Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מירוץ ראלי ערד

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5510 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לחברי הפורום שלום.

אני רציתי לשאול משהו לגבי הראלי שהיה מתוכנן לחודש מאי השנה, האם המירוץ מתקיים כרגיל לא מתקיים בכלל או שיש שינוי לגבי תאריך.תודה מראש,אלכס.

פורסם

בירוקרטיה? מושג שלא הכרתי בישראל (כסת"ח התכוונת אולי)

בכל אופן אפשר לעשות את המירוץ ברגל או על אופניים העיקר שהמילה מירוץ תמשיך להדהד.

מירוצי מכוניות

פורסם

לעומת זאת הוזמנו נהגי מירוץ ישראלים לראלי שיערך בקפריסין ב18,19 לחודש זה.

לקראת סוף השבוע נפרסם את העבודה הסזיפית שנעשתה בתחום כדי להחיות במיידי,לחמם מנועים באי השכן

בחזרה לקפריסין זו תהיה הכותרת

דני

מירוצי מכוניות

פורסם

1. בחודש נובמבר 2010 הגשנו בקשה כמקובל לרשות לנהיגה ספורטיבית.
  2. התבקשנו להגיש מספר דברים בהתאם לתקנות, חלקם הוגש חלקם האחר מצריך עבודה מקיפה עם מספר גורמים והם:
    • ערד - אושר.
    • משטרה - אושר עקרוני.
    • רשות שמורות הטבע - אושר.
    • קק"ל - אושר.
    • מנהל אירוע - אושר.
    • מנהל בטיחות - אושר - כפוף להוראות החוק ע"י התמ"ת.
    • ביטוח (לכול ענפי הספורט המוטורי) - קיים - כמוסכם הרשות צריכה לשלם אותו אך אינה משלמת אותו כי הביטוח רשום ע"ש העמותה, מאחורי הדבר הזה יש פולמוס רחב מאד שלא כאן המקום לפרט.

[*]על פניו יש הכול, לא בדיוק! מדוע?

• התאחדות הראלי "בפה אחד" של יו"ר הראש שלה מר גבי סרוגו שנתנה את ברכת הדרך החליטה שראלי זה דבר מסוכן וצריך לצאת לפיילוט ללא קהל.
  • יועץ הרשות מר יובל מלמד הודיע שהרף שנעמיד הוא גבוהה, אף אחד לא יוכל לעשות מרוץ לאחר מכן, כי זה מה שיראו הרשויות.

[*]מאחר ורשות הספורט לנהיגה ספורטיבית אינה גוף מקצועי ונשענת על יועצים להלן ציטוטים מדברי יוסי ניסן:

• אני סומך על מה שאומר היועץ בשתי ידיים.
  • ליועצים יש ניסיון של שנים בהקמת אירועים.
  • יש להם ניסיון ממרוצים בחו"ל.

[*]בכול תקופת כתיבת התקנות לא תקפנו את היועץ יותר מכך סמכנו ידנו כי חשבנו שהאיש שמגיע גם מתחום האופנועים וגם מתחום הרכב יוכל לייצג אותנו (את הספורט) בצורה מכובדת, האיש גם יותר רגוע מכמה מזקני הדור, כבר במהלך כתיבת התקנות ראינו שהדברים לא הולכים בדיוק בקו שציפינו לו, לשאלתנו מדוע? התברר שההתמודדות מול היועצים המשפטיים גדולה על האיש, אבל המשכנו ותמכנו וכתבנו את הערותינו לתקנות הופענו בכנסת בתקווה שאוליהדברים ישתנו.

[*]כיום "סגל היועצים" שנותן את עצותיו בנושא הקמת האירועים לרשות לנהיגה ספורטיבית אינו מתאים וחייב או למשוך את ידו או לפרוש, אף לא אחד מהצוות לא עמד בהפקת אירוע, אין לו את הניסיון הדרוש, התוצאה סחבת מתמשכת.

[*]אנחנו ממשיכים בפעילות, יצאנו לסיור בשטח בשבת כולם היגיעו לסיור מי לא היגיע נציג הרשות, אנחנו כגוף מתנדב עושים את כול שביכולתנו לעשות בכדי לקדם את הדברים כך מבינים כול הגורמים מסביב, פרט לגוף אחד הרשות לנהיגה ספורטיבית.

[*]אין לי דבר וחצי דבר נגד הרשות לנהיגה ספורטיבית, יותר מכך יוסי תמך בהרבה דברים לטובת העמותה, יוסי כרגולטור התהלך בין הטיפות לאורך כול הדרך בכדי לסגור את התקנות, אבל! יש זמן שצריך לחשוב קצת אחר, והזמן הזה הוא עכשו, התקנות הסתיימו וכרגע אנחנו בשלב כניסה לאירועים, השאלה האם היועצים מתאימים לתקופה זאת או לא? התשובה לא, יש וועדה מייעצת היא צריכה לקבוע, תם עידן היועץ! גם הוועדה המייעצת צריכה להתיעץ בתחומים שהם מעבר לתקנות ותקנוני הספורט (כללי הנהיגה הספורטיבית), רוב נושאי הקמת האירועים הארעיים הם בהתאם לתנאי השטח (במסלולים קבועים וסגורים התנאים הם קבועים) ולא ניתן לקבוע לגביהם תנאים מובנים מראש.

[*]אז איפה אנחנו היום 7 חודשים לאחר ההגשה? החלטתנו היא להמשיך ולהקים אירוע עם קהל זאת לאחר גיבוש דעה עם יועצים בתחום - עו"ד שעסקו בנושא "פסטיבל ערב" הידוע, אנשי אבטחה ובטיחות שאף הם עוסקים בתחום האירועים הגדולים בארץ מעל 30000 צופים, אנחנו נגיש תיק מסודר, הרשות תהיה צריכה לתת את תשובתה.

ברוך שליט

העמותה לספורט מוטורי

מועדון מרוצי ישראל

העמותה לספורט מוטורי

מועדון מרוצי ישראל

[email protected]

03-5048686

פורסם

מה אתה כל-כך מופתע ברוך?

הספורט המוטורי (מכוניות בעיקר - אבל גם התחומים האחרים) הינו בן ערובה בידיים של חלק מהאנשים שהזכרת - ולך, זה בטח לא חדש. אתה אמנם פוליטיקאי משופשף (ואני לא אומר זאת בגנותך) אבל, אתה שיחקת את המשחק שלהם - ואתה משלם או תשלם בסוף את המחיר שלהם.

"פה אחד... גבי סרוגו..." - חבורת נהגים יושבת ושותקת - שתאכל מה שבישלה. עד עכשיו לא מצאתי משהו לא חוקי במה שמבצע סרוגו. מסריח? אולי כן... כשר? לא מצאתי שלא.

אכן היועץ הוא בעייה. בעיקר של IRDA אבל גם של יוסי ניסן וגם של כל הספורט הזה. כשיוסי לא מבין זאת, מגבה את זה ומשלב איתו יד ביד - יוסי הוא חלק מהבעייה. גם את זה אמרתי לו.

למה אתה לא מארגן ספרינט? הרבה פחות בירוקרטיה - הרבה יותר רכבים.

אולי בגלל שהרשות מסייעת רק לכיוון אחד? לא יודע - תגיד אתה.

חבל על המלל שאני שופך פה.

חכה רק עוד קצת - אני מבטיח לך ששבוע הבא הוא שבוע קריטי. יוסי ניסן התחייב להעביר את תקונוני IRDA מאושרים - הנוסח סוכם במשרדו בנוכחותו. יוסי ניסן התחייב לוינגייט שהם יאושרו להעביר קורס לרישיונות - התחייבות לוינגייט - לא ל IRDA. יהיו רכבים רשויים יהיו נהגים רשויים - אנחנו נרים אירוע ספרינט. אני מקווה בעזרתך. לא בעזרתך? בלעדיך...

כמה פעמים הימרתם על הסוס הלא נכון?

וכל הנהגים שיושבים על הגדר וגם הבודדים שסרוגו עוד נהנה מתמיכתם - לא הגיע הזמן שתתעוררו.

הלוואי ואתבדה - אבל אני רואה את כל המערכת נרתמת להוציא מרוץ ראלי לעמותה קיקיונית (עבור נהגים בודדים) - מבחינתי. עמותה המתנהלת ע"י אדם אחד ובפה אחד כמו שאמרת אתה בסיוע יועץ שנוטר טינה לעמותת הנהגים שהשעתה אותו מכל פעילות (IRDA) ונהנה מגב של מנהל הרשות לנהיגה ספורטיבית - זה הדבר העיקרי שתוקע את הספורט שלנו.

לא לעולם חוסן, ברוך - אם לא הייתי מאמין בזה - מזמן הייתי פורש.

תוציא אירוע ספרינט! תקבל גב מלא שלנו (תקנונים, תמיכה, ביטוח, קהל, מסלול סגור ומסודר - הכול). או שתרכין ראש שוב בפני סרוגו והיועץ - כפי שהבנתי ממך שאתה נדרש לעשות ("כל מייל עובר דרך סרוגו - מילים שלך... לא שלי - חדר מלא באנשים שמע זאת, לא?).

מספיק לבוקר שבת אחד....

אלון

פורסם

אלון

1. הוצאתי מידע לגבי קורס להוצאת רישיון מרוץ, קורס שדיברנו עליו שנינו, לקחתי בחשבון את מספר המשתתפים והגעתי למחיר של 290 ש"ח, יש לנו (לעמותה) את האישורים המתאימים לקורס (העברתי לך עותק) אנחנו יכולים לצאת אתמול לקורס, התעודה יוצאת בסופו של דבר מאותו מקום "הרשות לנהיגה ספורטיבית" למה לשלם לווינגיט יותר אם ניתן להוריד עלויות וזאת השאיפה של כולנו.
  2. לגבי ספרינט אני ממתין לתשובתך שקיימת הסכמה להוציא ספרינט אצלך בעמותה/התאחדות, אמרת שיש מסלול כמו גם לנו יש מסלול מתאים, אין בעייה צריך רישיונות רכב ומרוץ בדיקות רפואיות וכד', במקביל אנחנו נוציא אישורים לספרינט איפה שאתה רוצה ורק בימי ששי (כבוד למגזר הדתי).
  3. לגבי שאר הדברים כפי שכתבת חבל לבזבז מילים.

ברוך שליט

העמותה לספורט מוטורי

מועדון מרוצי ישראל

[email protected]

03-5048686

פורסם

תחזירו את המפתחות לרשות כתבתי זאת לא מכבר

אין שם מישהו שבכלל מבין ספורט מוטורי מהו,לא את ליבו של הנושא ובודאי לא את הצד המקצועי

והנה לכם אימרה מקוממת שלי ,יודעים מה? תעמידו מולי כל מומחה בנושא מירוצי מכוניות ברשות ונחליט פעם אחת ולתמיד מי מבין בספורט מוטורי יותר.

הרשות בחרה לה לעבוד עם אנשים שאין להם קצה צילו של מושג בתחום, לכל היותר הם הסתובבו ליד.

ככה זה שבירוקרט נפגש עם מקצוען בישראל ,הבירוקרט מנצח

בושה וחרפה

מה וינגייט? מי ידריך בוינגייט? מי מבין מהו הליך קבלת רשיון נהיגה בעולם? איפה רשיון NOVICE מי לוקח אחריות?

מדוע בכלל צריך את זה?

איך מתייחסים לנהגים שיש להם רשיון FIA גם הם צריכים קורס? פשוט מישהו ממשיך להוציא את כולם מדעתם.

גם נהג אירופאי שיבוא להתחרות בארץ יעבור קורס מד"א? חחחחחחח

מירוצי מכוניות

פורסם

זעמו של דני ברור, כמו גם של כולנו, כול זמן שנחפש למי יש יותר גדול מבוטן כך ניראה, אין מוקד כוח אמיתי, כול קבוצה מונה מספר קטן של ספורטאים שאין בכוחה להתמודד ממש.

הידעתם כי הרשות לא לנהיגה ספורטיבית הפלסטינאית הוציאה מכרז עולמי למסלול ביריחו?

הידעתם כי יש מי שמשקיע 300 מיליון דולר להקמת המסלול.

הידעתם כי האדריכל שאחראי על הנושא הוא אדריכל ישראלי?

הידעתם כי היועצים הם שילוב של ירדן, נציג מדינות המפרץ ותאמינו או לא ישראל?

הידעתם כי ה- FIA עוזר ותומך?

לא נהרוס לכם את היום והחשק אבל הידעתם כי המסלול הפלסתינאי הוא המסלול אשר יארח מרוץ פורמולה? והוא יהיה המסלול המאושר בעתיד במזרח התיכון באזורנו לקיום תחרויות F1?

בוא ונמשיך להתקוטט, לבכות ולהמציא את עצמנו מחדש בחוק בתקנות וניראה מתי יהי כאן מרוץ בינלאומי, בטוח יהיה כאן אולימפידת הדוקים והגולות לפני.:lol:

ברוך שליט

העמותה לספורט מוטורי

מועדון מרוצי ישראל

[email protected]

03-5048686

פורסם

הוייי ברוווך.....

כמה שאתה צודק! כמה שדני צודק! מה זה עוזר? ברוך בוחר כל פעם מחדש בצד אחר ולעיתים לשבת על הגדר (כמו גם נהגים אחרים) - זה מה שמסייע לדעתי, לסרוגו. מה נבכה??? על חלב שנשפך??? אכן שאל דני שאלות טובות:

נהג מירדן יעבור הדרכת מד"א???? למה הישראלי כן? ככה החליטו ברשות (היועץ? מי? לא יודע)

ויש עוד הרבה. לא יעזור. אנחנו החלטנו ליישר קו עם יוסי ניסן ולפעול ע"פ כל דרישותיו עד האחרונה שבהן. הוא בעל הכוח - אנחנו מתכופפים. נקודה. רק עכשיו - זה מחייב גם אותו לעמוד במה שהוא/ הרשות צריכים לעשות. היועץ - לטענתנו שם לנו רגל פעם אחר פעם - לכל הפחות - הוא נגוע בניגוד עניינים מולנו (הושעה ע"י העמותה בהליך משמעתי ועוד) - יוסי מגבה אותו - אין לנו ברירה בינתיים אלא לבלוע את הצפרדע הזו. מה ברוך מתלונן? הוא בוחר לשתף פעולה כשנוח לו ואחר כך מתלונן עליהם. אנחנו עקביים - אומרים את הביקורת ועושים מה שניתן.

יוסי לא יוכל עוד הרבה זמן לגבות עיכובים שלנו, נראה מה יקרה.

דני - אל תלין על וינגייט. זו הרשות שהעבירה שם קורס מאמני נהיגה ספורטיבית וכו' לא?

את חלק העזרה ראשונה מעביר מד"א או מוסמך מד"א. את החלק המקצועי - יעביר מאמן מוסמך - גם ברוך אם הוא מוסמך - לא פסול בעיניי.

את ההשלמה המקצועית - יעבירו אנשי ההתאחדות (מאמנים מוסמכים) - שאין מקצועי מהם.

יהיו רישיונות לנהגים - יהיו רישיונות לרכבים - נעמוד על קו הזינוק ונראה מדוע לא מאשרים לברוך (או לכל אחד אחר) לארגן ספרינט. למה מבקשים ממנו להסב ביטוח שלו על שם התאחדות וכולי? למה דורשים ממנו ראלי לנהגים בודדים ללא קהל? אולי יש צדק בדרישה?

הרשות נתנה לקומץ אנשים לנהל את כולנו - יש להם את הזכות לכך? לטענתי לא! הנהגים עושים משהו בנידון? חלק כן, האחרים בפוליטיקה מאכזבת - "יושבים על הגדר".

אלון

נ.ב. לברוך,

אם היית מפרסם תאריך לקורס ב 290 ש"ח לפני וינגייט - היו לך נרשמים. לא עשית - אל תלין על וינגייט.

אני מוכן לשלם עוד 60 ש"ח ולקבל בשבוע הבא קורס מאושר ומוכר של הרשות וההתאחדות מאשר לקבל הבטחה עתידית לחיסכון של 60 ש"ח. דרך אגב - אני בטוח שבעתיד הקורס יעלה אף יותר. אנחנו נותנים עדיפות לחבריי ההתאחדות. מה, לא סביר שבפעילות יזומה של ההתאחדות תינתן עדיפות לחברי ההתאחדות? כל מועדון פועל קודם כל עבור חבריו בהתאם למטרותיו ואח"כ אם הוא יכול - מסייע לאחרים. לא ראיתי מישהו שביקש ממני סיוע איי פעם ולא קיבל!

ולסיום - אתה לא משתף אותנו במהלכים שלך עם סרוגו להוצאת ראלי/קורס וכדומה - אל תצפה שאני אשתף אותך ביוזמות המועדון שלנו - בייחוד שאני חושד שיש מי שרוצה לטרפדן. במקרה הספציפי הזה כלל לא הייתי מעורב וזה נסגר ע"י חברי ועד ההתאחדות בראשם אמציה - אני אינני חבר ועד בהתאחדות וידעתי על הסגירה יומיים לאחר הפגישה בוינגייט - יומיים לפני שפורסמה. אין לך סיבה להלין על יושרי.

אלון

פורסם

דבר אחרון ברוך -

אני מצהיר פה - כל עוד אני יו"ר המועדון המוטורי הישראלי 2010 - המועדון יפעל בשיתוף ובסיוע לכל גורם המוכן לארגן עבורו אירוע ספורט מוטורי. גם ובייחוד עם ממ"י לו זכויות עבר רבות בספורט המוטורי.

תחליט אם אתה מוציא ראלי או ספרינט.

אני בכל מקרה ארשם לשניהם.

למה לא תגיש בקשה לרשות לארגון ספרינט כמו שעשית לראלי??? ממה אתה מפחד?

תנסה אותי...

אלון

• תוכן חדש...