Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5457 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
נראה לי שעשו ממני טויילט דאק.

קיבלתי את התגובה הזו:

"אף על פי שאהבנו אספקטים מסויימים בעיצוב שלך, אנו עסוקים בקו המוצר של 2012 ולא נבטל פרוייקט קיים (בלה בלה בלה), תרגיש חופשי לפנות אלינו בעתיד, בלה בלה בלה...".

בתגובה, הבהרתי להם שהסכם הסודיות בינינו מבוטל (NULL AND VOID), ושאם הם ירצו "להחדיר השפעה חדשה לקו המוצר שלהם בעתיד", אני מקווה שיפנו אליי.

ביאס לי את הת*ת. כבר קיוויתי שירצו לקנות ממני את אחד מהעיצובים, הכסף היה עוזר קצת... כל כך עלו לי התקוות כשהם ענו לי בהתחלה, שלא ידעתי מה לעשות עם עצמי מרוב אושר.

רק ששכחתי, שהחלומות שלי, נוטים להתנפץ.

מה יהיה? לא יכולת לשלוח לי שורה במייל פני זה?

מבחינה משפטית, פעלת דווקא מאוד לא נכון. WRONG AND STUPID (אם לעשות פרפרזה על מה שכתבת להם ;-) )

מבחינת היושר הפנימי של החברה - אני מקווה שדיסקו צודק באופטימיות שלו.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
נראה לי שעשו ממני טויילט דאק.

...כל כך עלו לי התקוות כשהם ענו לי בהתחלה, שלא ידעתי מה לעשות עם עצמי מרוב אושר.

רק ששכחתי, שהחלומות שלי, נוטים להתנפץ.

OK.

קיבלת שלילי מיצרן אחד. זהו? אתה נשבר? אין עוד יצרנים בעולם? "תהיה גבר, תשפיל את עצמך, תהיה גבר!"

סליחה שאני מחמיר איתך, ואני מקווה שתראה את הביקורת בכיוון החיובי - תזיז ת'תחת, ותתחיל ליצור קשר עם יצרני סכינים בכל העולם הנאור (צפון אמריקה + מערב אירופה).

בשלב זה אתה יכול להימנע מסין. הם מעתיקים BMW, קטן עליהם ברווז ישראלי.

בדוק אם אין יצרן סכינים ישראלי. בדוק אם אין יצרן ישראלי שעושה עם מתכות משהו קרוב, ואולי זה יתאים לו כמו כפפה ליד.

מה נסגר איתך, בנאדם?

רוצה שותפות? אני מחפש לך יצרן, במידה ואני מוצא 25% מהרווח מהעיצוב הולך אליך ו 75% אלי.

מתאים? כיום יש לך 100% מכלום לשיטתך, נכון?

הופ הופ, קדימה. אל תענה, תתחיל לחפש באינטרנט מישהו שידבר איתך.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

1. לך לעוד כמה חברות עם זה. כבר התחלת, תמשיך. אתה תקבל 16 'לא' לפני שתקבל את ה'כן' מהחברה ה17.

2. אין לך מה לבטל הסכמי סודיות באופן חד צדדי כל עוד הם מגינים עליך. בכל מקרה גם כשאתה מבטל הסכם סודיות, לרוב יש בפנים סעיף שאומר שלמעשה ההגנה ממשיכה להתקיים לאורך פרק זמן ארוך (חמש שנים נניח) בלי קשר לסטטוס ההסכם (גם לאחר termination), כל עוד המידע הועבר תחת ההסכם. כלומר, מידע חדש לא יהיה מוגן, מידע שכבר הועבר מוגן.

3. זה קצת לא פרקטי להחתים חברות גדולות על הסכם סודיות שלך כשאתה בא אליהם עם רעיונות - זה צריך לעבור דרך המחלקה המשפטית שלהם. אני מסתפק בחתימה על הסכמים מצד החברות הגדולות כל עוד הם Mutual (וסימטריים לשני הצדדים).

4. כמו סיפורים אחרים כאן, לפני כמה שנים היה לחברה שלי איזה רעיון טכני מעניין. הצגתי אותו במייל לסמנכ"ל שיווק של חברה לא גדולה בתחום (שמאז נקנתה על ידי Texas Instruments למי שמכיר) והם פסלו את זה עקב סיבות טכניות. כמובן שאחרי שנתיים זה נכנס לקו המוצרים שלהם. מאז ירדנו מהכיוון הזה אז no hard feelings אבל שתדע שבחברות האלו אין חברים, אין אהבה כלפיך והם יזיינו אותך בלי לחשוב פעמיים אם זה מה שצריך. זו אפילו לא מדיניות מכוונת של החברה, יכול להיות אפילו סתם אינדיבידואל שמחפש את דרכו למעלה והרעיון שלך מקדם אותו לאנשהו.

5. גם אם אתה רושם פטנט, המצב הוא שבשביל להגן על פטנט אתה צריך הרבה כסף וזמן. זה נחמד ויכול להרתיע אבל זו ממש לא הגנה אוטומטית. אם אין לך כסף או רצון לתבוע ולהלחם, הערך של זה מוטל בספק אלא זה משהו באמת משמעותי שיכול להיות שווה הרבה כסף. וגם אז אתה רושם את הפטנט לרוב בשביל האפשרות שיום אחד מישהו יקנה ממך את הרעיון ואז הפטנט הוא למעשה הנכס, ושהוא יגן עליו כאוות נפשו. לא בטוח שזה שווה על משהו אבסטרקטי כמו עיצוב מוצר, אלא אם יש לך שם איזה חידוש מכאני יוצא דופן. בכל מקרה אין לי שום השכלה משפטית וזה סתם הטייק שלי על הנושא, ממש לא יעוץ (ובטח שלא אחד ששווה משהו).

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

לגבי סעיף 2 של רועי - יש כמובן הבדל בין ביטול לבין הכרזה על הסכם ה- null and void, שזה כאמור משהו שלא היית צריך לעשות, במיוחד אחרי שנאמר לך שההסכם בפני עצמו אינו מושלם, אך גם יחסית נסבל. אי אפשר לעשות DELETE או RESTART למוח שלהם, ומצד שני ביטלת את ההתחייבות שלהם לסודיות... לפעמים שווה לחשוב דקה או להתייעץ לפני תגובות אמוציונאליות. אבל עד כאן הפסימיות.

לגבי לנסות עם אחרים - ברור שאתה חייב. תראה את הארי פוטר. דחו אותה נדמה לי קרוב ל- 20 בתי הוצאה לאור. אם לא בשביל עצמך - אז לפחות בשביל קהיליית הסכינאים ;-)

פורסם

ברווז - אני איתך. לדעתי עשית נכון כשזרמת איתם.

מאחל לך הצלחה גדולה.

י'

תודה רבה! מעריך את זה.

מה יהיה? לא יכולת לשלוח לי שורה במייל פני זה?

מבחינה משפטית, פעלת דווקא מאוד לא נכון. WRONG AND STUPID (אם לעשות פרפרזה על מה שכתבת להם ;-) )

מבחינת היושר הפנימי של החברה - אני מקווה שדיסקו צודק באופטימיות שלו.

לדעתי, לא כל כך "טיפשי".

פעלתי תחת העצה של אבי (אבא ש'לי, אם יש פה מתקשים...:lol: אחרי הכל שירשור על סכינים :lol: :lol: :lol: ).

הוא אמר, ואני מסכים איתו, שהחברה תנסה "למרוח" אותי, ובינתיים אני מקובע אליהם עם הסכם סודיות. כך שאני לכוד- אני לא יכול ללכת לעוד חברות ולהראות להם את השירטוטים שלי, כי עוד עלולים לתבוע אותי...

כך אני חופשי ומאושר (מאושר זו הגזמה במקרה זה.) ויכול לפנות להיכן שרק אחפוץ, עם אותו השירטוט, ואותם קווים עיצוביים שמאפיינים אותי. זו לחלוטין לא הייתה תגובה של זעם, כעס, דיכאון, "בלהט הרגע" או איך שלא תרצו לקרוא לזה, אלא תגובה קרה ושקולה. כמו שכבר אמרתי, אני רק אשמח לראות את הדגם (או שניים) הזה מיוצר בקנה מידה המוני- גם אם לא יהיה תחת שמי.

OK.

קיבלת שלילי מיצרן אחד. זהו? אתה נשבר? אין עוד יצרנים בעולם? "תהיה גבר, תשפיל את עצמך, תהיה גבר!"

סליחה שאני מחמיר איתך, ואני מקווה שתראה את הביקורת בכיוון החיובי - תזיז ת'תחת, ותתחיל ליצור קשר עם יצרני סכינים בכל העולם הנאור (צפון אמריקה + מערב אירופה).

בשלב זה אתה יכול להימנע מסין. הם מעתיקים BMW, קטן עליהם ברווז ישראלי.

בדוק אם אין יצרן סכינים ישראלי. בדוק אם אין יצרן ישראלי שעושה עם מתכות משהו קרוב, ואולי זה יתאים לו כמו כפפה ליד.

מה נסגר איתך, בנאדם?

רוצה שותפות? אני מחפש לך יצרן, במידה ואני מוצא 25% מהרווח מהעיצוב הולך אליך ו 75% אלי.

מתאים? כיום יש לך 100% מכלום לשיטתך, נכון?

הופ הופ, קדימה. אל תענה, תתחיל לחפש באינטרנט מישהו שידבר איתך.

למה אתה חושב שלא פניתי עוד אתמול כבר לחברה אחרת? ואגב, ישראלית ומכובדת לא פחות?

הקטע היפה הוא:

קו האוסף שלי מורכב בעיקרון מסכינים "סידרתיות" (ייצור במפעל, קנה מידה המוני), עם דגש לכיוון הצבאי.

התשובה שקיבלתי מהחברה (אגב, אחרי שנערכה לי היכרות עם בעל החברה לפני מספר שנים, דרך "הבראנג'ה") הייתה ספציפית במקרה שלי מעליבה.

"אנחנו מתעסקים רק בסכינים סדרתיות" :lol::-):|:shock::-(:roll::arrow:

כאילו, דההההההה. זה למה פניתי אליכם...

1. לך לעוד כמה חברות עם זה. כבר התחלת, תמשיך. אתה תקבל 16 'לא' לפני שתקבל את ה'כן' מהחברה ה17.

מובן היטב. זו המנטליות שלי לחיים, אני קורא לזה "שיטת האינרצייה". התחלת? תמשיך עד שתסיים.

2. אין לך מה לבטל הסכמי סודיות באופן חד צדדי כל עוד הם מגינים עליך. בכל מקרה גם כשאתה מבטל הסכם סודיות, לרוב יש בפנים סעיף שאומר שלמעשה ההגנה ממשיכה להתקיים לאורך פרק זמן ארוך (חמש שנים נניח) בלי קשר לסטטוס ההסכם (גם לאחר termination), כל עוד המידע הועבר תחת ההסכם. כלומר, מידע חדש לא יהיה מוגן, מידע שכבר הועבר מוגן.

מצד אחד מגן- מצד שני מקבע. לא מעוניין בקיבוע הזה, ואין לי מה להפסיד- כפי שציינתי.

3. זה קצת לא פרקטי להחתים חברות גדולות על הסכם סודיות שלך כשאתה בא אליהם עם רעיונות - זה צריך לעבור דרך המחלקה המשפטית שלהם. אני מסתפק בחתימה על הסכמים מצד החברות הגדולות כל עוד הם Mutual (וסימטריים לשני הצדדים).

ההסכם היה הסכם כל כך סטנדארטי למראית עין, שאין לי ספק שהוא תוצר של המחלקה המשפטית שלהם. זה להבנתי הדלה נוהל עבודה מקובל.

4. כמו סיפורים אחרים כאן, לפני כמה שנים היה לחברה שלי איזה רעיון טכני מעניין. הצגתי אותו במייל לסמנכ"ל שיווק של חברה לא גדולה בתחום (שמאז נקנתה על ידי Texas Instruments למי שמכיר) והם פסלו את זה עקב סיבות טכניות. כמובן שאחרי שנתיים זה נכנס לקו המוצרים שלהם. מאז ירדנו מהכיוון הזה אז no hard feelings אבל שתדע שבחברות האלו אין חברים, אין אהבה כלפיך והם יזיינו אותך בלי לחשוב פעמיים אם זה מה שצריך. זו אפילו לא מדיניות מכוונת של החברה, יכול להיות אפילו סתם אינדיבידואל שמחפש את דרכו למעלה והרעיון שלך מקדם אותו לאנשהו.

וזו הסיבה למה אני מגן על הפטנטים שלי כמו רוטוויילר עם תינוק בפה.

5. גם אם אתה רושם פטנט, המצב הוא שבשביל להגן על פטנט אתה צריך הרבה כסף וזמן. זה נחמד ויכול להרתיע אבל זו ממש לא הגנה אוטומטית. אם אין לך כסף או רצון לתבוע ולהלחם, הערך של זה מוטל בספק אלא זה משהו באמת משמעותי שיכול להיות שווה הרבה כסף. וגם אז אתה רושם את הפטנט לרוב בשביל האפשרות שיום אחד מישהו יקנה ממך את הרעיון ואז הפטנט הוא למעשה הנכס, ושהוא יגן עליו כאוות נפשו. לא בטוח שזה שווה על משהו אבסטרקטי כמו עיצוב מוצר, אלא אם יש לך שם איזה חידוש מכאני יוצא דופן. בכל מקרה אין לי שום השכלה משפטית וזה סתם הטייק שלי על הנושא, ממש לא יעוץ (ובטח שלא אחד ששווה משהו).

אז זהו, שיש. היו כמה, במהלך השנים, חלקם מסתבר היו כל כך טובים, שחברות אחרות עלו עליהם בעצמם בסופו של יום והם הפכו למוצרים בפני עצמם. מפה הביטחון העצמי שלי והביאוס הכי גדול שלי.

לגבי סעיף 2 של רועי - יש כמובן הבדל בין ביטול לבין הכרזה על הסכם ה- null and void, שזה כאמור משהו שלא היית צריך לעשות, במיוחד אחרי שנאמר לך שההסכם בפני עצמו אינו מושלם, אך גם יחסית נסבל. אי אפשר לעשות DELETE או RESTART למוח שלהם, ומצד שני ביטלת את ההתחייבות שלהם לסודיות... לפעמים שווה לחשוב דקה או להתייעץ לפני תגובות אמוציונאליות. אבל עד כאן הפסימיות.

שוב, ידידי, לא היה פה שמץ של אמוציונאליות. אם אני רואה שאני זועם מדיי בשביל להיות ענייני, אני מחכה שאני "אתקרר" ורק אז כשאני חושב בהיגיון אני מגיב. לכן הגבתי רק בלילה, מאוחר, למרות שההודעה הזו חיכתה לי כבר מ-5 בערב על המחשב. את סיבותיי פירטתי למעלה, פלוס העובדה שלא כל כך קריטי עבורי העניין של "עיצוב אחד הוא נחלת הכלל". אדרבה- אם ייוצר, אני אפילו אקנה אותו. בכסף. הוא עד כדי כך טוב (לפחות עבורי- לכן יצרתי אותו). no hard feelings.

לגבי לנסות עם אחרים - ברור שאתה חייב. תראה את הארי פוטר. דחו אותה נדמה לי קרוב ל- 20 בתי הוצאה לאור. אם לא בשביל עצמך - אז לפחות בשביל קהיליית הסכינאים ;-)

כבוד, אה? :lol:

צחוק בצד (וניצנים של שיגעון גדלות גם), כך אני מרגיש. לכן לא מפריע לי שהעיצוב ההוא ייוצר בלי איזכור לשמי.

אני יודע בוודאות מעבר לכל צל של ספק שיש לי מה לתרום לקהילה, מעבר למה שתרמתי כמנהל אתר האספנים למשך מספר שנים (רעיונות שהעליתי מן הסתם צפו ועלו מן האוב, אבל רק אחרי שעזבתי :roll: - באותו הקשר).

יש לי חבר ילדות, שהוא זה שהכניס אותי מההתחלה לעולם הזה בגיל 16. אפילו אחרי שנעצר על אחזקת סכין בטעות (טיפש- שכח להוציא אותה מהתיק ולהשאיר אותה בבית, במקום זה הגיע איתה לכניסה לביטוח לאומי :roll: )לפני פחות מחודש, ונשבע שלא יקנה סכין לעולם, אמר לי שסכין כזו, בעיצוב הזה, הוא היה קונה.

נקווה לטוב. נתכונן לרע.

תודה על התמיכה הרבה. זה עוזר להרגיש קצת יותר טוב עם עצמי בשעות קשות אלו.:-P:-)8):arrow:

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
תודה רבה! מעריך את זה.

לדעתי, לא כל כך "טיפשי".

פעלתי תחת העצה של אבי (אבא ש'לי, אם יש פה מתקשים...:lol: אחרי הכל שירשור על סכינים :lol: :lol: :lol: ).

הוא אמר, ואני מסכים איתו, שהחברה תנסה "למרוח" אותי, ובינתיים אני מקובע אליהם עם הסכם סודיות. כך שאני לכוד- אני לא יכול ללכת לעוד חברות ולהראות להם את השירטוטים שלי, כי עוד עלולים לתבוע אותי...

כך אני חופשי ומאושר (מאושר זו הגזמה במקרה זה.)

זו כמובן, שטות משפטית מוחלטת. לא היית כבול אליהם מעולם. יכולת גם קודם לפנות למי שתרצה. הסכם סודיות בפני עצמו לא מקבע אותך לאף אחד. הגבלת התקשרויות יש בשלבים מאוחרים יותר, וגם היא מוגבלת בזמן או מיילסטון.

אבל, להכריח אותך להתייעץ אני לא יכול, רק להציע.

פורסם

הסכם הסודיות לא כופה עליך שלא להציג את הרעיון שלך בפני אדם\חברה\ישות משפטית אחרת בזמן היותך תחת החוזה? אם זה לא כך, אז- למה לחתום על אחד כזה מלכחתחילה?

פורסם

כדי להבטיח (ברמה מסוימת) שהם ישמרו על הסודיות כלפיך. הוא לא כובל אותך אליהם עד שאין הסכמים מתקדמים יותר.

פורסם

זה, חבל שלא ידעתי קודם.

אבל לא נורא. אני שלם עם ההחלטה.

ושנית- יש תוצאות :-D

אחרי מייל הבהרה לחברה הישראלית הוזמנתי ל"ביקור" אצלהם!

עכשיו רק לשבור את הראש מתי ייצא לי לעשות את זה.

אבל לפחות החיוך חזר לי.

:?

לא, רגע, זה לא זה...

:-(

מה?! להכניס לרוורס...

:-o

לא, זה בכלל קשור לפורום גאווה כלשהו לפי איך שזה נראה...

:-D

או! כזה! אני אוכל אחד כאן ו-2 לדרך בבקשה עם בקבוק קולה קר.

כמה?! כל כך הרבה לקולה קרה?!

איפה השירשור על המחאה, גמני רוצה להצטרף...

:-D :-D :-D :-D :-D

באמת נכנסה בי תקווה חדשה.

פורסם
הסכם הסודיות לא כופה עליך שלא להציג את הרעיון שלך בפני אדם\חברה\ישות משפטית אחרת בזמן היותך תחת החוזה? אם זה לא כך, אז- למה לחתום על אחד כזה מלכחתחילה?

מה שרוב העולם מתכוון ב"הסכם סודיות" - NDA, או Non Disclosure Agreement בעברית - הוא החובה שלך, ושל עובדיך וקבלני המשנה שלך וכו' להגן על כל מידע עסקי שמגיע מהצד השני, במיוחד מידע שמסומן כConfidential - כלומר, לשמור אותו בסוד ולטפל בו בצורה סבירה ולא רשלנית.

יש גרסה שנקראת Mutual, שהיא מסמך אחד שמגדיר את שני הצדדים, כלומר הוא יכול להגיע ממני אבל יגן על המידע של שנינו בצורה שווה.

אין בNDA סטנדרטי שום התחייבות עסקית, ולמעשה במקרים רבים זה נמצא בו במפורש - שהNDA אינו מעיד על קשר עסקי כשלעצמו ואין לו שום קשר לשיתוף הפעולה בינכם, אם יש כזה בכלל.

במקרה הספציפי שלך, אתה הוא הצד שהרוויח מהNDA מאחר ואתה חלקת איתם מידע שלך. הוא נועד בסך הכל להגן עליך מפני היכולת שלהם להפיץ את השרטוטים שלך בפומבי. במקרה שתיארת, האינטרס שלך הוא לשמור על הNDA הזה בתוקף. אם הגעת למסקנה שאין איתם שום אופק, אתה יכול לבקש מהם לעשות termination ואז המידע שמסרת תחת הNDA נשאר חסוי מבחינתם לתקופה מסויימת (שוב, חמש שנים ברוב מה שראיתי).

לדעתי הלא מלומדת רצוי לא להשאיר הסכמי NDA בתוקף שלא לצורך, מאחר ויכול להיות מצב שבו תקבל מהם מידע שעלול לפגוע ביכולת שלך להתחרות בעתיד (למשל, אם הם היו שולחים לך סקיצות של כל הליין שלהם ל2012 תחת אותו NDA, זה נגד האינטרסים שלך כי זה עשוי לפגוע ביכולת שלך לשתף פעולה בחופשיות עם מתחרה שלהם).

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

תכה בברזל כשהוא חם! אל תמסמס את ההזדמנות עם "אין לי מתי" "אין לי איך להגיע" וכד'.

מצידך - תלך ברגל מחיפה לת"א ותתקלח בצינור של תחנת הדלק. רק תגיע מסודר, מכובד, רציני.

תעשה קצת מחקר על החברה שאליה אתה הולך. כשאתה יושב איתם, תן להם להבין שאתה מכיר אותם היטב, שאתה מציע להם פתרון למשהו שהם צריכים כי בחנת את הליין שלהם, ועד ועוד.

שאחרי הפגישה, כשאתה תלך והם יישארו לדבר עליך, ויעבירו כמה מיילים לגבי הברווז הישראלי, בכל שיחה או תרשומת הם יאמרו, "הבחור רציני".

בהצלחה, ואני מצטער שלא הסתדרה לנו השותפות שהצעתי...:-D

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
תכה בברזל כשהוא חם! אל תמסמס את ההזדמנות עם "אין לי מתי" "אין לי איך להגיע" וכד'.

מצידך - תלך ברגל מחיפה לת"א ותתקלח בצינור של תחנת הדלק.

כבר עשיתי משהו כזה מספר פעמים בעברי. לא עד כדי כך דראסטי, אבל לא רחוק מזה :lol:

רק תגיע מסודר, מכובד, רציני.

חייבים.

תעשה קצת מחקר על החברה שאליה אתה הולך.

זה חוק מספר אחד. לחיים, ולא רק לתחום הזה.

בתור אספן, זו ממש לא בעייה. בתור חובב, זו ממש לא בעייה. בתור מעצב, זו ממש לא בעייה. בתור אחד שמכיר את התחום, את הנפשות הפועלות, את השוק, את מרווחי התימחור ואת כל מה שקשור, זו ממש לא בעייה.

מבחינת מחקר, למעשה, מה שנותר לי זה לגלות רק את השמות של העובדים... :lol:

כשאתה יושב איתם, תן להם להבין שאתה מכיר אותם היטב, שאתה מציע להם פתרון למשהו שהם צריכים כי בחנת את הליין שלהם, ועד ועוד.

זה, לא תמיד האסטרטגייה הכי נכונה. כשאתה אומר למישהו ש"אתה צריך אותי כי אני עושה משהו טוב יותר", למעשה אמרת לאותו מישהו "אתה לוקה בחסר, יא מנייאק". לכל מקום יש את ה"ניחוח" הייחודי שלו, הגישה הייחודית שלו וכולי.

שאחרי הפגישה, כשאתה תלך והם יישארו לדבר עליך, ויעבירו כמה מיילים לגבי הברווז הישראלי, בכל שיחה או תרשומת הם יאמרו, "הבחור רציני".

בהצלחה, ואני מצטער שלא הסתדרה לנו השותפות שהצעתי...:-D

אם אתייאש מספיק- אדע לאן לפנות :-D

פורסם

יסלחו לי מכובדי ובמיוחד כותב השרשור, אבל לפי ההתנהלות שלך אתה בהחלט לא רציני.

אני אסביר לך, לפחות ממה שאני הבנתי מהשרשור הזה. יצרת קשר עם חברה מסוימת- שלב ראשוני- והחלטת לשלוח שרטוטיך של 2 סכינים אך לפני כן חתמת על הסכם סודיות. תן לי להבהיר לך את גישתי על עניין החתימה ואנוכי לא חתם על מסממכים שברומו של עולם- מקסימום מסמכי בנק/סלולר כאלו ואחרים. באופן כללי ולפני ניסיוני אין אני חותם על כל מסמך ולא משנה חשיבותו בלי לקרוא אותו פעמיים, להתייעץ עם צד ג' עוד שלוש פעמים ולבסוף גם לשמוע צדדים נוספים בין אם תומכים או מתנגדים לאותה חתימה על אותו מסמך. והנה מולך עומדת "הזדמנות" דיי ייחודית יש לאמר שתהפוך את תחביבך בעיסוק בסכינים לעסק מכניס, וזה- לעניות דעתי חלומם של רבים. ודווקא ממה שנוגע בחלומך, עתידך אפילו הכלכלי מחליט אתה להגיב בלי ייעוץ ובמקרה זה משפטי? אכן או שאתה לא רציני או שאתה פזיז. הרי כמו שאחד החברים כאן כתב, דווקא העיצוב הפשוט הזה אותו אחד שאתה לא מחשיב ל"פטנט" אלא למשהו בנלי לדעתך יכול להתהוות בעזרת פיתוח של מעצבים אחרים לעיצוב של אחת מהסכינים הנמכרות ביותר-או כל מצב אופטימי אחר. טענת שאתה מגיל צעיר מתעסק בסכינים, אספן ואפילו מכיר את התעשייה. נהדר. אבל למה "ללכת עם הראש בקיר"? הציעו לך עזרה ואפילו משפטית מתוך הפורום מדוע לא לשאול לעצה, גם אם תעלה סכום מסוים הרי שמדובר בתהליך שיכול לגרום לך להכנסות. אחרי הדיון הקודם, שגם אותו קראתי בשקיקה, נוכחתי לגלות שאתה הנך אדם כשרוני ואיכותי אך עם זאת כלוא במצב בלתי נסבל מבחינה כלכלית ומקצועית. אינני מנסה להעליב אותך או לגנות אותך אלא מטרתי היחידה היא ש"תתעורר" תיקח את עצמך בידיים ואם זוהי מטרתך קח זאת ברצינות, גש לייעוץ מקצועי/משפטי שיכוון אותך בדרך להפיכת התחביב להכנסה.

באמת שקשה לקרוא את התגובות- "אני שלם עם ההחלטה" או "כמו שכבר אמרתי, אני רק אשמח לראות את הדגם (או שניים) הזה מיוצר בקנה מידה המוני- גם אם לא יהיה תחת שמי." תקרא את השורות האלה שוב, זה נשמע לך הגיוני שככה סתם, בלי אפילו הוקרת תודה למעצב שיצק את הרעיון אל תוך חתיכת נייר החברה תייצר את הסכין? בלי לרשום את שמך עלייה? אני אפילו לא מדבר על כסף, אני מדבר על "קרדיט". כשאני "ממציא" משהו מוצלח, בין אם במטבח, במחשב או סתם תרגיל בגיאומטריה ואנשים אחרים מגלים עניין אני מוכן לחרף נפשי רק על העובדה שידעו מי עשה זאת ראשון מבניהם. זוהי תכונה לדעתי שאי אפשר להסביר במילים, זהו תהליך שבוקע ממני במקרים כאלו ואני מאמין שקיים אצל כל אחד אחר במידה כזו ואחרת. ולכן כל ה"חפירה" הזו נועדה לגרום לך, ברווז יקר, להבין שיש דברים שאי אפשר לעשות לבד לפעמים צריך להתייעץ ואפילו לקבל מעט עזרה כדי להתקדם ולהתפתח- כי בגישה שאתה מציג פה פשוט מעלה לי דמעה של עצב כל פעם מחדש.

לילה טוב,

אריאל.

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
יסלחו לי מכובדי ובמיוחד כותב השרשור, אבל לפי ההתנהלות שלך אתה בהחלט לא רציני.

בהחלט סולח, אפילו קיוויתי שמישהו יסביר לי מה אני עושה לא בסדר :wink:

אני אסביר לך, לפחות ממה שאני הבנתי מהשרשור הזה. יצרת קשר עם חברה מסוימת- שלב ראשוני- והחלטת לשלוח שרטוטיך של 2 סכינים אך לפני כן חתמת על הסכם סודיות. תן לי להבהיר לך את גישתי על עניין החתימה ואנוכי לא חתם על מסממכים שברומו של עולם- מקסימום מסמכי בנק/סלולר כאלו ואחרים. באופן כללי ולפני ניסיוני אין אני חותם על כל מסמך ולא משנה חשיבותו בלי לקרוא אותו פעמיים, להתייעץ עם צד ג' עוד שלוש פעמים ולבסוף גם לשמוע צדדים נוספים בין אם תומכים או מתנגדים לאותה חתימה על אותו מסמך.

אני חושב שזו קיצוניות. החלטות מסויימות - מצדיק (משכנתה, למשל, עסקה עם השטן- בהחלט מצדיק, אבל חוזה של סלולארי- טוב, דוגמא גרועה :evil: , או חוזה של אחריות למכונת כביסה? אפילו חוזה עבודה. קוראים, מבינים, ומתקדמים. אם משהו לא נראה, מתייעצים, שואלים, מתעכבים לדקה, ואז מחליטים אם כן או לא.

והנה מולך עומדת "הזדמנות" דיי ייחודית יש לאמר שתהפוך את תחביבך בעיסוק בסכינים לעסק מכניס, וזה- לעניות דעתי חלומם של רבים. ודווקא ממה שנוגע בחלומך, עתידך אפילו הכלכלי מחליט אתה להגיב בלי ייעוץ ובמקרה זה משפטי? אכן או שאתה לא רציני או שאתה פזיז.

לצערי, אני מעט פזיז. זה חיסרון מעצבן שלי. למדתי לשלוט עליו קצת, אבל אני עוד צעיר- יש לי הרבה מה ללמוד בעניין.

זה משתפר עם הגיל, אגב.

הרי כמו שאחד החברים כאן כתב, דווקא העיצוב הפשוט הזה אותו אחד שאתה לא מחשיב ל"פטנט" אלא למשהו בנלי לדעתך יכול להתהוות בעזרת פיתוח של מעצבים אחרים לעיצוב של אחת מהסכינים הנמכרות ביותר-או כל מצב אופטימי אחר.

בלי להישמע נרקיסיסטי, או בעל שיגעון גדלות, אני מסכים אתך לחלוטין... :lol:

הוזה אינו דבר "בנאלי", והוא אכן אינו "פטנט" לפי כל הגדרה שהיא, אלא רק קניין רוחני.

טענת שאתה מגיל צעיר מתעסק בסכינים, אספן ואפילו מכיר את התעשייה.

נכון. את התעשייה, ויותר חשוב מכך, את השוק.

נהדר. אבל למה "ללכת עם הראש בקיר"? הציעו לך עזרה ואפילו משפטית מתוך הפורום מדוע לא לשאול לעצה, גם אם תעלה סכום מסוים הרי שמדובר בתהליך שיכול לגרום לך להכנסות. אחרי הדיון הקודם, שגם אותו קראתי בשקיקה, נוכחתי לגלות שאתה הנך אדם כשרוני ואיכותי

תודה רבה :oops:

אך עם זאת כלוא במצב בלתי נסבל מבחינה כלכלית ומקצועית.

you can say THAT again...

אינני מנסה להעליב אותך או לגנות אותך אלא מטרתי היחידה היא ש"תתעורר" תיקח את עצמך בידיים ואם זוהי מטרתך קח זאת ברצינות, גש לייעוץ מקצועי/משפטי שיכוון אותך בדרך להפיכת התחביב להכנסה.

אינני נעלב- ההיפך הוא הנכון. אני מעריך שאומרים לי בפרצוף איפה אני טועה. רק כך לומדים, לא? :arrow:

כשאני חושב על זה במונחים האלו, אני לא מוצא עצמי משתמש במילה "מטרה" דווקא, יותר בכיוון של "יעזור אם יהיה". לא יודע איך להגדיר את זה אחרת. אני מאד רוצה להפוך תחביב לעוד הכנסה, אבל אני אשרוד (אני מקווה :roll: ) גם בלי זה.

אולי זו הבעייה שלי. אולי אני צריך להגדיר את זה באמת כמטרה, עם כל הנלווה והמשתמע מכך.

הסיבה שאני לא אופטימי היא חיסרון משמעותי שלי: אני לא יודע להשתמש בתוכנת שירטוט ממוחשבת בצורה משביעת רצון- דהיינו, כל העיצובים שלי הינם ב"יד חופשית", משמע עיפרון על נייר, שזה לא דבר מקובל בקרב מעצבים מקצועיים. עוד בעייה אחת, היא שמעולם לא ייצרתי סכין בפועל. זה שונה להבין את התיאורייה מלבצע אותה ב"עולם האמיתי". אין לי שום ייתרון על מעצבים שחיים ונושמים את זה, כולל שירטוט (מכללה יוקרתית של שקר כלשהו) ממוחשב, ונפחייה קטנה שעוברת במשפחה מדור לדור. להיפך, למעט רעיונות טובים אין לי שום "קרדיט" ושום "קרדביליטי" בעולם הזה. האנלוגייה הכי טובה שאני יכול לחשוב עליה תהיה, ההבדל בין "עשיר ישן" ל"נובוריש" (כסף-חדש). שניהם יושבים טוב, אבל הוותיקים מסתכלים בזילזול רב על החדשים.

באמת שקשה לקרוא את התגובות- "אני שלם עם ההחלטה" או "כמו שכבר אמרתי, אני רק אשמח לראות את הדגם (או שניים) הזה מיוצר בקנה מידה המוני- גם אם לא יהיה תחת שמי." תקרא את השורות האלה שוב, זה נשמע לך הגיוני שככה סתם, בלי אפילו הוקרת תודה למעצב שיצק את הרעיון אל תוך חתיכת נייר החברה תייצר את הסכין? בלי לרשום את שמך עלייה? אני אפילו לא מדבר על כסף, אני מדבר על "קרדיט". כשאני "ממציא" משהו מוצלח, בין אם במטבח, במחשב או סתם תרגיל בגיאומטריה ואנשים אחרים מגלים עניין אני מוכן לחרף נפשי רק על העובדה שידעו מי עשה זאת ראשון מבניהם. זוהי תכונה לדעתי שאי אפשר להסביר במילים, זהו תהליך שבוקע ממני במקרים כאלו ואני מאמין שקיים אצל כל אחד אחר במידה כזו ואחרת.

זוהי מנטליות שקשה לי איתה. אני מבין מאיפה היא באה, לחלוטין, אבל אני לא חושב במונחים האלה.

האגו שלי לא בא לפני פראקטיקה. אני שירטטתי את מוצג א' כי אני רוצה שהוא יהיה קיים במציאות. הוא בא לענות לי על צורך.

אם הוא יהיה קיים במציאות, היישר ממוחי הקודח, דרך חברה שלא מעניקה לי קרדיט- נכון, אני נפגע מכך כספית (בתיאורייה. יש 1001 דרכים אחרות "לתכמן" אדם צעיר שאינו בקיא בתחומי החוק היבש, הרטוב, הרע והמכוער כך שלא יראה גרוש בכל מקרה ומצב), אבל בפועל- זה כסף שאני לא מרוויח בכל מקרה, כל עוד לא מכרתי את הזכויות לקניין הרוחני שלי לאף אחד. אבל הפיתרון לצורך שלי, קיים בשוק. הצורך מוליד פיתרון, אני אדע את האמת, ואהיה שלם עם זה.

כמובן שכאשר יקנו ממני שירטוט, יש לי מספר דרישות "משוגעות" להכניס לחוזה...:twisted:

ולכן כל ה"חפירה" הזו נועדה לגרום לך, ברווז יקר, להבין שיש דברים שאי אפשר לעשות לבד לפעמים צריך להתייעץ ואפילו לקבל מעט עזרה כדי להתקדם ולהתפתח- כי בגישה שאתה מציג פה פשוט מעלה לי דמעה של עצב כל פעם מחדש.

לילה טוב,

אריאל.

אמרת פה הרבה דברים נכונים וחשובים. בהחלט נתת לי חומר למחשבה.:arrow:

תודה רבה.:mm_yeah:

• תוכן חדש...