Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5456 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברווז יקר,

אם אתה לא רוצה להפוך מ FREE DUCK ל TOILET DUCK תתייעץ עם עו"ד.

אתה והם לא שווי כוחות לא בידע, לא ביכולות הכלכליות ולא בניסיון המצטבר. הסכם חותמים למקרה שיש בעייה ולכן אסור לצאת מנקודת הנחה שהכל בסדר והם אנשים טובים אז ההסכם זה סתם צער פורמלי.

לך להתייעץ עם BAR.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

Bar72 כתב:

אפשר להגיש מה שנקרא provisional, שעולה כמה מאות שקלים, ואתה אפילו יכול לכתוב אותו לבד ולהגיש דרך האינטרנט ל- USPTO. ואז, יש לך שנה (ולפעמים אפילו יותר) לגייס את הכסף לפטנט מלא
אם זכרוני אינו מטעני, הבעיה עם הגשת ה-provisional הינה שאם לא גייסת את הסכום בזמן, ועברה

התקופה, הפטנט אבוד - לא אתה ולא אחרים יכולים לרשום את הפטנט שכן הוא נחשב כ-Prior art (או

מושג מעניין אחר, עבר זמן מאז שלמדתי את החומר הרלוונטי).

PUG-306 XSI MK2

פורסם

אכן.

אבל ישנם מקרים בהם ניתן להאריך זאת מעבר לשנה. על כל פנים, אם הוא כבר מוסר מידע בלי להתייעץ לגבי תוכנו וההסכם שמגן עליו, לפחות שיהיה provisional...

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

ברווז יקר - מהנסיון שלי:

אני וגיסי פיתחנו איזה תוכנה שמסתבר לא הייתה כמותה עדיין בשוק. זה היה כשהייתי בשנה הראשונה לתואר.

אחרי שהיא הייתה גמורה, גיסי חיפש דרך הפצה לתוכנה המופלאה והגיע לאיזו חברה קנדית.

הם חתמו על הסכם סודיות, וכל שאר ההסכמים וההגנות שיכלנו לצבור (פטנטים לא היו לנו עליה) וקיבלו עותק שלה לבחינה. אפילו קיבלנו מקדמה נחמדה.

אחרי חודש +- הם חזרו ואמרו שהם לא מעונינים, ואחרי עוד חצי שנה יצאו עם גרסה שלהם לתוכנה.

איימנו עליהם בתביעה, והם הציעו לנו הסכם פשרה דיי מעליב - אבל עו"ד ייעץ לנו לקבל אותו כי להם יש את המשאבים לגרור אותנו במשך שנים בבתי משפט ולנו אין את התקציב לזה.

על אחת כמה וכמה כשאתה שולח חומר שלך בלי להתייעץ עם עו"ד לפני.

אני מקווה שהחוויה שלך לא תהיה כל כך מרה ושתצליח ותעבור לתחום עיצוב הסכינים :)

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

אין כזה דבר פטנט על תוכנה. על תוכנה מקבלים זכויות יוצרים ששיכות לך אוטומטית + ההסכמים שאתה טוען שהיה לך זה נשמע לי (במידה והתוכנה באמת כזאת רצינית ועשו עליה הרבה כסף) שאתה צריך לתבוע את העו"ד שייעץ לך.

פורסם

שתי הערות:

א. פטנט תוכנה הוא באמת משהו שכבר קשה לקבל אבל עורך פטנטים יצירתי יוכל לנסות להוציא פטנט על "שיטה", אם באמת התוכנה "מייצרת" משהו ו/או משנה מספיק דברים. אבל זה באמת לא טריוויאלי.

ב. זה נכון שגופים גדולים יכולים "למשוך" אותך בליטיגציה, אבל ישנם גופים שישמחו לממן לך את העלות (או חלקה), תמורת חלק נאה ממה שייפסק לטובתך, אם הם מאמינים בתביעה שלך, וזה עוד מבלי להזכיר את עורכי הדין (ויש די הרבה כאלה) שיעבדו ע"ב דמי הצלחה אם סיכויי התביעה שלך טובים.

בקיצור - באמת צריך לדעת אל מי לפנות... ובכל מקרה water under the bridge.

פורסם

אפשר לרשום פטנט על חידוש בעולם התוכנה. עשיתי את זה במסגרת HP.

כבר עבר המון זמן מאז אז לא נראה לי שמישהו יקבל את התביעה בכלל.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

מה מספר הפטנט הרשום? מעניין אותי לראות את זה.

אין פטנט על התוכנה עצמה אלא אם כן בנסיבות חריגות. אולי רשמת משהו על שיטת כתיבת התוכנה.

פורסם
אפשר לרשום פטנט על חידוש בעולם התוכנה. עשיתי את זה במסגרת HP.

כבר עבר המון זמן מאז אז לא נראה לי שמישהו יקבל את התביעה בכלל.

הסמלון שלך... :evil:

The best car safety device is

.a rear-view mirror with a cop in it

פורסם

בשנות ה- 90 ותחילת שנות ה- 2000 אכן היה קל יותר לקבל פטנט על תוכנה.

עם זאת, קשה לאכוף פטנט שלא נעשה בו שימוש.

פורסם
המשפט הנ"ל הציק לי קצת, כי הוא מציג תמימות וכידוע לכולנו, תמימות ועשיית עסקים לא הולכים ביחד :).

אכן-יש קצת תמימות. מדי פעם עוד מצלצל לי פעמון אזהרה שנולד פה בפורום משירשור ישן, כתזכורת לזה שאני תמים. הפעם הייתי עם ראש שקט- בלי צילצולים, צילתוקים ושאר הזיות.

האמת שפתאום נזכרתי בקטע מהסרט על הבחור שהמציא את תזוזת המגבים הקדמיים ברכב וניגש עם הפטנט לפורד (חברה גדולה ומכובדת, כן?) והם שלחו אותו לדרכו עם הנימוק כי זהו רעיון טיפשי. נחשו מה? הם גנבו לו את הרעיון.

ואני נזכרתי במשהו, לא זוכר את כל הפרטים- על עובד של חברה כלשהי (גדולה ומכובדת), שהמציא פטנט, והחברה שבה עבד נישלה אותו בגסות כי החתימו אותו על חוזה הזוי. לא חסרות דוגמאות לבעיות.

ברווז,

אני שמח לקרוא שאתה מנסה להגשים את חלומך ומאחל לך רק הצלחה בהמשך הדרך. כמובן שאני מצפה שתמשיך לשתף אותנו :).

נ.ב

אני חייב לראות את כל הסרט בהזדמנות.

תודה, אמשיך לשתף, ותודה- זה אשכרה סרט שאני יותר ממשוכנע שייצא לקולנוע, אם רק אצליח לסיים אותו אי פעם...

רמז עבה למה אני בטוח כל כך, הוא פשוט יותר קורע מ"scary movie" על סטרואידים וג'וינט.

שמע, אתה לא מתייעץ ולכן עשוי לאכול אותה.

לא חייבים להגיש פטנט שעולה 40K, אפשר להגיש מה שנקרא provisional, שעולה כמה מאות שקלים, ואתה אפילו יכול לכתוב אותו לבד ולהגיש דרך האינטרנט ל- USPTO. ואז, יש לך שנה (ולפעמים אפילו יותר) לגייס את הכסף לפטנט מלא. אגב, הגנה על פטנט במדינות עיקריות בעולם עולה הרבה יותר מ- 40K ש"ח, אבל זו לא הנקודה. לפחות שיהיה לך משהו חלקי לתקופת הבחינה על ידי החברה הזו...

לגבי חברות גדולות והסכמי סודיות "סטנדרטיים": לקוח שלנו פיתח המצאה בתחום המים. האצי'סון, חברה גדולה ומכובדת לכל הדעות, הכניסה שם סעיף ש"נראה" בסדר, ודיבר על סוג הנזקים שניתן לתבוע (נזקים ישירים בלבד). נראה הגיוני, נכון? ובכן, זה בעצם מאיין את כל האפשרות שלו לתבוע, משום שהזנקים שיכולים להיגרם לו הם לא ישירים אלא עקיפים. וזו רק דוגמא אחת.

אם תרצה, כפי שכבר אמרתי - לחברי פורום בלבד ;-) - אני אעיף מבט על מה שחתמת ואגיד לך אם זה בסדר. לשיקולך.

כפי שציינתי- קצת מאוחר מדיי כרגע, הנזק-אם יקרה- כבר נעשה. מעריך מאד את הצעתך בכל זאת.

מבחינתי, ה-WORST CASE SCENARIO, מישהו שם יתעורר ויכין את 2 הסכינים הללו לייצור- ואז העולם יזכה בעוד 2 סכינים מהממות ויעילות, בלי שאראה מזה דבר. לא מדיר שינה מעיניי במיוחד. הגאווה של לתרום משהו לשוק העולמי אפילו שרק אני אדע מכך תספק אותי, יחד עם ה"I gave it my best shot".

ברווז יקר,

אם אתה לא רוצה להפוך מ FREE DUCK ל TOILET DUCK תתייעץ עם עו"ד.

ROFLCOPTER...:lol:

אתה והם לא שווי כוחות לא בידע, לא ביכולות הכלכליות ולא בניסיון המצטבר. הסכם חותמים למקרה שיש בעייה ולכן אסור לצאת מנקודת הנחה שהכל בסדר והם אנשים טובים אז ההסכם זה סתם צער פורמלי.

לך להתייעץ עם BAR.

זה בהחלט נכון- אנו לא שווי כח, לחלוטין. הם נמצאים בעמדה שבה הם יכולים להרים אותי גבוה לשמיים, או לשבור את הניסיון שלי להגיע לשם בצורה הזו. אני רק שם FOR THE RIDE... לגבי הסכמים גדולים ורציניים יותר, באם יגיעו, אני בהחלט אשמח להתייעץ עם עו"ד.

ברווז יקר - מהנסיון שלי:

אני וגיסי פיתחנו איזה תוכנה שמסתבר לא הייתה כמותה עדיין בשוק. זה היה כשהייתי בשנה הראשונה לתואר.

אחרי שהיא הייתה גמורה, גיסי חיפש דרך הפצה לתוכנה המופלאה והגיע לאיזו חברה קנדית.

הם חתמו על הסכם סודיות, וכל שאר ההסכמים וההגנות שיכלנו לצבור (פטנטים לא היו לנו עליה) וקיבלו עותק שלה לבחינה. אפילו קיבלנו מקדמה נחמדה. אחרי חודש +- הם חזרו ואמרו שהם לא מעונינים, ואחרי עוד חצי שנה יצאו עם גרסה שלהם לתוכנה.

איימנו עליהם בתביעה, והם הציעו לנו הסכם פשרה דיי מעליב - אבל עו"ד ייעץ לנו לקבל אותו כי להם יש את המשאבים לגרור אותנו במשך שנים בבתי משפט ולנו אין את התקציב לזה.

על אחת כמה וכמה כשאתה שולח חומר שלך בלי להתייעץ עם עו"ד לפני.

אני מקווה שהחוויה שלך לא תהיה כל כך מרה ושתצליח ותעבור לתחום עיצוב הסכינים :)

תודה רבה. זו גם תקוותי.

אך שוב- במידה ויעשו ממני טויילט דק כפי שטרחו לציין פה ולהפחיד את כל השכנים בגלל הצחוק שלי, אני לא מתכוון לנסות לתבוע- אני באמת אשמח לראות את הסכינים הללו מיוצרות ונמכרות בשוק. אני מוכן אפילו לקנות אחת (או את שתיהן).

כמובן שבאמת אשמח שהכל יהיה מגובה בשכר וחוזה עבודה מסודר עם חברה גדולה, אבל עקרונית אני לא רואה שיש לי מה להפסיד מ-2 הדגמים הספציפיים האלה.

משום מה, הגישה שלי משתנה לחלוטין כשמדובר על הרעיון לפטנט שיש לי. לגביו אני יותר קנאי מרוטוויילר עם תינוק בפה. אפילו שזו הסכין היחידה שבאמת הייתי רוצה שתצא לשוק, עם הפטנט, כי זה חסר לי כמשתמש. הכי מבאס אותי זה, המחשבה שעד שאצליח לאגור את הסכום לעריכת הפטנט, מישהו כבר יוציא את זה לפניי, כמו שההיסטורייה הוכיחה עד היום:cry: .

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

נראה לי שעשו ממני טויילט דאק.

קיבלתי את התגובה הזו:

"אף על פי שאהבנו אספקטים מסויימים בעיצוב שלך, אנו עסוקים בקו המוצר של 2012 ולא נבטל פרוייקט קיים (בלה בלה בלה), תרגיש חופשי לפנות אלינו בעתיד, בלה בלה בלה...".

בתגובה, הבהרתי להם שהסכם הסודיות בינינו מבוטל (NULL AND VOID), ושאם הם ירצו "להחדיר השפעה חדשה לקו המוצר שלהם בעתיד", אני מקווה שיפנו אליי.

ביאס לי את הת*ת. כבר קיוויתי שירצו לקנות ממני את אחד מהעיצובים, הכסף היה עוזר קצת... כל כך עלו לי התקוות כשהם ענו לי בהתחלה, שלא ידעתי מה לעשות עם עצמי מרוב אושר.

רק ששכחתי, שהחלומות שלי, נוטים להתנפץ.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

כמה חודשים לאחר המכירה, כספי התמלוגים לא הגיעו. פניה לחברה הניבה את התשובה

הבאה - "אנחנו לא מתכננים לשלם לך כי... (הכנס שקר כלשהו כאן), תתבע אותנו אם

אתה רוצה".

החוזה היה כשר לחלוטין והעניק לו כל זכות אפשרית. למה הוא לא תבע? חבר טוב, שהינו

עו"ד אנגלי מצויין, אמר לו בפשטות - אמנם הזכויות לצדך, והחוזה לטובתך, אבל החברה

הזו תגרור אותך 10 שנים בבתי משפט, תמרר לך את החיים ורק לאחר מכן, אולי, תראה

ממנה את הכסף.

זו בדיוק הסיבה שבגללה הברווז לא צריך להשקיע אלפי + שקלים במציאת עו"ד שייצג אותו לפי חוקי מדינת אוראגון.

אם החברה אמינה והגונה - היא תשלם גם ללא הסכם סגור מכל הכיוונים

אם החברה היא כזו שמתכוונת לרמות - שום הסכם לא היה מביא פיצוי מיידי.

אני דווקא סבור שהחברה, אם היא גדולה ומובילה בתחומה, לא תתעסק עם גניבת זכויות יוצרים. הרשת החברתית כיום היא כר נרחב לפגיעה בשמה הטוב. מספיק להעלות ליוטיוב סרטון קצר באנגלית רהוטה המסביר מה החברה עשתה בשביל שזה ישודר במהדורות חדשות...

ברווז - אני איתך. לדעתי עשית נכון כשזרמת איתם.

מאחל לך הצלחה גדולה.

י'

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

• תוכן חדש...