Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5447 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מי שמכיר אותי (לפחות בהיסטוריה בפורום) יודע שהיו לי לא מעט מכוניות מבית היוצר של סיאט ובכלל, אבל תמיד היה חסר לי משהו,

כוח בפיג'ו 206 GTI המתנהגת אבל חלשה ובסדרה 3 חדשה עם מנוע 2,000 סמ"ק עצל, אחיזה באיביזה FR 2008 ופשוט בזיון כללי באיביזה קופרה 2010 אבל לא עוד…

הלאון קופרה 2011 הפכה את הקערה על פיה…

חלקכם תקפצו ישר ותגידו שתא הנהג לא מספיק מפואר ונופל מזה של בת הדודה מבית פולקסווגן - אז תגידו.

אני דווקא אחלוק עליכם ואגיד שפה, בתוך תא הנהג, יש לה יתרון על כל אחד מהרכבים שבחנתי, נהגתי ואשר היו רשומים על שמי במשרד הרישוי.

בכל פעם שאני מתיישב בכסא הטייס החובק והגבוה בלאון קופרה נפער פי מחדש, המושבים פשוט פנומנלים!

נוסיף את שלל האבוזר שמגיע כסטנדרט ברכב הזה כמו חיישני גשם, חיישני אורות ולחץ אויר בצמיגים, קרוז קונטרול, מראות צד מתקפלות חשמלית

ופנסים עוקבי תנועה ונוסיף לזה את הקסנון היקר להחריד שהוספתי וקיבלתם רכב מאובזר עם 240 כ"ס כסטנדרט.

אבל חלאס עם השטויות הלא מעניינות, איך היא נוסעת?

אחרי הרצה (שהייתה קשה משנוא עבורי) בת 1,000 ק"מ במסגרתה דווקא הופתעתי מאיכות נסיעה טובה התחלתי להאיץ בה, תרתי משמע.

כאן אעצור רגע ואגיד, אם חפצה נפשכם ברכב ספורט למשפחה עם עגלת תינוק מאחור - אתם יכולים להפסיק לקרוא כאן.

חוץ מבזמן ההרצה, לא מדובר ברכב שיוט נוח, במהירות גבוהה הוא קופצני ובעיר הוא קשה.

זה לא שהיא מתרקסת בבורות, ממש לא. אבל היא גם לא הנוחה שבחבורה.

לפני כשבועיים נסעתי עם חברה שלי לסופ"ש בצפון והיא אפילו הצליחה לישון קצת בדרך חזרה על כביש 6 כשהקרוז קונטרול מכוון אל מעבר

למהירות המקובלת…

אני לא אחפור רבות על איך היא נוסעת סטוק, כי הודות לחבר'ה הטובים מ- E‪&‬A וחברה קטנה בשם GIAC הקופרה מאיצה בעזרת למעלה מ-310 כ"ס

ומקוררת ע"י קולר חזית של אוודי S3.

בקו ישר היא ממשיכה לפרפר גם בשלישי (שמעתי שעם ג'אנט 19' מהגולף R גם העניין הזה בר טיפול, אולי בהמשך) והיא פשוט פנומנלית

בתחושה וביציאה מהמקום… עוד לא נתקלתי במצב בו היה חסר לי כוח, יש לה יותר סוסים ומומנט משאפשר לנצל בארצנו הקטנטונת.

היא מגיעה למהירויות כל כך גבוהות כאילו בלי מאמץ בכלל. היא מרגישה קלה ומדובר בתענוג צרוף לנהוג בה.

אבל דווקא בפניות היא מפתיעה, עם מע' בקרת השליטה דולקת היא לא מתקשה לשמור על הפניות ולא מאבדת יותר מדי אחיזה אם כי לפעמים אני עם רגל

מודבקת לרצפה וממש מרגיש שהמע' מסרסרת את הכוח של המנוע... מעצבן קצת.

אבל ברגע שאתם מנתקים אותה (חלקית כמובן…) אפשר בהחלט לקבל תת היגוי, אם מתאמצים, היגוי יתר וכל סוגי ההיגוי שאתם יכולים לחלום

על, היא ממש נוטה להתפרע…:)

אם נכנסים לפנייה טיפ טיפה יותר מדי מהר היא רוצה לברוח החוצה אבל סה"כ מע' ה- XDS לעניות דעתי מתפקדת לא רע והייתה פשוט תענוג בכבישי הצפון העקלקלים. יציאה מעיקול חד עם רגל מודבקת לרצפה

והיא מושכת במעלה ההר כאילו מנסה להרוג אותי!

התוכנה מאוד לא אגרסיבית בטורים הנמוכים ואפשר בהחלט לחיות עם האוטו בפקקים היומיומיים באיילון.

יחד עם זאת הבלמים מצליחים להפתיע את חברה שלי כל פעם מחדש כשראשה נדחף לכיוון השמשה בכל פעם שאני נוגע בדוושה 'קלות'…

גם רעשי הכביש נמוכים יחסית, גם במהירויות גבוהות אבל הצליל שבוקע מהמנוע והאגזוז ממכרים !

לסיכום אציין כי אני נהנה מכל רגע וממליץ בחום על הרכב המדהים!!

ולקינוח, כמה תמונות מהטיול בצפון…

פרופיל רחוק.jpg

ג'יאכ.jpg

אי אנד איי.jpg

Seat leon Cupra MK3 FL 2011 - sold

Seat leon Cupra 280 - sold

Golf GTI Performance - sold

Awaiting on new car :)

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מברוק, שמח שאתה מבסוט :)

ה310 הזה נבדק על דיינו או שזו השערה/פנטזיה?

רק תוכנה וקולר חזית יוסיפו כ"כ הרבה? על כמה קג"מ אתה עומד ? באיזה סל"ד?

אם נסעת ברכבים כ"כ חלשים משמעותית ביחס למצב הסטוק של הקופרה מדוע רצת ישר לשפר במקום להרגיש מה חסר לך ואז לעשות זאת ?

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

רכב פשוט מטורף :shock:

אם אתה כל כך שמח ממנו עם 310 כ"ס על הנאה קדמית זה רק מראה עד כמה האחיזה שלו מטורפת ומאוזנת ועד כמה המערכות מצויינות כמובן.

אצלנו יש לאון 1.8 TSI חדשה עם DSG7 והביצועים פשוט לא ברי השוואה למתחרות במחיר (עם מערכת מולטימדיה חיישני רוורס GPS תאורת ערפל צבע מטאלי עלה פחות מ135K אני חושב)

תאוצה מטריפה (במיוחד התיבת הילוכים שמרגישה כאילו אתה במשחק מחשב ולא במכונית), אחיזה גם כן ואני חושב שגם הברקסים טובים - גם בבלימות חזקות מאוד עוד לא שמעתי את הABS

חסרון היחיד זה הראות שהיא בכלל לא משהו וזה מסוכן, קורות ענקיות מקדימה ומאחורה המשענות ראש מסתירות כמעט הכל לגמרי. (עם נוסעים אי אפשר לראות את החלון)

פורסם

יופי של מכונה. לצערי לא יצא לי לנהוג או לנסוע על אחת אבל הנתונים מדהימים.

בתור בעלים של איביזה קופרה 08' לשעבר אני מבין את ההתלהבות והאהבה לקו הישר.

אפשר קצת מספרים, כמה צריכת הדלק שלה? 0-100? ביטוח?

פורסם

אם נסעת ברכבים כ"כ חלשים משמעותית ביחס למצב הסטוק של הקופרה מדוע רצת ישר לשפר במקום להרגיש מה חסר לך ואז לעשות זאת ?

איזו מין שאלה זאת ? זה כמו שיורדים על ג'רמי קלרקסון כל הזמן : כוחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח! (באנגלית זה נשמע טוב)

פורסם

ממש לא השערה או פנטזיה

curpahipressure_k04_98ron_giacandfilter.jpg

אי.אנד.איי אוטוספורט

ברוך הירש 11 בני ברק

03-5702345

http://www.eanda-autosport.co.il/

פורסם

תודה תודה:) אכן מבסוט א'כתיר א'כתיר!!

לא זה ולא זה. אסביר.

מכונאי רכב אני לא ודיינו אין לי בחצר האחורית אבל אלו הנתונים עם ג'יאכ על אוקטן 98.

אני משער שאביחי יקרא את השרשור בקרוב ויעיד על האמור לעיל אבל המנוע אמור להפיק בין 290 ל-310 כ"ס עם התוכנה בהתאמה (אוקטן 95 ואוקטן 98).

אינני זוכר במדויק כמה מומנט, אבל על פי התחושה - הרבה :roflmao:

כמובן שאין באמור לעיל קביעה חד משמעית אבל אלו הנתונים היבשים שאני מכיר מאביחי.

בעתיד יותקן על האוטו דאון פייפ וצנרת אשר אמורים להעלות את ההספק לאזור ה-350 כ"ס!

רצתי לשפר כי... למה לא?

תוכנה זה אלף בית בימנו והקולר אך נשמע חיוני בחום של ת"א...

*עריכה* אביחי הקדים אותי... תודה רבה ! (על הכל).

שבוע מצוין!!

Seat leon Cupra MK3 FL 2011 - sold

Seat leon Cupra 280 - sold

Golf GTI Performance - sold

Awaiting on new car :)

פורסם

שמח שאתה נהנה. אני כבר כמה שבועות חושב לכתוב משהו דומה על ה- GTI, אולי יהיה לי כח השבוע ;-)

מה שכן, ה- XDS באמת נחמד.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

אח שלי, תתחדש על הרכב, באמת נשמע ונראה פצצה.

אבל בחיאת ראבאק? למה לא טישטשת את הלוחית זיהוי?

אתה לא יודע מי מסתובב פה בפורום ואני מאמין שגם אנשים אוכפי חוק יש פה.

תעשה לעצמך מצווה ותסתיר את הלוחית.

בכל מקרה, הייתי שמח לשמוע מה הנזק לכיס והאם אתה מתכנן לשפר עוד דברים כמו התנהגות והיגוי, שזה הצד היותר חלש של הסיאטים :wink:

SEAT Ibiza 2001 Stella, Automatic. :cry: נמכרה בצער רב :cry:

Toyota Yaris Hybrid 2014 Active, Automatic. :-Dהבייבי החדשה :-D

אני לא גזען, אני שונא את כולם במידה שווה.

פורסם

עשית בחירה מעולה כשקנית אותה בצבע לבן, לא פחות ממדהימה (רק הלאון עם הצבע הכחול המוזר שפורסמה פה בפורום יותר יפה).

נחמד לקרוא ביקורות כאלו :-)

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם
תודה תודה:) אכן מבסוט א'כתיר א'כתיר!!

לא זה ולא זה. אסביר.

מכונאי רכב אני לא ודיינו אין לי בחצר האחורית אבל אלו הנתונים עם ג'יאכ על אוקטן 98.

אני משער שאביחי יקרא את השרשור בקרוב ויעיד על האמור לעיל אבל המנוע אמור להפיק בין 290 ל-310 כ"ס עם התוכנה בהתאמה (אוקטן 95 ואוקטן 98).

אינני זוכר במדויק כמה מומנט, אבל על פי התחושה - הרבה :roflmao:

כמובן שאין באמור לעיל קביעה חד משמעית אבל אלו הנתונים היבשים שאני מכיר מאביחי.

בעתיד יותקן על האוטו דאון פייפ וצנרת אשר אמורים להעלות את ההספק לאזור ה-350 כ"ס!

רצתי לשפר כי... למה לא?

תוכנה זה אלף בית בימנו והקולר אך נשמע חיוני בחום של ת"א...

*עריכה* אביחי הקדים אותי... תודה רבה ! (על הכל).

שבוע מצוין!!

350 כ"ס על הנעה קדמית ? זה לא קצת מסוכן ? :? או שהמערכות יצוב כל כך יעילות?

ואגב ESP XDS ומה שיש שם (ראיתי שיש כל מיני בלאון לא רק 2 אלה וABS) לא נפגעים עקב כל המודינג שאתה משנה את מה שהם בנויים אליו ? למשל שלא ינסה להגביל אותך בכוח אבל עדיין יתן לך יותר מידי בגלל השיפורים כי אין לו משוב או משהו אחר בסגנון.

• תוכן חדש...