Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5400 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי פונטו ספייס ELX, (V16)

בטיפול שנתי מילאתי בטעות שמן מינרלי,

השמן שמילאתי הוא VALVOLINE Premium conventional 10W40

כאשר עד כמה שאני זוכר, לספייס מומלץ חצי סינטטי (או סינטטי מלא?)

בכל מקרה, אופי הנסיעות שלי הוא כזה שהרוב המוחלט של הנסיעות הן בין-עירוניות, ואיני מגיע ל10,000 ק"מ בשנה.

האם יש צורך להחליף שוב את השמן בחצי סינטטי? האם ניתן להמשיך להשאר עם אותו השמן?

בברכה,

אריאל

פורסם

אין דבר כזה רכב שחייב סינטטי או מינרלי, זה מיתוס.

רכב חייב שמן שיעמוד בתקן שאותו דורש היצרן. רכשת שמן מחברה טובה ומוכרת, 10,000 ק"מ או שנה הוא יעבור בלי בעיות.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
ברשותי פונטו ספייס ELX, (V16)

בטיפול שנתי מילאתי בטעות שמן מינרלי,

השמן שמילאתי הוא VALVOLINE Premium conventional 10W40

כאשר עד כמה שאני זוכר, לספייס מומלץ חצי סינטטי (או סינטטי מלא?)

בכל מקרה, אופי הנסיעות שלי הוא כזה שהרוב המוחלט של הנסיעות הן בין-עירוניות, ואיני מגיע ל10,000 ק"מ בשנה.

האם יש צורך להחליף שוב את השמן בחצי סינטטי? האם ניתן להמשיך להשאר עם אותו השמן?

בברכה,

אריאל

בוקר טוב אריאל

השמן שהכנסת לפונטו שלך הוא שמן חצי סינטטי המתאים לרכב שלך לפי הוראות היצרן החברה היא יצרנית שמנים מהמשובחות באירופה. כך שאתה יכול לישון בשקט, הכל בסדר.

פורסם

ראשית תודה רבה לכם!

אם עכשיו היה לילה, הייתי אומר שעכשיו אני יכול ללכת לישון בשקט :-D

א.מ. הדרך, האם conventional לא מצביע על שמן מינרלי? זה מה שהבנתי מהאתר של החברה.

ושוב תודה!

פורסם
ראשית תודה רבה לכם!

אם עכשיו היה לילה, הייתי אומר שעכשיו אני יכול ללכת לישון בשקט :-D

א.מ. הדרך, האם conventional לא מצביע על שמן מינרלי? זה מה שהבנתי מהאתר של החברה.

ושוב תודה!

שמן 10W40 הוא תמיד שמן חצי סינטטי ושמן 5W30 או 5W40 הוא תמיד שמן סינטטי מלא, במכונית שלך אין צורך לשים שמן סינטטי מלא לפי הוראות היצרן ו - VALVOLINE כמו שאמרתי לך הוא מין המשובחים.

פורסם

לא נכון.

זה אולי מה שמכירים בארץ, אבל בעולם קיימים שמנים מינרליים גם בטווחי מספרים (לא צמיגויות!) שאנחנו רגילים לראות בארץ רק כשמנים סינטטים מלאים.

ל"ארץ העדר" כידוע מגיע מה שמבקשים, לא מה שצריכים.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

השמן הזה premium conventional מיוצר בצמיגויות שונות:

5W20, 5W30, 10W30, 10W40, 15W40 and 20W50

היצרן לא מגדיר אותו כמינרלי או חצי סינתטי. לשמן יש תוספים שונים ולכן אינו מינרלי מלא.

הוא עונה לתקן API SM/SL. אתה צריך לוודא שזה מה שהייצרן ממליץ לרכב שלך.

למיטב הבנתי מקריאת האתר של valvoline השמן החצי סינתטי שלהם נקרא Dura Blend והשמן הסינתטי המלא נקרא SynPower או MaxLife full synthetic

פורסם

שמן מתקן SL מתאים לכל הרכבים הדורשים תקן SL ומטה, כנ"ל לגבי SM ו SN החדש. אני לא בטוח מה היה המצב לפני תקן SL, זה בחקירה :wink:

איתמר.

פורסם
לא נכון.

זה אולי מה שמכירים בארץ, אבל בעולם קיימים שמנים מינרליים גם בטווחי מספרים (לא צמיגויות!) שאנחנו רגילים לראות בארץ רק כשמנים סינטטים מלאים.

ל"ארץ העדר" כידוע מגיע מה שמבקשים, לא מה שצריכים.

איתמר.

שלום איתמר

לא הבנתי מה אתה אומר, שמנים מינרליים מבוססים על הנפט הנמצא באדמה, ולכן הם מינרליים.

שמנים סינטטיים אינם מבוססים על המחצב הזה, כשמם כן הם- סינטטיים, שמנים חצי סינטטיים הם מעורבים משמן מינרלי עם שמן סינטטי. אשמח אם תסביר לי מה זה שמנים מינרליים בטווחי מספרים ללא צמיגויות.

היום יש כבר שמנים בדרגת איכות SM שהיא הגבוהה ביותר. דרגות האיכות שקדמו לה היו לפי סדר האלף בית באנגלית

פורסם

נכון, שמנים מינרליים מופקים מנפט גולמי בעוד שמנים סינטטיים מיוצרים במעבדה.

את האמת? עד היום לא ממש ברור לי מה זה שמן "חצי סינטטי". הבסיס של השמנים (שהוא גם הגורם המכריע של טווח צמיגויות השמן) הוא או סינטטי או מינרלי, את ההגדרה המדוייקת של מה זה בדיוק חצי סינטטי אני עדיין חוקר.

המספרים שרשומים על מיכלי השמן (10W-40 לדוגמה) לא משקפים את טווח הצמיגויות. הצמיגות בפועל של השמן משתנה עם הטמפרטורות השוררות במנוע והמספרים הללו שונים לחלוטין ממה שרשום על האריזה.

בעניין התקנים, התקן החדש ביותר של ה API הוא תקן SN שנכנס לתוקף באוקטובר 2010. שמני SL, SM ו SN יכולים להחליף את כל השמנים שקדמו להם והם הרבה יותר איכותיים מהם.

בעוד כמה ימים אני אסיים לתרגם מאמר ארוך בנושא שמני המנוע. אני מקווה שכך ובפעם הראשונה (ככל הידוע לי לפחות) יהיה הסבר ברור בעברית פשוטה על מה זה בדיוק שמן מנוע ומה זה המספרים והתקנים השונים שרשומים עליו. ככל שאני חוקר יותר אני גם מבין כמה העניין מסובך ומורכב, אבל המאמר הזה בהחלט נותן בסיס טוב להבנה מי נגד מי בתחום האפור הזה שנקרא שמני מנוע.

איתמר.

פורסם

איתמר, מדד הצמיגות שכתוב על מיכל השמן מעיד על הצמיגות המדוייקת של השמן בטווחי שונים של טמפ' (לרוב נמדד ב 40 מעלות וב 100 מעלות סלזיוס) , אם כי סטייה מסויימת יכולה להיות. אם זה לא כך אז השמן לא עומד בתקנים וכנראה מזוייף, ממוחזר או ישן.

הנה טבלה בסיסית לצורך הדגמה:

backup_200211_viscosity-tab1-2.gif

שמן סינתטי למחצה הוא פשוט תערובת של שמן מינראלי עם קצת* שמן סינתטי ע"מ לחזק תכונות של השמן ולהקנות מדד איכות גבוה יותר ובעלות נמוכה של יצור.

שמנים סנתטיים מלאים לתחבורה עשויים מ....מזוט! כך שיש גם ויכוח רציני בענף הפטרוכימי האם שמן כזה ניתן לקרוא לו סינתטי מלא או לא.

קיימים שמנים סנתטים מלאים לחלוטין (על בסיס POE) אשר לא מיוצרים ממזוט, המשמשים את התעשייה אך לא בתחום הרכב, למעט סוג מסוים של שמני מדחסים.

* "הקצת" הוא דילמה רצינית בתחום השמנים כי אין תקן מדוייק ליחס של סינתטי/מינראלי.

פורסם

אני מניח שלך אני לא מחדש ואנחנו מדברים על אותו הדבר, אבל הנקודה שלי היא שהמספרים המצויינים על האריזה לא משקפים את צמיגות השמן. אלו Grades, "דרגות". לכל דרגה מותאמת צמיגות שונה ולכן אני אומר שאין קשר בין הדרגה לצמיגות השמן. לדוגמה הצמיגות של שמן מנוע 10W-30 ב 100 מעלות היא סביב ה 10 cS. צמיגות שמן 10W-40 היא סביב ה 13 cS ב 100 מעלות (כמו שניתן לראות בטבלה שצירפת) וניתן לראות אין קשר בין הצמיגות בפועל למספרים שרשומים על האריזה.

אבל בחיאת, חכה עוד כמה ימים עם תיבת הפנדורה :wink:

איתמר.

פורסם

אתה שוב מתבלבל. הצמיגות של השמן שמצויינת על האריזה מעידה על טווח מסויים וקבוע של צמיגות השמן ולא של שום דבר אחר וזה קונסטנטיבי אצל כל יצרני שמנים.

שמן בצמיגות של 10W-40 תהיה לו צמיגות בטווח מאוד ספיצפי בטמפרטורות שונות והיה די דומה (ברמת המינ'-מקס' המותרת) לשמן בעל אותה צמיגות של יצרן אחר, מדובר הרי בתקן.

פורסם

אנחנו מדברים ומסכימים על אותו הדבר בדיוק רק יש בעייה עם הניסוח.

אני אומר שלצמיגות בפועל אין קשר מספרי לדרגת השמן, כלומר אנשים חושבים ששמן 10W-40 הוא בעל צמיגות 40 כשהוא חם וצמיגות 10 כשהוא קר או הפוך. אני אומר שזה לא המצב ואין קשר בין המספר שרשום על האריזה לצמיגות בפועל שנמדדת ביחידות Cenistoke.

כן, כיתוב על שמן 10W-40 כביכול מספר על טווח הצמיגויות של השמן (אם יודעים לתרגם את מדרג ה SAE ליחידות cS), אבל למשל שמן 10W-30 יהיה דליל יותר (או פחות צמיגי) משמן 10W-40 בטמפרטורה נמוכה, על אף ששניהם כביכול עם צמיגות זהה.

תן לי עוד יומיים שלושה-שה ואז נלך מכות, סבבה?

פורסם
אנחנו מדברים ומסכימים על אותו הדבר בדיוק רק יש בעייה עם הניסוח.

אני אומר שלצמיגות בפועל אין קשר מספרי לדרגת השמן, כלומר אנשים חושבים ששמן 10W-40 הוא בעל צמיגות 40 כשהוא חם וצמיגות 10 כשהוא קר או הפוך. אני אומר שזה לא המצב ואין קשר בין המספר שרשום על האריזה לצמיגות בפועל שנמדדת ביחידות Cenistoke.

כן, כיתוב על שמן 10W-40 כביכול מספר על טווח הצמיגויות של השמן (אם יודעים לתרגם את מדרג ה SAE ליחידות cS), אבל למשל שמן 10W-30 יהיה דליל יותר (או פחות צמיגי) משמן 10W-40 בטמפרטורה נמוכה, על אף ששניהם כביכול עם צמיגות זהה.

תן לי עוד יומיים שלושה-שה ואז נלך מכות, סבבה?

בוקר טוב איתמר

אני מסכים עם דניאל, דרגת הצמיגות הרשומה על האריזה מבטאת את צמיגות השמן בטווח הטמפרטורה של עבודת המנוע, אם זה לא המצב , אין ערך לתקנים הבינלאומיים.

ולמה מכות?

• תוכן חדש...