Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מאוורר תקרה. מי מו מה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5416 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

צהריים חמימים לכולם.

סטארי, מאוורר התקרה שליווה אותי באמינות מרשימה משנת 95', נפטר היום לאחר שפורק מהתקרה בנסיון לאתר מהיכן מגיעים הרעשים המכניים המעצבנים במהירות 3.

לצערו וצערי גומיות יבשות, סלילים מפוחמים וקבלים שראו ימים טובים יותר לא הותירו ברירה ונאלצתי לבצע להמתת החסד. ביי סטארי.

עכשיו אני מעוניין במאוורר תקרה חדש, 42".

כמו שהבנתם עם סטאר יש לי ניסיון לא רע, ואני גם די מבסוט מזה שהם מייצרים בישראל (לפחות את רוב הדגמים).

מחיפוש בזאפ מחיר המאוורר נע בין 500 ל 600 ש"ח. האם ניתן למצוא זול יותר?

יש טעם להשקיע במאוורר מחברה אחרת? חשוב לי שזה יהיה מאוורר שקט.

אגב, שאלה ירוקה:

לאחר שפירקתי את המאוורר ראיתי שההספק של המנוע הוא 80W. הייתי בטוח שלמאוורר יש "הילוכים" שכן כל משיכה בחבל שינתה את המהירות וחשבתי שזה מנגנון מכני. לאחר הפירוק גיליתי שזה כנראה סה"כ משחק נגדים.

האם במהירויות נמוכות יותר צריכת החשמל נותרת זהה וההספק מתבזבז על חום?

בהנחה שיש בחדר בגודל 3X4 מזגן 1 כ"ס של אלקטרה מדגם 10i שמכוון קבוע על 26-27 מעלות (מה לעשות, אני לא מאלה שישנים באוגוסט עם פוך ומזגן על 16 מעלות), מי חסכוני יותר בהפעלה רציפה? מה זה המספר המפחיד הזה 2,700 וואט בשעה? :shock:

תודה,

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

היי,

לגבי "ההילוכים" של המאורר, לא אוכל לענות לך, אבל רוב הסיכויים, שכאשר הינך מדליק אותו, הוא צורך את מלוא ה 80 וואט, כל עוד אין איזה ממסר וכו', והשאר מתבזבז על נגדים וחום.. ככל הנראה.

בקשר להוצאות:

כן, הגיוני שכל עוד המזגן שלך אינו INVERTER, הוא יצרוך כ 2,700 וואט שזה סה"כ 2.7 קילוואט לשעה.

על מזגני INVERTER אתה בטח יודע ומה הם עושים אתה גם כן יודע, לכן בהפעלת מדחס והמזגן, הוא צורך 2.7 קילוואט והמאורר שלך צורך 80 וואט, שזה אומר 0.080 קילוואט.

החישוב פשוט: עלות קילווט 1 לשעה נכון להיום, כ 45 אגורות בערך. נעגל (לכל החכמים...)

במזגן, יעלה לך להפעילו במשך 5 שעות, (בלי הפסקות המדחס וכו', סתם לצורך המחשה) כ 6.075 ש"ח ל 5 שעות, אבל נכון שבחלק מהזמן, או כמו שאצלך, על טמפ' 26-27 המדחס ייכנס לפעולה בשליש מהזמן (בערך) לכן יוצא, שבמקום 2,700 בהפעלת רק היחידה הפנימית, הוא יצרוך לפי דעתי מבלי היכרות טכנית עם הנתונים,900-1000 וואט... נגיד... שזה כבר הופך את העלויות לכ 3-4 שקלים להפעלה של 5 שעות ממוצע. (שוב, מבלי לחשוב נתונים טכניים רשמיים וכו', ממוצע ולפי דעתי).

המאורר? 0.080 כפול 0.45 כפול 5 שעות.... ואתה בעצמך רואה שבכל שעה אתה מבזבז 0.036 ש"ח ;)

פורסם

אף פעם לא הבנתי למה טוב מאוורר התקרה הזה, אבל אם זה מה שעושה לך טוב בלילה - לך על זה.

לשאלותיך -

מנגנון ויסות המהירות לא מתבצע בצורה מכאנית מהסיבה הפשוטה שהרבה יותר קל לבצע אותו בצורה אלקטרונית. הויסות עצמו והיעילות תלויה בסוג המנוע (מנוע השראה או מנוע זרם ישר) וקצרה היריעה מלהסביר איך בדיוק זה עובד, אבל בגדול זה אומר שצריכת ההספק של המאוורר משתנה עם שינוי המהירות ולא כל ההספק מתבזבז על הנגדים.

מאוורר תקרה יהיה חסכוני יותר בהפעה לאורך זמן. צריכת החשמל שלו זניחה ובטלה לעומת צריכת זרם של מזגן.

כיוון שאין למזגן שלך אינוורטר, יש לו שני מצבים - עובד ולא עובד. 2700 וואט בשעה זאת צריכת ההספק של המזגן כשהמדחס עובד.כשהמדחס לא עובד יש צריכת זרם זעומה מהמפוח הפנימי. ככל שתוריד את הטמפרטורה המדחס יצטרך לעבוד יותר דקות בשעה וצריכת ההספק לאורך היום תעלה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

ברור לי ש 2,700W מתייחס להפעלה רציפה של המדחס והסוללה הפנימית, אני פשוט קצת מופתע שזו הצריכה. הייתי בטוח שצריכה של מזגן 1 כ"ס שבא מבית טוב, לא היה מהכי זולים בשוק ובעל דירוג אנרגטי גבוה (אני לא זוכר אם A או C) יהיה קצת יותר חסכוני. 2,700W זה אפילו יותר מדוד חשמל.

לגבי המאוורר תקרה, זה פתרון מעולה! במהלך היום זה לא נעים כמו מזגן, אבל אני אישית שונא לישון עם מזגן בלילה ומאוורר תקרה הוא פתרון מצויין. החסרון הוא שלפנות בוקר צריך להתעורר, לקום, לקלל ולכבות אותו, כי קר.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
כמו שהבנתם עם סטאר יש לי ניסיון לא רע, ואני גם די מבסוט מזה שהם מייצרים בישראל (לפחות את רוב הדגמים).

מחיפוש בזאפ מחיר המאוורר נע בין 500 ל 600 ש"ח. האם ניתן למצוא זול יותר?

יש טעם להשקיע במאוורר מחברה אחרת? חשוב לי שזה יהיה מאוורר שקט.

מיוצרים בישראל?!?

מאווררי התקרה של סטאר מיוצרים במזרח. אם אני זוכר נכון - בטאיוואן ולא בסין. אני יכול לבדוק מחר.

יש לי בבית גם סטאר מהדור היותר חדש 42 אינטש (כמו אלו שנמכרים כחדשים היום) וגם 2 "יונדאי" 3 כנפיים 42 אינטש ("ברזיל", שקר כלשהו) וגם 2 "ווסטינגהאוז" 6 כנפיים 30 אינטש ("טורבו"). היחידים שאינם שקטים הם הוסטינגהאוז, והם גם החלשים.

אגב, שאלה ירוקה:

לאחר שפירקתי את המאוורר ראיתי שההספק של המנוע הוא 80W. הייתי בטוח שלמאוורר יש "הילוכים" שכן כל משיכה בחבל שינתה את המהירות וחשבתי שזה מנגנון מכני. לאחר הפירוק גיליתי שזה כנראה סה"כ משחק נגדים.

האם במהירויות נמוכות יותר צריכת החשמל נותרת זהה וההספק מתבזבז על חום?

ההספק המרבי הוא 80 וואט. בעוצמות הנמוכות יותר ההספק בד"כ גם נמוך. בטוח שראית נגדים? שינוי מהירויות משיגים על ידי כמה סטים של סלילים במנוע שמפיקים הספקים שונים. לפעמים מחברים קבל שיקלקל את הפאזה לקבלת הספק נמוך יותר.

נגד לכמה עשרות וואט זה לא סיפור זול או פשוט (או בטיחותי) וגם לא יעיל כמובן.

בהנחה שיש בחדר בגודל 3X4 מזגן 1 כ"ס של אלקטרה מדגם 10i שמכוון קבוע על 26-27 מעלות (מה לעשות, אני לא מאלה שישנים באוגוסט עם פוך ומזגן על 16 מעלות), מי חסכוני יותר בהפעלה רציפה? מה זה המספר המפחיד הזה 2,700 וואט בשעה? :shock:

המאוורר יצרוך 80 וואט (בהנחה של עוצמה מירבית באופן קבוע) ואילו המזגן יצרוך 2700 ואט בחלק קטן מהזמן (כשהמדחס פועל) ומשהו כמו ה-80 וואט (כשרק המפוח מופעל). אחוז הזמן תלוי בטמפרטורה, בגודל החדר, יעילות הבידוד וכו'. לא סביר שהמזגן יהיה חסכוני יותר - אבל ההפרש (במקרה של 27 מעלות) יהיה קטן - לא 80 מול 2700.

:turn-l:
פורסם
הויסות עצמו והיעילות תלויה בסוג המנוע (מנוע השראה או מנוע זרם ישר) וקצרה היריעה מלהסביר איך בדיוק זה עובד, אבל בגדול זה אומר שצריכת ההספק של המאוורר משתנה עם שינוי המהירות ולא כל ההספק מתבזבז על הנגדים.

במנועים השראתיים של מאווררים עומדים (מעולם לא חקרתי מאוורר תקרה) יש 2 שיטות ויסות שאני מכיר:

- משנק (צ'וק) טורי למנוע. המשנק הוא סליל המלופף על ליבה מגנטית ומציג התנגדות למתח, אבל ההתנגדות בונה שדה מגנטי המחזיר אנרגיה לרשת, ולמעט הפסדי הולכה (הפסדי נחושת) והפסדים בגלל זרמי מערבולת (זרמי פוקו) בליבה המגנטית (הפסדי ברזל) אין הפסדים והנצילות הכוללת גבוהה יחסית. אופיינית למשנק יש סנף כלומר יש לו 2 דרגות השראות והמהירות הגבוהה מושגת כשהמשנק לא במעגל. זו שיטה עתיקה מאד, (הכרתי מאוורר בן 60 שנה או יותר שניצל ויסות כזה) ואיננה נפוצה היום.

- כמה סלילים במנוע והם ממותגים לפי הצורך, כלומר מנוע בהספק שונה לכל מהירות.

קשה לי להאמין שישנם פשוט נגדי הספק בטור למנוע המאוורר - נגד של 30 וואט למשל הוא עצום, שלא לדבר על החום הרב שהוא פולט.

במנועי 3 פזות בתעשייה יש במנועים גדולים שיטה של נגדים טוריים לזרמי הרוטור (כדי לאפשר התנעה ללא חימום מופרז) אבל זה מחייב פחמים ובטח לא קיים במנועי פזה אחת במאווררים.

יוסי

פורסם
מה זה inverter? מישהו מוכן להסביר יותר בפירוט?

אינוורטר הוא בפשטות מזגן בעל תפוקה משתנה.

מזגנים רגילים פועלים או לא פועלים, כלומר המדחס דוחס וכשהבקר מחליט שמספיק קר (או חם, בחורף) הוא מכבה את המדחס ומשאיר בפעולה את המאוורר הפנימי בתוך הבית. התוצאה היא שיש תנודות גדולות בטמפרטורה, המאוורר דוחף אוויר רטוב וגם המדחס סובל מהתנעות תכופות.

באינוורטר הטכנולוגיה היא של מדחס שהמנוע שלו יודע להסתובב במהירויות שונות. היות ובמזגן יש צורך בהתנגדות לזרימת חומר הקירור (לפני ההתנגדות שורר הלחץ הגבוה של יציאת המדחס - לחץ ראש בשפת הקירורניקים, ואחרי ההתנגדות שורר לחץ נמוך יחסית, לחץ היניקה), וכמות החומר ליחידת זמן משתנה עם המהירות, יש צורך בשינוי ההתנגדות. יש בעולם 2 שיטות ויסות מקובלות - שינוי חתך שסתום ההתפשטות או שינוי זמן מחזור בו השסתום פתוח (דיוטי סייקל).

אם ההסבר המדוייק קשה לך, הנה הסבר פשוט יותר - אינוורטר של נניח 14000 BTU יכול לרדת אוטומטית בתפוקתו נניח פי 4 ל-3500 BTU. המשמעות היא שכשהחדר קר הוא נחלש וכמובן צורך הרבה פחות חשמל, אבל ממשיך לפלוט אוויר קריר.

למבנה הזה יש 2 יתרונות - מהמדחס נחסכת מכת ההתנעה, והנצילות התרמודינמית הממוצעת היא גבוהה מאד בגלל שמחליף החום החיצוני (המעבה) הוא גדול בהרבה מהמקובל כשהאינוורטר פועל בעומס חלקי.

מכאן גם עולה שתלוי איך האינוורטר נבחר - אם הוא עובד במקסימום הספק כל הזמן אז אין לו יתרון מובהק על פני מזגן רגיל אבל אם הוא נבחר נכון ובחלק מהזמן הספקו נמוך, אז אכן הוא חוסך חשמל.

מול זה יש מנוע בעל מבנה שונה, אלקטרוניקה מסובכת יחסית (גם ויסות המנוע וגם ויסות שסתום ההתפשטות) כך ששוב מוכח שאין ארוחות חינם.

יוסי

פורסם

אני כבר 3 שנים עם מאוורר של ווסטינגהאוס שנרכש באייס או הום סנטר ב120 ש"ח , עושה את העבודה מעולה ובשקט.

קניתי אותו סתם בשביל הקטע כדי שישרת אותי כמה חודשים ובסוף נשארתי איתו כי הוא מספק את הסחורה במיוחד ביחס למחיר ההזוי שלו :)

[הפסיכים האלה נותנים גם 10 שנים אחריות]

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
אני כבר 3 שנים עם מאוורר של ווסטינגהאוס שנרכש באייס או הום סנטר ב120 ש"ח , עושה את העבודה מעולה ובשקט.

קניתי אותו סתם בשביל הקטע כדי שישרת אותי כמה חודשים ובסוף נשארתי איתו כי הוא מספק את הסחורה במיוחד ביחס למחיר ההזוי שלו :)

[הפסיכים האלה נותנים גם 10 שנים אחריות]

סליחה, סתם שאלה, ברור לי שאי אפשר להעביר זאת דרך האינטרנט -

אבל אני בכל זאת אשאל:

האם מאורר תקרה מספיק כמו מזגן? החדר שלי ממש קטן, והוא החדר הכי חם בבית.

אני בינתיים שורד כבר מספר שנים עם מאורר כזה, וכשממש חם -

יוצא לסלון, שם כבר יש מזגן.

עכשיו המאורר כבר מעל 4 שנים והוא נפל המון - הגיע הזמן להחליף.

החלטתי אם כבר להשקיע 100₪ אולי נקנה מאורר תקרה מהוסנטר.

רק האם הוא עושה את העבודה כמו המאורר שיש לי?

אני ירגיש יותר קור? יותר נעים?

תודה רבה!

פורסם

מאוורר תקרה רק מסחרר את האוויר בחדר. הוא בקושי מושך אוויר מבחוץ.

אם כבר, שים את המאוורר שיש לך על אדן החלון ותן לו לדחוף או למשוך אוויר מהחדר.

מאוורר תקרה יעיל עם מזגן, בכך שהוא מפזר את הקור בחדר.

לי יש מזגן רצפתי, שמתי עליו את המאוורר שלי (דומהב לשלך, עם רשת מסתובבת) וזה יעיל יותר מאשר לתת למזגן לבד.

בשני המקרים עם המזגן, ניתן לשים את המזגן על עוצמת מפוח הנמוכה ביותר והמאוורר יעשה את העבודה (לא יודע אם יעיל יותר מבחינה אנרגטית, אבל התחושה בחדר טובה יותר).

לדעתי ניתן גם להעלות את טמפ' הטרמוסטט במקרה של מזגן עם I FEEL בשלט, ואז זה בטוח יעיל יותר אנרגטית.

פורסם
יש לי בבית גם סטאר *** וגם 2 "יונדאי" *** וגם 2 "ווסטינגהאוז"

אתה מנסה להמריא? :lol:

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

אני עם שני מאווררים של סטאר 42 בבית. בני כשנה.

אני ישן עם מאוורר כל לילה, במזג אוויר האחרון ואין שום טענות, לכן אני ממליץ להמשיך עם החברה הזו.

• תוכן חדש...