Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יאריס או פונטו איבו?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5470 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום..

אנו משפחה קטנה המעוניינת באוטו קומפקטי. עד לאחרונה הייתה לנו פונטו ישנה,

והחלטנו להשתדרג, בעיקר כדי לעבור לאוטומט.

התקציב הוא 70000 בערך. התנסיתי בפיקנטו וה-I10 והם היו לי קטנות מדי ומשעממות לנהיגה.

האלטו נראית ממש לא איכותית. יש לי אנטי בלתי ניתן להסברה לפיג'ו ופנדה זה פונטו, זה לא נחשב שידרוג.

החלטנו לקנות סופר מיני יד שניה 09-10. נהגתי בפונטו אבו ונהניתי מאד, וגם מבחינת איבזור וכ'ו התרשמתי לטובה.

הגיר הרובוטי לא הפריע לי. נהגתי גם ביאריס, וגם נהניתי, למרות שבפונטו יותר.

ההתלבטות שלי היא בין יאריס לפונטו, כאשר לזכות הפונטו אומר שנהניתי יותר מהנהיגה, יותר איבזור, קצת יותר

מקום, וליאריס יש את השם, האמינות ושמירת הערך. שתיהן חסכוניות באותה מידה בערך, כך הבנתי.

אציין שנהגתי גם בסוויפט וגם נהניתי, אבל כמעט ואין אותה יד שניה. וגם היא פחות חסכונית.

הבנתי שגרמניות זה סיפור להחזיק.

לאור כל השיקולים, מהי האופציה הטובה ביותר? בהיבט של חיסכון לאורך זמן מטיפולים, דלק, מכירה בעתיד,

וגם הנאה מנהיגה.

אולי יש אופציה שלא ראיתי.

אשמח לתשובה..

פורסם

היאריס היא גם רובוטית כמדומני.

אל תהייה בטוח לגבי שמירת הערך של היאריס. לפני 3 שנים יצאה לשוק קיה סיד באותו מחיר של טויוטה קורולה רובוטית - וכיום הקיה סיד היא רכב מבוקש, מעין גירסא יפה יותר ליונדאי I30 להיט המכירות - ודווקא הקורולה לא שווה כלום ונחשבת לחתונה קתולית אלא אם אתה חותך חזק במחיר.

ולשאלתך - אני משוחד ואוהב הרבה יותר את הפונטו איבו. הגיר שלה נעים יותר מהרובוטי ביאריס. העיצוב יותר מושך.

כמובן שצריכת הדלק טובה יותר בפיאט ב-10-15% מאשר ביאריס - כמה שאתה נוסע יותר כך זה מוזיל לך את עלות האחזקה.

לגבי אבזור והנאה מנהיגה - הבחירה כאן ברורה.

פורסם

לפי מפרט היאריס הרבה יותר חסכונית, וזה הגיוני בהינתן הגודל הקטן יותר והמנוע המתקדם יותר, אתה בטוח בענין צריכת הדלק?

פורסם

"כמה שאתה נוסע יותר כך זה מוזיל לך את עלות האחזקה."

לא כ"כ הבנתי. אשמח להסבר.

ואתה מחזק את תחושת הבטן שלי שאומרת שלמרות השם של טויוטה, ללכת על האיבו. תודה רבה.

אשמח לעוד תגובות כדי להיות סגור על זה לגמרי.

פורסם

יאריס

יתרונות - מותג מאוד סחיר, חסכונית יותר, מרווחת, סטטיסטית אמינה יותר (לחבר יש יאריס 2007 - 4 שנים בלי תקלה אחת), שמירת ערך הטובה ביותר בסגמנט.

חסרונות - גיר רובוטי מזעזע, אבזור בטיחות לוקה בחסר בגרסה הידנית, חוסר אפשרויות כיוונון ההגה וגובה המושב בגרסה הידנית.

פונטו -

יתרונות- נוחה יותר בעלת תנוחת ישיבה טובה יותר, מאובזרת יותר.

חסרונות - תיבה רובוטית חובטת גרועה באותה מידה כמו ביאריס, שמירת ערך הרבה פחות טובה, איכות פלסטיקה נמוכה.

מציע לך לראות גם את שני הביקורות הבאות -

חלק מאבזור בסרטונים לא תקף לדגמים בארץ.

Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers

:-):arrow::idea:

פורסם
"כמה שאתה נוסע יותר כך זה מוזיל לך את עלות האחזקה."

לא כ"כ הבנתי. אשמח להסבר.

ואתה מחזק את תחושת הבטן שלי שאומרת שלמרות השם של טויוטה, ללכת על האיבו. תודה רבה.

אשמח לעוד תגובות כדי להיות סגור על זה לגמרי.

הכוונה היא שההפרש בהוצאה על דלק יגדל ככל שתיסע יותר.

פורסם

היאריס הרובוטית והידנית באות עם אבזור בטיחותי זהה בשנתונים שבהם אתה מעוניין, בדגם הרובוטי של ה5 הילוכים האבזור הבטיחותי של היאריס הידנית היה מבייש (2 כריות אוויר). העיצוב של היאריס לטעמי יותר חביב מהפונטו.

Theone23 די סיכם בצורה טובה את הנקודות החזקות. הגרסה הרובוטית יותר מאובזרת מהידנית מבחינת סביבת הרכב ותא הנוסעים.

צריכת הדלק של הרובוטית מניסיוני האישי טובה מאוד-אני מצליח להגיע עם היאריס הרובוטית שלי (2009) ל1:18 עם נהיגה עדינה על דוושת הגז. צריכת הדלק תלויה באופי הנהיגה שלך. הטיפול הראשון ביאריס היה זול-180 ש"ח (אחרי שהבאתי שמן משלי). לגבי עלות הטיפול של שנתיים-אני יכול לברר לך (הרכב שלי אמור לעשות זאת באוגוסט).

לגבי החסרונות-קח בחשבון שלי החליפו 2 דיסקיות קלאץ' אחרי שנה וחצי כשהרכב גמע למעלה מ13000 ק"מ. עלות ההחלפה-1500 ש"ח אך לא שילמתי שקל כי זה היה במסגרת האחריות. מקווה שזו תהיה ההחלפה הראשונה והאחרונה.

פורסם
איכות פלסטיקה נמוכה.

למה החלטת שאיכות הפלסטיק נמוכה?

ישבתי ברכב והוא הרגיש לי איכותי מאוד.

אפילו בספייס בת 5 שאני נוסע עליה, אין קרקושים והפלסטיקים עמידים מאוד (גם אם מרגישים זולים).

פורסם

כנראה מהוידאו.

אני די מסכים שהמתגים והחוגות עשויים מפלסטיק קל מאוד שלא בדיוק משרה תחושת איכות, אבל זה שטויות, מה שחשוב זה הדשבורד, גוף הקונסולה, והדלתות. Theone23, אתה מוזמן להיכנס לפונטו גרנדה/אבו ולהגיד אחרי זה מה דעתך על איכות הפלסטיק....

פורסם
למה החלטת שאיכות הפלסטיק נמוכה?

ישבתי ברכב והוא הרגיש לי איכותי מאוד.

אפילו בספייס בת 5 שאני נוסע עליה, אין קרקושים והפלסטיקים עמידים מאוד (גם אם מרגישים זולים).

אני לא אומר דברים שאינם מנסיון אישי, בצעתי נסיעת מבחן על האיבו גרסת אקטיב, לא התלהבתי בלשון המעטה מהדשבורד והפלסטיקה, חלק נכבד מסביבת הנהג מצופה בפלסטיק קשה כמו ביאריס הידנית.

יכול להיות שמולטיאייר זה אחרת אבל באקטיב האיכות לא משהו בכלל.

שורה תחתונה - יאריס ידנית VS פונטו ידנית- הייתי בוחר בפונטו, יאריס רובוטית VS פונטו רובוטית -הייתי בוחר ביאריס.

Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers

:-):arrow::idea:

פורסם
אני לא אומר דברים שלא מנסיון אישי, בצעתי נסיעת מבחן על האיבו גרסת אקטיב, לא התלהבתי בלשון המעטה מהדשבורד והפלסטיקה, חלק נכבד מסביבת הנהג מצופה בפלסטיק קשה כמו ביאריס הידנית.

יכול להיות שמולטיאייר זה אחרת אבל באקטיב האיכות לא משהו בכלל.

האיכות חומרים סבירה פלוס. בהחלט עדיף על ימי הפונטו הקודמת, אבל פחות טוב מחלק מהמתחרות.

מבחינת תיבות הילוכים - שתיהן לא מדהימות, ובעיקר זו של הטויוטה. עם התיבה של הפונטו ניתן להסתדר (למרות שגם אז היא מעיקה ופחות נעימה לשימוש מתיבה אוט' רגילה / רובוטית כפולת מצמדים).

הייתי בוחר בפונטו.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

ראשית תודה על התגובות. בקשר לתיבת ההילוכים, אני מוריד את האפשרות להילוכים כי לא בא לי להיתקע

בפקקים של איילון עם הילוכים.

כמו שציינתי, התיבה הרובוטית של הפונטו הרגישה לי יותר טוב משל הקורולה.

וגם מבחינת אבזור ואיכות תא נהג, האיבו הרגישה איכותית יותר.

יש לי עבר ותיק עם הפונטו, לכן גם בקשר לפלסטיקה זה לא ממש שיקול אצלי.

אחדד את השאלה שלי: מבחינתי, נקודת הזכות היחידה שיש לקורולה מול האיבו

זה השם של טויוטה.

לכן רציתי לשאול האם כדאי לי למרות האיכות של טויוטה ללכת עם הלב על האיבו

או "ללכת על בטוח" עם הטויוטה. והאם פיאט לא שיפרו את האיכות שלהם?

והאם העלות המצטברת בעשר שנים הקרובות תהיה זולה יותר בקורולה, וגם בקשר למכירה עתידית.

אציין מודעה מהאתר יד 2:

פונטו איבו 2010, הרכב שמור ומטופל מבעלות פרטית דגם EVO מפואר+כל התוספות האפשריות

הרכב נמצא בOP סוכנויות וטרייד אין לרכב+אפשרות החלפה+מימון עד 100%+מגוון רכבים באתר הבית optrade

3000 ק"מ בלבד. מחיר:79,000 ₪

האם זו עסקה משתלמת, והאם אני צריך לחשוד שמישהו מוכר אוטו אחרי 3000 ק"מ?

פורסם

כן, ידידי היקר.

OP טרייד הוא מגרש שמוכר בד"כ רכבים מוזנחים מאוד - וקונה הרבה רכבים אחרי תאונה מהביטוח.

אני ממליץ לך לבדוק את הרכב טוב טוב לפני שאתה רוכש אותו.

הבעלים הוא בחור בשם OSHRI PERETZ והוא נראה כמו ערס לא קטן - בזמנו כשהלכתי לחפש לאחותי פונטו נתקלתי בשני רכבים אצלו ששניהם היו אחרי תאונה ותוקנו בצורה מגעילה ורשלנית.

בתוך הרכבים היה כ"כ הרבה וקס על הדשבורד שאשכרה הייתה שלולית בתוך תאי האיחסון של הפונטו. גועלי.

המלצה שלי: גש לאוטו דיל. שם יש לא מעט פונטו, גרנדה או איבו. גם אם זה 30 אלף ק"מ ולא 3000 ק"מ, הייתי מעדיף לקחת מהם ולו בשביל השקט הנפשי.

(כל זה נכון במידה ומדובר על OP טרייד בחיפה)

פורסם

כן, זה המקום.

אז אתה אומר שכדאי להתרחק ממנו? כי על פניו הוא מציע כמה אלפים מתחת המחירון.

וחיפשתי באוטודיל, אין להם איבו.

יש לך עוד מקומות אמינים ומומלצים?

• תוכן חדש...