Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5489 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב לכל חברי הפורום

אני מודע לכך שדובר רבות בפורום מכובד זה על תרבות הנהיגה בארץ או יותר נכון על חוסר תרבות הנהיגה בארץ. אני רוצה להוסיף את נקודת מבט אישית על תרבות הנהיגה במדינתינו.

אני רוצה לומר לכם שבא לי פשוט להרים ידיים, להרים ידיים לשמיים ולצעוק. לצעוק על כל אותם עברייני תנועה אשר במעשיהם היומיומיים מסכנים אותנו נהגים והולכי רגל בכבישי ארצינו. לצעוק על חוסר מעש של ממשלה בכלל ומשטרה בפרט בעבריינים הללו. לצעוק על הקלות הבלתי נסבלת שאנשים הורגים אחד את השני בכבישים וכמובן לצעוק על כך שאנחנו מקבלים את ההרג הזה בקלות יתרה. כבר לא מפתיע אף אחד שבכל שבוע נספת עוד משפחה אחת.

כן חברים, אני מדבר בהכללות, אבל זו הרגשה אישית שלי, אשר מתחזקת כל פעם שני עולה על הכביש.

מה אני רק מבקש? להגיע מנקודה א' לנקודה ב' בשלום. לחזור מעבודה בחתיכה אחת הביתה. לנסוע לחברה בערב ולדעת ב-100% שאני אכן אגיע אלייה, אף אם הנסיעה אורכת כ-20 דקות בלבד. האם זה יותר מדי לבקש?

אני יודע שאין עולם מושלם, ואפילו במדינות מפותחות ישנן תאונות דרכים ולצידן קורבנות רבים. אבל לא כמו בארץ! בארץ הכול קטן וכל אחד נפגע!

למה כשאני נוסע 100 קמ"ש ברכב שלי בכביש המהיר, בנתיב הימיני ביותר, ללא הפרעה לכל נהגים אחרים שרוצים לנסוע מהר יותר ממני, מישהו חייב לחתוך אותי כי פיספס את היציאה הנכונה? למה אני בתור אזרח שומר חוק צריך להיות בסכנה מתמדת על הכביש כשדבר היחידי שאני מאחל זה להגיע ליעד שלי בשלום? למה כל פעם שאני עולה על הכביש אני מרגיש שאני משחק ברולטה רוסית?

כן חברים יכול להיות שאני מקצין, אבל זה לא רחוק מהמציאות.

בא לי פשוט להרים ידיים, להרים ידיים ולצעוק. לצעוק על אנשים, הולכי רגל, נהגים, עבריינים ואף על עצמי. אנחנו לא עושים מספיק כדי לשמור אחד על השני, על משפחתינו ועל עצמינו. אנחנו לא אוהבים את עצמינו, כיוון שמסכנים לחינם אותנו ואנשים היקרים לנו.

בא לי פשוט להרים ידיים, לשים את המפתחות של אוטו במגירה ולא לצאת לכביש, כי בא לי לחיות!

רומן

Citroen C5 Aircross 1.5 BlueHDi/130 Feel

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני יכול להביא לך 2 סיבות לעניין:

1. חינוך - כבר נאמר פה הכול בערך 3423423 פעמים.

2. אבולוציה- הוכח באינספור ניסויים, החל מחיידקים ועד לחולדות שכאשר הצפיפות האוכלוסיה עולה, ככה הפרטיים נהיים פחות פוריים, האלימות עולה, ומספר הפרטים מצטמצם(או שהטבע מנסה לפעול לזה בכול אופן).

ישראל היא מדינה די צפופה, זה הכול.

פורסם

אני לפעמים בוחרת באפשרות של הנחת המפתחות במגירה ונסיעה בתחבורה ציבורית (לש ששם המצב טוב יותר), אבל כאן אני יודעת שלא אני מאחורי ההגה, ולא אני צריכה להתעצבן.

כך אני מרוויחה לי נסיעה שקטה שבה הנהג התורן של חברת התחבורה מסיע אותי למחוז חפצי בבטחה.

ובתקופה הקרובה דפוס ההתנהגות הזו של הנהיגה לא ישתנה, כך שעצוב לומר אבל צריך להתרגל לכך.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

אני איתך.

מי שחושב שאתה מדבר שטויות, או טוען שאתה כנראה לא יודע לנהוג, או שחושב שאתה מדמיין והכל אחלה, כנראה מאותם נהגים מסוכנים ו/או לא מודעים לסביבה שלהם.

הנהיגה בכבישי הארץ היא ברברית, מסוכנת, וההתנהגות של האנשים ממש לא ברורה.

אתמול השתלבתי לכביש. מאיץ, יש מקום, אבל איזה בחורצ'יק שנסע שם החליט לתת גז בכל העוצמה כדי לצמצם את הפער ולא לתת לי להיכנס. מה הוא ציפה? שאני איעלם לאנשהו ? נכנסתי בבטחה, כי יצרתי מרחק טוב, אבל הוא מבחינתו צמצם את המרחק כי בטח הוא ניסה לעשות תאונה ולא הצליח. באסה לו.

פורסם
אני לפעמים בוחרת באפשרות של הנחת המפתחות במגירה ונסיעה בתחבורה ציבורית (לש ששם המצב טוב יותר), אבל כאן אני יודעת שלא אני מאחורי ההגה, ולא אני צריכה להתעצבן.

כך אני מרוויחה לי נסיעה שקטה שבה הנהג התורן של חברת התחבורה מסיע אותי למחוז חפצי בבטחה.

ובתקופה הקרובה דפוס ההתנהגות הזו של הנהיגה לא ישתנה, כך שעצוב לומר אבל צריך להתרגל לכך.

ל'

כנראה שזה הפיתרון לשקט נפשי וחיים ארוכים. לצערי תחבורה ציבורית במדינתינו עדיין בחיתוליה. בכיף הייתי משאיר רכב בבית ונוסע באוטובוס ורכבת.

Citroen C5 Aircross 1.5 BlueHDi/130 Feel

פורסם

בינתיים, לא נראה שהמצב הולך להשתפר.

בינתיים, כדאי שנחשוב כמו חיה נטרפת בטבע - נשמור על חושים דרוכים, נסרוק לכל עבר, ונהיה מוכנים לכל תרחיש. כך כמו אותה חיה , נגדיל את סיכויינו לשרוד . (אפשר גם להסתובב יחד בעדרים, לגדל קרניים, או לצבוע את האוטו בצבעי הסוואה).

פורסם

לפעמים יוצא לי לקחת את האוטו של אבא שלי לבסיס

ממוקם בגוש עציון, דרך כביש 60.

מי שלא שמע בחדשות על הכביש הזה, כל הפסטינאים (ולא מעט ישראלים) עוקפים שם בקו לבן הוא דו סטרי עם נתיב אחד לכל כיוון, מה שאומר שאם נתקעת מאחורי משאית שנוסעת על 20, אתה נוסע גם על 20 במשך לא מעט זמן (וכולנו מכירים את המשאיות של הערבים, המרצדסים משנות ה80).

בכל מקרה, אני באמת באמת מפחד לנסוע בכביש הזה, לא פעם מצאתי את עצמי יורד לקו הצהוב רק כי ממול פתאום נסע משאית ישנה במהירות מופרזת, לא, הוא לא עבר את הקו הלבן, אבל תארו לעצמכם משאית שנמצאת מטר ממכם, החיים עוברים לכם נגד העיניים.

כל שבוע אני רואה שם לפחות תאונה אחת, אני באמת מרגיש שאני הבא בתור, ולאו דווקא אבנים שיזרקו עליי.

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

פורסם
לפעמים יוצא לי לקחת את האוטו של אבא שלי לבסיס

ממוקם בגוש עציון, דרך כביש 60.

מי שלא שמע בחדשות על הכביש הזה, כל הפסטינאים (ולא מעט ישראלים) עוקפים שם בקו לבן הוא דו סטרי עם נתיב אחד לכל כיוון, מה שאומר שאם נתקעת מאחורי משאית שנוסעת על 20, אתה נוסע גם על 20 במשך לא מעט זמן (וכולנו מכירים את המשאיות של הערבים, המרצדסים משנות ה80).

בכל מקרה, אני באמת באמת מפחד לנסוע בכביש הזה, לא פעם מצאתי את עצמי יורד לקו הצהוב רק כי ממול פתאום נסע משאית ישנה במהירות מופרזת, לא, הוא לא עבר את הקו הלבן, אבל תארו לעצמכם משאית שנמצאת מטר ממכם, החיים עוברים לכם נגד העיניים.

כל שבוע אני רואה שם לפחות תאונה אחת, אני באמת מרגיש שאני הבא בתור, ולאו דווקא אבנים שיזרקו עליי.

כביש 60 הוא אחד הכי מסוכנים בארץ, ואני מפחד פחד אימים מלנסוע עליו, ולא רק בגלל הכפרים הפלסטינאים שזורקים אבנים כמו שכבר ציינת.

הבעייה היא שאין אלטרנטיבות, והאלטרנטיבה יחידה היא דרך הדסה עין כרם ונס הרים עד לצומת צור הדסה, זהו כביש מאוד מהנה לנהיגה (שנקרא בעגה של הנהגים "נסהרימרינג" שישמע כמו לנורבורגרינג) אבל מסוכן ברמות מטורפות עקב עיקולים חדים, כביש משובש, הררי וצר מאוד וחוסר בתאורה בלילה וחוסר ראות כללית אפילו ביום עקב צמחיה גבוהה.

הכבישים באזור ירושלים זה פשוט מדינת עולם שלישי, ובצירוף הנהגים הישראלים והפלסטינאים זה סכנת נפשות, שומר נפשו ירחק.

SEAT Ibiza 2001 Stella, Automatic. :cry: נמכרה בצער רב :cry:

Toyota Yaris Hybrid 2014 Active, Automatic. :-Dהבייבי החדשה :-D

אני לא גזען, אני שונא את כולם במידה שווה.

פורסם

ל'

מצטער להגיד לך אבל גם נהגי התח"צ אינם טלית שכולה תכלת.

הרבה פעמים הם מרשים לעצמם לחתוך ולהצמד לנהגים איטיים, כי הם עם כלי רכב גדול.

גם באילת, אתמול נסעתי במונית שהחליט שבתוך אילת הוא נוסע על 120 קמ"ש ואפילו בלם פעמים בנסיעה.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

לא כתבתי שנהגי התחבורה הם נהגים טובים.

כתבתי שאני מעדיפה להיות נוסעת בתחבורה הציבורית, ולהעביר את ההגה לנהג התורן של התחבורה הציבורית כך אני מקבלת שקט נפשי.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

יש כמה בעיות בתרבות הנהיגה הישראלית ואחת מלבה את השניה.

א. חוסר התחשבות, דוגמא: נהג או נהגת נוסעים בנתיב השמאלי במהירות של הנתיב הימני, ואחרי שאתה מהבהב להם עם האורות עוד נפגע להם האגו הם עוד מאטים.

ב. חסרי הסובלנות דוגמא: כל הזמן ממהרים, נוסעים יותר מהר מהנהג הרגיל לא יכולים להמתין ברמזור

איפה מתחילה הבעיה שהחסר התחשבות נשאר בשמאלי החסר סובלנות עוקף אותו מימין כמו בהמה זו סתם נקודה למחשבה.

דוגמא נוספת חסר התחשבות עומד ברמזור ירוק מחליט לתת ביס לקורסון לקרוא את העיתון ולענות לטלפון אותו לא מעניין מי על הכביש מלבדו ואת מי הוא מעכב על אחת כמה וכמה שעומד מאחוריו חסר הסובלנות.

אנו נוטים לשבת מול המחשב ולהקליד וכל אחד מאיתנו בתוך תוכו יודע שהוא נמצא איפה שהוא על הסקלה הזאת ואם לא אז סיכויו לשרוד את הדרך הביתה גדולים יותר.

אתה מוצא את עצמך נוסע בשמאלי כשרכב מגיח מאחוריך תעבור לימני את האגו תשאיר מחוץ לרכב, את הקוראסון תאכל בבית ולטלפון תענה בצד.

אתה ממהר כל הזמן בלי תקנה אין בעיה אבל אל תהרוס חיים של אחרים בגלל זה.

הדרך היחידה לשנות משהו בתרבות הישראלית היא חינוך ולא חינוך של משרד החינוך חינוך של ההורים!

אני מדגיש שאילו רק שתי בעיות יש עוד המון!

פורסם
דרך הדסה עין כרם ונס הרים ... מסוכן ברמות מטורפות

??

האם מעבר להרים חי דרקון?

מה מסוכן בכביש? אין לו שיניים.

כל התאונות שאני שמעתי עליהן בכביש הזה היו עצמיות, של נהגים או אופנוענים שכנראה הגזימו בהערכת היכולות שלהם.

עוברות שם מדי יום אלפי מכוניות של נהגים תמימים ורגועים (אמנם הם מאוד מפריעים לי כשאני מנסה להנות שם אבל אני משתדל לא להפריע להם ולא יושב לאף אחד על הזנב, להפך - מאט ונותן להם להתרחק), טנדרים, משאיות, וכולם מגיעים הביתה בשלום.

בלי לפגוע חו"ח, תרבות נהיגה זה גם להבין שכביש כזה, להבדיל מהכביש שדובר עליו קודם, איננו מסוכן.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם
זהו כביש מאוד מהנה לנהיגה (שנקרא בעגה של הנהגים "נסהרימרינג" שישמע כמו לנורבורגרינג) .

אני מבקש לרשום קרדיט ,תודה ;)

עריכה:

הקרדיט מגיע לאיתמר ,יצאתי גנב תמלוגים.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

חוסר סבלנות זה השם,אנחנו חיים במדינה לחוצה,זה חלק משמעותי מתרבות החינוך הנהיגה שלנו בארץ.

לי נמאס שאני נוסע בנתיב שלי ואיזה דביל\ית שכחו שהם צריכים לעבור נתיב אז הם עוד שניה מעיפים אותי לתוך המעקה ונכנסים בי.

לי נמאס שלא מאותתים שנכנסים לכיכרות, שלא מאותתים שעוברים נתיב,נוסעים בתוך רחוב קטן וצר 80 קמ"ש,שאיזה עשיר עם לקרוס או כל רכב של עשיר אחר ידבר בטלפון בצורה הכי גלויה ולא יסתכל במראות.

והכי מרגיז אותי שבנתיב האצה עוצרים..אני יכול להמשיך עד אין סוף,ולא משנה מה נעשה זה בחיים לא אשתנה.

ההגה הוא עגול!

• תוכן חדש...