Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5420 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ובכן אני נמצא בעיצומו של תהליך אשר החל עקב הופעת נקודות חלודה כ״ס הצבע באופן להערכתי והערכת שמאי מוסמך גבוהה מהרגיל.

מסתבר שהצרה שסיפרתי עליה בפורום וחיפשתי הסבר לה היא לא קטנה ומתרחשת על בסיס קבוע באיזור מגורי.

העניין הוא כזה למי שלא קרא את התרד הקצר שרשמתי על הנושא :

על גבי הרכב שלי - גולף 2011 gti בת חמישה חודשים על הכביש כמובן, התחילו לצוץ נקודות ע״ג כל הרכב. כולל פלסטיקה אפילו.

ההסבר שקיבלתי מהמוסך ואנשי הפורום זה שהתופעה יחסית מוכרת במיוחד באיזור שבו יש תחנת כוח פעילה (אשקלון) ותנאי סביבה קשים לצבע הרכב. וכי , זה מה יש,

לאחר ייעוץ מקצועי בנושא ע״י צבעי רכב נאמר לעשות פוליש ווקס אבל יש מצב טוב שהרבה נקודות לא יעברו והמצב הוא כפי שהוא עד לצביעה מחדש של הרכב (ממש לא מקובל , בטח לא ברכב בן פחות משישה חודשים!).

כמו כן מהחברה עדיין אין תגובה רשמית לעניין ובמהלך השבוע אני ניגש לברר את הנושא הרבה יותר לעומק,

לאחר ייעוץ ראשוני עם עורך דין נאמר כי ניתן לעשות משהו בנושא מול החברה ומול בית משפט לתביעות קטנות.

שהרי בחוזה הקניה לא רשום בשום מקום בחוזה על בעיות צבע שייתכנו עקב מקום המגורים.

העניין הוא שקצב ההתפשטות להערכתי ולהערכת השמאי ושני צבעי רכב הוא גבוהה מהרגיל ובקצב הזה בעוד שנה פלוס הרכב יהיה עם צבע פגום מאוד :( . וכל זאת ללא שום השפעה סביבתית אשר אני מסוגל לשלוט בא (באיזור הבית אין עצים מעל הרכב הנ״ל לגבי העבודה , ואין שום סיכוי שאני יום יום יכסה את הרכב עם כיסוי (כמו גם שזה לא יפסיק את התופעה אלא יאט אותה בלבד , מה גם שלהוריד כיסוי עם שכבה עבה מאוד של מים יגרום לי לקום עשרים דקות מוקדם יותר ויצריך החלפת בגדים לאחר הורדת הכיסי - כולי מים לאחר מספר ניסיונות לא מוצלחים).

כיום אני יכול להעיד שבערך כל סמ״ר יש נקודה שניתנת או לא ניתנת להסרה בצבע חום(חלקם כבר במצב חלודה בצבע) על הגג ומכסה המנוע.

שאר חלקי הרכב פחות מועדים לפורענות אבל קיימות נקודות לא מעטות.

בקיצור לאחר הסבר מפורט של הבעיה אני כנראה ניגש לאמצעים משפטיים כי על פי רוב החברה תתנער מאחריות מהנושא .

אני מחפש אנשים למודי ניסיון במקרה דומה של צבע שנפגע באופן מאסיבי ואשר תבעו חברה כזו או אחרת או קיבלו פיצוי בדרך כלשהיא מהחברה. ושיציינו מה ביצעו על מנת לפתור את הסוגייה באופן שלדעתם מספק.

שהרי ירידת הערך על רכב שעלה באיזור ה230 אלף חייב לבוא עקב המקרה הנ״ל , שבבדיקה שהשד יודע מתי תיהיה למען מכירת הרכב יאמרו שהצבע פגום באופן בלתי הפיך.

בתודה מראש למגיבים.

נ.ב

ראיתי שהדבר מתרחש על כל רכב לבן בעיר שלי, אבל לא בקצב התפשטות דומה בכלל, החל מפיאט עד למרצדס חדשה(אני מדבר על רכבים חדשים שבחנתי באופן עצמאי).

אם קצב ההתפשטות היה נקודה שתיים פעם ב..... הייתי יורד מזה אבל עושה רושם שזה הולך לכיוון ממש לא טוב במקרה שלי. ולכן אני במצוקה אמיתית בנושא וזקוק לטיפים בטיפול המקרה שלי.

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

עוד אין תגובה ואתה כבר תובע?

המשפט אחרי הנ.ב לא יועיל לך כל כך אתה יודע.

לא רשום בשום מקום בחוזה הרכישה שאם אשפוך על רכבי חומצה הצבע לא יחזיק. אני שופך ותובע, בא לי צבע אחר.

פורסם

ניסית לשטוף ולהוריד עם פלסטלינה?

גם אצלי הופיעו נקודות כאלו והורדתי אותן (או את רובן המכריע).

זה מופיע על כל הצבעים אבל בלבן זה הכי בולט.

פורסם
עוד אין תגובה ואתה כבר תובע?

המשפט אחרי הנ.ב לא יועיל לך כל כך אתה יודע.

לא רשום בשום מקום בחוזה הרכישה שאם אשפוך על רכבי חומצה הצבע לא יחזיק. אני שופך ותובע, בא לי צבע אחר.

מובן מאליו שחומצה תהרוס את צבע הרכב, אך לא מובן מאליו כלל שצבע הרכב יהיה רגיש לאזור מגוריו, והיה ראוי לציין זאת בעת הרכישה.

שכבת ווקס הייתה מגנה על הצבע לפי דעתי, דבר שהיה צריך להיעשות בעת הרכישה.

פורסם

לדעתי אין שום קייס במשפט הזה - אתה הולך לבזבז כסף על עו"ד, הוצאות משפט והוצאות דלק לשווא. צ'מפיון מוטורס לא אחראית על החלקיקים שנפלטים מתחנת הכוח באשקלון, יותר הגיוני שתתבע את חברת החשמל וגם אז לא תראה שקל.

פורסם

אני באמת סקפטי לגבי זה שיצא לך מזה משהו.

האחריות לנזק כאן היא ממש לא קשורה לחברה, בטח ובטח אם ראית דברים דומים בהרבה רכבים אחרים שהם לאו דווקא GTI.

לא נראה לי שהם ייקחו אחריות על משהו שממש לא תלוי בהם. כי לא משנה כמה שכבת צבע או איזה סוג של צבע תשים על הרכב, הלכלוך והחלודה עדיין תופיע במוקדם או במאוחר.

היה פה שרשור מעניין בנושא של הורדת כתמי מלט קטנים מגג של רכב שחנה ליד אתר בנייה, והבן אדם התלונן שאי אפשר/קשה מאוד להוריד את הצבע מבלי להרוס אותו, והאשימו את כל העולם החל מהעיריה דרך היצרן וסיים בקבלן, פרט להוא שהחליט ברוב חוכמתו להחנות ליד אתר בנייה.

ברור שבסופו של דבר הוא זכאי לתבוע פיצויים כלשהם מהקבלן בנייה במקרה הספציפי הזה, אבל בשביל למנוע מצב כזה להבא, פשוט צריך להבין איפה לא להחנות את הרכב.

מה שאני בא לומר בעצם זה שלחיות בכזה אזור כמו אשקלון ועוד ליד תחנת הכוח, זה מועד לפורענות, שהרי ברור שזיהום האוויר שם גבוהה, והחלקיקים באוויר גורמים להרבה לכלוך לשקוע על הצבע של הרכבים. אתה לא תצליח להזיז משם את התחנה, כי ארגונים גדולים וחזקים ממך ניסו ולא הצליחו.

עצה ידידותית? אני הייתי עושה "היקש" בין הצבע של הרכב, ומה שחיים באזור כזה עושים לו, לבין הבריאות האישית שלך, ולמה יכול אוויר כל-כך מזוהם לגרום לה. לחיות בכזה אזור מזוהם לאורך זמן יעלה לבריאות שלך יותר יקר מלצבוע את כל הרכב מחדש.

זאת אחת הסיבות הבודדות שאני עדיין נשאר בירושלים, יש לי יער ליד הבית ואפשר עדיין לנשום אוויר נקי וטוב.

SEAT Ibiza 2001 Stella, Automatic. :cry: נמכרה בצער רב :cry:

Toyota Yaris Hybrid 2014 Active, Automatic. :-Dהבייבי החדשה :-D

אני לא גזען, אני שונא את כולם במידה שווה.

פורסם

ההצעה של רן מאוד נכונה. טפל בנקודות הבעייתיות ואז צפה את הרכב (או גג+מכסה מנוע). זה שקוף, לא רואים את זה, ואם תרצה - לקראת המכירה תוריד את זה והגג יישאר פחות או יותר במצב טוב (כפי שניקית אותו לפני שהדבקת את הציפוי).

העניין הוא, שמה קורה בקיסריה? גם שם כל הרכבים נפגמים והאנשים הטובים מוותרים?

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
מה דעתך על ציפוי מגן שקוף על כל האוטו (הדבקה)?

העלות לא קטנה אבל יכולה בהחלט לספק פיתרון לבעיה

יש איזה קישור לפריט הזה? נשמע מעניין.

SEAT Ibiza 2001 Stella, Automatic. :cry: נמכרה בצער רב :cry:

Toyota Yaris Hybrid 2014 Active, Automatic. :-Dהבייבי החדשה :-D

אני לא גזען, אני שונא את כולם במידה שווה.

פורסם

מאחר והבעיה אינה נקודתית כלומר זה קורה לרכבים רבים באיזור מגוריך , תנסה ליצור תביעה יצוגית נגד

תחנת הכח או הבעלים של האיזור המזהם או כנגד העיריה (תתיעץ עם עו"ד) שכן לא יתכן כי מספר גדול של

רכבים באיזור מסויים בעיר יסבלו מתופעה שכזו , ומאחר ואתה ובעלי כל הרכבים הניזוקים הם אזרחים שומרי

חוק ומשלמי מיסים וגרים באיזור עירוני , אין שום סיבה שמפגע סביבתי שאינו קשור אליכם יגרום לכם לנזקים

עצומים , הרי זה ברור שלא ידעתם על כך מראש , וגם אם כן , האם אתם צריכים לסבול זאת או איזור שלם

להחליף דירות ! ברור שלא , ולכן לדעתי מי שאחרי על המפגע הכימי הזה כולל העירייה שמאפשרת זאת , צריך לשלם על כך.

מה שיותר מפריע לי זה שהמפגע הנ"ל מצוי באוויר האיזור ועלול להשפיע בריאותית על התושבים , וזה עניין לא פחות אם לא יותר חשוב שמצריך התייחסות וטיפול !

אנני חושב שהחברה צד בעניין במקרה הזה

אמיר

Mitsubishi Evolution X MR

פורסם

אולי תצרף תמונה?

בס"ד

זה אחד החלומות שלי מאזדה 6, כי הוא גם אמין, יפה ממש (על גבול הפוזה אם לא עבר אותו) וגם יש לו כוח לא חסר..
פורסם

ת'אמת זה נשמע מאוד מוזר. במיוחד כל הקטע עם מגורים ליד תחנות כוח. מילא אם היה יורד גשם כל הזמן ואז היו יכולים לומר שזה גשם חומצי, אבל מתי כבר יורד פה גשם?

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם
לדעתי אין שום קייס במשפט הזה - אתה הולך לבזבז כסף על עו"ד, הוצאות משפט והוצאות דלק לשווא. צ'מפיון מוטורס לא אחראית על החלקיקים שנפלטים מתחנת הכוח באשקלון, יותר הגיוני שתתבע את חברת החשמל וגם אז לא תראה שקל.

1+

אי אפשר לצפות מצ'מפיון או מכל יבואן שהוא להיות אחראי על מפגעים שנוצרו ברכב כתוצאה מתנאים סביבתיים בעייתיים.

למיטב זכרוני, צ'מפיון מתחייבים לתקופה של 7 שנים ללא חלודה, ובהתחייבות הזאת הם אכן עומדים.

חבל לך על הכסף, הזמן והעצבים: השקע בפלסטלינה טובה ולאחריה וקס. לאחר שהבאת את הצבע למצב פיקס, שים מדבקה שקופה להגנה ושלום על ישראל.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

שים יריעות כאלה על הצבע אחרי ניקוי בפלסטליה.

שום חומרים לא חודרים את זה מה גם שלעולם לא יוכלו לסרוט לך את הרכב :)

כזו למשל

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Paint-Protection-Film-3M-Scotchcal-48-X60-Cheap-Clear-/320565316075?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&hash=item4aa32e89eb

או כזו

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/12-x-90-3M-Scotchgard-Paint-Protection-Film-Clear-Bra-/230657418004?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&hash=item35b440e314

הן מגיעות בגדלים שונים ואתה יכול לצפות גג מכנה מנוע וכל חלק אחר,

אם תשים לב אפילו שריטות או שיפשופים חזקים לא עוברים את היריעה הזו של 3M .

בארץ המחיר שלה מאד יקר אבל אתה יכול להכיר אותה לבד ובהצלחה

קובי

:-)

• תוכן חדש...