Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5490 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני מעוניינת ביונדאי גסט וקיבלתי מ"אלדן" דוח בדיקה לרכב שנת 2008 שברשותם. אשמח לקבל יעוץ לגבי ההערות:

מנוע, מערכת קרור, מערכת דלק ומע' הצתה - לא תקין - רעש גלגלות

סרן קדמי ומערכת היגוי - לא תקין - מעיכות בגשר.

קפיצים - לא תקין - בולמי זעזועים אחוריים חלשים.

שלדה ומרכב ליקויים בעלי משמעות נמוכה - מעיכות, לחיצות פח, שריטות כיפוף בפגוש קדמי

מצבר ותאורה - מצבר חלש, פנסי חזית פגומים.

העברת כוח - לא תקין -נקישה בשילוב הילוכים, מעיכות באגן שמן.

הם מתחייבים לתקן הכל ונותנים אחריות למנוע, גיר ושילדה למשך שנה.

יש כאן משהו מאוד משמעותי שעדיף לוותר על הרכב? או שזה דברים זניחים שניתנים לתיקון.

קבענו ליום ראשון לקחת לבדיקה על חשבוננו, אז אשמח לתגובה.

תודה מראש

פורסם

לדעתי, לפי נתוני הבדיקה (שבוצעה כך אני מבין, ע"י חברת "אלדן"...?) - אני לא הייתי מבזבז, לא זמן ולא כסף על בדיקת רכב כזה, שברור שעבר תאונה חזיתית כלשהי, שעלה כנראה על מדרכות (מעיכה באגן שמן), עם בולמי זעזועים חלשים (וזה מודל 2008 !), מצבר חלש, פנסים דהויים.

ברור שניתן לתקן ולשפר, אבל אם הרכב הזה בשנתון הזה, נמצא במצב הנ"ל (וזה עוד לפני בדיקה מטעמך, שאמורה להיות מחמירה יותר), ובהתחשב שיש הרבה יונדאי גטס בשוק - עברי לרכב הבא, בלי למצמץ. לא מציאה בכלל.

alfa 156 2.5.

פורסם

במהלך השבועיים האחרונים יצא לי להכיר מקרוב רכבי גטס פליטי ליסינג והשכרה, ואני יכול לומר שהבדיקה הזאת נקייה (ואפילו יותר מדי נקייה).

מנוע, מערכת קרור, מערכת דלק ומע' הצתה - לא תקין - רעש גלגלות - כסת"ח רגיל. יש לך היסטוריית טיפולים?

סרן קדמי ומערכת היגוי - לא תקין - מעיכות בגשר. - קיבלת הסבר באיזה חלק בדיוק מדובר? גשר עליון לא קשור לסרן קדמי או מערכת היגוי, לפחות לא הגשר שאני מכיר.

קפיצים - לא תקין - בולמי זעזועים אחוריים חלשים. - מה הקילומטרז'? הבולמים המקוריים של הגטס הם לא משהו ולא שורדים יותר מכמה עשרות אלפי קילומטרים. המזל הוא שהם זולים והחלפתם פשוטה יחסית.

שלדה ומרכב ליקויים בעלי משמעות נמוכה - מעיכות, לחיצות פח, שריטות כיפוף בפגוש קדמי - וולקם טו יזראל.

מצבר ותאורה - מצבר חלש, פנסי חזית פגומים. - מצבר ימות כשימות, פנסי חזית זו בעייה בכל הרכבים.

העברת כוח - לא תקין -נקישה בשילוב הילוכים, מעיכות באגן שמן. - לבדוק לעומק האם באמת יש נקישה או שזה סתם כסת"ח. גם המעיכות באגן השמן צריכות בירור ייסודי יותר האם במקרה לא מדובר בגטס-ג'יפ.

בקיצור - הרכב נשמע בסדר. אם הוא נראה טוב ושמור הייתי לוקח אותו לבדיקה עצמאית במכון, עם דגש על נסיון להבין את משמעויות המעיכות והפגיעות ומיקומן המדוייק. יכול להיות שהרכב עבר חיים לא קלים בדמות טיולי שטח ביום שבת, ואז הייתי פוסל את הרכב.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

איתמר, שים לב שזו בדיקה של חברת הליסינ ולכן אני בטוח שהמכון ייפה טיפה את התוצאות.

אני לא הייתי מבזבז כסף וזמן על בדיקה של רכב כזה, כאשר את תקחי לבדיקה התוצאות יהיו חמורות יותר.

ממליץ לך לא להתייחס לבדיקות של חברות הליסינג, קיים סיכוי גדול שכאשר תקחי לבדיקה משל עצמך תגלי הפתעות.

תנסי לפחות במחינימום להוציא מהם התחייבות להחזיר את הכסף של הבדיקה במידה ולרכב יש תאונות, מבחינה מכאנית ניתן לסדר הכל בעזרת כסף, שלדה לא.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

בלום 1994, הבדיקה שבוצעה עבור חברה שמוכרת נקייה למדי - זה לא פלא.

מה שמדאיג אותי בכל אופן, זה מעיכות בקרטר גיר וגשר. לא אתפלא רכב הזה שימש את הליסינגאי בשביל טיולי שטח/שבילים, את הטענה מחזק גם שבולמי זעזועים חלשים - קשה לי להאמין שאורך חייהם כל כך קצר ברכב הזה.

לדעתי עדיף לרכז מאמצים בקניית רכב מידיים פרטיות. מקסימום שנתון במינימום מחיר זה לא תמיד השילוב המנצח.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
איתמר, שים לב שזו בדיקה של חברת הליסינ ולכן אני בטוח שהמכון ייפה טיפה את התוצאות.

נכון, ולכן רשמתי בסוגריים שלדעתי הבדיקה נקייה מדי.

עדיין, הבדיקה לא מזכירה ולו פיפס בקשר לתאונה למעט עניין הגשר שצריך לבדוק למה התכוון המשורר. גם הפגיעות בתחתית המרכב היו מדליקות אצלי נורת אזהרה ורק בדיקה ייסודית ועצמאית היו מאשרים אם מדובר בבלאי סביר עקב מדרכות או טיולי שטח מזדמנים.

צביפפר, כן, בולמי הזעזועים של הגטס מתבלים מהר, מה גם שעדיין לא ידוע לנו הקילומטרז' אבל אני מהמר שהוא לא נמוך במיוחד.

כידוע גטס מסתובבות בחוץ כמו נמלים. בד"כ הרכבים השמורים יותר מגיעים למגרשים הגדולים של היבואנים וחברות הליסינג, הבררה הולכת לסוחרים. עם קצת חיפוש והתמדה ניתן למצוא גטס שמורה, ולמעט הפגיעות המחשידות נשמע שיש כאן רכב סביר.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תוכן חדש...