Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

VW Golf 2.0 (MK4) או VW Polo 1.4 (MK3) (תקציב באזור ה30K)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5404 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

לאחר הרבה התלבטויות ובגלל שהזמן מתחיל ללחוץ החלטתי לעצור על שתי הדגמים הנ"ל. לגבי התקציב אני כבר אפרט למה זה באזור ה 30K.

אז ככה:

קצת עלי: אני תל אביבי ורוב הזמן מבלה בתל אביב (עבודה, לימודים, תחביבים), סופי שבוע גוש דן, לעיתים רחוקות (פעם בחודש-חודשיים) נסיעות לצפון. אני מצפה לנסוע מקסימום 10K קילומטר בשנה (אני משער שזה יהיה אפילו פחות אבל לצורך הדיון נגיד שזה לא יותר מ 10K בשנה). האוטו שאני קונה זה רכב ראשון שלי.

מה חשוב לי ברכב (בסדר יורד בחשיבות)?

1. יופי - חשוב שהרכב יהיה יפה ויראה חדש אפילו שהוא בן 9-11 שנה.

2. אמינות - חשוב לי שהרכב יהיה אמין ולא יתקלקל לי כי אין סיבה (אמינות מן הסתם כוללת בתוכה גם עלות טיפולים. ברור לי שיש טיפולים שהם חובה לא משנה איזה רכב אני אקנה).

3. נוחות - חשוב לי שהרכב יהיה נוח הן לי בתור נהג והן לאנשים שיסעו איתי.

4. זריזות - חשוב לי שהרכב יהיה זריז ולא יקרטע במהירויות גבוהות.

5. דלק - חשוב לי שלא יצרוך יותר מ 1:11 נניח, בכל זאת תזכרו שתל אביב זו עיר של פקקים.

עכשיו על המכוניות:

מדובר בדגמים של שנות 2000-2003 וגיר ידני.

שתי הדגמים עשו בין 90K ל 160K קילומטר עד היום, דגמים שעשו מעל ל 160K לא נלקחו בחשבון כי זה יותר מידי.

גולף:

מדובר על דגם 2 ליטר, בנזין. התקציב שאני מוכן לשים על הרכב הזה הוא מקסימום 35K ולא יהיה תקציב ליישור קו.

פולו:

מדובר על דגם 1.4 ליטר, בנזין והספק של 100כ"ס. התקציב שאני מוכן לשים על הרכב הזה הוא 30K ולא היהיה תקציב ליישור קו.

קצת על התקציב:

בגדול הגבלתי את עצמי ל 30K אבל בגלל שמאוד רציתי גולף החלטתי להיתפשר בשבילו ולשים 35K. שתי התקציבים אינם כוללים תקציב ליישור קו ולכן התקציב ליישור קו יהיה ההפרש בין התקציב שלי לבין המחיר שבו אקנה את הרכב (לדוגמא אם אקנה גולף ב 30K ישאר 5K ליישור קו, אם אקנה פולו ב 24K ישאר 6K ליישור קו).

על פי המידע הזה אשמח אם תוכלו לעייץ לי איזה רכב עדיף. מבחינת זמינות את שניהם דיי קשה להשיג ככה שזמינות הרכב לא משחקת פה תפקיד גדול.

תודה רבה מראש,

שבת שלום!

פורסם

קודם כל אני לא רואה סיבה לשקול את הגולף MK3 במסגרת תקציב של 30-35K.

הייתי בעלים של גולף 2.0 ידנית משנת 2000 במשך כשנתיים אז אני אנסה לעזור:

אמינות - צריך לזכור שזה לא רכב חדש ולכן יהיו תקלות. אצלי הלך המדחס, המנגנון של הוישרים, הפלסטיקים בבתי הגלגלים התפרקו. המנוע הזה גם צורך שמן לא קטן.

נוחות - הרכב נח למדי, בידוד הרעשים טוב למדי גם במהירויות גבוהות.

זריזות - יש לרכב מספיק כח בגרסה הזאת, כמובן שזה לא פרארי אך לא מורגש שום מחסור בכח אלא להיפך.

דלק - תצרוכת הדלק שיצאה לי היא במקרה הטוב 12 ק"מ/ל' כאשר רוב הנסיעה היא בינעירונית. אם מתחילים ללחוץ אז הצריכה יורדת וחזק.

אם יש לך התלבטות בין גרסת ה2.0 ל' ל-1.6 ל' אז תלך על ה-2.0 ל' כיוון שהיא לא בזבזנית יותר בדלק (אולי ההפך הוא הנכון) ויש לה יותר כח (מן הסתם).

(סקירה לאחר קניה) Alfa Romeo Giulietta 170 2014 Manual

Honda Civic 2006 Manual - Sold

פורסם

תודה רבה!

אבל הבנת אותי קצת לא נכון, ההתלבטות שלי הין בין גולף MK4 ולבין פולו MK3, אני בכלל לא שוקל את גולף MK3.

עכשיו לגבי 1.6 מול 2.0, קראתי בהרבה מקומות פה בפורום שה 2.0 לא בזבזני יותר מ 1.6 ובעל ביצועים טובים יותר מאשר 1.6 ולכן אני נעול דווקא על גולף 2.0

אשמח לעוד תגובות!

פורסם

טוב אני עדיין לא מצליח להבין איך זה קשור כי אני בכלל לא שוקל את הדגם של 1.6, אבל תודה בכל זאת.

אשמח לעוד תגובות שנוגעות יותר להתלבטות של גולף מול פולו.

תודה רבה מראש!

פורסם

תסתכל על ההודעה שרשמת לפני 3-4 הודעות ותראה שרשמת "עכשיו לגבי 1.6 מול 2.0, קראתי בהרבה מקומות פה בפורום שה 2.0 לא בזבזני יותר מ 1.6 ובעל ביצועים טובים יותר מאשר 1.6 ולכן אני נעול דווקא על גולף 2.0"

ובהמשך לזה הגבתי.

פורסם

בתור בעלים של גולף 1999 מנוע 1800 דור 4.הרכב מאוד נוח והכל,אמין הוא לא. יש בעיות שכיחות גורפות בכל הגולפים של דור 4.

1.מנגנון מגבים שהולך לעולמו.

2.פלסטיק בבית של המשאבת דלק מתפרק. ואז צריך להחליף משאבת דלק

3.חיישן טמפ שהולך

4.תיבות הילוכים אוטומטיות ידעות בבעיות שלהן-ובדרכ לא מחזיקות יותר מ 150 קמ בלי בעיות

5.מחשבי ABS ומדחסים שהולכים לעולמם בטרם עת

6.חיישן סיבובי מנוע שנהרס_( עפי רון זו גם בעייה שכיחה בגולף)

7.ממירים קטלטיים-בדרך ש"שורדים"10 שנים וזה הטווח שמחזירים את נשמתם לבורא.

בכל מקרה רכב אמין זה לא. רכב נח וזריז ומהנה לנהיגה כן.

אם אתה מחפש לקנות רכב בן 11 שנה גולף לא כדאי. קנה טויטה 2000-2002 לא תראה מוסך באמת כמו שאומרים.

פורסם

אל תיבהל, הרכב של benn זה משהו מיוחד . הצטרפות דיי גדולה של תקלות.

עקרונית הגולף עדיפה על הפולו ואם אתה לוקח ידנית אני לא צופה יותר מדי בעיות מהותיות.

היתה לי 1.6 ידנית 2001 והיתה לי גם GTI 2001 ושני הרכבים הראו אמינות מופתית יחסית לגילם.

(פה ושם איזה צינור התבלה וכו' )

אחד הדברים היחידים שכן קורה בסבירות בינונית בגולפים בגילאים האלה זה בעיה ברדיאטור חימום פנימי שדורש טיפול / החלפה לא פשוטה אז כדאי לבדוק שעובד החימום הפנימי.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

• תוכן חדש...