Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5404 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ממה שראיתי בחיפוש אחר שמן, ל5W40 אין שום קשר לצמיגות השמן בפועל.

אתה יוכל לקחת שלוש שמנים שונים רנדומלית ולבדוק את מהירות זרימת השמן ב100 מעלות ותראה שהיא שונה לחלוטין.

אני חושב אבל שהתקן מרמז על כך, שהשמן נכנס בטווח המינימום והמקס' שהתקן הגדיר, אך יחד עם זאת לכל שמן יש נתוני צמיגות אחרים.

סתם לצורך המחשה, נגיד שבגיל 5 תקן X אומר שילד נורמלי צריך להיות בין 80 ס"מ ל120 ס"מ. אז יכול להיות שהילד יהיה 81 ס"מ ואז הוא בתקן אבל נמוך ולעומתו יהיה ילד בגובה 119 ס"מ שגם הוא בתקן אבל גבוה.

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם
נכון, שמנים מינרליים מופקים מנפט גולמי בעוד שמנים סינטטיים מיוצרים במעבדה.

את האמת? עד היום לא ממש ברור לי מה זה שמן "חצי סינטטי". הבסיס של השמנים (שהוא גם הגורם המכריע של טווח צמיגויות השמן) הוא או סינטטי או מינרלי, את ההגדרה המדוייקת של מה זה בדיוק חצי סינטטי אני עדיין חוקר.

המספרים שרשומים על מיכלי השמן (10W-40 לדוגמה) לא משקפים את טווח הצמיגויות. הצמיגות בפועל של השמן משתנה עם הטמפרטורות השוררות במנוע והמספרים הללו שונים לחלוטין ממה שרשום על האריזה.

בעניין התקנים, התקן החדש ביותר של ה API הוא תקן SN שנכנס לתוקף באוקטובר 2010. שמני SL, SM ו SN יכולים להחליף את כל השמנים שקדמו להם והם הרבה יותר איכותיים מהם.

בעוד כמה ימים אני אסיים לתרגם מאמר ארוך בנושא שמני המנוע. אני מקווה שכך ובפעם הראשונה (ככל הידוע לי לפחות) יהיה הסבר ברור בעברית פשוטה על מה זה בדיוק שמן מנוע ומה זה המספרים והתקנים השונים שרשומים עליו. ככל שאני חוקר יותר אני גם מבין כמה העניין מסובך ומורכב, אבל המאמר הזה בהחלט נותן בסיס טוב להבנה מי נגד מי בתחום האפור הזה שנקרא שמני מנוע.

איתמר.

הי איתמר

אשמח לקרוא את התרגום שלך, איפה אפשר יהיה לראות אותו?

האם תסכים לשלוח לי אותו למייל?

תודה מראש

פורסם

בשמחה, בעוד מספר ימים אסיים את התרגום (עמוד 17 כרגע :wink:).

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אתה יוכל לקחת שלוש שמנים שונים רנדומלית ולבדוק את מהירות זרימת השמן ב100 מעלות ותראה שהיא שונה לחלוטין.

אני חושב אבל שהתקן מרמז על כך, שהשמן נכנס בטווח המינימום והמקס' שהתקן הגדיר, אך יחד עם זאת לכל שמן יש נתוני צמיגות אחרים.

סתם לצורך המחשה, נגיד שבגיל 5 תקן X אומר שילד נורמלי צריך להיות בין 80 ס"מ ל120 ס"מ. אז יכול להיות שהילד יהיה 81 ס"מ ואז הוא בתקן אבל נמוך ולעומתו יהיה ילד בגובה 119 ס"מ שגם הוא בתקן אבל גבוה.

יצא לי לבדוק עשרות סוגי שמן במעבדה ואין כל שחר לדברים שלך.

בשמחה, בעוד מספר ימים אסיים את התרגום (עמוד 17 כרגע :wink:).

איתמר.

אתה עובד קשה מידי, יש כבר מאמרים מעולים בעברית במרחק של שתי הקשות על המקלדת ממך.

פורסם
יצא לי לבדוק עשרות סוגי שמן במעבדה ואין כל שחר לדברים שלך.

אתה עובד קשה מידי, יש כבר מאמרים מעולים בעברית במרחק של שתי הקשות על המקלדת ממך.

לילה טוב דניאל

איפה אני מוצא אותם?

פורסם

הבדל ישנו בגלל השוני באיכות השמנים, מצד שני ההבדל אינו מחוץ לתחום הצמיגות המותר לתקן וגם שם לב, מדד הצמידות (Viscosity Index) המציין את שינוי הצמיגות פר טמפ', זהה בין השמנים מה שמעמיד אותם באותה צמיגות SAE.

פורסם
הבדל ישנו בגלל השוני באיכות השמנים, מצד שני ההבדל אינו מחוץ לתחום הצמיגות המותר לתקן SAE.

אז יש בנינו הסכמה, זה בדיוק מה שגם אני טענתי. ישנו תקן שמאפשר סטייה בצמיגות ב40 מעלות ו100 מעלות.

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם

לכל תקן יש סטיית תקן וישנם שמנים שכן יהיו זהים בצמיגות שלהם, וזה בניגוד למה שרשמת, אם נרד לדקויות בסטיית התקן.

בקצרה אתה לא מדייק במה שרשמת ,כי יש קשר בין הצמיגות של השמן למידת הצמיגות בפועל - היא חייבת להיות בתחום ולא רנדומאלית.
  • תוכן חדש...