Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5522 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חלילה להבין מתגובתי שאני מצדיק הטעיה כלשהי או אי מאמר פרט חשוב במהלך העסקה,אני רק חושב שאין להטיל דופי בנחרצות מעל דפי הפורום ביושרו של אדם,אלא אם ישנה הוכחה ברורה לכך. ממה שנכתב,ולאחר שקראתי את תגובת המוכר,אני אישית קיבלתי את הרושם שלא נעשה כאן משהו במכוון. אולי יש כמו שנאמר אפשרות לשפר את התנהלות העסק להבא,אבל זאת כבר נקודה אחרת.

"that is petrolhead heaven,

and as we've always maintained,the only way you can get there,is in an alfa romeo"

jeremy clarkson - top gear

• תגובות 107
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אתה יכול לאמת את מה שאתה טוען? יש לך נתונים שאתה יכול לשתף אותנו בהם?

יש הרבה אנשים שלא מעוניינים להתעסק במכירת הרכב ולכן עושים טרייד אין או מוכרים למגרש במחיר הפסד.

לדוגמא: חמי מכר לפני כחצי שנה רכב במצב מעולה. לא היה לו כח להתעסק במכירה בעצמו, שזה אומר בזבוז זמן והתעסקות עם נודניקים, ולכן עשה טרייד אין למרות שזה עלה לו לא מעט כסף. יש הרבה דוגמאות כאלה.

היום גם רכבים עם שוק לכאורה (יפני, 1.6) קשה למכור. לא כולם בנויים להתעסקות הסיזיפית והמתישה הזו של מכירה בשוק הפרטי.

כמו שכתבתי בתגובתי כל הודעה שלי כאן על דפי הפורום היא מניסיון ועובדות ולא על השערות שאני משער, לאחר זמן מאוד קצר בתחום כבר הבנתי את כוחות השוק הזה.

נתת לדוגמה את חמך שלא היה לו כוח להתעסק עם המכירה והלך לסוחר\מגרש כדי למכור את הרכב ושם הפסיד כסף, גם אני מכיר סיפורים כאלה ואפילו ממש מקרוב כמו אחי שהיה לחוץ לכסף בעקבות רכישת בית והזמן הקצוב הכריע אותו והוא הפסיד נתח גדול לסוחר במגרש לרכב שבקושי היו עליו שריטות. אבל וזה אבל גדול ורשמתי את זה בתגובתי אלו מקרים בודדים!, אני לא מכיר הרבה ישראלים או אנשים בפרט שיסכימו כך לאבד כסף על כלום, ותאמין לי שלא חסר אנשים שמחפשים מכונית שמורה בנרות ככה שאם הרכב באמת במצב טוב זאת לא עבודה סיזיפית כלל למכור אותו כמו שאתה ציינת.

עוד דבר נאיבי לגמרי שקראתי כאן באחת ההודעות של השירשור הוא שהסוחרים לא תמיד יודעים מה עבר הרכב שהם קונים,

התמימות לשמה, צר לי שיש אנשים שחושבים כך, תאמינו לי שסוחר שקונה רכב בלי לדעת מה עבר עליו יהפוך למובטל מהר מאוד.

מדובר לרוב באנשים שמספיק להם מבט חטוף על הרכב והם יודעים אילו מכות פח יש ואילו חלקים החליפו ואותו דבר לגבי מכות\מתיחות\ריתוכי שילדה.

אז חברים דיי לתמימות.

פורסם

אני לא בא לסנג'ר על אחד הצדדים אבל לדעתי מהשרשור הזה כולם יוצאים מופסדים.

בני, אני לאחרונה קניתי גם רכב מיוחד מסוחר והסיבה היחידה שיציאתי מבסוט מהעיסקה היא שהסוחר עמד בכל הבטחה שלו.

לכן המלצתי אלייך בעתיד היא שלהבא עדיף לך להגיד את האמת (כלומר לבדוק את הרכב מראש ולהציג את כל מה שעלה בבדיקה בפני הקונה) ולא להקטין ראש ולהגיד "הנה רכב קח תבדוק" כי כרגע אתה לומד על בשרך שזה יכול לחזור אלייך בבומרנג עם פגיעה בשמך הטוב.

לכל אדם שאני עושה איתו עסקים אני מספר את הסיפור הבא לפני שאנחנו מתחילים בסחר:

עדיף שתספר לי עכשיו אם יש בעיה ברכב מכיוון שאם תהיה כנה כי אז אני אשקול לקנות את הרכב גם עם הפגם, אבל אם אני אתפוס אותך משקר לי אפילו על הלחץ אוויר בצמיגים אני מבטל את העיסקה, מכיוון שמי שנתפס על שקר אני לא יכול להיות בטוח אם לא שיקר בפרטים נוספים.

אני מסכים גם עם החבר'ה שרשמו שכיום השוק רווי ברכבים וגם רכבים טובים קשה למכור היום. לראיה קרובת משפחה לא הצליחה למכור במהלך כמה חודשים סובארו אימפרזה 2007 יד ראשונה עם 18K ק"מ. הרכב נמסר לבסוף לטריידאין עם הורדה של כ-15% מהמחירון.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
טוב קודם כל שלום לכולם ,

לגבי החבר שהתקשר לגבי הרכב , כן בטלפון נציגת המכירות לא תגיד לך שיש לרכב תאונות " שסי " כי א. לרכב יש מכה בעלת משמעות נמוכה ולא גבוהה ב. הנציגה הספציפית לא הייתה מודעת לנושא הנ"ל

בני

זה ההסבר שלך ?

2 טענות שמוכיחות זילות מוחלטת בלקוח פוטנציאלי ?

2 טענות שמוכיחות שהעסק שלך לא מנוהל באופן תקין ?

מי אתה שמחליט לבזבז את הזמן של הלקוח ולא מדווח על ה-"המכה בעלת המשמעות הנמוכה" ? אם הוא לא מעוניין במכה כזאת אז למה שיגיע אליך בכלל ? כי אתה מזלזל בו ?

ואיזה עסק מתגאה בכך שהעובדים שלו לא מעודכנים במה שהם מוכרים ? זה שהפקידה לא מודעת זה באחריות הקונה ? או באחריות שלך ?

למה אתה מתבייש לכתוב מה שם העסק ? אם אתה כל כך גאה בו אז תפרסם אותו כאן , זכות כולנו לדעת מי העסק שכותב כאלו הסברים ועוד גאה בהם.

פורסם

בחיים סוחר לא יגיד לך בטלפון שקרה משהו לרכב. תמיד בטלפון הרכב יהיה במצב ניילונים.

אתה תבוא, תבזבז את זמנך ואז קיים סיכוי 50-50 שהוא יזרוק משהו במגרש עצמו שהוא הרבה יותר קל מהאמת או שתגלה את האמת הכואבת בבדיקה.

בתחילת דרכי המוטורית כמעט נפלתי קורבן לסוחר שעשה יד אחת עם מכון בדיקה.

גם לא ידעתי שהסוחר זה סוחר (הרכב פורסם בפרטי וראיתי אותו בבית של מישהו) וגם מכון הבדיקה זייף את תוצאות הבדיקה ואמר שיש שלדה נקייה לרכב עם שאסי קדמי + אחורי + התהפכות על הגג.

הסוחר לא התחייב בכתב לכלום לכן בלעתי את הצפרדע של עלות הבדיקה ולמזלי חבר של המשפחה בעסקי הפחחות עמד על כך שאראה לו את הרכב טרם הרכישה והציל אותי מבלאגן רציני.

לאחר מספר שנים הלכתי עם חבר שהתעקש לקנות סיטרואן מסוחר (2 טעויות קשות !) , לרכב היה ריח של צבע טרי,

בנסיעת המבחן כשלחצתי על הבלמים הם כמעט ולא הגיבו. כשהרכב עצר , עפו הפנסים הקדמיים ממקומם.

משום מה הוא התעקש בכל זאת לקחת לבדיקה, במכון הבדיקה התגלה שאסי.

אלו סתם שני מקרים מתחילת הדרך, אני יכול להמשיך עד מחר על מקרים של חברים ומכרים.

כשאתה קונה רכב מסוחר בדרך כלל אין לך היסטוריה מסודרת ביד, חסרים לך כל מיני דברים שבאו עם הרכב , לעתים גם מפתח ספייר, שלט ספייר של אזעקה, ספר רכב והסטוריית טיפולים וכו' וכו'.

בשורה התחתונה: סוחר תמיד יתחיל ממחיר מחירון או קרוב אליו כמעט ללא קשר למצב הרכב, אלא אם כן הרכב הוא קטסטרופה. זה חלק מהביזנס אחרת שולי הרווח שלו כמעט לא קיימים.

רכב שמציעים לי מלכתחילה במחיר שהוא 30K מתחת למחירון וזה עוד לפני התמקחות , אפילו לא הייתי הולך לראות.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

sls כל הכבוד, מלים כדורבנות.

כתבתי קודם דברים ברוח דומה, ונראה שבני מנסה להחליק את הפינות.

אם מישהו מתפרנס ממסחר כלשהו, הגיע הזמן להפנים שעדיף מסחר הוגן וגילוי נאות

על פני תרוצים טפשיים ומריחות.

הלקוח לא טיפש וזמנו וכספו אינם הפקר.

טוב מאוד שהעמדת דברים על דיוקם, גם אם באותיות גדולות משהו...

סלע

פורסם

יש לי תחושה חזקה מאוד שאני יודע באיזו סוכנות מדובר. רק בשביל הספק שמא אני טועה ובני הוא נציג של סוכנות אחרת, אני כרגע לא אספר לכם על הניסיון שלי עם הסוכנות הזאת, אבל במידה ובני ייאות לחשוף את שם הסוכנות, יש לכם למה לחכות.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

בוקר טוב ,

קודם כל לא צריך להתחיל את הבוקר בדרמות ... אני לא מתבייש להגיד את שם העסק ( אני גם לא בעל העסק לצורך העניין ) שם העסק הוא " ביי אנד דרייב " והוא נמצא באזה"ת פולג נתניה . בוא תבינו משהו , אני עברתי על הרכב הנ"ל כאשר קיבלתי אותו למכירה , אני יודע לבדוק רכבים לא רע , לפי הבדיקה שלי באמת רק פגוש אחורי נצבע או הוחלף ונצבע , זה לא משנה .

תא המטעו לא תוקן , הכנפיים האחוריות לא תוקנו או נצבעו , האמבטיה הפנימית בתא המטען לא ניזוקה ולכן מבחינתי דברי הלקוח תאמו את העובדות בשטח ! אני לא יכול לבדוק כל רכב שנכנס אליי בעסקת תיווך במכון בדיקה משום שעלות הבדיקה היא גבוהה ובעסקת תיווך הלקוח יכול להתקשר אליי יום אחרי שהוא השאיר אצלי את הרכב ולהגיד שהוא רוצה אותו בחזרה , הכסף הולך לאיבוד ובמיוחד אם תכפילו את זה בעשרות עסקאות תיווך בחודש .....( לכן אני מתחייב לבדיקה כאשר יש קונה )

לגבי מחיר המחירון - אני קונה לפי לוי יצחק , מוכר לפי לוי יצחק , מבטח את הרכבים של העסק לפי לוי יצחק ותפסיקו כבר עם העניין הזה ! לפעמים גם לי עדיף ללכת לפי מחירון יד-2 אבל אני לא עושה את זה ! מי שרוצה לבדוק אותי מוזמן . לגבי משמעות המכה ברכב : זה שהחבר של הלקוח ניסה להכשיל את נציגת המכירות עוד לפני שהיא הספיקה להיות מעודכנת בעניין הנ"ל זה עניין אחר וזאת טעות שלי , אין פה כוונת זדון משום שבכל מקרה דבר כזה מתגלה כך או כך והזמן שלי לא פחות יקר משל אחרים ! העניין שצריך להיות ברור לחלוטין זה ששום רכב לא יצא ממקום העסק עם איזשהו פגם מהותי כזה או אחר ללא ידעית הלקוח מהעניין . כן לפעמים אני גם מוכר רכבים בעלי תאונות שילדה , וכך הם גם מתומחרים ומפורסמים ! לאלפא הזאת יש מכה בעלת משמעות נמוכה מאוד שההשפעה שלה היא אך ורק מסחרית נטו ! אז אני מסכים שאף בעל עסק הוא צדיק הדור , אבל גם לא כל אחד רמאי , גם במקצוע הזה . העסק במקרה הנ"ל פעל בתום לב וגם בכבוד ומקצועיות כלפי הלקוח , לא ניסנו לעדן את הבדיקה בפני הלקוח או " לסבן אותו " , אמרו סליחה מתנצלים , כך בבקשה את כספך בחזרה וזהו .

תודה , יום טוב .

בני

נ.ב :

לגבי איכות הרכבים שנמכרים במגרשים - כל אחד כאן מוזמן לבוא אליי ולראות את איכות הרכבים , תתפלאו... מקורבט סטינגריי 73 לפורש פאנמרה 2010 , מדיהטסו טריוס ל BMW X6 . אז תפסיקו עם הסטיגמות , לפעמים יש למכירה רכבים שאנשים מחפשים שנה בחוץ ולא מוצאים .

פורסם

כמעט הכל טוב ויפה.

מה היה קורה אילו הלקוח היה מאמין לך ולא לוקח את הרכב לבדיקה?

שני דברים-

א.היה משלם מחיר גבוה ולא ריאלי עבור הרכב המסויים הזה.

ב.ברגע שהחליט למכור וכמובן שלא ידע על מצב הרכב, או שהיה מטעה בתם לב את הרוכש הפוטנציאלי,

או שהיה מגלה את העובדות בבדיקה ונאלץ להוריד משמעותית את המחיר.

אז לשם מה ההיתממות הזו?

סלע

פורסם

עד עתה, נמנעתי מלהגיב כי לא הייתי בטוח בעסק המדובר ולא רציתי להוסיף שמן למדורה.

עכשיו, אני יכול להתייחס באופן ענייני - בעברי, כאשר חיפשתי אלפא, הגעתי לסוכנות המדוברת

לאחר שרכב שפרסמו ביד 2 משך את תשומת ליבי. עוד בטלפון, במספר הזדמנויות שונות, שאלתי

האם שלדת הרכב נקייה, מכיוון ואחרת אני כלל לא מעוניין להגיע לבדוק אותו. נעניתי מספר פעמים

בחיוב ונסעתי לבדוק את הרכב.

טריק נחמד, שרק לאחר מכן הבנתי את הסיבה לו, הוא לבקש מהלקוח לחכות בחוץ ולהביא לו את הרכב מונע.

נחמד מצידם, אמרתי לעצמי. עשיתי סיבוב על הרכב וביקשתי לקחת אותו לבדיקה. בדרך, אבוי, שמתי לב כי

מיכל הדלק ריק והרכב נוסע על אדים. עצרתי בתחנת דלק, לאחר קבלת אישור מהסוכנות, ולאחר התדלוק

הרכב לא הניע. מסתבר שהרכב עם מצבר מת לחלוטין, ונציג החברה נאלץ להגיע לתחנת הדלק כדי להניע

את הרכב (ופתאום הבנתי מדוע קיבלתי שירות כה אדיב בעת לקיחת הרכב).

ועכשיו, למה שכולנו חיכינו לו - בבדיקה התגלתה פגיעת שלדה, בולטת לעין, בקורה הקדמית. כיפוף יפה עיטר

את הקורה, באופן בלתי משתמע. באותו רגע ביקשתי להפסיק את המשך הבדיקה מכיוון ולא היה סיכוי שארכוש

את הרכב ושמתי פעמי לסוכנות. מבלי לפרט יותר מדי, השוק שהלך שם כשהגעתי לא בייש את מחנה יהודה - קודם

כל הביאו את "הסמכות המכנית והטכנית" של הסוכנות כדי שיסביר לי שסה"כ מדובר בנפיחות קלה בקורה (ברווווור,

היא אכלה קצת יותר מדי לארוחת בוקר, המסכנה) וכי אין לכך שום משמעות. לאחר שהבינו כי הרגלי האכילה של

הקורה הם לא מראש מעייני, ניסו להתקשר למי שבדק את הרכב כדי להמתיק את הגלולה המרה (לא שזה עזר).

בסופו של דבר, לאחר התעקשות מצדי והבהרה כי אהיה מוכן לפנות לאפיקים משפטיים, ניאותו להחזיר לי את עלות

הבדיקה, אבל רק לאחר כשעה וחצי של המתנה.

אתם תשפטו...

PUG-306 XSI MK2

פורסם

שלום יבין ,

אני מאוד מופתע מהמקרה שאתה מספר . האם תוכל לציין מתי זה קרה ובאיזה רכב מדובר ( מספר רישוי יעזור ) .

בכל אופן אני נמצא כאן כבר שנתיים ולא מוכר לי סיפור כזה ! רכב עם מצבר חלש , אוקיי , אבל מה שסיפרת פה מדהים אותי .

העסק עבר שינויים מהותיים לפני כשנתיים והחלפת מנכ"ל שבמהלך שינויים אלו גם הוחלפו נציגי המכירות וכך הגעתי למקום העבודה הנ"ל , כך שאם זה היה בתקופה שלפניי , אני לא יכול להגיב על המקרה .

לגבי הוצאת הרכב החוצה ע"י עובדי המגרש , יש לכך סיבה פשוטה מאוד , חניית המגרש מאוד צפופה ולכן הוצאת הרכב תעשה ע"י מישהו העובד בעסק כדי לחסוך אי נעימות של דפיקת רכבים . רכבים בעלי איתוראן או מערכות איתור אחרות הם בעייתים מבחינת עמידה לתקופה ממושכת משום שמערכת האיתור " אוכלת " חשמל ולכן רכב שעומד מעל לשבוע לא מותנע , צריך " בוסטר " על מנת להתניע .

תודה , בני .

פורסם

סליחה...

בעת מכירת הרכב אני מחוייב לתת ללקוח טופס גילוי נאות . בטופס גיולוי נאות אני מציין את כל פרטי הרכב :

1. מקוריות

2.ק"מ

3. מחיר מכירת הרכב

4.מצב הרכב ( תאונות למינהם ) - " ללא תאונות " " תיקוני פח וצבע " " רכב לאחר תאונת שילדה - פירוט "

הכוונה שקונה הרכב לא יצא מהמגרש וזהו , במידה ומכרתי רכב עם תאונת שילדה בשוגג לאדם , כספו יוחזר לו בחזרה במכירת הרכב דרכי או בקניית רכב אחר ממני או כל סוג של פיצוי מהסוג הנ"ל . יש פיתרון לכל דבר , תודה לאל עוד לא קרה מקרה שכזה .

מה שבטוח הוא רוכש את האוטו ברחוב ! העסק הוא עסק מאוד מכובד בתחום הרכב ופועל הרבה שנים ובעל שם טוב וידוע ובשביל כמה גרושים לא הורסים מפעל חיים ...

תודה , בני .

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5522 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...