Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכישת קיה - פיקנטו

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5407 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

לאחר המון המלצות הלכתי לבדוק קיה פיקנטו,

נדהמתי לשמוע שבמידה ואני מזמין רכב, הרכב יגיע רק ..

תקראו טוב: "יוני 2012" - זה יותר גרוע מלקנות דירה :-)

חבל :-( אבדוק את היונדאי

פורסם

אכן זמן המתנה שערורייתי.

ביקרתי בסוכנות פיז'ו לפני כמה ימים והתעניינתי לגבי ה 107. כששאלתי לגבי המחיר (גבוה יחסית למתחרות) אז הסוכן מכירות אמר שמחר (יום חמישי) ועד יום ראשון יהיה מבצע מכירות. ממה שהצלחתי להבין תהיה הנחה של 4000 ש"ח ובנוסף יהיו עוד "בונוסים". שווה לבדוק.

אסף

פורסם

נראה לי שבמצב של היום אין יותר גרוע מלקנות דירה :shock:

אני מכיר כמה אנשים שממש רצו את הרכב הזה ספציפית והם כן מחכים, אחד מהם אפילו כבר קיבל את הרכב והוא מרוצה ממנו. אבל זה כבר שיקול שלך אם אתה צריך רכב בדחיפות או שיש לך בנתיים רכב. אחרי הכל כשאתה מקבל את הרכב ב 2012 אז הוא נחשב גם רכב 2012 זה לא שבנתיים יורד לו הערך או משהו כזה אז סה"כ הכל תלוי ברמת הדחיפות שלך לרכב חדש

פורסם

עם כל הכבוד לקיה, שבהחלט הוציאו רכב איכותי ברמה גבוהה - אני לא רואה סיבה להמתין כל כך הרבה זמן, במיוחד לא כשמדובר במכונית מיני ידנית (למען האמת, גם אם היא אוטומטית, זה לא ממש משנה).

כפי שהסקת בעצמך, מוטב לפזול לכיוון המתחרים. בהקשר הזה, יונדאי I10 תהיה האופציה השנייה הטובה ביותר. היא מתומחרת לא רע, חולקת רכיבים רבים עם הפיקנטו ואחד מיתרונותיה הגדולים הוא דווקא בגירסת המנוע הקטן יותר. ליונדאי ולקיה יש אמנם אותו הספק (69 כ"ס) - אך ליונדאי יש 1.1 ליטר ו-4 צילינדרים, לעומת 1.0 ליטר ו-3 צילינדרים בפיקנטו הבסיסית. היתרון בא לידי ביטוי בפעולת מנוע יותר שקטה וחלקה ביונדאי, כמו גם בזמינות כוח טובה מעט יותר (יונדאי: 69 כ"ס ב-5500 סל"ד, לעומת 6200 בקיה; 10.1 קג"מ ב-4500 סל"ד לעומת 9.6 קג"מ ב-3500 סל"ד).

המחירים מעט יותר גבוהים מבקיה, אבל - זמן ההמתנה קצר משמעותית ובנוסף, בחלק מהמקרים, היונדאי מציעה יותר איבזור - כולל גג שמש חשמלי מקורי, ג'אנטים, ספויילר מקורי, חישמול מלא וריפודי עור (SE - כ-80,000 שקל בגירסה הידנית עם מנוע 1.1 ליטר וכ-93,000 שקל בגירסת ה-1.25 ליטר האוטומטית).

לגבי הפיג'ו - לא הייתי ממהר לקנות 107. היא מהנוחות בקטגוריה, בטיחותית (6 כריות אוויר, 4 כוכבי ריסוק) ויש לה עיצוב חמוד, אך מבחינת מנוע ותא נוסעים, היא הרבה יותר קרובה לסוזוקי אלטו - והפיג'ו עולה יותר, גם אחרי ההנחה (64,000 שקל). זה אמנם כמו היונדאי, אבל היונדאי הרבה יותר איכותית ונעימה. העקב-אכילס של הפיג'ו - ובגדול - זו התיבה הרובוטית, מהסוג שפגע אנושות בדגמים הראשונים של הקורולה הנוכחית. זהו גיר רובוטי בעל מצמד בודד שפעולתו בלתי עדינה בעליל - והתוצאה היא טלטולים לא נעימים בעת העברת הילוכים. אנשים רבים מודעים לבעיה, מה שמרחיק לקוחות מהרכב גם כשמדובר ברכב משומש (שוב - ע"ע טויוטה קורולה 2008 וטויוטה יאריס מ-2007 ועד עצם היום הזה).

אם לא אהבת אף אחת מההצעות הנ"ל, תמיד תוכל לרכוש סופר מיני משומשת בת שנתיים-שלוש - סוזוקי סוויפט GLX, מאזדה2 דיינמיק, סיאט איביזה (יש גם ידנית) וכדומה.

פורסם

אם מדובר על רכבי ידני,הייתי שוקל את הקליאו ופאביה אשר עכשיו ב 69 ועדיפה בהרבה על ה מיני.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
אם מדובר על רכבי ידני,הייתי שוקל את הקליאו ופאביה אשר עכשיו ב 69 ועדיפה בהרבה על ה מיני.

אין פאביה במלאי כרגע. לגבי הקליאו, יכול להיות שתיתכן המתנה קצרה.

השאלה במה הן עדיפות על המיני. אם הוא נוסע לבד/ לכל היותר עם עוד אדם או שניים, הוא יכול להסתפק בכלים הקטנים יותר, שגם עולים פחות וצורכים פחות דלק. כן, עדיין יש סיבה למכוניות מיני. לא תמיד גדול יותר זה טוב יותר.

פורסם

היא יותר חזקה,ולפעמים רוצים רוצים את הכח הזה,מבחינת צריכת דלק אם הנסועה היא ממוצעת לא יהיה הבדל גדול.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
אין פאביה במלאי כרגע. לגבי הקליאו, יכול להיות שתיתכן המתנה קצרה.

השאלה במה הן עדיפות על המיני. אם הוא נוסע לבד/ לכל היותר עם עוד אדם או שניים, הוא יכול להסתפק בכלים הקטנים יותר, שגם עולים פחות וצורכים פחות דלק. כן, עדיין יש סיבה למכוניות מיני. לא תמיד גדול יותר זה טוב יותר.

===

אם תסתכל בקבוצה של הקיה פיקנטו בפייסבוק, תגלה שהיא לא כ"כ חסכונית כמו שחושבים ובאמת ההבדל בצריכת הדלק בינה לבין הפאביה/ קליאו יהיה מזערי.

להמתין לרכב 10 חודשים, זה שערורייה.

פורסם
עם כל הכבוד לקיה, שבהחלט הוציאו רכב איכותי ברמה גבוהה - אני לא רואה סיבה להמתין כל כך הרבה זמן, במיוחד לא כשמדובר במכונית מיני ידנית (למען האמת, גם אם היא אוטומטית, זה לא ממש משנה).

כפי שהסקת בעצמך, מוטב לפזול לכיוון המתחרים. בהקשר הזה, יונדאי I10 תהיה האופציה השנייה הטובה ביותר. היא מתומחרת לא רע, חולקת רכיבים רבים עם הפיקנטו ואחד מיתרונותיה הגדולים הוא דווקא בגירסת המנוע הקטן יותר. ליונדאי ולקיה יש אמנם אותו הספק (69 כ"ס) - אך ליונדאי יש 1.1 ליטר ו-4 צילינדרים, לעומת 1.0 ליטר ו-3 צילינדרים בפיקנטו הבסיסית. היתרון בא לידי ביטוי בפעולת מנוע יותר שקטה וחלקה ביונדאי, כמו גם בזמינות כוח טובה מעט יותר (יונדאי: 69 כ"ס ב-5500 סל"ד, לעומת 6200 בקיה; 10.1 קג"מ ב-4500 סל"ד לעומת 9.6 קג"מ ב-3500 סל"ד).

המחירים מעט יותר גבוהים מבקיה, אבל - זמן ההמתנה קצר משמעותית ובנוסף, בחלק מהמקרים, היונדאי מציעה יותר איבזור - כולל גג שמש חשמלי מקורי, ג'אנטים, ספויילר מקורי, חישמול מלא וריפודי עור (SE - כ-80,000 שקל בגירסה הידנית עם מנוע 1.1 ליטר וכ-93,000 שקל בגירסת ה-1.25 ליטר האוטומטית).

לגבי הפיג'ו - לא הייתי ממהר לקנות 107. היא מהנוחות בקטגוריה, בטיחותית (6 כריות אוויר, 4 כוכבי ריסוק) ויש לה עיצוב חמוד, אך מבחינת מנוע ותא נוסעים, היא הרבה יותר קרובה לסוזוקי אלטו - והפיג'ו עולה יותר, גם אחרי ההנחה (64,000 שקל). זה אמנם כמו היונדאי, אבל היונדאי הרבה יותר איכותית ונעימה. העקב-אכילס של הפיג'ו - ובגדול - זו התיבה הרובוטית, מהסוג שפגע אנושות בדגמים הראשונים של הקורולה הנוכחית. זהו גיר רובוטי בעל מצמד בודד שפעולתו בלתי עדינה בעליל - והתוצאה היא טלטולים לא נעימים בעת העברת הילוכים. אנשים רבים מודעים לבעיה, מה שמרחיק לקוחות מהרכב גם כשמדובר ברכב משומש (שוב - ע"ע טויוטה קורולה 2008 וטויוטה יאריס מ-2007 ועד עצם היום הזה

אם לא אהבת אף אחת מההצעות הנ"ל, תמיד תוכל לרכוש סופר מיני משומשת בת שנתיים-שלוש - סוזוקי סוויפט GLX, מאזדה2 דיינמיק, סיאט איביזה (יש גם ידנית) וכדומה.

הפז'ו מגיעה עם גיר ידני. גירהרובוטי עולה יותר. הפז'ו חסכונית יותר מהיונדאי. אומנם הפלסטיקים פשוטים אבל לטעמי העיצוב שלה הרבה יותר מיוחד מהאלטו וה i10. בנוסף הפז'ו מרגישה יותר זריזה מהיונדאי. היתרון של היונדאי במושב החמישי.

פורסם

מושב 5 לא באמת תורם,זה צפוף ועם המנועים הללו הם לא באמת נועדו לזה,כך שאפשר לקחת רכב עם 4 מושבים.

• תוכן חדש...