Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5409 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

VinyX אז מה שאתה אומר בעצם אם אני שומע צילילים מסוימים מצד אחד יותר חזק להפוך רק לאותו מידבאס את הפאזה בקבלים?

חשבתי על זה אבל אז אמרתי לעצמי שזה יוריד מהבאס שלו ואז אני ישמע בצד השני יותר נמוכים ויעשה לי גם בלאגן:roll:

Scan Speak

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

להפוך פאזה בין אחד הצדדים בסט כאשר יש לך יכולת TC היא מיותרת

כל מה שהפיכת הפאזה עושה היא לשנות את התזמון בין שני המידבאסים אבל בדרך היא גם גורמת להסטה גדולה מידי שיכולה להוביל להתאבכות הורסת בין הרמקולים.

TC גם ככה משנה את התזמון אז היפוך הפאזה הוא פשוט מיותר.

מה שניתן לעשות שלומי במקרים שכאלה הוא לשנות את הסלופים למידבאסים ולהעלות או להוריד קצת את נקודת החיתוך שלהם - ההשפעה על העוצמה שלהם היא דרמתית במקרים מסויימים ואני יכול להדגים את זה מאוד מאוד בקלות באוונסיס הודות לעבודה האקטיבית.

אם אחד הצדדים עדיין חזק לך מידי הייתי מעדיף לבנות LPAD למידבאס ולטוויטר אם אין לך יכולת אחרת להנחית אותם.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

רומם, לא קרה שום דבר לבאס, אבל תודה ששאלת. :lol:

הבעיה זה מירכוז לא עוצמה, האמת שומעים נהדר ואני אוהב את איך שזה נשמע ככה, זה מספיק טוב בשבילי כרגע.

מה שמשגע זה העובדה שהרבה מהצלילים מפוזרים מאוד והתמונה לא אחידה. לא ממורכזת. הכל יותר מדי מפוזר.

צריך לשמוע כדי להבין, אי אפשר להסביר את זה במילים. מפגש הבא אדי, אתה חייב לי האזנה. :-D

אני יודע שזה בסה"כ גורם לדיליי קטן, אבל הבעיה שזה ממש עזר, או לפחות זה נשמע ככה.

ולגבי סלופים זה קצת בעייתי כרגע, אבל נקודות חיתוך חופשי.

Volvo S40 T4 MT

Volvo For Life :-D

פורסם

שלומי -

אתה ירית לעצמך ברגל בתגובה האחרונה שלך.

מצד אחד אתה אומר שאחרי היפוך פאזה לצד אחד הכל נשמע לך טוב יותר מצד שני אתה אומר שאין בעיה במרכוז אבל חלק מהצלילים לא מסתדרים לך, אין פירוט, הם לא בנפח הנכון, לא ברורים

זה בדיוק מה שהיפוך פאזה גורם כחלק מתופעות הלוואי!!!

המרכוז לא נפגע כי ביצעת TC ולכן התיקון הזה מחזיק את המרכוז של הבמה במקומה למרות הפיכת הפאזה ובגלל זה אין צורך בהפיכת פאזה כשיש לך TC.

מתי הופכים פאזה? (כשיש TC)

כשאתה צריך לשנות לכ-ל הסט הקדמי שלך את התזמון בגלל אלמנט אחר שמפריע לך.

או כשמשהו במערכת גורם להיפוך פאזה ופתאום, למרות שהרמקולים עם פאזות חשמליות ישרות - שום דבר לא מסתדר לך וקשה לך להפריד בין כלים, אין עומק, יש עמימות מסויימת.

זה יכול לקרות בגלל מגברים שאי אפשר לעקוף בהם את הקרוס ולא לקחת בחשבון את הסלופ שלהם.

זה קורה כשהפאזה של הרמקול אמנם ישרה אבל הסלופ שבחרת לרמקול גורם להסטה של הפאזה ולכן רצוי להפוך אותה או בעזרת פרוססור (היפוך פאזה באזור נקודת החיתוך) או פאזה חשמלית (היפוך התנועה של הרמקול).

בזה שהפכת פאזה רק בצד אחד אצלך בזמן שיש TC הבמה נשארה לך במרכוז נכון אבל כל שאר ההיבטים של הבמה לא מסתדרים לך.

אם היפוך פאזה בצד אחד היה נשמע לך טוב יותר - תנסה גם להפוך את הפאזה בצד השני, יתכן והצד הראשון מלחתכילה הוא זה שגרם לבעיה.

(תיקח בחשבון שאחרי זה אתה עלול למצוא את עצמך נלחם שוב עם הסאב...)

אני אשמח אם תפרט לי את נקודות החיתוך והסלופים, איך קבעת אותם ואיפה הן מתבצעות.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

עידכון קל,היום ייצא לי לשמוע כמה שירים (בערך 2-3) שממש שמעתי את הנמוכים באים מקדימה ומהסאב באותו גל וזה היה ממש מהנה,אך יש עדיין המון שירים שזה נשמע כאילו הסאב ממש מאחורה.

נ.ב אדי יש סיכוי שהשלט ששולט על הסאב לא תקין? ובגלל זה הרגישות שלו רק בין טווחי האמצע? שווה להחליף אותו?

תודה. :)

Scan Speak

פורסם

שווה להחליף אותו אבל אני מהנסיון שלי פשוט הייתי מוותר עליו.

אין לHU שלך שליטה על סאב במקרה?

Pioneer TS-X150

פורסם

תבנה אחד פשוט.. לא יעלה לך הרבה. נגד משתנה כפול 100K, שתי נגדים 15K כמה חוטים ו4 מחברי RCA נקבה..

בנוסף לזה אתה יכול להחביא אתזה איפשהו. תכבה את אופציית השלט במגבר, ותכניס אתזה בין הרדיו למגבר. כמובן תצטרף עוד כבל RCA קצר..

http://sound.westhost.com/p01-f1.gif

דיוויד

פורסם

אין לי כ"כ ידע בלבנות דברים כאלה,למרות שיש לי אנשים שיודעים לחבר הכל,רק לחפש את כל הדברים ולעשות הכל כמו שצריך צריך לדעת.

אדי- כן יש לי שליטה מהHU על הסאב אבל היא לא כמו ששלט כזה שולט,אני רוצה כמה שיותר מדויק שיעבוד.

Scan Speak

פורסם

תכוון את הגיין במגבר בצורה נכונה ואתה תראה שהשליטה של הHU זה כל מה שאתה צריך.

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...