Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5450 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אבל בחיאת ראבאק? למה לא טישטשת את הלוחית זיהוי?

1+

בכל מקרה, הייתי שמח לשמוע מה הנזק לכיס

גם אני בעד פירוט [או סיכום] כספי, אם כשר לפרסם.

במאזדה 3 בלם היד נמצא בתוך התחת של הנוסע ליד הנהג.
  • תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ווואו רכב פשוט מדהים, הצבע באמת מאוד מחמיא לרכב הזה (אפילו שזה סה''כ לבן).

ד''א אני חושב שאני רואה אותך פה באשדוד, אם בכל זאת זה הרכב שלך אני חושב שיצא לי לשמוע אותו כמה פעמים "מרביץ" והצליל אחחח הצליל פשוט תענוג לאוזניים.

תמשיך להשקיע ולעדכן, מאוד כיף לראות.

פורסם
ואני חושב שגם הברקסים טובים - גם בבלימות חזקות מאוד עוד לא שמעתי את הABS

זה כי לא בלמת באמת חזק או שהמהירות היתה לא גבוהה במיוחד.

סע על 80 קמ"ש, תדביק את דוושת הבלמים לרצפה, ה-ABS יפעל כמו גדול.

ואין לזה גם קשר לברקסים טובים או לא, יש לזה קשר לדברים אחרים (צמיגים, בולמים, קפיצים בקרות אחיזה וכו') אבל למרות כל אלה, אם הרכב שלך תקין, במהירות 80 קמ"ש אתה תבלום עד הסוף המערכת ועוד איך תפעל.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
זה כי לא בלמת באמת חזק או שהמהירות היתה לא גבוהה במיוחד.

סע על 80 קמ"ש, תדביק את דוושת הבלמים לרצפה, ה-ABS יפעל כמו גדול.

ואין לזה גם קשר לברקסים טובים או לא, יש לזה קשר לדברים אחרים (צמיגים, בולמים, קפיצים בקרות אחיזה וכו') אבל למרות כל אלה, אם הרכב שלך תקין, במהירות 80 קמ"ש אתה תבלום עד הסוף המערכת ועוד איך תפעל.

כמובן שיש לזה קשר לברקסים טובים או לא :shock:

ההבדל בין ברקס טוב לברקס רע זה שברקס רע יוכל לספק בלימה חלשה וכבר ינעל גלגלים בזמן שברקס טוב יאפשר לך לבלום הרבה יותר חזק ועדיין לא ינעל גלגלים. כמובן שגם עמידות בטמפרטורה לבלימה במכוניות על לדוגמא זה חשוב אבל זה קודם כל.

ובכל אופן במירוצים כמה שאתה במהירות יותר גבוהה אתה יכול לבלום יותר חזק בלי לבלום כי יש לך יותר אחיזה (לבלימה) אבל אני בכלל לא בטוח שזה קשור כי במכוניות מרוץ הספויילר מספק downforce ובמכונית בלי ספויילר אני חושב שכמה שאתה מהיר יותר יש לך יותר עילוי דווקא.

אגב

בקאוואליר אצלי בבלימה בירידה נניח מכביש של 70 לכיכר צריך להשתמש במשהו כמו 3/4 ממהלך הבלם

וגם הABS שם פועל בכל בלימה בינונית (לא פועל בטירוף אבל נותן כמה רעידות בדיוק מהסוג שיש בבלימת חירום)

הרכב עובר טסטים ותמיד היה ככה הברקסים שם על הפנים אז מהסיאט אני אכן מופתע לטובה

פורסם

או בקיצור, אתה כותב דברים לא נכונים.

אם ברקס "רע" בולם חלש- איך בדיוק הוא ינעל את הגלגלים ?

אם ברקס "טוב" בולם חזק- איך זה שהגלגלים לא יינעלו ?

בוא תבין כמה דברים, הבלמים שלך מחוברים לדוושה פרופורציונלית, כלומר, אם תלחץ חזק על הדוושה- הרכב ייבלום חזק, אם תלחץ חלש הוא ייבלום חלש.

בלמים תקינים של רכב (בלי ABS) לצורך העניין ינעלו את הגלגלים בעת נסיעה במהירות גבוהה ולחיצת דוושת הבלמים עד הסוף, זה לא משנה אם יש לך פיאט אונו ובלמים מקוריים או יש לך ניסן GT-R עם בלמים של 8 בוכנות מקדימה, קח את 2 הרכבים האלה, תבטל לניסן את ה-ABS, סע 100 קמ"ש ותדביק דוושת בלם לריצפה- הגלגלים יינעלו בשתיהן.

אם זה לא קורה- יש בעיה בבלמים, חד וחלק.

כי להגיע למצב שאתה מדבר עליו, בלימה מאוד מאוד חזקה עד לנקודת הנעילה מבלי לנעול את הגלגלים, זו כבר טכניקה שדורשת הרבה אימון (אם אין לך ABS) או לחילופין אם כן יש לך ABS- זו בדיוק תפקידה של המערכת, לתת לך בלימה מקסימלית מבלי לנעול את הגלגלים.

ברכב בלי ABS אתה יכול גם לבלום חזק מבלי להכניס את המערכת ABS לפעולה, אבל ככלל, אתה לא יכול לעשות את זה אם אתה לוחץ את הדוושה עד הסוף כי אז המערכת כן תכנס לפעולה.

אם הגלגלים כן יינעלו או לא (נצא מנקודת הנחה שכל המערכות תקינות)- זו פונקציה של עוצמת הבלימה ורמת האחיזה של הצמיגים בכביש.

המערכת ABS בקוואליר שלך נכנסת לפעולה מוקדמת מאחת (או יותר) מהסיבות הבאות:

1.מערכת מדור מאוד מוקדם ומיושן בתקופה שהמערכת היתה מאריכה את מרחק הבלימה.

2.בולמים וקפיצים עייפים, הבלימה הבינונית שלך משדרת לחיישנים חוסר יציבות או אחיזה ולכן המערכת מופעלת.

3.צמיגים עייפים.

4.כביש עם אחיזה נמוכה.

5.רכב שמראש הוא סוג של ספינה קטנה ולא אוחזת בכלום.

פורסם

אתה מבין את ההגיון בדברים שלך ?

אם תיקח ברקס הכי פשוט וגרוע ברכב זול (אבל כמובן תקין וחוקי) הוא אמור להיות חזק מספיק כדי לנעול גלגלים

ואם תיקח את אותו הרכב ותשים לו ברקסים טובים מאוד הוא יעצור באותו המרחק ?

ברקס "חלש" יאפשר לך לבלום חלש יותר לפני שתגיע לנעילה מאשר ברקס טוב.

ובכול אופן מה הקשר בין אחיזה של הרכב בפניות לאחיזה בבלימה/האצה? :? אם תיקח כביש ישר מה שישפיע על מרחק הבלימה זה רמת הבלמים והצמיגים (נניח שמשתמשים בABS שאכן בולם על הסף של כל גלגל) אז האחיזה הנמוכה של הקאווליר לא מסבירה את זה.

אגב אני אף פעם לא לקחתי את הרכב "להשתולל" כי אף פעם לא היה לי מקום בטוח (גם מבחינת בטיחות לא לפגוע/להפגע וגם משטרה) אז לא יצא לי לבחון את הגבולות אחיזה שלו. בפניות בעיר אני ממש לא מרגיש חשק לנסות מהר כנראה בגלל הזווית גלגול ברכב, הוא עושה לך חשק לעבור כמה שיותר לאט ובבטיחות ומוציא את הרוח הספורטיבית. אז מי שהתנסה באמת בקאוואליר - מה הבעיה באחיזה ? פשוט תת היגוי כבר במהירות נמוכה משמעותית מרכב משפחתי אחר ? פחד להתהפך ? תמיד התעניינתי לדעת.

פורסם

גבולות אחיזה בקאווליר? פשוט אין...

חבר'ה אתם קצת סוטים מהנושא.

בקופרה כמובן שיש ABS והוא פועל ללא דופי.

הצמיגים לא ננעלים (כמעט!) גם בלחיצה הכי חזקה על הדוושה.

סה"כ כוונתי הייתה שמדובר בבלמים גדולים בעובי 312 מ"מ (מקדימה) וכוח הבלימה ברכב פשוט אדיר.

בקרוב אעלה סיכום כספי של עלויות השיפורים ברכב.

elad_ah, אני מתגורר בת"א אז כנראה שלא אותי ראית...

גיא

Seat leon Cupra MK3 FL 2011 - sold

Seat leon Cupra 280 - sold

Golf GTI Performance - sold

Awaiting on new car :)

פורסם

I stand corrected, thanks...

יחד עם זאת, הכוונה הועברה...

יום טוב!

Seat leon Cupra MK3 FL 2011 - sold

Seat leon Cupra 280 - sold

Golf GTI Performance - sold

Awaiting on new car :)

פורסם

.

מכיוון שגיא צודק, אנחנו לוקחים לו את השרשור למקומות אחרים אני רק אסיים בהמלצה אלייך ידידי, תשב תקרא ותלמד, זה יעזור לך להבין דברים בצורה נכונה יותר ואת הלוגיקה מאחוריהם, לא חוכמה להגיד בכזה בטחון את המשפט שלך שציטטתי, צריך להבין מה ההגיון באמת.

גבולות אחיזה בקאווליר? פשוט אין...

חבר'ה אתם קצת סוטים מהנושא.

צודק ואני מתנצל על כך, כיף לראות שאתה מאושר מהרכב שלך, זה באמת שווה את הכל כשאתה נהנה מהכסף שהשקעת\זרקת (כל אחד רואה את זה בצורה שונה, אני רואה את זה כהשקעה במשהו שעושה לנו טוב על הלב, אבא שלי רואה את זה בתור זריקת כסף לפח, נו שווין).

פורסם

אם תיקח ברקס הכי פשוט וגרוע ברכב זול (אבל כמובן תקין וחוקי) הוא אמור להיות חזק מספיק כדי לנעול גלגלים

ואם תיקח את אותו הרכב ותשים לו ברקסים טובים מאוד הוא יעצור באותו המרחק ?

ברקס "חלש" יאפשר לך לבלום חלש יותר לפני שתגיע לנעילה מאשר ברקס טוב.

ובכול אופן מה הקשר בין אחיזה של הרכב בפניות לאחיזה בבלימה/האצה? :? אם תיקח כביש ישר מה שישפיע על מרחק הבלימה זה רמת הבלמים והצמיגים (נניח שמשתמשים בABS שאכן בולם על הסף של כל גלגל) אז האחיזה הנמוכה של הקאווליר לא מסבירה את זה.

אגב אני אף פעם לא לקחתי את הרכב "להשתולל" כי אף פעם לא היה לי מקום בטוח (גם מבחינת בטיחות לא לפגוע/להפגע וגם משטרה) אז לא יצא לי לבחון את הגבולות אחיזה שלו. בפניות בעיר אני ממש לא מרגיש חשק לנסות מהר כנראה בגלל הזווית גלגול ברכב, הוא עושה לך חשק לעבור כמה שיותר לאט ובבטיחות ומוציא את הרוח הספורטיבית. אז מי שהתנסה באמת בקאוואליר - מה הבעיה באחיזה ? פשוט תת היגוי כבר במהירות נמוכה משמעותית מרכב משפחתי אחר ? פחד להתהפך ? תמיד התעניינתי לדעת.

כדאי שתקשיב קצת יותר כשאנשים מנסים להסביר לך שאתה טועה, כי אתה טועה.

לשאלתך הראשונה - כן, אם הברקס ה"חלש" מספיק חזק כדי לנעול גלגלים, ותחליף אותו בברקס "חזק" על אותו רכב - מרחק הבלימה לא ישתנה, כי הברקס עשה את שלו ומעבר לזה מה שקובע את מרחק הבלימה הוא רמת החיכוך של הצמיגים עם הכביש.

מאחר וזה לא השתנה - גם המרחק לא ישתנה.

וזה עונה לך גם לעניין מה קשור האחיזה של הרכב. קשור מאד, גם בקו ישר הרכב צריך בולמים טובים כדי לבלום ביעילות. הסיבה היא שהכביש הוא לא מושלם - יש שינויים קטנים כל הזמן בפני הקרקע, ובולם טוב יעקוב אחרי השינויים ויצמיד את את הגלגל כל הזמן לקרקע. בולם רע יגרום לגלגל לעקוב בצורה פחות טובה אחרי הקרקע וכך כוח הבלימה שהוא יוכל להעביר לכביש יירד - ומרחק הבלימה יתארך.

ברקס "טוב" לא נקבע רק לפי אם הוא מסוגל לעצור את הרכב. מה שבעיקר מבדיל ברקסים יקרים מברקסים זולים זו רמת העמידות שלהם בבלימות חוזרות ואגרסיביות - מה שקורה הרבה בנהיגה ספורטיבית. ברקס זול וגרוע אחרי כמה בלימות כאלה יתחמם ויאבד מהתכונות שלו, ואז הוא יגיע למצב שהוא לא מצליח לבלום את הרכב (זה המצב שיוצא עשן מהרפידות לרוב).

ברקס טוב גם נבחן בתחושה שלו - כמה הוא לינארי, כמה הוא 'נושך', האם הוא ספוגי וכו'.

ברקס טוב גם לא נקבע לפי כמה החברה שלך נמרחה על השמשה הקדמית - כי שוב - זה קשור יותר לצמיגים, בולמים, כביש וכו' (וכמובן לעוצמת הלחיצה על הדוושה..)

אם הברקסים תקינים ולא שחוטים היא תימרח באותה מידה גם עם סתם ברקסים מעפנים.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם
כדאי שתקשיב קצת יותר כשאנשים מנסים להסביר לך שאתה טועה, כי אתה טועה.

לשאלתך הראשונה - כן, אם הברקס ה"חלש" מספיק חזק כדי לנעול גלגלים, ותחליף אותו בברקס "חזק" על אותו רכב - מרחק הבלימה לא ישתנה, כי הברקס עשה את שלו ומעבר לזה מה שקובע את מרחק הבלימה הוא רמת החיכוך של הצמיגים עם הכביש.

מאחר וזה לא השתנה - גם המרחק לא ישתנה.

וזה עונה לך גם לעניין מה קשור האחיזה של הרכב. קשור מאד, גם בקו ישר הרכב צריך בולמים טובים כדי לבלום ביעילות. הסיבה היא שהכביש הוא לא מושלם - יש שינויים קטנים כל הזמן בפני הקרקע, ובולם טוב יעקוב אחרי השינויים ויצמיד את את הגלגל כל הזמן לקרקע. בולם רע יגרום לגלגל לעקוב בצורה פחות טובה אחרי הקרקע וכך כוח הבלימה שהוא יוכל להעביר לכביש יירד - ומרחק הבלימה יתארך.

ברקס "טוב" לא נקבע רק לפי אם הוא מסוגל לעצור את הרכב. מה שבעיקר מבדיל ברקסים יקרים מברקסים זולים זו רמת העמידות שלהם בבלימות חוזרות ואגרסיביות - מה שקורה הרבה בנהיגה ספורטיבית. ברקס זול וגרוע אחרי כמה בלימות כאלה יתחמם ויאבד מהתכונות שלו, ואז הוא יגיע למצב שהוא לא מצליח לבלום את הרכב (זה המצב שיוצא עשן מהרפידות לרוב).

ברקס טוב גם נבחן בתחושה שלו - כמה הוא לינארי, כמה הוא 'נושך', האם הוא ספוגי וכו'.

ברקס טוב גם לא נקבע לפי כמה החברה שלך נמרחה על השמשה הקדמית - כי שוב - זה קשור יותר לצמיגים, בולמים, כביש וכו' (וכמובן לעוצמת הלחיצה על הדוושה..)

אם הברקסים תקינים ולא שחוטים היא תימרח באותה מידה גם עם סתם ברקסים מעפנים.

זאתי כבר תגובה מפורטת ואיכותית ברמה :-P כל הכבוד.

תראה אני תמיד גם הייתי משוכנע שכל עוד הברקס מספיק חזק כדי לנעול גלגלים אז אין ברקס אחר שיכול לקצר את מרחק הבלימה (ונעזוב חימום לינאריות וכל דבר אחר נגיד שמדובר על בלימה חד פעמית)

אבל זה פשוט לא מסתדר לי עם העובדות מהחיים. לדוגמא ב"טופ גיר", אתה רואה אותם מסבירים שלרכב מסויים יש ברקסים קרמיים ואז מדגימים את הבלימה שלו ואומרים שהיא אדירה. אני לא חושב שהם היו מזכירים את זה שיש לו ברקסים קרמיים אם הבלימה הייתה בזכות הבולמים (והבנתי מה שאמרת וזה נשמע מאוד הגיוני אני בכלל לא אומר משהו נגד זה), והם גם לא היו מדגימים את עוצמת ההאטה של הברקסים הקרמיים אם היתרון שלהם היה בכלל עמידות לאורך זמן.

אף פעם לא הייתה לי סבלנות להשקיע כמה שעות לחפש על זה כמו שצריך אבל אני כבר בכלל לא מאמין שכל עוד הברקסים מספיק חזקים כדי לנעול את כל 4 הגלגלים בכביש מסויים אז אי אפשר לקצר את הבלימה עם ברקסים אחרים באותו הרכב ללא שינויים נוספים.

פורסם

הנה כתבה על העניין, וציטוט רלוונטי משם :

But every car has brakes strong enough for the anti-lock system to hold its tires on the verge of lockup for at least one stop. So when a vehicle’s brakes are cold, the stopping distance is more dependent on the traction of the tires than the power of the brakes.

That leaves fade resistance as the biggest differentiator among modern braking systems, and so it’s the focus of this test. And although just about every vehicle has one good stop in it, only the best vehicles can maintain their braking performance during hot laps on a racetrack or down your favorite mountain road. A pedal that goes mushy after the fifth hairpin bend will terrify even the most experienced driver.

http://www.caranddriver.com/features/08q3/the_power_to_stop-tech_stuff

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

• תוכן חדש...