיש בפועל?

אלוהים אדירים, חשבת שההבדל נובע מזה שמדובר ב 2 מכוניות שונות לחלוטין שמתנהגות בצורה שונה לחלוטין?

איפה בכלל הקשר בין הסאאב ללאון?

זה בערך כמו ללכת לאכול שווארמה ולהתאכזב כי אין לזה טעם של המבורגר! :x

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
אלוהים אדירים, חשבת שההבדל נובע מזה שמדובר ב 2 מכוניות שונות לחלוטין שמתנהגות בצורה שונה לחלוטין?

איפה בכלל הקשר בין הסאאב ללאון?

זה בערך כמו ללכת לאכול שווארמה ולהתאכזב כי אין לזה טעם של המבורגר! :x

אני לא מצפה שהרכבים יתנהגו בצורה זהה, אבל זו נקודת הייחוס שיש לי.

וזה דווקא די הגיוני, סה"כ מדובר על 2 רכבים עם מנועים שאמורים לתת אותו הספק, והלאון קלה יותר.

Auto Emoción

פורסם

הבעיטה היא לא בגלל הקג"מ?

הייתה לי תמה שבעטה אני מתגעגע אליה:-(

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם
לצורך העניין,הספורט אפ היא גירסה מוחלשת ב15 כ"ס מFR וGTI,לא חכמה גדולה לקחת מנוע מוחלש ע"י תוכנה ולעלות להספק חדש ולהגיד הינה בספורט אפ ז מעלה 75 כ"ס ובשאר הדגמים רק 50 כ"ס.

אבל אתה צודק אולי במנוע TFSI וTSI השיפור הוא יותר גדול מאשר ב20VT

לא דיברתי על RS6 וTT ששם המנועים שונים,השאלה נשאלה באופן כללי על דגמי 1.8-2.0 טורבו ושיפור עם צ'יפ.

ברור שבסגמנת יותר גבוה עם בסיס טוב יותר ניתן לשפר את ההספק בהרבה יותר מ30 או 50...

אתה טועה, הלאון ספורט אפ והלאון fr והgti הם אותו רכב. הgti מתאפין בכמה שיפורים בעיקר בגימור בסביבת נהג לעומת הלאונים מעבר לזה הספורט אפ והfr אותו . אם להיות ציני ההבדל היחדי ביניהם זה בזמנו 10k במחיר וכיתוב fr על הרכב.

פורסם
אתה טועה, הלאון ספורט אפ והלאון fr והgti הם אותו רכב. הgti מתאפין בכמה שיפורים בעיקר בגימור בסביבת נהג לעומת הלאונים מעבר לזה הספורט אפ והfr אותו . אם להיות ציני ההבדל היחדי ביניהם זה בזמנו 10k במחיר וכיתוב fr על הרכב.

עד כמה שאני זוכר בFR היו מושבים שונים, ספורטיביים יותר מאשר בספורט אפ

Auto Emoción

פורסם

לפותח הפוסט,

יש עוד רכיבים מעבר למנועים "דומים" שעושים את ההבדל בצורת העברת ויצירת הכוח במכוניות.

גיר,צנרת,משאבת דלק וכו..

אל תשווה. זה לא פייר לשני הרכבים.

אנחנו מדברים פה על לאון 1.8 ידנית ?

ולגבי ה"בעיטה" כמו שנאמר פה כבר במנוע הזה הגרפים לינארים מאוד ודומים למקור. השאלה מה אתה בתור משתמש אוהב.. אני אישית אוהב את הלינאריות כי יש לה את היתרונות שלה. והחיסרונות כמובן.

אם היית מחפש משהו יותר אגרסיבי ועם בעיטה היית צריך לקנות מנוע 2.0TSI עם טורבו K03 כמו שיש בגולף GTI או בלאון FR לדוגמא.

שם היית מקבל "בעיטה" לפנים.

בקשר לתוספות ושיפורים עתידיים אני בטוח ששיחה לפיטסטופ תעזור לך רבות. הכל שאלה של מה אתה מחפש להשיג מהרכב שלך.

דיטיילר בנשמה...

מוכן לעזור בכל שאלה, בעיה ומה לא

• תוכן חדש...