Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5470 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב כולם,

ברשותי דייהו נובירה שנת 2001, 170000 ק"מ. בשבוע שעבר נגשתי למבחן הרישוי השנתי ונכשלתי בו.

הליקויים היו כדלקמן: צמיגים אחוריים, מספר רישוי ונורות איתות.

יש לציין כי בעניין הצמיגים המכון אכן צדק ובין כה וכה תכננתי להחליפם כך שאין בליבי עליהם.

העניין הוא שהם דרשו להחליף מספר רישוי שהיה תקין לחלוטין והבעיה היחידה בו הייתה סריטה קטנה באיזור הצהוב שלו.

שאלתי היא דווקא בעניין נורות האיתות שהיו תקינות לחלוטין וכולן עבדו אך הם טענו כי הן לא כתומות. מסתבר שיש להן

ציפוי כתום שהתקלף.

מה דעתכם, אם הנורה תקינה לחלוטין ורק הציפוי התקלף חייבים להחליפה או שכרגיל פשוט עבדו בשיטת מצליח?

"כל מי שנוסע לאט ממני הוא אידיוט, וכל מי שנוסע מהר ממני הוא מטורף"... :lol:

פורסם

מכון רישוי צודק לחלוטין בעיניין הנורות.

צבע פנס האיתות חייב להיות כתום או אדום, אדום זה במכוניות אמריקאיות .

בשום מצב הוא לא יכול להיות לבן, זה לא תקין.

מחיר של נורת איתות כתומה הוא בערך 5 שקלים, מקסימום 10, תקנה כמה נורות ותחליף

אגב בחלק מהמכוניות משתמשים בנורות שקופות רגילות בפנסי האיתות, אבל אז הפנס עצמו הוא בצבע כתום, כך שהאור הנראה כתום בכל מקרה.

פורסם

פרק את נורות האיתות שמתחת לבקלית הבעייתית, גש עם הנורה לכל חנות חלפים, קנה נורה כתומה בגודל זהה והרכב אותה במקום הנורה השקופה שלך. כעת גש למכון רישוי ועבור את המבחן בהצלחה.

אם ראיתם וולוו 240 בפירוקיה אנא ספרו לי על כך

וגם אם ראיתם וולוו 700 או 900

פורסם

נדמה לי שזו נורה של 21W, צודקים - הכתום מתקלף עם הזמן וצריך להחליף נורה. עניין של כמה שקלים בודדים ועבודת מברג קצרה.

אל תתפתה בשום אופן לקנות אביזרים במכון הרישוי עצמו! (מתוך עקרון, ומתוך דאגה לכספך! מבקר המדינה הקדיש פרק לתעשיה שהתפתחה סביב מכוני הרישוי)

מאותה סיבה, ועד שתחליף צמיגים - אני ממליץ לך לרכוש את מספר הרישוי ממכון רישוי אחר, כך תוכל גם לשמור את לוחית הרישוי הישנה איתך, לכל צרה שלא תבוא.

בכל מקרה עלות מבחן חוזר היא לא גבוהה, סביבות 20 ש"ח שתצטרך לשלם פעם אחת גם ככה (בגלל הצמיגים).

פורסם

מאותה סיבה, ועד שתחליף צמיגים - אני ממליץ לך לרכוש את מספר הרישוי ממכון רישוי אחר, כך תוכל גם לשמור את לוחית הרישוי הישנה איתך, לכל צרה שלא תבוא.

אני חושב שכתבתי את זה כבר בדיון אחר, שבו גם אתה השתתפת, אבל אני אחזור -

האדם היחיד שסובל ממעשים שבוצעו "מתוך עיקרון" הוא אותו בן אדם שמבצע אותם, ולא אף אחד אחר.

למכון הרישוי ממש לא איכפת שלא תעשה את ההחלפה אצלו, 50 שקל זה לא רווח כזה גדול. אתה לא "מוכיח" לאף אחד שום דבר.

אבל אתה תבזבז עוד שעה לפחות מזמנך הפנוי, ותשאר עם טעם של "הנה עשית שריר והראתי להם".

לדעתי זה לא שווה ואין לזה כל ערך ממשי.

מה שחשוב זה לסיים את הטסט מהר.

אותו דבר לגבי נורת איתות. אם אתה מחליף את הנורה במכון עצמו וזו התקלה היחידה - לא מחייבים אותך על טסט חוזר.

נכון, אתה משלם על הנורה יותר יקר, אבל אתה חוסך את המחיר שת הטסט החוזר ויותר חשוב - אתה לא צריך לחזור למכון.

לדעתי שווה לשלם 20 שקל על נורה ששוה 5 שקל, לסיים את הטסט וזהו.

פורסם

אכן אני חוזר וממליץ לגבי לוחית הרישוי, נדמה לי שבדיון ההוא ציינתי מספר דברים מקוריים שאפשר לעשות עם לוחית הרישוי הנוספת.

לו הנורות היו הליקוי היחיד, ועלות ההחלפה היתה פחות מעלות מבחן חוזר - אז הייתי מסכים.

כיוון שישנה עלות מבחן חוזר בין כך ובין כך, אני ממליץ לעשות את הדברים "על הדרך", אם אפשר. המטרה היא לנסוע עם רכב כשיר ומאושר לנסיעה, ולהתרוצץ כמה שפחות. אם אפשר לעשות את הדברים על הדרך - אז למה לא!

מה דעתך על המסחרה שהתפתחה סביב מכוני הרישוי? עד מתי יפסלו לוחית רישוי רק כי אפשר? המבקר נתןם דעתו לכך. ואתה?

כנראה שאנחנו לא רואים את הדברים עין בעין.

פורסם

מה דעתך על המסחרה שהתפתחה סביב מכוני הרישוי? עד מתי יפסלו לוחית רישוי רק כי אפשר? המבקר נתןם דעתו לכך. ואתה?

כנראה שאנחנו לא רואים את הדברים עין בעין.

תראה, אני לא מחפש לתקן את העולם. אני גם סמוך ובטוח שאם תעשה את החלפת הלוחיות במכון אחר אתה לא תורם בכלום לצמצום "התופעה". (שאני לא יודע עד כמה היא באמת נפוצה, אבל זה נושא אחר).

ואגב, כבר כמה שנים קיימת תקנה שאוסרת על מכון רישוי לפסול רכב בגין לוחית רישוי לא תקינה, אם זה הליקוי היחיד ואם הנהג לא מסכים להחליף את הלוחית במקום.

במקרה זה המכון חייב לשחרר את הרכב עם ציון על גבי הרישיון :

לוחית רישוי קדמית/אחורית לא תקינה, על הנהג להחליף לוחית תוך 48 שעות.

• תוכן חדש...