Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5408 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מכיר תימני אחלה

פולני אחלה זה רק באגדות

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כנראה טעות קלאסית של לעשות TC לסאב עצמו ולא לרמקולים הקדמיים מהסאב.

אני לא יודע איזה רדיו יש לך, אבל! כנראה שהטעות שלך היא די פשוטה.

תאפס את הTC לסאב לגמרי. קח מטר, תמדוד מהסאב אלייך ומהרמקולים הקדמיים אלייך.

אם אתה מפחד לחרבן את ההגדרות הגם ככה מחורבנות, תרשום את הנתונים איפשהו לפני שאתה מאפס הכל.

עכשיו תאפס הכל. הכל!

אם המרחק בינך לבין הסאב הוא 1.8 מטר, לרמקולים הקדמיים(מידבאסים! לא טוויטרים!) 1.2 מטר נגיד.

אזי ההפרש הוא 0.6 מטר. זה הנתון שאתה מכניס לTC לLF ן-RF.

אחרי זה אם אתה שומע את הסאב מאחורה משמע שפספסת את הנקודה הקסומה הזאת של לאזן אותו בדיוק עם המידבאסים.

אז תתחיל לשחק למעלה ולמטה ותשמע אולי תפגע בה. שוב, יכול להיות פאזה, יכול להיות אקולציה, יכול להיות סלופ! לא יודע... בגלל זה אמרתי תאפס! הכי טוב להתחיל מאפס כששום דבר לא עובד. fresh start.

שמתי לב שזה גם לא עקבי בשירים אז יכול להיות שבשיר אחד אתה תשמע את הסאב בתוך הראש שלך ובשיר אחר הוא יהיה מאוד דימיננטי וימשוך לך את כל הבאס אחורה. אל תיבהל, אין מה לעשות עם זה רק לאזן את הסאב בהתאם לשיר, בזבוז זמן מוחלט.

בהצלחה!

עבד בשבילי לפחות...

Volvo S40 T4 MT

Volvo For Life :-D

פורסם

אתה בטוח שככה עובדים עם TC? לוקחי מטר ומודדים? :? --נשמע לי קצת הזוי...

עם המידבאסים אין לי בעיה והם מכוונים כמו שצריך,עבדתי קשה (מ 0) כדי לכוון אותם,פעם מידבאסים,פעם טוויטרים ואז ביחד,לגבי הסאב לא ממש הצלחתי,אך אני אנסה בהזדמנות את היפוכי הפאזות בקבלים.

Scan Speak

פורסם

זה תלוי בשיטת הTC של המכשיר שלך.

בעקרון - ממש אל תתאמץ לעבוד ככה עם TC

כל הרעיון בTC הוא בעצם לשים את עצמך בסוויט ספוט - שזו נקודה שבה הצליל שיוצא מהרמקולים מגיע לאזניים שלך כאילו והמרחק בינם לבינך היה שווה.

לי יש שיטה שונה לחלוטין להשתמש בTC והיא עובדת בצורה פרפקטית - אני הופך את היחס במרחקים בין הרמקולים בצד ימין מהראש לבין הרמקולים בצד שמאל מהראש.

אני לא מכוון TC שונה לכל רמקול - אני מכוון TC שונה לכל צד ברכב וממש לא איכפת לי אם הרמקולים קרובים אחד לשני או אם אחד בדלת אחד בקיק ואחד בקורה - כל הרמקולים בצד אחד של הרכב יקבלו את אותה הגדרת TC וכל הרמקולים בצד השני יקבלו הגדרת TC זהה לאותו צד.

רק לאחר מכן אני מוסיף את הסאב.

למה?

אני מתייחס לרוחב הרכב בלבד כשאני עושה TC ולמרחק מאמצע הראש (נקודת האמצע בין האזניים - תקרא לזה מוח...) לבין שמשה ימנית של הרכב לבין שמשה שמאלית של הרכב

בד"כ מה שיוצא זה שאתה יושב בין 25 ס"מ ל30 ס"מ מצד שמאל של הרכב

ו80 עד 100 ס"מ בערך מצד ימין של הרכב (אולי קצת יותר)

היחס שמתקבל מאמצע הראש שלך לשני צדדי הרכב הוא בדרך כלל 1:3 עד 1:5 לטובת צד שמאל אם לעשות לך את זה באחוזים אז

70:30 או 75:25 או 80:20 לטובת צד שמאל

עכשיו זה הרגע שאתה צריך ממש להתרכז בכדי להבין איך השיטה שלי עובדת

אם היחס במציאות הוא 75:25 לטובת צד שמאל - המטרה שלי בTC היא להגדיר יחס הפוך כלומר 25:75 לטובת צד ימין!

זה הופך את היחס בין המציאות למה שקורה בתוך המכשיר ואתה מקבל יחס בפועל של 1:1 וזה אומר שהתזמון בין שני צדדי הרכב הפך ל50:50 ואתה בעצם יושב באמצע, בסוויט ספוט!!!

מה שזה אומר שאת צד שמאל אני ארחיק ב40 ס"מ בערך ולכן את צד ימין אני ארחיק ב10 ס"מ בערך - ברוב המכוניות זה גם מה שקורה בפועל.

-------- דגשים והערות --------------

הדבר היחידי שלא טוב שיבוא בדיוק באותו התזמו עם המידבאסים הוא בעצם הסאב - אז דווקא בסאב צריך לתת לו סטיה קטנה בTC בכדי שהוא לא יבטל את המידבאסים (כמובן גם לשחק עם הסלופים והפאזות) ולכן TC לסאב מכוונים בסוף בסוף בסוף.

קודם כל מוצאים את הסלופים והפאזות בין הסאב למידבאסים - איפה שהוא נשמע הכי מקדמת הרכב וחזק וברור ורק אז עוזרים לו עם עוד קצת תיקוני TC להגיע לקדמת הרכב.

- כל זה לא שווה גרוש עם המידבאסים שלך לא מוציאים מספיק באס...

- יש אנשים שהשיטה שלהם היא רק לעשות TC לצד שמאל בכדי שהוא יגיע ביחד עם צד ימין - זה גם עובד אבל הרבה יותר קשה ליצור יחס הפוך כשאחד הצדדים שלך עומד על אפס, אי אפשר לחשב את זה ולכן קל יותר להכניס יחס הופכי לתוך הTC שלך כמו שהסברתי מקודם.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

לא יודע למה קבעת שהסאב צריך להיות בסטייה, אני עשיתי כמו שהסברתי לדן ואחרי שעברתי לאקטיבי ופתחתי גיין בצורה מכובדת למידבאסים (תתפלא אבל גם דוטק בועטים כמו סוסים), זה נשמע די טוב והבאס ממש בא מקדימה.

לא שמעת את המערכת מאז שהתקנתי את האינפיניטי, מפגש הבא חובה!

ד"א מיותר לגמרי לעשות TC לטוויטרים ומידבאסים בנפרד, את זה למדתי מאדי! =)

Volvo S40 T4 MT

פורסם

דווקא את זה שדוטקים בועטים כמו סוסים אני יודע... אני יודע את זה עוד משנת 2001 כשבאתי למפגש הראשון שלי ושמעתי את המערכת אצל ניר במפלצת הירוקה ולאחרונה אם יצא למישהו לשמוע את הדוטקים ברכב אצל איתמר...

Pioneer TS-X150

פורסם

אדי נראה לי אצלי זה פועל כמו שאמרת באופציה השניה, של לשים TC רק בצד שמאל ושזה יגיע ביחד עם צד ימין,והצלחתי להגיע לרמה של +- אותו דבר,כי משום מה המידבאס הימני שלי היה נשמע יותר "חזק" ויותר מודגש..לכן שמתי הכל על שמאל.

אני אנסה להפוך קבלים למידבאס השמאלי ואז נראה את התוצאה,אם זה יעבוד אותו דבר (פחות או יותר) אז אני אוכל לשחק עם שני הצדדים ב TC

Scan Speak

פורסם

דן - אל תעשה סלט.

אל תהפוך פאזה רק לאחד המידבאסים - בשביל זה יש לך TC, תשאיר את שני המידבאסים על אותה הפאזה.

או שניהם ישרים או שניהם הפוכים.

ולגבי הTC אם זה עובד לך אז סבבה אבל הייתי ממליץ בכל זאת למצוא את היחס בין ימין לשמאל - זה לא כזה קשה.

איזה יחידת ראש יש לך?

Pioneer TS-X150

פורסם

אם השהיית הזמנים היא במילישניות

לצד שמאל תיתן השהייה בין 1.9 ל2.4 מילישניות

ואז לצד ימין תנסה לתת השהייה בין 0.3 לבין 0.7 מילישניות

תשחק על הטווחים האלה לדעתי אתה תפגע בול מתישהו.

הדרך הכי קלה לעשות את זה היא עם הקלטה של זמר או זמרת שאתה יודע שהם בדיוק במרכז.

ואם זה בס"מ (לפי מה שאני זוכר במפגש האחרון ברכב של רומם עשינו כוון לפי ס"מ)

תנסה 30 ס"מ שמאל ו5 ס"מ ימין

תנסה 40 ו 10

תנסה 50 ו 10

תנסה 80 ו 20

תנסה 70 ו 30

תנסה 75 ו 25

עד שתפגע בהיפוך היחס - מקביעת TC רק לצד שמאל אתה לא יודע בוודאות שמצאת את היחס הנכון אבל אם אתה פוגע ביחס והכנסת ערכים לשני הצדדים אתה יודע בוודאות שפגעת בול.

אתה יכול לקחת מטר ופשוט להריץ אותו מחלון אחד לחלון שני של הרכב כאשר הנקודה שאותה אתה מחפש היא אמצע משענת ראש הנהג, ככה אתה מוצא את היחס האמיתי ברכב בין ימין לשמאל, כל מה שנשאר לך זה להזין את היחס ההפוך לTC ברכב ולראות אם פגעת בול.

תנסה - זה סתם משהו שמאוד מעניין להתנסות בו.

Pioneer TS-X150

פורסם

סבבה ותחליף את הסמלון - מה שהולך לך שם זה לא bigass bitch זה מה שנקרא ugly ass bitch

:-P

Pioneer TS-X150

פורסם

אוקיי... אם ככה, אז אתה יודע בדיוק למה אני מתכוון.

למה להשאיר פאזות ישרות בשני הצדדים, האמת שאחרי הTC הכל נשמע לי מצוין רק שחלק מהצלילים הגיעו חזק יותר מצד ימין אבל מרכז הבמה היה מולי! משהו ממש מוזר. הסאונד היה מפוזר לגמרי, קלאפים או סנרים בצד ימין, כל שאר המוזיקה מולי!

הפכתי פאזה לטוויטר הימני, והופ! פתאום כל הגבוהים התיישרו בדיוק מולי! אבל עכשיו עדיין יש הרבה צלילים שבאים יותר מדי מימין, הפכתי את המידבאס והופ! הכל התיישר בדיוק מולי.

תאמין לי שניסיתי לעבוד עם הTC ישבתי אולי איזה 5 שעות בסה"כ בניסיונות למרכז את הבמה, ללא הצלחה, עד שפשוט החלטתי לשים זין על החוקים הלא כתובים האלה ולהפוך פאזה! כנגד כל הסיכויים.

Volvo S40 T4 MT

• תוכן חדש...