Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5421 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני חולק על הדעה שאין טעם לתבוע

אני בטוח שניתן למצוא דוגמאות רבות של רכבים באותו הצבע, שמחנים באותה שכונה, עם קילומטרז' גבוה יותר ויותר זמן על הכביש ללא הפגם בצבע שמתואר בהודעה הראשית. כלומר יש מקום לטענה של פגם.

בנוסף, מי שמציע 7 שנות אחריות כנגד חלודה ולא מסייג אותם לקח בחשבון את התנאים במדינה בה הוא מוכר את הרכב.

להזכירכם גם בתל אביב ובערים אחרות יש תחנות כוח פעילות, אז מה? יתחילו להגביל את האחריות לכל הערים הללו?

אני ממליץ לבעל הרכב לפנות ליעוץ משפטי ולא להסתמך על הודעות בפורום

בנוסף לפני פניה לבית המשפט חשוב לנהוג בתום לב ולפנות ליבואן על מנת לתת לו הזדמנות לתקן את הפגם באופן שישביע את רצונך. לא מספיק להניח שתגובתו תהיה כך וכך.

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

במקום לנסות לנחש איך נראות הנקודות אולי תעלה תמונה?!

נראה לי שאני יודע על מה אתה מדבר, וזה בגלל פטריות שעפות באוויר ולא חלודה(למרות שזה דומה).

שטיפה לא מורידה אותן, רק פלסטלינה.

Got To love It

פורסם

עד כמה שידוע לי באשקלון יש תחנת כוח על טורבינות גז, שלא אמורות לייצר בעיות של זיהום אויר וגשם חומצי.

מצד שני, זיהום אויר גבוה יש באיזורי תעשיה כבדה, במיוחד של יצור מתכות ויצור פטרוכימי.

אם אתה גר בסמוך לאיזורים כאלו פגמים בצבע בהחלט ייתכנו ואני חושב שזה גם רשום בספר הרכב.

אגב, גם הסמיכות לאיזור הים תורמת לעניין.

עצם העבודה שפגמי בצבע מופיעים גם על חלקי פלסטיק מעידי על תוצר סביבתי ולכן אין ליבואן או ליצרן שום אשם בגורם.

הדרך היחידה להתמודד עם פגמי צבע במקומות של זיהום אויר גבוה הוא שטיפה של הרכב תכופה יותר, הגנה על הצבע ע"י כיסוי או ביצוע ציפוי מגן תקופתי.

פורסם
בנוסף, מי שמציע 7 שנות אחריות כנגד חלודה ולא מסייג אותם לקח בחשבון את התנאים במדינה בה הוא מוכר את הרכב.

אבל זה בדיוק העניין: הנקודות הללו אינן חלודה. חוץ מזה, בזמנו גם על האלפא היו לי בדיוק נקודות כאלה בצבע הלבן, והאיזור שאני גר בו לא נחשב למזוהם במיוחד.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

אין לדעתי שום בסיס לתביעה, הוריי גרים בסמיכות לרידינג (שיכון ל') וכל רכב בבעלותם, מאז שעברו לשכונה, סובל מהבעיה הזאת.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

מה שמעניין בשירשור הזה, שכולם מוטרדים מה GTI אבל אף אחד לא מוטרד מהנזק הבריאותי של הזיהום.

אם זה מה שקורה לצבע תחשבו מה קורה לריאות שלכם.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

אני לא בטוח שהאשמה בצ'מפיון. בעבר עבדתי בחברה בקרית מלאכי, ששכנה ליד מפעל תופאפ לייצור צ'יפס. כל הרכבים בגזרה, ללא יוצא מהכלל, פיתחו נקודות חלודה שהיה צריך לשפשף מדי כמה ימים ע"מ להסירן - אני די משוכנע שארובה כמו של ח"ח באשקלון גורמת נזק גדול יותר

Volvo 960 3.0 24V 1996

Volvo 940 GLE 2.0 Turbo 1997

Volvo 940 GLE 2.3 1995

Oldsmobile Cutlass Supreme Brougham 5.0L V8 1982

פורסם

טוב ראשית , היחס הצטברות הוא גבוהה מהרגיל לפי שמאי רכב.

לגבי מדבקה זה פיתרון נחמד לגג, אבל מה עם שאר הרכב? כל הרכב מצופה ניילון? זה מגוחך ופתרון הזוי.

קייס לתביעה יש, שהרי נכון שצמפיון לא אחראיים על תנאי הסביבה , אבל על חלודה בצבע הרכב עקב תנאי סביבה קשים? זו אחריות שלהם עם כל המשתמע מכך. מה גם שרשמתי שקצב ההתפשטות הוא מעבר לסביר.

כמו כן אין שום חומצה שנשפכה ע״ג הרכב. מה גם אני לא גר ליד איזור תעשייה להיפך אני גר באיזור אולי הכי ירוק בעיר. למרות שמקום עבודתי הוא באיזור תעשייה הצפוני אבל שם אין תעשייה מזהמת (מפעלים עם ארובות וכו, זה איזור תעשייה קלה)

תמונה קשה לי לצלם ניסיתי אתמול אבל החזר האור מהלבן מקשה את זה מאוד, הנקודות בגודל סיכה ,

וניסיתי שימוש בפלסטלינה , יש הצלחה חלקית בלבד, לא הכל יורד ויש הרבה שאריות שכנראה נטמעו בצבע הרכב.

עוד נקודה לידיעתכם, באשקלון יש 2 ארובות אחת מהן לא מוציאה חלקיקים והשנייה כן, כיום מבצעים עבודות תשתית בקצב גבוהה על מנת לשים פילטרים גם בארובה השנייה מה שאמור להוריד את זיהום האויר באופן משמעותי מאוד (חצי נחמה)

ולעבור עיר אני לא יעבור זה בטוח, החיים שלי כאן לטוב ולרע (רגע צבע אדום! תיכף חוזר......... חזרתי ;) )

בכל אופן תודה למגיבים , נראה מה יקרה עם הסיפור הזה,

פורסם

הציפוי שמדברים עליו כאן מסופק בארץ ע"י חברת Sunfilm ועל פניו אמור להגן מהמפגע.

http://www.sunfilm1.co.il/Heb-3-0.htm

אם זה מספיק טוב לרכבי יוקרה זה כנראה גם בסדר לגולף.

שמעון תמיד היה חזק בלחיצות, עוד כשהיתה לו המאה שש ראלי היה עושה רכבות מטבריה לת"א.
- רזמל על שמעון פרס :-D
פורסם
הציפוי שמדברים עליו כאן מסופק בארץ ע"י חברת Sunfilm ועל פניו אמור להגן מהמפגע.

http://www.sunfilm1.co.il/Heb-3-0.htm

אם זה מספיק טוב לרכבי יוקרה זה כנראה גם בסדר לגולף.

זה בידיוק מה שהתכוונתי!

כן, ציפוי יעלה לך 3000-4000 אבל יחסוך לך הרבה שקט נפשי, נזק לצבע, ואלפי או עשרות אלפי שקלים במעמד המכירה.

לדעתי תעשה פלסטלינה על כל האוטו ביסודיות (אפילו תשתמש בעזרתם של קליןקאר) ותלך לעשות את הציפוי.

פורסם
טוב ראשית , היחס הצטברות הוא גבוהה מהרגיל לפי שמאי רכב.

לגבי מדבקה זה פיתרון נחמד לגג, אבל מה עם שאר הרכב? כל הרכב מצופה ניילון? זה מגוחך ופתרון הזוי.

קייס לתביעה יש, שהרי נכון שצמפיון לא אחראיים על תנאי הסביבה , אבל על חלודה בצבע הרכב עקב תנאי סביבה קשים? זו אחריות שלהם עם כל המשתמע מכך. מה גם שרשמתי שקצב ההתפשטות הוא מעבר לסביר.

כמו כן אין שום חומצה שנשפכה ע״ג הרכב. מה גם אני לא גר ליד איזור תעשייה להיפך אני גר באיזור אולי הכי ירוק בעיר. למרות שמקום עבודתי הוא באיזור תעשייה הצפוני אבל שם אין תעשייה מזהמת (מפעלים עם ארובות וכו, זה איזור תעשייה קלה)

תמונה קשה לי לצלם ניסיתי אתמול אבל החזר האור מהלבן מקשה את זה מאוד, הנקודות בגודל סיכה ,

וניסיתי שימוש בפלסטלינה , יש הצלחה חלקית בלבד, לא הכל יורד ויש הרבה שאריות שכנראה נטמעו בצבע הרכב.

עוד נקודה לידיעתכם, באשקלון יש 2 ארובות אחת מהן לא מוציאה חלקיקים והשנייה כן, כיום מבצעים עבודות תשתית בקצב גבוהה על מנת לשים פילטרים גם בארובה השנייה מה שאמור להוריד את זיהום האויר באופן משמעותי מאוד (חצי נחמה)

ולעבור עיר אני לא יעבור זה בטוח, החיים שלי כאן לטוב ולרע (רגע צבע אדום! תיכף חוזר......... חזרתי ;) )

בכל אופן תודה למגיבים , נראה מה יקרה עם הסיפור הזה,

מול שם המשתמש שלך קשה להבין אם אתה רציני או שזו בדיחה.

למה יש לשמאי או לעו"ד שלקחת מדד אמפירי לקצב התפתחות נקודות החלודה, מה תקין ומה לא (למרות זה כלל לא חלודה)?

נמדד עובי צבע ונמצא לא תקין (למרות שזה בכלל לא שייך)?

פורסם

יש נזקי טבע סבירים , שני הצבעים שבחנו את הרכב ועובדים בעיר שלי מכירים את התופעה, זה לא סביר לרכב בן חמישה חודשים להיות במצב הזה, (צריך לראות כדי להבין).

יש נקודות חלודה בצבע לחלוטין (לא אלו שירדו ע״י פלסטלינה שבוצעה כבר לרכב). , הדבר נבדק טוב. יש סיכוי סביר שיש פגם כלשהו בצבע, אני לא פרופסור לענייני כימיה וצבע שיכול להסביר למה זה קורה. אבל זה קורה ובקצב לא סביר לטענתם וכנראה משהו לא תקין בצבע.

שוב זו טענתם בנושא ולדעתי הם מדד סביר לנושא (הם מכירים את התופעה ומה שנגרם בעקבותיה לאורך זמן).

עובי צבע לא ייתן בשלב זה כלום, אולי במידה ונגיע לבית משפט אז הדבר ייבדק לעומק ויהיה רלוונטי.

בכל אופן נראה מה יאמרו בחברה על הנושא הזה מחר.

פורסם

היה פה רק אחד שדיבר לעניין (נדמה לי רועי). אתה מבין שהבעיה האחרונה שלכם שם באיזור זה הצבע של הרכב?! ברור לך שאתם נושמים את חלקיקי החומצה הזאת שאוכלת את הצבע בכזאת קלות ומה שמדאיג אותך זה האחריות ולא הבריאות שלכם?! תפעלו בהקדם לסגור את תחנת הכוח הזאת או לעבור משם. צ'מפיון וכל יבואן אחר שאתה מציין שם (פיאט, מרצדס וכו') במקרה הזה ינצחו אותך בתביעה ומספיק שיביאו סטאז'ר לדיון. המלצה חמה היא לפנות למשרד לאיכות הסביבה שיבדקו את הנעשה שם. לגבי רכב ברור שתמיד עדיף למצוא לו מקום חניה מקורה (ולא עצים) או לכסות אותו. נתנו לך פה כמה טיפים טובים, אבל אתה לא יכול לצפות מהם שיהיו אחראיים לתחנת כוח מזהמת שאתה גר לידה. עצה מכל הלב, תעבור משם ומהר.

פורסם

גם אני גר באשקלון וסובל מהתופעה.

יש לי רכב לבן ויש עליו המון נקודות חלודה קטנות שלא יורדות בשטיפה אלא רק כשמשפשפים עם ציפורן (אני מעריך שגם פוליש, אבל לא ניסיתי). הרכב שלי אמנם לא חדש, זה סך הכל לנטרה משנת 96 אבל הצבע שלה היה במצב טוב עד שלפני כשנתיים התחלתי לעבוד באזור התעשייה והרכב לאט לאט החל להתכסות בנקודות חלודה. כבר קניתי פולש, אבל מה הטעם לעשות פוליש אם בעוד כמה חודשים הכל יחזור על עצמו.

אני גר בצפון העיר אבל עובד באזור התעשייה הדרומי ולדעתי מקור הבעיה היא מאזור התעשייה הדרומי. לפי מה שהסבירו לי המקור הוא מפעלים שמרסקים בטון.

לדעתי לא תוכל לזכות בתביעה של יבואן הרכב, כי נקודות החלודה זה חלקיקי אבק שמחלידים ולא פח הרכב. הבעיה פה זה האוויר שמכיל חלקיקי מתכות ולא פח הרכב.

נקודות חלודה... ראאבק יש פה קסאמים! :mad2::mad2::mad2:

• תוכן חדש...